|
Autor |
Wiadomość |
user [Usunięty]
|
Wysłany: Śro 02 Sty, 2008
|
|
|
Jak zakażą palenia to proponuje zrobić społeczną akcję zakazu podawania alkoholu w knajpach, też szkody przynosi i to jakie. I proste, nie wolno palić to i nie wolno pić. Ja myślę, że to jest robota lobby koncernów tytoniowych, ciekaw jestem kto sponsorował badania nad tymi gumami, plastrami itp. przypuszczam, że tu chodzi o zmianę sposobu zażywania nikotyny. Plaster czy guma ma nikotynę, kosztuje to kupe kasy, jeżeli wejdzie refundacja to jest to kura znosząca złote jajka, wystarczy tylko dobrze promować. Może się mylę, nie wiem, takie moje przypuszczenia, bo to za duża akcja nagle się zrobiła. |
|
|
|
 |
AdamLuczak
Początkujący Aficionado Mnandi Addict

|
|
|
|
Oj ja myślę że zakaz palenia i plastry to nie koncernom tytoniowym ale farmaceutycznym nabija kiesę...
Taniej nikotynę chyba zsyntetyzować niż wyekstrahować z tytoniu...
A nawet jeśli nie to i tak koncern tytoniowy ma w plecy bo cała obróbka za którą płaci znika a wchodzi zupełnie inny proces.
Adam |
_________________ projektowanie stron internetowych : www.luczak.pl |
|
|
|
 |
bystry
Aficionado

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 35 Dołączył: 02 Wrz 2007 Posty: 615 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Łódź
|
|
|
|
W związku z tymi wszystkimi gumami, plastrami i innymi wynalazkami: ten cały syf ma o wiele więcej nikotyny niż przeciętny pet
Przykład z życia wzięty. Kumpel pali papierosy jakieś 5 lat (nie jakieś "super lajty") i ostatnio stwierdził, że chce rzucić i kupił sobie Nicorette czy jak to się nazywa. Zjadł tą gumę i miał takie banie jakby spalił całą paczkę w ciągu 15 min. Mało co nie puścił pawia.
Jak to ma pomóc w rzuceniu palenia to... nawet nie będę komentował |
|
|
|
 |
Sergiej
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 13
Wiek: 35 Dołączył: 03 Lis 2007 Posty: 1337 Otrzymał 100 piw(a) Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw 03 Sty, 2008
|
|
|
klepitko napisał/a: | NIe jest tak żle. Rozmawiałem ostatnio z właścicielem knajpki co zrobi jak wejdzie zakaz palenia. Oświadczył że będzie musiał przekształcić knajpe w klub z członkami a podobno wtedy palić będzie można. Nie wiem ile w tym prawdy ale jest światełko w tunelu |
Wtedy na pewno będzie można palić, bo członkowie klubu, do którego trzeba będzie się wcześniej zapisać - podpisać odpowiedni dokument itp. będą traktowani tak jak rodzina, a lokal z prawnego punktu widzenia prawie tak, jak prywatne mieszkanie - nie będzie mógł także wejść nikt z zewnątrz.
Przy takiej ewentualności należałoby jednak stworzyć kluby tylko cygarowe, takie, jak funkcjonują w USA (czy jest jakiś w Polsce? - chyba nie) |
_________________ Polecam:
http://www.zmiloscidohavan.pl/ |
|
|
|
 |
rafhof
Początkujący Aficionado Kierownik Urodzinowy

Wiek: 50 Dołączył: 13 Lut 2007 Posty: 259 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Zabrze
|
|
|
|
strach się bać tego wszystkieg co piszecie!!
ale Vinc ma rację - u mnie tylko moż emi zabronić palić ...Osama...jak mi klub rozwali!!;-)
i gwarantuję, że w tym "małeńkim lokalu gastronomiczym" obok klubu - to i na XXV FOSCA będziemy mogli zajarać!!;-) nawet jakby w całej UE zabronili hodowli wszelkich roślin doniczkowych!!;-)
i jak tu nie krzyknąc sobie w takim miejscu starego punk'owego hasełka?!?!..: F..K THE SYSTEM!!
pozdro serde!!
"zapalmy póki czas..."!;-) |
_________________ Rafał |
|
|
|
 |
rob33t
Początkujący Aficionado

Wiek: 115 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 419 Skąd: z Polski
|
|
|
|
... |
|
|
|
|
 |
bystry
Aficionado

|
|
|
|
Jak się nie dobrego powodu i mocnego samozaparcia to i nicorette nie pomoże. Trzeba tego naprawdę chcieć i konsekwentnie dążyć do rzucenia i wtedy i bez wspomagaczy da radę |
|
|
|
 |
Sergiej
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
bystry napisał/a: | Jak się nie dobrego powodu i mocnego samozaparcia to i nicorette nie pomoże. Trzeba tego naprawdę chcieć i konsekwentnie dążyć do rzucenia i wtedy i bez wspomagaczy da radę |
taa, ja na przykład mam bardzo silną wolę - jak sobie powiem, że zapalę cygaro, to nie ma innej opcji, muszę zapalić |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 41 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1890 Otrzymał 287 piw(a) Skąd: Kościan
|
Wysłany: Nie 06 Sty, 2008
|
|
|
Projekt ustawy zakazującej palenia m.in. w szpitalach, szkołach na wyższych uczelniach, a także w barach i restauracjach jeszcze w styczniu trafi do sejmowej Komisji Zdrowia - dowiedział się "Wprost".
Pomysłodawcy zaostrzenia przepisów, Tadeusz Cymański i Czesław Hoc (posłowie PiS, którzy pracowali nad ustawą w poprzedniej kadencji), chcą się jednak wycofać z najbardziej kontrowersyjnego zakazu palenia papierosów podczas prowadzenia samochodu. Posłowie PO uważają, że byłoby to zbyt duże ograniczenie.
– O zdrowie Polaków warto walczyć nawet za cenę ustępstw, a nam zależy na uzyskaniu parlamentarnej większości – tłumaczy to posunięcie tygodnikowi "Wprost" poseł Hoc.
tekst z Onet.pl |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Wiek: 51 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
|
|
|
Szpitale, szkoły, uczelnie, restauracje moga być nawet popieram ale puby stanowczo nie. Ciekawe czy Sejm też pod zakaz podciągną |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
bystry
Aficionado

|
|
|
|
Cytat: | O zdrowie Polaków warto walczyć nawet za cenę ustępstw |
Dlaczego ci politycy uważają się za jakąś wyrocznię. Wszystko wiedzą najlepiej.
Głupi Polak chce się truć, bo nie wie co dal niego dobre więc my go zmusimy żeby zadbał o swoje zdrowie. Oczywiście najlepiej kijem, byle nie marchewką |
|
|
|
 |
Winston Churchill
Aficionado

Obecności na FOSCA: 10
|
Wysłany: Pon 07 Sty, 2008
|
|
|
bystry napisał/a: | Cytat: | O zdrowie Polaków warto walczyć nawet za cenę ustępstw |
Dlaczego ci politycy uważają się za jakąś wyrocznię. Wszystko wiedzą najlepiej.
Głupi Polak chce się truć, bo nie wie co dal niego dobre więc my go zmusimy żeby zadbał o swoje zdrowie. Oczywiście najlepiej kijem, byle nie marchewką |
Wniosek, zanim zaglosujesz - pomysl..
Niestety od upadku komuny kolejne rzady wprowadzaja coraz to nowe zakazy, nakazy itp. Wszystko oczywiscie dla naszego 'dobra' |
_________________ https://womai.pl/ |
|
|
|
 |
bystry
Aficionado

|
|
|
|
Może zaczną od obcięcia swoich diet dal naszego dobra |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Wiek: 51 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
|
|
|
Przecie właśnie sobie podnieśli żeby lepiej kierować krajem oczywiście dla naszego dobra |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
Sergiej
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
nie uważam jednak, ze pensja podstawowa polskiego posła jest wysoka i, jak dla mnie, mogłaby być i 3 razy większa, pod warunkiem, że podejmowaliby oni dobre decyzje i intensywnie działali na rzecz społeczeństwa, a nie się opieprzali |
|
|
|
 |
bystry
Aficionado

|
|
|
|
Stosunek jakości do ceny jest mizerny |
|
|
|
 |
kiersno1982 [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 08 Sty, 2008
|
|
|
Słuchaliście dzisiaj radia albo oglądaliście TV ?
Te nasze barany chcą nawet zabronić palenia we własnym samochodzie !
No rzesz tych .... nierobów .... całkiem już ..... !! ..... !!!!!
Niech mi tylko jakiś pies czy wiejski coś powie że pale w samochodzie to jak mu coś powiem to najwyżej pójdę siedzieć ale od mojego samochodu prywatnego czy służbowego to łapy precz !!
Ciekaw jestem czy te barany w sejmie czy w senacie zabronią palenia
jak by co to przepraszam jeżeli kogoś tym postem uraziłem ale nie mogę wytrzymać jak ktoś mi coś narzuca wbrew swobodom obywatelskim zagwarantowanym w konstytucji. |
|
|
|
|
 |
bystry
Aficionado

|
|
|
|
Ten pomysł już dosyć dawno powstał. Już nawet pisałem. Że niby rozkojarza przy prowadzeniu samochodu Sergiej i ty mówisz, że 10 tys czystej pensji + dodatki m. in. na biura to jest mało?! Za takie pomysły to nawet grosza nie powinni mieć |
|
|
|
 |
kiersno1982 [Usunięty]
|
|
|
|
bystry napisał/a: | Że niby rozkojarza przy prowadzeniu samochodu |
Rocznie robie od 90 do 160 tyś km czymś znacznie większym od osobówki i ani razu nie miałem stłuczki czy wypadku przez palenie fajka lub cygara więc jeżeli mi ktoś powie ze palenie rozkojarz a to przytoczę mu cytat sprawcy wypadku przez którego poszedłem na czołowe z inną ciężarówką.
cyt " odmawiałem różaniec i w ostatniej chwili zobaczyłem rowerzystę i odbiłem nawet nie patrząc w lusterko " |
|
|
|
 |
bystry
Aficionado

|
|
|