Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!

Cigar Aficionado
autologowanie:
Witaj na forum Cigar Aficionado! Aby uzyskać pełny dostęp zaloguj się lub zarejestruj.

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: afficionado, sporty, ulubione

Ulubione sporty Afficionado
Autor Wiadomość
Gringo
Nowicjusz
www.zielu.art.pl

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Czw 02 Sie, 2007   

Hehe, a myslalem ze to temat nie dla mnie :D

A tu prosze moge wypisac moje "sporty" :)

Poker Texas Hold'em- dla zdrowotnosci...

Golf - jakos mnie tak ciagnie, jakies tam drobne zakupy za mna, cos wiecej moze przed koncem sezonu, na jesieni poprobuje jak bedzie czas...

Football amerykanski - w telewizji i na trybunie ;) Choc przyznam ze na przekor przyrodzie, ktora mnie niezbyt hojnie obdarowala - dwa treningi jako lapacz zaliczylem z wroclawska druzyna, u jej zarania ;)
(www.gocrew.pl)

pepeel
[Usunięty]

Wysłany: Czw 02 Sie, 2007   

O, widze duzo fanow Texas Holdem. Może jakaś weekendowa partyjka via internet?

Seiken
Nowicjusz

Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: Nie 05 Sie, 2007   

Sztuki walki a szczegolnie MMA , narty , nurkowanie ( niestety tylko jakies 2 tygodnie w roku) , hiking -czyli wloczenie sie bez sensu po mojej kochanej Kanadzie , rybownictwo jak mowi moj syn czyli wedkarstwo , silownia , rower w postaci extremalnej , czyli przednim kolem na dol, ostanio probuje la parkour , ale to juz nie te lata chyba.
Lubie oglada oczywiscie MMA , hokej ( kill me fan of Maple Leafs ) , kosza ( Raptors niestety do czolowki nie naleza , Strongman .............no szachy jak to sport , to tez.
Nie znosze baseballu !!!!

Jacek Uchryń
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Otrzymał 25 piw(a)
Wysłany: Nie 05 Sie, 2007   

Seiken napisał/a:

Nie znosze baseballu !!!!
A nasi kochani sąsiedzi uwielbiają ,Ja też go nierozumie ale moja miejscowa drużyna w tamtym sezonie niższej ligi zdobyła mistrzostwo powiem tak sport faktycznie nudny się wydaje ale atmosfera pikniku i rozmowy o tych wszystkich statystykach ,historiach to prawie jak o cygarach no cały mecz potrafią przegadać a nie oglądać. Ten sport jest dobry do oglądania tylko z trybun stadionu i ma coś w sobie ? tak ma,no bo jeśli 6-9latkowie mają swoje ligi i mistrzostwa kraju .

strix
Początkujący Aficionado

Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: Nie 05 Sie, 2007   Re: Ulubione sporty Afficionado

praktykuje:

- tenis ziemny od 2 lat - poziom amatorski oczywiscie - swietny sport - polecam!
niestety w tym roku kilka razy gralem tylko, partner mi sie wykruszyl i nie mam
z kim grac a gra z instruktorami to droooga zabawa niesety + oplata za kort

- od 3 miesiecy bieganie - taki jogging - o 6.00 rano przed praca ok. 4-5 km
(na poczatku oczywiscie 2-3 km z odpoczynkiem - po 2 tyg bez problemu 5km)
niesamowita sprawa, uzaleznia wrecz... polecialo prawie 10 kg przez 3 miechy
z ograniczeniem pieczywa bialego i rezygnacja z nocnego podjadania w czasie
pracy przy kompie. Jak nie pobiegam rano to sie zle czuje :)
Takie bieganie niesamowicie wplywa na ogolna kondycje. Staram sie codziennie
ale jak jest nocna praca bywa ze daje rade tylko 2x w tygodniu

- teraz wedkarstwo na wakacjach - zamiast biegania o 6-7 na lodke i zwiedzanie
z wedkami jeziora :) - czuje ze w wedkowanie wtopilem na amen... :)

- rower od zawsze - kiedys, przed Zonami i dzieciami ;) bywalo 150 km na jeden
wypad w terenie - teraz z dzieckiem w foteliku i Zona obok max 20-30 km na raz.

ogladam:
oczywisciewieksze imprezy tenisowe - jak tylko mam chwile, niestety
z regoly w dzikich porach na kanalahch sportowych

Pozdro strix

gaudes
Nowicjusz
Szczesciarz

Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: Śro 08 Sie, 2007   

- piłka nozna.. Gralem kiedys w druzynie połamatrskiej napozycji bramkarz. teraz niestety nie mam za bardzo czau, wiec zostaje mi ogladanie meczu w telewizji lub na trybunach

- od dwoch lat narty. Zakochalem sie w tym sporcie w wieku 22 lat. Teraz nie wyobrazam sobie zimy bez nart. Juz si enie moge doczekac zimki 2007/2008

- tenis ziemny. Strix mozemy kiedys zagrac. U mnie na sadybie sa fajne i tanie korty. Niestety gram bardzo malo i najczesciej walcze ze scianka na Stegnach

- rower! Zawsze i wszedzie.

nekroskop
Nowicjusz

Wysłany: Śro 08 Sie, 2007   

Kiedys więcej czasu poświęcałem sportowi teraz ograniczam się tylko do Strong Man. Raz po raz startuje w jakichs zawodach. Niestety brak czasu i kontuzja w tym roku pokrzyzowały mi plany...

Vincent
Aficionado

Wysłany: Sob 11 Sie, 2007   

nekroskop napisał/a:
Kiedys więcej czasu poświęcałem sportowi teraz ograniczam się tylko do Strong Man. Raz po raz startuje w jakichs zawodach. Niestety brak czasu i kontuzja w tym roku pokrzyzowały mi plany...

Nekro, niestety kontuzje chyba są nieuniknione w tym sporcie :neutral:
Proponuję za sport uznać cygara ;) i poudzielaj się częściej. ;)

PS. Pozdrów ode mnie Michała (Policjanta)z Głubczyc, jak go spotkasz, on chyba też się udziela w w Strongach :)

Kacper
Początkujący Aficionado
37

Vincent napisał/a:

Nekro, niestety kontuzje chyba są nieuniknione w tym sporcie

Ja bym poszedł nawet dalej z tym wnioskiem. Kontuzje to domena każdego sposrtu, jego nieodłączna część.

Ja mogę jedynie pochwalić się na przestrzeni mojego życia takimi oto aktywnościami:

Rolki - w tej chwili już w zasadzie nie bo boje się właśnie kontuzji, które były częste kiedy byłem młodszy skończyłem jeździć gdzieś 4 lata temu kiedy to moja główna pasja - muzykowanie wyszło na pierwszy plan... Rolki do jazdy agresywnej mam do dziś, nawet są w miarę nowe bo kupiłem je w zeszłym sezonie z zamiarem jeżdżenia, jednak trochę się boję więc raczej z dziewczyną gdzieś "po równym"... (;

Drugą moją pasją jest żeglarstwo, w zasadzie było, gdyż od kilku lat się nie udzielam - też poniekąd poświęciłem to by grać z moimi zespołami. Poświęciłem jednak na to kawałek swojego życia i myślę, ze mimo wszystko nadal gdzieś to we mnie tkwi... Moją pasją było pełnomorskie żeglarstwo regatowe i takowe uprawiałem. W zeszłym roku załoga z którą pływałem zdobyła mistrzostwo polski, za mojego czasu bylismy o krok...

Moim ostatnim hobby jest znany wszystkim Paintball. Gram w leśny paintball. Utłuc jak najwięcej innych zawodników. Gra uczy myslenia i instynktu zamozachowawczego. Zajebioza.

Moim ostanim hobby... Pasją jest granie muzyki. Co tu dużo mówić. Ciężki, wolny dobijający metal.

Michal
Ekspert Aficionado

Otrzymał 5 piw(a)

O! Kacper! Też jezdzielś na rolkach? :D
Pozdrów od moich pociętych na rurkach i murkach piszczeli swoje :)

Kacper
Początkujący Aficionado
37

Auć :P Ale ja stara szkoła jak patrzę na część trików jakie dziś robią to się zastanawiam gdzie rzym a gdzie krym :P

Ulver
Nowicjusz

Cytat:
Moim ostanim hobby... Pasją jest granie muzyki. Co tu dużo mówić. Ciężki, wolny dobijający metal.

Rzuć próbke na forum, z chęcią posłucham co tam tworzysz.

Michal
Ekspert Aficionado

Otrzymał 5 piw(a)

Kacper napisał/a:
Auć :P Ale ja stara szkoła jak patrzę na część trików jakie dziś robią to się zastanawiam gdzie rzym a gdzie krym :P

Yep! To samo u mnie! Ja się cieszyłem jak zmęczyłem na jakiejś poręczy royala czy soula, a o podejściach z backsajdami czy frontsajdami 180 nie myślałem :P
Niestety warunki mieliśmy jakie milismy i poręcze sami musieliśmy betonować, jedyne murki sie rozpadały i tak to się skończyło, ale rokli tez jeszcze mam, gdzieś zakurzone w piwnicy piękne Rocesy Majestic 12 ;)

Kacper
Początkujący Aficionado
37

Hehe to widać ze oldskul... ja napierw jeździłęm na Bauerach Fronside - to były super role... potem miałem K2 Fatty to było coś...

Wtedy nie było jeszcze designu rolek jako takich masywnych klocków. Dziś mam k2 Lennen. Super role dla takich jak ja - co to kiedyś coś umieli, ale teraz są starymi już pierdołami. Dużo wybaczają.

Michal
Ekspert Aficionado

Otrzymał 5 piw(a)

Yep, Majestiki to oldschool, chyba jedne z pierwszych produkowanych właśnie do takiej jazdy. Nawet sam ich design! przecież to prawie zwykły but rolkowy tylko wzmocniony tu i tam, do tego dobre łożyska, kółka i dokręcane elementy w zalezności od potrzeb :)

Ps1. Pamietam jak kumpel zrył pierwsze i kupił sobie 5th Element... oooj było czego zazdrościc! :)

Ps2. A moim marzeniem zawsze były Salomony! Ta bryła! Czad! :)

Highlander71
Ekspert Aficionado
The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Otrzymał 484 piw(a)
Wysłany: Pon 13 Sie, 2007   

maciejslu napisał/a:
No to ja mam w ogóle głupio :-(

Wędkarstwo - to nie dla każdego jest sport.

Tai-chi - to też nie dla każdego sport.

Szachy - to też niespecjalnie sport dla wielu.

Ale jeżdżę na rowerze (jak mam czas), na snowboardzie (jak jest śnieg), pływam (jak jest ciepło) i dużo spaceruję (jak mój pies ma chęć).

Maćku ja teraz z innej beczki żeby nie szukać postów.
Napisałeś że Tai-Chi to nie sport dla każdego???
Dlaczego tak uważasz???
Ale nie w tym pytka: chodzi mi czy chodzisz do jakiegoś klubu Tai-chi czy sam się "wyginasz"
Może masz jakieś dvd, ja mam tylko VCD - z tai-chi chi kung o ile nie pokręciłem nazwy z chęcią bym "skonsultował" materiały, jak by coś to PW

Bruno
[Usunięty]

Wysłany: Sob 18 Sie, 2007   

A ja ze sportów preferuję brydż i szachy, hahahahaha. Jeździectwa próbowałem, ale doszedłem do wniosku, ze więcej z tego stresu (dla konia :mrgreen: ) niż przyjemności. Ale wszystko jeszcze przede mna. Może nauczę się kiedys grać w tenisa i w golfa? To co naprawdę lubie to łażenie po górach. Ale czasu trochę brak no i góry daleko. Jest jeszcze cos czego chciałbym spróbowac (uwielbiam jak skacze poziom adrenalinki): rajdy samochodowe. Ale to juz chyba nimozliwe do realizacji

Kacper
Początkujący Aficionado
37

Bo ja wiem, Twój Passat jest całkiem żwawy (((;

Bruno
[Usunięty]

Ano pewnie, 130 KM to się czuje pod butem. Ale ja miałem na mysli cos takiego jak wyczyny Hołka :) . Swoja drogą pomykanie pomiedzy TIRami na polskich drogach, np. na odcinku: Łódź-Włocławek, gdzie pobocza brak pozwala wyprodukować trochę adrenalinki. Kazdą taka sytuacje wykorzystuje skrzętnie i sobie produkuję. Tylko nic nie mów policji drogowej :palacz: o moich wyczynach. I się nie wygadaj, że jeżdże naszą obwodnica 185 km/h. Tsssssssss. :)

maciejslu
[Usunięty]

highlander71 napisał/a:
maciejslu napisał/a:
No to ja mam w ogóle głupio :-(

Wędkarstwo - to nie dla każdego jest sport.

Tai-chi - to też nie dla każdego sport.

Szachy - to też niespecjalnie sport dla wielu.

Ale jeżdżę na rowerze (jak mam czas), na snowboardzie (jak jest śnieg), pływam (jak jest ciepło) i dużo spaceruję (jak mój pies ma chęć).

Maćku ja teraz z innej beczki żeby nie szukać postów.
Napisałeś że Tai-Chi to nie sport dla każdego???
Dlaczego tak uważasz???
Ale nie w tym pytka: chodzi mi czy chodzisz do jakiegoś klubu Tai-chi czy sam się "wyginasz"
Może masz jakieś dvd, ja mam tylko VCD - z tai-chi chi kung o ile nie pokręciłem nazwy z chęcią bym "skonsultował" materiały, jak by coś to PW

Miałem dokładniej na myśli to, że nie każdy uważa tai-chi za sport ;-)

Ja ćwiczę w klubie, niedawno zostałem nawet asystentem instruktora, więc pobieram też specjalne lekcje dodatkowe.

Ćwiczę na razie wyłącznie tai-chi chuan, czyli tak zwaną "długą formę", składającą się ze stu ośmiu kroków.

Owszem mam jakieś materiały na dysku - daj adres na PW, a coś Ci wyślę.

Chociaż, szczerze mówiąc - oglądanie filmów z pokazem w wykonaniu Mistrza to nie jest najlepsza forma praktykowania tai-chi ;-)

Reklamator

Wysłany:    Reklama

Odpowiedz do tematu