|
Autor |
Wiadomość |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 51 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pią 19 Wrz, 2008
|
|
|
Raczej niemożliwe bo byłoby to rażącym ograniczeniem swobód obywatelskich. Absreachując narkotyki wolno zażywać nie wolno tylko posiadać |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
askanel
Nowicjusz Hasta la Victoria Siempre

|
Wysłany: Pon 22 Wrz, 2008
|
|
|
Zakaz palenia to jedno ale warto zauważyć iż w niektórych lokalach/pubach/restauracjach mimo iż nie ma zakazu palenia strasznie czepiają się jeśli chodzi o palenie cygar.
Większość lokali przynajmniej w Łodzi jest negatywnie do tego nastawiona...tak jak by fajki pachniały lepiej....
Przepraszam za nieścisłość chodził o "szlugi" inaczej zwane papierosami |
_________________ ..no i hajs poszedł w dym..... |
|
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 51 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
Wysłany: Wto 23 Wrz, 2008
|
|
|
Bo fajki bezapelacyjnie pachną lepiej. Pozatym mają w łodzi dość silną grupę fajczarską więc może sobie już jakąś renome wyrobili |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
AdamLuczak
Początkujący Aficionado Mnandi Addict

|
|
|
|
Chyba koledzeo 'szlugi' chodziło
Powiem tak, niektórych właścicieli niewielkich lokali rozumiem.
Papieros śmierdzi ale trochę.
Natomiast cygaro potrafi naprawdę zmienić charakterystykę całego lokalu.
To że nam się to podoba nie znaczy że innym też...
Niestety
Zaglądaj do Varoski , Costa del Mar , Paparazzi , Daily Cafe , Nescafe - te znam i odwiedzam regularnie
Adam |
_________________ projektowanie stron internetowych : www.luczak.pl |
|
|
|
 |
bystry
Aficionado

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 35 Dołączył: 02 Wrz 2007 Posty: 615 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Łódź
|
|
|
|
W Daily spoko, ale raczej samemu. Jak przyszliśmy kiedyś silniejszą grupą to już nie byli zbytnio zadowoleni, pamiętasz? |
|
|
|
 |
Dorota
Nowicjusz

Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 51 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Dolnośląskie
|
Wysłany: Śro 24 Wrz, 2008
|
|
|
Nie można też zapominać o plusach... mody na niepalenie - a takim jest chociażby to, że w pociągach przedziały dla palących na ogół są mniej licznie obsadzone (lub całkiem świecą pustkami) niż pozostałe przedziały. Niepalący obawiają się zajmować przedziały dla palących, bo obawiają się, że "jakiś kopciuch siądzie i będzie można się udusić" (prawdziwy niedawno zasłyszany od przechodzącej korytarzem pociągu grupy ludzi). ;D Mnie to jest akurat, jak najbardziej na rękę gdyż nie muszę brać udziału w tym maratonie poszukiwania miejsc w przedziałach dla niepalących. A podróżuję z konieczności pociągami dużo i na różnych trasach, więc wiem, że zapalenie sobie czegoś może umilić ciągnącą się podróż coraz droższą koleją w coraz gorszym stanie. Nieraz, kiedy jadę pociągiem (zawsze pośpiesznym!), to on przyjeżdża po pociągu zwykłym lub tzw. "przyspieszonym". |
|
|
|
 |
bystry
Aficionado

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 35 Dołączył: 02 Wrz 2007 Posty: 615 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pią 26 Wrz, 2008
|
|
|
Niestety w tej kwestii sie z Tobą nie zgodzę. Przy okazji ostatnich wakacji dosyc dużo podróżowałem pociągami i zazwyczaj przedziały dla palących były pozajmowane przez ludzi zgoła innych (kilka razy np. przez matki z małymi dziećmi). Przedział dla palących udało mi się zająć tylko raz jak wsiadałem na początku trasy. W innych wypadkach po prostu się dosiadałem i paliłem (no chyba, że było rzeczywiście małe dziecko to wtedy nie). Raz nawet z oburzeniem próbowano mnie przegonić, że to niby brak kultury, że się dosiadam żeby im "nasmrodzić" i wychodzę. Nie przejąłem się tym specjalnie, ale nie rozumiem takich ludzi. Jak nie chcą palić to niech idą szukać innych przedziałów.
Ale się rozpisałem |
|
|
|
 |
Dan Vapid
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw 02 Paź, 2008
|
|
|
Krotko i na temat:
Zakaz palenia w urzedach i innych instytucjach panstwowych - ok.
Zakaz palenia w pubach itp - stanowcze nie. To sa prywatne biznesy i wlasciciel powinien decydowac na jakie rozwiazanie sie decyduje.
Sprawa bardzo prosta, niestety zyjemy w czasach coraz wiekszych absurdow i teraz juz nic mnie nie zdziwi. |
|
|
|
 |
dutch
Początkujący Aficionado El Veguero y Torcedore

Obecności na FOSCA: 5
Wiek: 46 Dołączył: 09 Cze 2007 Posty: 209 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: Wto 07 Paź, 2008
|
|
|
w zeszłym tygodniu byłem w Świeradowie Zdroju i wyobrażcie sobie że tam nie mozna zapalić
w zadnym hotelu, restauracji i kafejce , a pubów po prostu nie ma ! - więc cygarka z kuzynem musieliśmy palic po 22:00 na ławce pod blokiem bo oczywiscie u niego w domu tez nie można było zapalić. Mało tego! Jak tak siedzielismy i palilismy cygi o suchym pysku mijała nas grupka (chyba niemieckich) turystów, która widząc nas palacych powykrzywiała mordy.
oj kiepsko widze nasze prawa do palenia
trzeba będzie jakos uswiadomić krzywo patrzacych na nas ze my nie palimy cygar , my sie nimi delektujemy |
_________________ ZAPRASZAM NA ZAKUPY
www.swiat-cygar.pl
 |
|
|
|
 |
Winston Churchill
Aficionado

Obecności na FOSCA: 10
|
Wysłany: Wto 07 Paź, 2008
|
|
|
dutch napisał/a: | w zeszłym tygodniu byłem w Świeradowie Zdroju i wyobrażcie sobie że tam nie mozna zapalić
w zadnym hotelu, restauracji i kafejce , a pubów po prostu nie ma ! - więc cygarka z kuzynem musieliśmy palic po 22:00 na ławce pod blokiem bo oczywiscie u niego w domu tez nie można było zapalić. Mało tego! Jak tak siedzielismy i palilismy cygi o suchym pysku mijała nas grupka (chyba niemieckich) turystów, która widząc nas palacych powykrzywiała mordy.
oj kiepsko widze nasze prawa do palenia
trzeba będzie jakos uswiadomić krzywo patrzacych na nas ze my nie palimy cygar , my sie nimi delektujemy |
..a podobno to taki cygarowy narod |
_________________ https://womai.pl/ |
|
|
|
 |
|