Przesunięty przez: Michal Sob 14 Lip, 2007 |
|
Autor |
Wiadomość |
proforma [Usunięty]
|
|
|
|
 |
maciejslu [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 14 Lip, 2007
|
|
|
No i się udało |
|
|
|
 |
proforma [Usunięty]
|
|
|
|
no chyba nie bardzo, to nie jest chyba najlepsze miejsce na całym forum, jeśli możesz to przenieść w jakieś inne, lepsze miejsce to pomóż proszę |
|
|
|
 |
maciejslu [Usunięty]
|
|
|
|
proforma napisał/a: | no chyba nie bardzo, to nie jest chyba najlepsze miejsce na całym forum, jeśli możesz to przenieść w jakieś inne, lepsze miejsce to pomóż proszę |
Moja władza tu jest żadna, ja tylko czytam forum i od czasu do czasu coś tam skrobnę, ale jak się zwrócisz do któregoś z Adminów - to na pewno pomogą. |
|
|
|
 |
proforma [Usunięty]
|
|
|
|
maciejslu napisał/a: | proforma napisał/a: | no chyba nie bardzo, to nie jest chyba najlepsze miejsce na całym forum, jeśli możesz to przenieść w jakieś inne, lepsze miejsce to pomóż proszę |
Moja władza tu jest żadna, ja tylko czytam forum i od czasu do czasu coś tam skrobnę, ale jak się zwrócisz do któregoś z Adminów - to na pewno pomogą. |
już to zrobiłem - może pomogą - liczę na to |
|
|
|
|
 |
maciejslu [Usunięty]
|
|
|
|
proforma napisał/a: | maciejslu napisał/a: | proforma napisał/a: | no chyba nie bardzo, to nie jest chyba najlepsze miejsce na całym forum, jeśli możesz to przenieść w jakieś inne, lepsze miejsce to pomóż proszę |
już to zrob iłęm - może pomogą |
Pomogą NA PEWNO!
Ich życzliwość dla nas i wyrozumiałość dla naszych błędów jest niezmierzona |
|
|
|
 |
proforma [Usunięty]
|
|
|
|
herb BROCHWICZ - wybacz pogubiłem się trochę - a zupełnie dokładnie zgubiłem twoją wiadomość - sorry - odezwij się jeszcze raz proszę, może będę umiał pomóc gdy podasz mi jeszcze raz dane - wtedy nie mogłęm odpalić swoej bazy |
|
|
|
 |
maciejslu [Usunięty]
|
|
|
|
proforma napisał/a: | herb BROCHWICZ - wybacz pogubiłem się trochę - a zupełnie dokładnie zgubiłem twoją wiadomość - sorry - odezwij się jeszcze raz proszę, może będę umiał pomóc gdy podasz mi jeszcze raz dane - wtedy nie mogłęm odpalić swoej bazy |
Ale to chyba nie do mnie...
Mój dziadek był raczej herbu "igła z nitką" - bo ponoć był wojskowym krawcem... |
|
|
|
 |
proforma [Usunięty]
|
|
|
|
maciejslu napisał/a: | proforma napisał/a: | herb BROCHWICZ - wybacz pogubiłem się trochę - a zupełnie dokładnie zgubiłem twoją wiadomość - sorry - odezwij się jeszcze raz proszę, może będę umiał pomóc gdy podasz mi jeszcze raz dane - wtedy nie mogłęm odpalić swoej bazy |
Ale to chyba nie do mnie...
Mój dziadek był raczej herbu "igła z nitką" - bo ponoć był wojskowym krawcem... |
tym razem nie do Ciebie, któryś z forumowiczów zapytał mnie o to a ja się całkiem pogubiłem, zgubiłęm wiadomość i jest mi głupio - może przeczyta i się odezwie jeszcze raz |
|
|
|
 |
Jacek Uchryń
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Dołączył: 14 Cze 2007 Posty: 1434 Otrzymał 25 piw(a) Skąd: L. USA
|
|
|
|
Tak duże to forum jest i można się czasem pogubić nie Ty pierwszy i nie ostatni .
Jak mu zależy to się odezwie , głowa do góry początki są trudne i Każdy z nas to rozumie a to przecież Twój pierwszy dzień . |
|
|
|
 |
proforma [Usunięty]
|
|
|
|
Jacek Uchryn napisał/a: | Tak duże to forum jest i można się czasem pogubić nie Ty pierwszy i nie ostatni .
Jak mu zależy to się odezwie , głowa do góry początki są trudne i Każdy z nas to rozumie a to przecież Twój pierwszy dzień . |
to prawda ale trochę głupio tak głupio zaczynać - ale na szczęście już to przenieśli. Wielkie dzięki wszystkim którzy pomogli |
|
|
|
 |
Vincent
Aficionado

|
|
|
|
Super, że założyłeś nowy temat
Chyba większość forumowiczów chętnie pogrzebie w historii swojej rodziny. I w pełni się zgadzam, aby cokolwiek zacząć, trzeba najpierw zrobić wywiad rodzinny.
Z tego co widzę to potrzeba duuuuuuuużo cygar, aby drzewko ładnie wyglądało |
|
|
|
 |
proforma [Usunięty]
|
|
|
|
Vincent napisał/a: | Super, że założyłeś nowy temat
Chyba większość forumowiczów chętnie pogrzebie w historii swojej rodziny. I w pełni się zgadzam, aby cokolwiek zacząć, trzeba najpierw zrobić wywiad rodzinny.
Z tego co widzę to potrzeba duuuuuuuużo cygar, aby drzewko ładnie wyglądało |
no sporo, sporo, ale da się zrobić - czasem głęboko wstecz, czasem mniej ale zawsze się da... |
|
|
|
 |
Vincent
Aficionado

|
|
|
|
Ściągnąłem program i teraz mam niezłą zabawę
Oj, trzeba najpierw wywiad rodzinny zrobić i pospisywać dane.
Jak po herbach szukałem , to doszedłem tylko do herbu Abdank... muszę poczytać, widzę następne czasochłonne zajęcie |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 40 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2581 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
 |
proforma [Usunięty]
|
|
|
|
Vincent napisał/a: | Ściągnąłem program i teraz mam niezłą zabawę
Oj, trzeba najpierw wywiad rodzinny zrobić i pospisywać dane.
Jak po herbach szukałem , to doszedłem tylko do herbu Abdank... muszę poczytać, widzę następne czasochłonne zajęcie |
bez wywiadu w rodzinie nie da się ruszyć, miłych i owocnych poszukiwań. Najtrudniej zacząć, potem zaczyna to wciągać |
|
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 40 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2581 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
 |
proforma [Usunięty]
|
|
|
|
NI99A napisał/a: | Coś dla Ciebie Vinc
https://ssl.allegro.pl/item213535041_herb_abdank_.html
Ja jestem z h. Brochwicz ale musze poszukać dokładniejszego( o ile taki istnieje)
Sam mam trochę informacji na temat historii swojego rodu Najciekawszą jak narazie zdobyczą jest list od pewnej osoby do mojego ojca, która napisała w tym kilkustronicowym liście "wertując stare akta doszedłem do roku 1730. " i dalej opisała sporo ciekawych wydarzeń na temat naszego rodu Dopiero rok temu dotarłem do tego listu(list z 1982r), próbowałem się skontaktować z tą osobą i jego synem, ale nie dostałem odpowiedzi ale teraz nabrałem ochoty na kolejne próby.
Ok, starczy, bo trochę zabardzo się rozpisalem. |
bez nazwiska nie mogę ci w żaden sposób pomóc - oprócz wersji podstawowej herbu Brochwicz istnieje jeszcze 11 jego odmian, a im więcej danych mi prześlesz tym większe sznse na sukces. Oczywiście niczego nie gwarantuję |
|
|
|
 |
Vincent
Aficionado

|
|
|
|
Dzięki serdeczne
Zaczyna się miło. Trochę czasu i już jest herb
Chyba dam trochę pracy najstarszym w rodzinie, niech sięgają pamięcią i spisują |
|
|
|
 |
proforma [Usunięty]
|
|
|
|
Vincent napisał/a: | Dzięki serdeczne
Zaczyna się miło. Trochę czasu i już jest herb
Chyba dam trochę pracy najstarszym w rodzinie, niech sięgają pamięcią i spisują |
spisuj przede wszystkim sam i to wg pól programu, ale nie rezygnuj też ze swojego pomysłu - to naprawdę na początek kopalnia wiedzy, proś też o dokumenty - świadectwa chrztu, zgonów itp. pomoże CI to w dalszych poszukiwaniach, gdy pamięć okaże się już zawodna.
ps. wizerunek herbu do któego link podał ci NI99A jest błędny - barwy labrów położone są odwrotnie!!! |
|
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|