|
Na które ugrupowanie oddaliście głos? |
PIS |
|
16% |
[ 4 ] |
PO |
|
70% |
[ 17 ] |
LID |
|
8% |
[ 2 ] |
LPR |
|
0% |
[ 0 ] |
PSL |
|
0% |
[ 0 ] |
SAMOOBRONA |
|
0% |
[ 0 ] |
INNE |
|
0% |
[ 0 ] |
NIE GŁOSUJE |
|
4% |
[ 1 ] |
|
Głosowań: 24 |
Wszystkich Głosów: 24 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 51 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
Wysłany: Nie 21 Paź, 2007
|
|
|
Powiedz to księdzu w kościele. Byłem na mszy i wprawdzie nie wprost ale bardzo wyrażnie wskazywał jedyne w pełni chrześcujańskie ugrupowanie zgadnijcie jakie?
Nie wiecie bo ja też nie ale wydaje mi się że chodziło o historyczbą już PPPP |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
Jego sprawa |
|
|
|
 |
Bruno [Usunięty]
|
|
|
|
Oczywiście, wiadomo, ze polska klasa polityczna jest dopiero w powijakach. Faktem jest, że te wybory sa głosowaniem na wybraną partię, na opcję polityczną. Ja od dawna wiem, jaka popieram - teraz oczywiście nie mogę powiedzieć (do g. 20,00). Wybór człowieka, no cóż, ważny jest (ale to już wtórnie w obrębie jednej listy). Ale wiecie, ze jednostka nawet w obrębie sejmu już bedac niewiele moze, przykład Cugowskiego.
Jeszcze dobre kilka kadencji sejmu musi upłynąć, żeby scena polityczna, mapa partii się ustabilizowała. Ale to nastąpi. Amerykanie mają już stabilizację w tym zakresie: 2 główne partie, nie różniące się tak bardzo wbrew pozorom. W Anglii chyba podobnie. I tu i tam tych partii jest więcej, ale liczące się są 2. U nas na placu boju pewnie zostaną 2-3 partie. Z czasem tak będzie, bo potrzeba czasu. Pamiętajcie, że czy to Anglia, czy Ameryka dochodziły do tego co maja przez wiele dziesiątków lat.
Reasumując TRZEBA KONIECZNIE GŁOSOWAĆ. Ja tez zaraz biegnę do lokalu. |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Byłaby jego gdyby wygaszał ogłoszenia u siebie w celi a nie w kościele do ludzi. Ciekawe czy mu wlepią kare. Coś mi się wydaje że w naszym państwie niektórzy mogą więcej |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 39 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
|
|
|
Bruno napisał/a: | Oczywiście, wiadomo, ze polska klasa polityczna jest dopiero w powijakach. Faktem jest, że te wybory sa głosowaniem na wybraną partię, na opcję polityczną. Ja od dawna wiem, jaka popieram - teraz oczywiście nie mogę powiedzieć (do g. 20,00). Wybór człowieka, no cóż, ważny jest (ale to już wtórnie w obrębie jednej listy). Ale wiecie, ze jednostka nawet w obrębie sejmu już bedac niewiele moze, przykład Cugowskiego.
Jeszcze dobre kilka kadencji sejmu musi upłynąć, żeby scena polityczna, mapa partii się ustabilizowała. Ale to nastąpi. Amerykanie mają już stabilizację w tym zakresie: 2 główne partie, nie różniące się tak bardzo wbrew pozorom. W Anglii chyba podobnie. I tu i tam tych partii jest więcej, ale liczące się są 2. U nas na placu boju pewnie zostaną 2-3 partie. Z czasem tak będzie, bo potrzeba czasu. Pamiętajcie, że czy to Anglia, czy Ameryka dochodziły do tego co maja przez wiele dziesiątków lat.
Reasumując TRZEBA KONIECZNIE GŁOSOWAĆ. Ja tez zaraz biegnę do lokalu. |
Bruno tu przykład troszkę jak kulą w płot bo rzeczony senator nie z miłości do ojczyzny dał się zakuć w ławy senackie ale dlatego że w pobliżu jego domu pod Lublinem miała przechodzi autostrada naszczęście plany o kilka kilometrów zmieniono i wszystko jest ładnie pięknie, a niby jeden człowiek; to chyba nie agitacja polityczna w żadną stronę bo rzeczony pan nie startuje w tych wyborach |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
Vincent
Aficionado

|
|
|
|
"Do godziny 16.30 udział w wyborach wzięło 35,8 procent Polaków - wynika z sondażu PBS DGA dla TVN, TVN24 i dziennika "Polska".
Jak przypomniała TVN24, w wyborach parlamentarnych w 2005 r. frekwencja według stanu na godz. 16.30 wynosiła 27,79 proc." - źródło Onet.pl
|
|
|
|
 |
p0lish
Początkujący Aficionado jednak Kuba....

Dołączył: 07 Maj 2007 Posty: 171 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: uorsou
|
|
|
|
IMHO frekwencja to wynik super pogody. Ja zamiast jechać do lokalu zrobiłem sobie spacer. Frekwencja w mojej komisji wyborczej ok 14 wynosiła 47% Przy mnie liczyli |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Wynik całkiem niezły choć spodziewałem się nieco wyższego. U nas w Kraku wręcz były kolejki po karty do głosowania co raczej nie często się trafia. |
|
|
|
 |
p0lish
Początkujący Aficionado jednak Kuba....

Dołączył: 07 Maj 2007 Posty: 171 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: uorsou
|
|
|
|
Stolyca ponad 70% frekwencja. |
|
|
|
 |
pepeel [Usunięty]
|
|
|
|
Czy w tym kraju nawet wybory nie moga odbyc sie normalnie? |
|
|
|
 |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 39 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
|
|
|
p0lish napisał/a: | Stolyca ponad 70% frekwencja. |
i dalej głosują |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
El Comandante

|
|
|
|
pepeel napisał/a: | Czy w tym kraju nawet wybory nie moga odbyc sie normalnie? |
W naszym kraju wszyscy są udani Monty Python jak nic! |
|
|
|
 |
maciejslu [Usunięty]
|
|
|
|
p0lish napisał/a: | Stolyca ponad 70% frekwencja. |
Ale osiemdziesiąt minut dowozili karty do głosowania... |
|
|
|
 |
proforma [Usunięty]
|
|
|
|
coś mi tu nieładnie pachnie... |
|
|
|
 |
maciejslu [Usunięty]
|
|
|
|
Rzekłbym - śmierdzi |
|
|
|
 |
Michal
Ekspert Aficionado

Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 1247 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
p0lish napisał/a: | IMHO frekwencja to wynik super pogody. |
I wynik działań w necie, tv i prasie za tym żeby ruszyć dupę. Albo mi się wydaje albo było to dużo bardziej intensywne, no i jak widać na szczęśćie podziałało, bo frekwencja jest rekordowa |
|
|
|
 |
El Comandante

|
|
|
|
a ja myślę, że po prostu sprawę zawaliło kilku niezbyt rozgarniętych osobników |
|
|
|
 |
maciejslu [Usunięty]
|
|
|
|
NI99A napisał/a: | a ja myślę, że po prostu sprawę zawaliło kilku niezbyt rozgarniętych osobników |
No, bez jaj... O godzinie 19.30 stwierdzono brak kart do głosowania. Karty dowieziono o 20.50. Tego wytłumaczyć się tak łatwo nie da...
Oczywiście można zwalić zawsze winę na PO - że korki przez Panią Prezydent są, ale kto w to uwierzy?
Według mnie jedna ze stron, która dowiedziała się, jakie są wyniki, potrzebuje trochę czasu, aby napisać nowe przemówienie... |
|
|
|
|
 |
proforma [Usunięty]
|
|
|
|
a jaka doskonała furtka do protestów dla przegranych... |
|
|
|
 |
El Comandante

|
|
|
|
idealna na pewno ktoś dolepi do tego ciekawą aferę...
ech |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|