|
Autor |
Wiadomość |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 39 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
Wysłany: Wto 08 Sty, 2008
|
|
|
pomysł jest stary projekt pochodzi z sejmu poprzedniej kadencji autorami oficjalnie są posełowe PiS Cymański i Hal, złożyli go już w tej kadencji ale z tego co czytałem wycofali się z pomysłu samochodowego zakazem mają być objęte szpitale, urzędy, uczelnie wyższe i narazie tyle czyli te miejsca w któych i tak się w zasadzie nie pali, nic przerażającego czy godzącego w swobody obywatelskie |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
kiersno1982 [Usunięty]
|
|
|
|
No nie koniecznie.
Tu przypomina mi się pewna zasada " nadgorliwość gorsza od faszyzmu " !!
Tyczy się to też tego durnego zakazu palenia. |
|
|
|
 |
Sergiej
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 13
Wiek: 36 Dołączył: 03 Lis 2007 Posty: 1337 Otrzymał 100 piw(a) Skąd: Łódź
|
|
|
|
Josephros napisał/a: | zakazem mają być objęte szpitale, urzędy, uczelnie wyższe i narazie tyle |
jeżeli będzie tak jak mowisz to ok i jestem w stanie w pełni to zrozumieć.
bystry napisał/a: | Sergiej i ty mówisz, że 10 tys czystej pensji + dodatki m. in. na biura to jest mało?! Za takie pomysły to nawet grosza nie powinni mieć |
po pierwsze, nie 10 tys czystej pensji, tylko 6 tys netto miesiecznie pensji podstawowej, o ktorej własnie pisałem. 6 tys netto jak na osobe, ktora ma znacznie czesciej, niz przecietny obywatel, okazje reprezentowania naszego kraju i w porownaniu do zarobków politykow zachodnich, do którego tak zmierzamy (nie mówiąc juz o politykach z USA) jest kwotą niską i to bardzo. Cały czas mowie o pensji podstawowej, nie o tym, co parlamentarzysci wyprowadzają bokiem lub biorą do własnych kieszeni z pieniedzy przeznaczonych np. na biura poselskie itp. |
_________________ Polecam:
http://www.zmiloscidohavan.pl/ |
|
|
|
 |
bystry
Aficionado

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 35 Dołączył: 02 Wrz 2007 Posty: 615 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Łódź
|
Wysłany: Śro 09 Sty, 2008
|
|
|
Z tego co pamiętam to z zakazu palenia w pubach się nie wycofali, ale zastrzegam, że pewny nie jestem |
|
|
|
 |
Josephros

|
Wysłany: Śro 09 Sty, 2008
|
|
|
takiego w tym projekcie nie było wogóle przynajmniej w tym co było odrazu po przygotowaniu nie wiem czy dodali coś teraz przed wniesieniem projektu ale szczerze wątpie |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 51 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
Wysłany: Czw 10 Sty, 2008
|
|
|
Comyślam się że prezydent wszystkich Polaków takiej ustawy nie zawetuje |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
Josephros

|
|
|
|
przecież to ustawa pisorkowa więc nie ma nawet cienia podejrzeń miejmy nadzieje że nie przejdzie przez sejm a ewentualnie później przez TK |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
A czy w TK większość pali? bo jak tak to jest szansa |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
bystry
Aficionado

|
|
|
|
Oby właśnie tak było. To może być nasza ostatnia szansa. Inaczej tylko działalność podziemna zostaje |
|
|
|
 |
kiersno1982 [Usunięty]
|
|
|
|
Znając nasza historię to najlepsi jesteśmy w prowizorkach i w partyzantce
Na pewno tak łatwo to się nie damy |
|
|
|
 |
drinks
Aficionado fan Ronnie O'Sullivana

Obecności na FOSCA: 10
Wiek: 54 Dołączył: 03 Mar 2007 Posty: 718 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Sob 08 Mar, 2008
|
|
|
No i temat znowu wraca, podobno p-osłowie chcą nam zrobić dobrze i uchwalić zakaz palenia, m.in. w pubach.
A w USA ktoś wymyślił fajny patent:
http://deser.gazeta.pl/deser/1,83453,5001590.html
Jeśli to wejdzie, to może i u nas zalożymy cygarowo-teatralne trupy? |
|
|
|
 |
Wieszok89
Nowicjusz Wypalonych cygar: 35

|
Wysłany: Sob 08 Mar, 2008
|
|
|
Cygarowa loża w graciarni już na scenicznym podwyższeniu stoi |
|
|
|
 |
rolo
Początkujący Aficionado Montecristo

Wiek: 55 Dołączył: 06 Mar 2007 Posty: 216 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Nie 09 Mar, 2008
|
|
|
Drinks świetna rada to co jaką sztukę wystawiamy jako pierwszą a może przerobimy "Smoke" na sztukę tam ciągle palą !!! |
_________________ Pozdrawiam
Robert
 |
|
|
|
 |
kiersno1982 [Usunięty]
|
|
|
|
Na Litwie od 1 stycznia 2007 też wprowadzono zakaz palenia ale .......
cyt.
Dotychczas na Litwie obowiązywał częściowy zakaz palenia w lokalach gastronomicznych. Zgodnie z nim, można było palić tylko w pomieszczeniach posiadających odpowiednie urządzenia wentylacyjne. Teraz, w lokalach gastronomicznych nie będzie można palić w ogóle. Wyjątkiem będą jedynie specjalne kluby dla palaczy cygar i fajek
Widać można jak się chce
Link do strony z artykułem http://zakaz.tur-info.pl/...,miejscach.html |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Trzeba będzie wyemigrować na Litwe Dalej nie wierze że to u nas przejdzie |
|
|
|
 |
bystry
Aficionado

|
|
|
|
Wydaje mi się, że jesteśmy zbyt małą grupą żeby wzięto nas pod uwagę. W końcu panowie posłowie będą musieli jeszcze jedną linijkę tekstu, a to zbyt dużo pracy... |
|
|
|
 |
szpooler
Aficionado

Obecności na FOSCA: 2
Wiek: 36 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 533 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Cieszyn/Kraków
|
|
|
|
Za małą grupą? Bystry, palacze to nie tylko palacze cygar Nie zapominaj ile ludzi w Polsce pali papierosy... |
|
 |
bystry
Aficionado

|
|
|
|
Cytat: | Wyjątkiem będą jedynie specjalne kluby dla palaczy cygar i fajek |
To nie papierosy |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
W sejmie też dużo z nich pali |
|
|
|
 |
Pawelord2
Nowicjusz

Wiek: 38 Dołączył: 05 Wrz 2008 Posty: 26 Skąd: Przeworsk/Lublin
|
Wysłany: Śro 17 Wrz, 2008
|
|
|
A ruszę ten bolesny temat bo właśnie takiego szukałem w związku z wczorajszymi doświadczeniami
Ale pomału -
Niedawno wróciłem z wakacji spędzonych na zbieraniu funtów w Angli, gdzie jak wiadomo istnieje całkowity zakaz palenia w pubach - biorąc pod uwagę że tam leje co chwile oraz że raczej niewielka ilość lokali może się pochwalić zadaszonymi ogródkami bycie palaczem w Anglii okazało się być koszmarem. Dlatego z utęsknieniem oczekiwałem dnia w którym przysiądę sobie w moim małym miasteczku i w spokoju zapalę.
A teraz wracamy do kraju - wczoraj zadzwonił do mnie znajomy i zapytał czy bym na małe palenie nie wyskoczył. W niewielkim i niezbyt postępowym mieście Przeworsku gdzie mieszkamy nagle okazało się że 3/4 (czyli w sumie trzy z czterech ;p) lokali nie zezwala klientom na palenie czegokolwiek. Świeciły pustkami. Ostatnia deska ratunku - czwarty lokal okazał się być pełen klientów i upragnionych popielniczek.
Więc ja się pytam dla kogo ma być ten zakaz palenia...
To chyba taka moda żeby być przeciwko paleniu, tylko co z tego skoro później i tak większość pójdzie tam gdzie więcej ludzi. Zamiast odgórnie zakazywać lepiej tworzyć lokale gdzie od początku będzie taki zakaz obowiązywał - a taki proces akurat już funkcjonuje.
Dlatego też mam nadzieję (ten jeden jedyny raz) że rząd odniesie się do wołania ludu (bo koniec końców za zakazem palenia jest zawsze większość ankietowanych) tak jak zazwyczaj - zignoruje ;p
ps
niedawno zszokowała mnie wiadomość że w Finlandii chcą w ciągu najbliższych lat wprowadzić całkowity zakaz palenia, nawet w miejscach prywatnych - czy to w ogóle jest możliwe? |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|
|