|
Na które ugrupowanie oddaliście głos? |
PIS |
|
16% |
[ 4 ] |
PO |
|
70% |
[ 17 ] |
LID |
|
8% |
[ 2 ] |
LPR |
|
0% |
[ 0 ] |
PSL |
|
0% |
[ 0 ] |
SAMOOBRONA |
|
0% |
[ 0 ] |
INNE |
|
0% |
[ 0 ] |
NIE GŁOSUJE |
|
4% |
[ 1 ] |
|
Głosowań: 24 |
Wszystkich Głosów: 24 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
user [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 22 Paź, 2007
|
|
|
Chyba mnie nie zrozumiałeś. Równość wobec prawa jak najbardziej, ale prawo wyborcze niech będzie dostepne przy odrobinie starań Wobrażam sobie coś na kształt egzaminu wyborcy, czyli o ile rozumie na czym polegają wybory i jak funkcjonuje państwo to niech głosuje, a jak nie- do nauki Nie jestem utopistą, to luźne dywagacje |
|
|
|
 |
Grzegorz XVI
Początkujący Aficionado

Wiek: 37 Dołączył: 20 Gru 2006 Posty: 256 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Rzeszów
|
|
|
|
Jose, racja.
Pieniądze nie uczynią z człowieka dobrego obywatela.
A Roman i Endrju to ogromne nieporozumienie..
Całe szczęście, że już nie ma tych ich partyjek w parlamencie.
Nie wiem co zdziała PO ale może będzie spokojniej na arenie politycznej.
Na stołkach w resortach będą siedzieć fachowcy a nie kumple (choć z tego co widzę, to kaczory już kombinują jakby tu zwiększyć uprawnienia prezydenta) i podsłuch tylko dla osób przeciw którym są dowody winy.
Ziobro, WaterMan, Romek, Endrju, Fatyga out!
Choćby do tego pasuje: by żylo się lepiej |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
Cytat: | Na stołkach w resortach będą siedzieć fachowcy a nie kumple |
Obyś wykrakał |
|
|
|
 |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 39 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
|
|
|
user napisał/a: | Chyba mnie nie zrozumiałeś. Równość wobec prawa jak najbardziej, ale prawo wyborcze niech będzie dostepne przy odrobinie starań Wobrażam sobie coś na kształt egzaminu wyborcy, czyli o ile rozumie na czym polegają wybory i jak funkcjonuje państwo to niech głosuje, a jak nie- do nauki Nie jestem utopistą, to luźne dywagacje |
no pewnie nie zrozumiałem ja przez prawa wyborcze przede wszystkim rozumiem czynne i bierne prawo wyborcze a tutaj jestem przeciwko jakim kolwiek ograniczeniom oprócz tych które istnieją,
z doświadczenia wiem że egzamin to nie jest żadne sprawdzenie wiedzy przypuszczam że zdały by mohery a ludzie którzy mają co nie co w głowie nie mieli by na to chęci ani czasu jedyne co może pomóc w światlejszym wyborze to akcje informacyjne różnego rodzaju i edukacja, powtórzę się jeszcze raz że na Pis głosowali głównie najmniej wykształceni no i jakieś tam wyjątki
nie ograniczanie kręgu wyborców pomoże Polsce ale odwrotnie |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
user [Usunięty]
|
|
|
|
No właśnie, w dość pokrętny sposób wyłuszczałem to, co Ty napisąłes prosto- własnie edukacja wyborcy, akcje informacyjne, to jest potrzebne, zeby wyborca nie był podatny na ogłupianie. Ale wyobrażasz sobie edukację moheru Wczoraj słuchałem komentarzy wyborczych w RM, okazuje się, że na Po głosowali mordercy i zwolennicy utraty suwerenności Polski, tak głosił prof. J. R. Nowak. Obłęd |
|
|
|
 |
Josephros

|
|
|
|
ja to prosty jestem człowiek niewiele jeszcze szkół skończyłem i jak ktoś pisze mi że powinien być egzamin by mieć prawa wyborcze to mi się odrazu cenzusy z Rzeczpospolitej Szlacheckiej przypominają
dobrze że to tylko moje niezrozumienie tematu i koniec końców mamy podobne spojerzenie na ten temat |
|
|
|
 |
exa
Nowicjusz

Wiek: 53 Dołączył: 03 Lip 2007 Posty: 53 Skąd: Ł/K-P/Wlkp/Lub.
|
|
|
|
Josephros napisał/a: |
no pewnie nie zrozumiałem ja przez prawa wyborcze przede wszystkim rozumiem czynne i bierne prawo wyborcze a tutaj jestem przeciwko jakim kolwiek ograniczeniom oprócz tych które istnieją,
z doświadczenia wiem że egzamin to nie jest żadne sprawdzenie wiedzy przypuszczam że zdały by mohery a ludzie którzy mają co nie co w głowie nie mieli by na to chęci ani czasu jedyne co może pomóc w światlejszym wyborze to akcje informacyjne różnego rodzaju i edukacja, powtórzę się jeszcze raz że na Pis głosowali głównie najmniej wykształceni no i jakieś tam wyjątki
nie ograniczanie kręgu wyborców pomoże Polsce ale odwrotnie |
jak miło...
ciekawa teza, nie wiem sama czy ja jestem "jakims tam wyjatkiem", czy najmniej wykształcona....
co znaczy "swiatlejszy wybor"?....
widac jestem "nieswiatla"...."moher" ........i co tam jeszcze?
tylko pytanie jedno............czy ja kogos staram sie obrazic?
nie wiem czemu i skąd powstała myśl, że głosowanie na PO nobilituje, a głosownie na PIS rzuca na ziemię i można tych ludzi podeptac.......
przypominam, że na PIS głosowało prawie 5 milionów ludzi, ze po dwoch latach nieustannych prób zdyskredytowania i PIS-u i jego wyborców, 30 % z kawałkiem nadal na nich głosuje ...to chyba winno budzic respekt....
przyznam się, ze chetnie poczekam na ów "cud" .....chyba, ze jest on zarezerwowany dla wyborców PO....
-------------------------------
ta wypowiedź jest moją osobistą, prywatną.... |
|
|
|
 |
Josephros

|
|
|
|
dane wzięte z zestawień wyborczych
a wyjątkowa jesteś chociażby dlatego że tu z nami wytrzymujesz
nie chciałem nikogo obrazić
a że nie rozumiem dlaczego ludzie głosują na Pis to niestety ale fakt nie rozumiem! ostatnie 2 lata to wyszukiwanie problemów jak nie było już czego ścigać to sami sobie afery robili
a wybór szanuje mimo że nie popieram
jak to mówią " pis and love" |
|
|
|
 |
exa
Nowicjusz

|
|
|
|
no! i żeby mi to było ostatni raz
może kiedys zrozumiesz |
|
|
|
 |
proforma [Usunięty]
|
|
|
|
bravo Jose... |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
Masz rację exa, ale takie są już uroki naszego kraju, a raczej nie kraju, a części obywateli, z którymi stało się coś niedobrego.
Chore to wszystko, a zwłaszcza różniaste porównania, czego i na forum można doświadczyć i to nawet do osób, które z pisem mają tyle wspólnego co nic
strasznie nam ci nasi kochani politycy skłócili i podzielili społeczeństwo. |
|
|
|
 |
exa
Nowicjusz

|
|
|
|
jak miło, że jestem nieco ignorowana....
pozdrawiam wsiech
s |
|
|
|
 |
maciejslu [Usunięty]
|
|
|
|
exa napisał/a: | tylko pytanie jedno............czy ja kogos staram sie obrazic?
nie wiem czemu i skąd powstała myśl, że głosowanie na PO nobilituje, a głosownie na PIS rzuca na ziemię i można tych ludzi podeptac....... |
Słyszałaś, co powiedział senator Romaszewski po ogłoszeniu wyników wyborów?
Myśl ta, o której piszesz powstała dwa lata temu, ale w nieco odmiennej wersji. I przez dwa lata była wcielana w czyn przez partię rządzącą... |
|
|
|
 |
exa
Nowicjusz

|
|
|
|
każdy pewnie widzi co chce .....Macieju..... ....jak mniemam...... |
|
|
|
 |
maciejslu [Usunięty]
|
|
|
|
exa napisał/a: | każdy pewnie widzi co chce .....Macieju..... ....jak mniemam...... |
Zgadza się. Ja tylko piszę o tym co i jak JA widzę.
Mogę też pisać o swoich odczuciach, więc napiszę, że wielokrotnie czułem się obrażony wypowiedziami polityków PiS-u. Ostatnio - wypowiedzią senatora Romaszewskiego właśnie. |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Wiek: 51 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
|
|
|
Z tymi głosami z zagranicy też niezłą wtope mieli. Jak można spokojnie powiedzieć że głos prawidłowo oddany może nie być wzięty pod uwagę z winy opieszałości MSZ. Ja wiem ordynacja ale ile tych głosów było że ciężko policzyć przez 24h |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
drinks
Aficionado fan Ronnie O'Sullivana

Obecności na FOSCA: 10
Wiek: 54 Dołączył: 03 Mar 2007 Posty: 718 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Wrocław
|
|
|
|
exa napisał/a: | przypominam, że na PIS głosowało prawie 5 milionów ludzi, ze po dwoch latach nieustannych prób zdyskredytowania i PIS-u i jego wyborców.... |
Exa, jeśli ktoś zdyskredytował PIS to Kaczyński i jego ludzie. Ich marne rządy i totalna arogancja wobec mających inne zdanie - w skrócie wykształciuchów i młodych ludzi, stojących tam, gdzie kiedyś stalo ZOMO . Bo na pewno nie dyskredytowała ich TVPis ze zwyczajami rodem z komuny czy moi ulubieni panowie Semka czy Ziemkiewicz
exa napisał/a: | 30 % z kawałkiem nadal na nich głosuje ...to chyba winno budzic respekt.... |
We mnie budzi raczej zdziwienie - tak jak 2 lata temu dziwiłem się, jak można glosować na partie Endrju czy Romana - teraz ich wyborcy to elektorat PIS, więc no respect....
przepraszam ewentualnych urażonych, ale nie mogłem się powstrzymać.....
pozdrawiam cię, Exa
|
|
|
|
 |
user [Usunięty]
|
|
|
|
We mnie te 30 % budzi przerażenie i odruchowo sprawdzam, do kiedy mam ważny paszport Na szczęście granicę mam o dwa kroki Słuchałem wczoraj komentarzy po wyborach w Radio Maryja. Warto posłuchać, co za język pełen nienawiści, prof. Jerzy Robert Nowak dał popis. |
|
|
|
 |
tomaal
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 4
Wiek: 36 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 236 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Wto 23 Paź, 2007
|
|
|
A ja jestem pozytywnie zaskoczony, że znalazły się tu chociaż 4 osoby, które poparły PiS. Bynajmniej nie przypuszczam, żeby byli to ludzie o 'najniższym wykształceniu'. Niektórzy potrafią po prostu sięgnąć do innych źródeł informacji, nie tylko TV czy Gazeta Wyborcza.
Rozumiem, że może niektórym nie podobał się sposób prowadzenia polityki przez PiS.
Ale ja też mogę czuć się wielokrotnie urażony słowami ludzi Platformy i Tuska, chociażby takie 'Polskość to nienormalność'.
Nie wyobrażam sobie, żeby taki prymityw jak Tusk miał reprezentować nasz kraj na scenie międzynarodowej. Przecież to istna wazelina. Może tylko w stosunkach z Niemcami będzie poprawa... No, chyba, że ministrem zostanie nasz wielki autorytet prof. Bartoszewski, który nie jest żadnym profesorem ... I ostatnio ma chyba jakieś problemy z głową, że zacytuję Kuronia, jest 'chory z nienawiści'...
Jestem również zaniepokojony o politykę rolną. Powszechnie wiadomo, że nie jest to dla Platformy priorytet. Rolnicy ledwo wylizali się po jednym 'cudzie gospodarczym' Balcerowicza (wielu po prostu odebrało sobie życie). Rząd PiS-u zaczęł walczyć o renegocjację skandalicznych warunków akcesji do UE dla polskiego rolnictwa. Obawiam się, że obecnie zostanie to zaprzepaszczone.
Generalnie kwestia jest taka, że należy spojrzeć na politykę nie tylko pod kątem własnych interesów i dobrobytu, lecz również pod kątem dobrze rozumianego interesu całego narodu.
Niestety. 'Naród' wybrał inaczej.
Dla mnie obietnica wypłacenia 4mld zł dla pracowników spółki państwowej w zamian za poparcie, czy sprawa 'biednej' pani Sawickiej są świetną zapowiedzią tego, co będzie się działo przez najbliższe 4 lata.
I szczerze nad tym ubolewam
P.S. A ciekawe ile za rządów PO lekarze dostaną podwyżki.
No, ale o tym dowiemy się za jakiś czas.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Bruno [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 23 Paź, 2007
|
|
|
Tomaal, kto? kto jest chory z nienawiści? Bartoszewski? Kwestionujesz jego autorytet? Nie wierzę. Czy Ty czasem słuchałeś wypowiedzi małego premierka, który wręcz wyzywał i obrażał ludzi? Proszę Cię, spróbuj być odrobinę obiektywny. Chyba uległeś prowadzonej od dawna propagandzie pisowskiej i rydzykowej. |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|
|