|
Autor |
Wiadomość |
Maćko
Nowicjusz Arbiter elegantiarum

Wiek: 39 Dołączył: 19 Wrz 2008 Posty: 140 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Nie 14 Cze, 2009
|
|
|
nie miałem okazji oglądać nie wiem czy mam żałować czy nie koniecznie ale poszukałem sundtracka na you tubie i...
naprawde dobra muzyka, samego sundtracka już kiedyś słyszałem i już wtedy mi się podobał |
_________________ WITHOUT BRAIN WITHOUT PAIN |
|
|
|
 |
madziar
Nowicjusz

|
|
|
|
 |
Homester [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 14 Cze, 2009
|
|
|
O taaaaaak Madziar, St. Germain to superkapela Znam ją od wielu lat... dzięki córce. Edukowałem ją kiedyś jazzowo podsuwając płyty m.in. Milesa Davisa, Johna Coltrane'a, Quincy Jonesa, a ona rewanżowała się smooth jazzem. Taka wzajemna, międzypokoleniowa wymiana fascynacjami muzycznymi St. Germain do cygara jak najbardziej! |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
Wysłany: Nie 21 Cze, 2009
|
|
|
Nie jest to wybitna muza do cygara ale znam osobiście tych chłopaków a wczoraj na ich koncercie paliłem cygaro , warto posłuchać tekstu ...
UNDERGROUND - Mr. Hyde
pozdrawiam
h71 |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
NORSKeY
Nowicjusz

|
|
|
|
 |
jazzdavid
Nowicjusz jazzdavid

|
Wysłany: Pon 06 Lip, 2009
|
|
|
Ja polecam muzykę jazzowa:D Taki max jazz swing, be bop. Cos z klasyki tego gatunku jak : charlie parker, miles davis, john coltrane, dizzie giliespie. |
|
|
|
 |
Homester [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 07 Lip, 2009
|
|
|
jazzdavid napisał/a: | Ja polecam muzykę jazzowa:D Taki max jazz swing, be bop. Cos z klasyki tego gatunku jak : charlie parker, miles davis, john coltrane, dizzie giliespie. |
Dodałbym jeszcze Billie Holiday, właściwie wszystko co śpiewa, oraz Cheta Bakera, szczególnie płytę "Funny Valentine" Pozdrówki |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
Wysłany: Czw 23 Lip, 2009
|
|
|
Będąc na wakacjach słuchałem głownie polskiej muzy ale przy cygarze w Domu Whisky towarzyszył mi irlandzki folk - świetna muza do cygara i piwka |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
Hot Cheese
Nowicjusz

|
Wysłany: Sob 29 Sie, 2009
|
|
|
Zwykle nie slucham jazzu, ale jakis czas temu, kiedy wpadl do mnie kumpel zapronowalem mu cygaretke On rowniez wpadl na swietny pomysl. Zgasil swiatlo, wyjal komorke i puscil kilka naprawde swietnych jazzowych kawalkow. Kolega gra na saksofonie i zna sie na tej muzyce. Super klimat sie zrobił |
|
|
|
 |
Homester [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Homester [Usunięty]
|
Wysłany: Śro 02 Wrz, 2009
|
|
|
Pomyślałem, że podrzucę jeszcze starego, w Polsce niemal anonimowego, a w USA niezwykle cenionego Toma Petty i jego Heartbreakers. Porządne gitarowe granie z harmonijką i fajny wideoklip
http://www.youtube.com/watch?v=WdTYcnUBADw |
|
|
|
 |
Homester [Usunięty]
|
Wysłany: Śro 02 Wrz, 2009
|
|
|
Na koniec polecam mojego ulubionego od kilkunastu lat gitarzystę Kenny'ego Wayne'a Shepherda. Na wideoklipie to ten blondynek z gitarą - miał wtedy 19 lat. Od trzech lat jest zięciem Mela Gibsona, a dwa lata temu zrobił go dziadkiem. Nie miałbym nic przeciwko temu, by też mieć tak grającego zięcia
http://www.youtube.com/watch?v=8cHQTcdPDTk |
|
|
|
 |
Czik
Początkujący Aficionado

|
Wysłany: Nie 06 Wrz, 2009
|
|
|
Człowiek ten gra na elektrycznych skrzypcach wspomaganych przez nieco aparatury. Ostatnio słucham na okrągło jego albumu "Ultraviolet"
http://video.google.pl/vi...N&hl=pl&tab=wv#
Tu jest większość kawałków z tej płyty. Poza tym robi on wiele coverów znanych utworów rockowych. |
|
|
|
 |
SzymonK
Aficionado

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 35 Dołączył: 10 Paź 2009 Posty: 554 Otrzymał 93 piw(a) Skąd: Kraków/Tarnobrzeg
|
Wysłany: Pon 12 Paź, 2009
|
|
|
Oczywiście wszelakiego rodzaju jazz, rock lub folk(z pewnymi dodatkami np: rock).
Ale przede wszystkim podczas palenia cygara lubię rozmawiać |
|
|
|
 |
SpritZer
Nowicjusz Pozdro dla Hondziarzy

|
Wysłany: Śro 21 Paź, 2009
|
|
|
e napisał/a: | Tiger1984 napisał/a: | A mnie dzis cos odbilo i do palonego 3x3 puscilem sobie metal symfoniczny (nightwish)Zajefajna atmosferka |
Nie jest istotny rodzaj muzyki tylko wrazenia jakie sie z niej czerpie, klimat sluchacza... |
Pięknie powiedziane
Słucham tylko mocnej elektroniki (hard techno, schranz) ale czuję że dobry klimat dla mnie przy cygarze to minimal i acid... Ale chętnie poeksperymentuje z muzyką rodem z kuby czy meksyku:D |
|
|
|
 |
Brennus
Początkujący Aficionado el chabacano

Obecności na FOSCA: 5
Wiek: 39 Dołączył: 01 Gru 2008 Posty: 339 Otrzymał 56 piw(a) Skąd: Poznań/Warszawa
|
|
|
|
 |
tedjon
Nowicjusz

Wiek: 63 Dołączył: 16 Lis 2009 Posty: 39 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
SzymonK
Aficionado

Wiek: 35 Dołączył: 10 Paź 2009 Posty: 554 Otrzymał 93 piw(a) Skąd: Kraków/Tarnobrzeg
|
Wysłany: Sob 19 Gru, 2009
|
|
|
Ostatnio do ręki wpadło mi kilka egzemplarzy serii Polish Jazz. To, że Polka ma na prawdę duży udział w muzyce jazzowej to wiemy, ale odkryłem kilku artystów mało znanych, a tworzących kawał dobrego jazzu. Szczerze polecam, do cygara i nie tylko |
|
|
|
 |
SzymonK
Aficionado

|
Wysłany: Czw 14 Sty, 2010
|
|
|
Właśnie mam przyjemność przesłuchiwania soundtracka mojego ulubionego serialu - Californication. Różnorodność muzyki jest na prawdę spora co powoduje, że chyba wszyscy znajdą coś dla siebie. Polecam do cygarka i nie tylko |
|
|
|
 |
WhiteG
Nowicjusz

|
|
|
|
 |
|