|
Na które ugrupowanie oddaliście głos? |
PIS |
|
16% |
[ 4 ] |
PO |
|
70% |
[ 17 ] |
LID |
|
8% |
[ 2 ] |
LPR |
|
0% |
[ 0 ] |
PSL |
|
0% |
[ 0 ] |
SAMOOBRONA |
|
0% |
[ 0 ] |
INNE |
|
0% |
[ 0 ] |
NIE GŁOSUJE |
|
4% |
[ 1 ] |
|
Głosowań: 24 |
Wszystkich Głosów: 24 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 51 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
Wysłany: Nie 21 Paź, 2007 Wybory AD 2007
|
|
|
Dziś dzień wyborów. Czy chcemy czy nie chcemy dotyczy to każdego z nas. Stanowimy dość ciekawą grupę osób o różnym statusie społecznym, zawodowym oraz finansowym, których łączy wspólna pasja – palenie cygar. Dlatego zaciekawiło mnie jak rozłożą się głosy wyborcze w naszej grupie i jak to będzie wyglądać na tle średniej krajowej?
Co powiecie o całej kampanii wyborczej. Dla mnie była żenująca. Same oskarżenia pomówienia procesy wyborcze i nic lub prawie nic na temat przyszłości. Według mnie politycy traktują nas jak bezmózgie zwierzątka pozbawione zdolności rozumowania. Po co więc im programy wyborcze czy fakty. Starczy trochę afer i kłótni. To się plebsowi podoba. Jeśli prognozowany wynik frekwencji wyborczej się sprawdzi – coś ponad 55% to o zgrozo z przykrością będę musiał stwierdzić że mieli racje.
P.S. Ankieta ma charakter badania i w żadnym innym celu nie zostanie użyta – to tak na wszelki wypadek |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 39 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
Wysłany: Nie 21 Paź, 2007
|
|
|
Ja mam tylko prośbe żebyśmy poszli wszyscy bo jak nie my to oni wybiorą się sami! |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
maciejslu [Usunięty]
|
|
|
|
A czy my aby nie łamiemy ciszy wyborczej??? |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Święta racja czasu jeszcze dużo do urn |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 42 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1890 Otrzymał 287 piw(a) Skąd: Kościan
|
|
|
|
Kampania jak kampania, byla ostra i jak to zwykle bywa pozbawiona wartosci merytorycznych. A dlaczego tak jest, ano dlatego ze polski wyborca jest jak choragiewka na wietrze, raz w lewo raz w prawo co pociaga za soba taki skutek ze partia ktora akyualnie jest u wladzy sie broni i atakuje poprzednie ekipy rzadzace a partia ktora aspiruje do zdobycia wladzy atakuje ugrupowanie ktore akurat rzadzi. Polska scena polityczne charakteryzuje sie brakiem parii ktore maja jakies tradycje, bardzo zadko sie zdarza ze jakas partia sprawuje wladze dluzej niz przez jedna kadencje. Tak wiec wydaje mi sie ze w przyszlosci czeka nas to samo co teraz, beda kolejne wybory i znowu zmieni sie poglad Polakow i to znowu o 180 stopni |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
maciejslu napisał/a: | A czy my aby nie łamiemy ciszy wyborczej??? |
Nie łamiemy bo to tylko badanie takie jak obop prowadzi przed lokalami |
|
|
|
 |
maciejslu [Usunięty]
|
|
|
|
Klepitko napisał/a: | maciejslu napisał/a: | A czy my aby nie łamiemy ciszy wyborczej??? |
Nie łamiemy bo to tylko badanie takie jak obop prowadzi przed lokalami |
No właśnie...
Badać można, ale chyba nie można publikować wyników badań |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
maciejslu napisał/a: | A czy my aby nie łamiemy ciszy wyborczej??? |
Chyba nie lamiemy co w koncu nie zachecamy do glosowania na konkretne ugrupowanie
Zachecam natomiast do tego aby kazdy poszedl glosowac
"Nie badz pragnienie, wybierz" |
|
|
|
 |
maciejslu [Usunięty]
|
|
|
|
korea83 napisał/a: | Polska scena polityczne charakteryzuje sie brakiem parii ktore maja jakies tradycje, bardzo zadko sie zdarza ze jakas partia sprawuje wladze dluzej niz przez jedna kadencje. |
A to jest akurat bardzo celna uwaga. Ja nawet napisałbym, że w Polsce praktycznie nie ma partii, które by ISTNIAŁY dłużej niż przez jedną kadencję |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
A mnie najbardziej martwi niedojrzałość polityczna Polaków. Wystarczy małą zawierucha niekoniecznie merytoryczna, czasami pomówienie i o 180 stopni zmieniają swoje poglądy.
Tak to my za daleko nie zajedziemy.
Jeszcze taka 1)ą dygresja. Jesteśmy krajem gdzie dominują pracobiorcy a nie pracodawcy. Paradoks chce że pracobiorcy powinni głosować na ugrupowania lewicowe – socjalne a głosujemy z różnych przyczyn na prawicowe – liberalno demokratyczne które z zasady powinny wspierać interesy pracodawców |
|
|
|
 |
Gość
|
|
|
|
Generalnie przykre jest to, że od kilku dobrych lat w Polsce nie głosuje się NA kogoś, tylko PRZECIWKO komuś. Smutne i żałosne. W ten sposób nigdy nie będzie dobrze. |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Smutne to jest to że u nas są wybory pośrednie a nie bezpośrednie. Nie ważne na kogo głosujes i tak wchodząpierwsi z listy |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
Cytat: | Według mnie politycy traktują nas jak bezmózgie zwierzątka pozbawione zdolności rozumowania. Po co więc im programy wyborcze czy fakty. Starczy trochę afer i kłótni. |
Jakby nie było, to działa Gdyby nie działało, to skupiliby się na dokładnym przedstawieniu programów wyborczych, a widzą, że jednak lepiej postarać się o aferę(co wg mnie jest nawet przydatne, o ile się kogoś na siłę nie wkopuje ), załatwić sobie odpowiednie komentarze w mediach i jest ok.
Mnie od jakiegos czasu najbardziej śmieszy jak przyłapią kogoś na przyjmowaniu łapówy i osoba, która przyjęła mówi w stylu " ejjj ale tak nie można, to była prowokacja "
Kurcze albo bierzesz albo nie.
Oglądał ktoś parę dni temu wywiad z Romanem Kluską ? gość jest co prawda doradcą J.Kaczyńskiego, ale muszę przyznać, że jest naprawdę konkretny. szkoda, że tylko dla niewielkiego % polaków etyka jest na pierwszym miejscu. Bez tego, myślę, że nic dobrego sie nie zdziała. |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Konkretni do lamusa aferzyści do dzieła |
|
|
|
 |
p0lish
Początkujący Aficionado jednak Kuba....

Dołączył: 07 Maj 2007 Posty: 171 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: uorsou
|
|
|
|
nie popieram żadnej partii i będę głosował na konkretnego kandydata
z drugiej strony są 2 ugrupowania, które są skreślone - LPR i Samoobrona |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
p0lish napisał/a: |
z drugiej strony są 2 ugrupowania, które są skreślone - LPR i Samoobrona |
No miejmy nadzieje ze zadna z tych partii nie dostanie sie do sejmu, chociaz mam jakies przeczucie ze niestety Samoobrone jeszcze zobaczymy |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
p0lish dobrze prawi |
|
|
|
 |
maciejslu [Usunięty]
|
|
|
|
korea83 napisał/a: | mam jakies przeczucie ze niestety Samoobrone jeszcze zobaczymy |
Jeśli Sąd nie będzie utajniał swoich posiedzeń - to z pewnością zobaczymy |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
maciejslu napisał/a: |
Jeśli Sąd nie będzie utajniał swoich posiedzeń - to z pewnością zobaczymy |
Hehehe...dobre |
|
|
|
 |
Vincent
Aficionado

|
|
|
|
Panowie, z uwagi na ciszę wyborczą wyniki ankiety ogłosimy po godzinie 20
Prośba również o nie agitowanie
"W okresie ciszy wyborczej tj. w okresie 24 godzin poprzedzających dzień wyborów i aż do chwili zakończenia głosowania zabronione jest prowadzenie agitacji wyborczej na rzecz kandydatów i list kandydatów w jakiejkolwiek formie. Publikacja na forum jakichkolwiek komentarzy mających charakter agitacji wyborczej może zostać uznana za naruszenie przepisów ordynacji wyborczej oraz stanowi czyn zagrożony karą grzywny w wysokości do 1 000 000 zł"
|
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|