|
Autor |
Wiadomość |
Tiger1984
Nowicjusz

|
Wysłany: Wto 15 Maj, 2007
|
|
|
Ja ostatnio odlatuje razem z cygarkowym dymem przy muzyce Franka Sintary i jego "I've got you under my skin" |
|
|
|
 |
Sierżant_Garcia
Nowicjusz wkręcony =)

|
|
|
|
Tiger1984 napisał/a: | Ja ostatnio odlatuje razem z cygarkowym dymem przy muzyce Franka Sintary i jego "I've got you under my skin" |
W kwestii Sinatry to polecam w miarę świeżą kompilację "Romance songs from the heart" , bardzo klimatyczna
Mi póki co cygaro nieustannie kojarzy się z bluesem - OST "Blues Brothers" i kilka albumów Jimiego Hendrixa i B.B. Kinga, ale ogólnie rzecz biorąc to chyba jestem pod tym względem dość wybredny, tak mi teraz przyszło na myśl |
_________________ Dzięki Ci Boże za wynalazek gitary elektrycznej . . . |
|
|
|
 |
Milas
Nowicjusz OPTYMISTA

|
|
|
|
Mi pasuje bardzo buena vista social club ale zalezy jaki mam nastrój czasem lubie troche posmęcic , Jimmiego ubóstwiam |
|
|
|
 |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 36 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
|
|
|
a ja ostatnio po raz enty odkrywam Mysloviz i Republike ale tą balladową strone np "Zapytaj czy Cię kocham" |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
rlx
Nowicjusz Marcin Rolczyński

|
Wysłany: Czw 31 Maj, 2007
|
|
|
a to tematyczna okładka muzyki niestety zupełnie nie cygarowej, zdjęcie zrobione w Lounge room w klubie PACHA w Lądku zdrój:P
pozdrawiam |
|
 |
mefisto
Nowicjusz

Wiek: 33 Dołączył: 04 Cze 2007 Posty: 3 Skąd: Świnoujście
|
Wysłany: Pią 08 Cze, 2007
|
|
|
Dla mnie wymarzona muzyka do cygara to stare płyty Kultu. Po prostu wspaniałe połączenie. |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 50 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1386 Otrzymał 482 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
Wysłany: Czw 21 Cze, 2007
|
|
|
Tiger1984 napisał/a: | A mnie dzis cos odbilo i do palonego 3x3 puscilem sobie metal symfoniczny (nightwish)Zajefajna atmosferka |
Witaj , nie wiem ktorej płyty słuchałeś ale Wishmaster, Once oraz Nemo to mistrzostwo.
A jak masz po ręką koncert "Nightwish from wishes to eternity - live" to dopiero uciecha dla ucha.
Natomiast do cygara hmm... to zależy od sytuacji w jakim owo jest palone. Można np. słuchać:
Paco De Lucia - Almoraima -1976r (do tego lekkie cygaro oraz Cabernet Souvignion)
Joe Satriani - cała dyskografia - ( ciężkie cygaro i dużo starych %)
lub ostatnio odkryte i ogromnie polecane przezemnie:
Peter Kater - Air, Earth, Water oraz Fire - ( długie słuchanie bo 4 płyty po 60 minut, więc może słabszy alkohol hmm.. coś przyjemnego np. Tokaj grono Furmint i długie palenie jakieś Super Coronas ) Pozdrawiam i życze wielu emocji związanych z połaczeniem : 3 żywiołów ( wódy, ognia-czyt. cygara i muzy) Hej. |
|
|
|
 |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 36 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
Wysłany: Czw 21 Cze, 2007
|
|
|
Joe Satriani porządna muzyka |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
Kacper
Początkujący Aficionado 37

|
|
|
|
 |
dutch
Początkujący Aficionado El Veguero y Torcedore

Obecności na FOSCA: 5
Wiek: 43 Dołączył: 09 Cze 2007 Posty: 209 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: Sob 23 Cze, 2007
|
|
|
Ja natomiast na codzien slucham wswzelkiej masci metal np Dimmu Borgir , ale do palenia tylko Jazz lub blues. z tego pierwszego polecam Oscar Peterson trio mozna sie bosko odprezyc
Chociaz czasem do cygarka wchodzi mi Brujeria, to taki maczeta metal ryczany po hiszpansku, pasuje szczególnie do jakiegos piekielnie mocnego cygarka |
_________________ ZAPRASZAM NA ZAKUPY
www.swiat-cygar.pl
 |
|
|
|
 |
mp_rz
Nowicjusz Aficionado Desperado

|
Wysłany: Pon 20 Sie, 2007
|
|
|
Ja palę krótko... więc, nie mogę nic polecić do cygarka, lecz sam przy następnej okazji zapalę przy "Have a Cigar" Pink Floyd'ów z "Wish You Were Here" '75. Myślę, że tak "klimatycznie" mogłoby się palić przy muzyce kubańskiej, lecz... nie znam żadnej... Co jeszcze mogę polecić? Myślę, że przy kilku kawałkach 2pac'a (jeśli ktoś lubi rap) lub przy The Doors... (płyta również The Doors - serdecznie polecam) też cygaro może smakować wybornie
|
_________________ Pzdr.
mp
 |
|
|
|
 |
Mateusz
Początkujący Aficionado Cigar&Pipe conesseur

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 33 Dołączył: 22 Cze 2007 Posty: 484 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Jaworzno/ Kraków
|
|
|
|
ja lubie cisze jak pale, najlepiej pali mi sie od 23 do 4 w kuchni przy slabym swietle wtedy dym wyglada bardzo tajemniczo i moge sie zrelaksowac |
|
 |
mp_rz

|
|
|
|
Heh
To pewnie też ma swój urok
|
_________________ Pzdr.
mp
 |
|
|
|
 |
Jacek Uchryń
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Dołączył: 14 Cze 2007 Posty: 1434 Otrzymał 25 piw(a) Skąd: L. USA
|
|
|
|
Czisza ma swój urok czasami jest bardziej wskazana niż naszprycowany Morrison czy nieżywy 2-pac. |
|
|
|
 |
mushal
Nowicjusz

|
Wysłany: Pon 20 Sie, 2007 Re: Muzyka do cygara
|
|
|
Tiger1984 napisał/a: | Czego słuchacie podczas palenia cygarka??Ja do cygarka lubie posluchac sobie klasycznego rock&rolla, muzyczke lat 30 - 40 (Glenn Miller, Edid Piaff:)...itd.itp)no i oczywiście Buena vista social club (ale to tylko do dobrej Havany - Cohiby lub RyJ:))
Chcialbym poznac wasze opinie!!!!
Pozdrawiam |
Od swing,bigband,jazz przez ukochanego bluesa na reggae,dub,jungle konczac. Zalezy na co mam ochote. Moze byc tez Nusrat Fateh ali khan lub HellSchreiber . |
_________________ Maciej S. Muszalski
"Those who are too smart to engage in politics are punished by being governed by those who are dumber." - Platon |
|
|
|
 |
mp_rz

|
|
|
|
Właśnie skończyłem palić cygaro Paliłem sobie w ruinach pałacu, koło parku To dopiero ma swój urok...
|
_________________ Pzdr.
mp
 |
|
|
|
 |
e [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 21 Sie, 2007
|
|
|
Jak pisalem wczesniej do cygar mozna sluchac wszystkiego. Przez pare dni z Muszalem sluchalismy takiej "muzyki" |
|
|
|
 |
Michal
Ekspert Aficionado

Wiek: 40 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 1247 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
e napisał/a: | Jak pisalem wczesniej do cygar mozna sluchac wszystkiego. Przez pare dni z Muszalem sluchalismy takiej "muzyki" |
Eh... wakacje w łodzi podwodnej, ten to ma szczęscie |
_________________ For a relaxing time, make it Suntory time... |
|
|
|
 |
mushal
Nowicjusz

|
|
|
|
Michal napisał/a: |
Eh... wakacje w łodzi podwodnej, ten to ma szczęscie |
Czesto sluchalismy tez AirBandu i np 11,300MHz Tripoli/Khartum/Adis Ababa/Nairobi/Cairo/Mogadishu Air Traffic Control
Plusem i minusem byla bliskosc Maximusa a w nim sklepu CiT . Jako konsument jestem zauroczony tym przybytkiem cygarowej rozkoszy. Grzeska "E" i moj portfel troche mniej,bo nie sposob bylo wyjsc z pustymi rekami... parokrotnie . Matko bosko pieniezno!! Przybywaj |
_________________ Maciej S. Muszalski
"Those who are too smart to engage in politics are punished by being governed by those who are dumber." - Platon |
|
|
|
 |
strix
Początkujący Aficionado

Dołączył: 20 Gru 2006 Posty: 469 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
e napisał/a: | Jak pisalem wczesniej do cygar mozna sluchac wszystkiego. Przez pare dni z Muszalem sluchalismy takiej "muzyki" |
Niezle, jaka gradacja papieru sciernego trzeba przetrzec nienagrana plyte CD
zeby uzyskac taki efekt? Wolalbym cos dynamiczniejszego wiec moze po
prostu solidna szczota druciana?
Pozdr
strix |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|