|
Autor |
Wiadomość |
Xander
Aficionado Tony Soprano

Wiek: 41 Dołączył: 29 Paź 2009 Posty: 537 Otrzymał 13 piw(a) Skąd: Warszawa/Ciechanów
|
Wysłany: Wto 16 Lut, 2010
|
|
|
Mi do cygar bardzo pasuje muzyka filmowa Hansa Zimmera. Jedno i drugie w połączeniu powoduję że przestaje reagować na jakiekolwiek zewnętrzne bodźce. |
_________________ Marcin
"Z całą szczerością wyznaję, że cygaro to jedna z największych pociech w mym życiu-nie narzuca swojej kompanii, łagodnie pobudza, delikatnie znieczula i jest spoiwem przyjaźni".- William Thackeray
 |
|
|
|
 |
Sebastian
Nowicjusz

Wiek: 50 Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 39 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Radzymin
|
Wysłany: Śro 17 Lut, 2010
|
|
|
Do nastroju Cesaria Evora i Buena Vista Social Club, a jak chcę przy paleniu nacieszyć oczy to: Hasta siempre w wykonaniu Nathalie Cardone (dobry teledysk i piękna kobieta) |
|
|
|
 |
SzymonK
Aficionado

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 35 Dołączył: 10 Paź 2009 Posty: 554 Otrzymał 93 piw(a) Skąd: Kraków/Tarnobrzeg
|
Wysłany: Wto 09 Mar, 2010
|
|
|
Na razie zostaję pod wpływem jazz'u, choć ostatnio przesłuchałem też kilka rockowych płyt. Tym razem polecam Roy Hargrove Quintet - Earfood. Płyta wydana w 2008 roku. Cóż mogę powiedzieć... Genialna trąbka, która nie dominuje, ale jest bardzo wyraźna. Świetne pianino. Wszystko zostaje uzupełnione perkusją, kontrabasem i saksofonem, który jak dla mnie jest mało zauważalny. Dołączam link do niezłego kawałka z tej płyty. Zapraszam do słuchania.
Roy Hargrove Quintet - Strasbourg / St. Denis |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
Wysłany: Sob 13 Mar, 2010
|
|
|
Jan Garbarek - płyta Rites (utwory 1-4)
Tu próbka
Pozdrawiam
H71
PS. Uwaga , muzyka mocno wyrabiająca w mózgu!!! |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
SzymonK
Aficionado

Wiek: 35 Dołączył: 10 Paź 2009 Posty: 554 Otrzymał 93 piw(a) Skąd: Kraków/Tarnobrzeg
|
Wysłany: Sob 13 Mar, 2010
|
|
|
highlander71 napisał/a: | Jan Garbarek - płyta Rites (utwory 1-4)
Tu próbka
Pozdrawiam
H71
PS. Uwaga , muzyka mocno wyrabiająca w mózgu!!! |
Całkiem niezłe słyszałem go w audycji znajomego. Ciekawe |
|
|
|
 |
SzymonK
Aficionado

|
Wysłany: Śro 24 Mar, 2010
|
|
|
Przygotowując się do gościnnego występu w radiu, przez ostatnie 2 tygodnie "zamknąłem się w polskim jazzie". Jednym słowem odkrywam piękno polskiego jazzu. Moimi głównymi przewodnikami są składanki Polish Jazz, o których już chyba wspominałem.
Laboratorium - z początku nie zaskakuje, ale przy bliższym poznaniu odkrywa się umiejętność muzyków krakowskiego bandu.
Laboratorium
Mieczysław Kosz - jedno z moich lepszych odkryć muzycznych ostatniego czasu. Jak go mogę podsumować? Polski Billy Evans pomieszany z Rayem Charlesem, dlaczego? Muzycznie jest bardzo podobny do Evansa, niestety postępująca choroba pozbawiła go wzroku nic więcej dodawać nie trzeba. POLECAM!
Mieczysław Kosz
Extra Ball, kolejna krakowska grupa jazzowa. Nie byli mi wcześniej znani, nawet nazwa tej grupy nie obiła mi się o uszy, trochę w ciemno zacząłem ich słuchać. I tu maksymalnie pozytywne zaskoczenie.
Extra Ball
Big Band Katowice - Band założony przez Andrzeja Zubka, jeśli się nie mylę to band składający się ze studentów katowickiej uczelni z wydziały Muzyki Rozrywkowej.
Big Band Katowice
Odrobina promocji... W przyszłą niedziele (4.04), będę gościem audycji Jazz-Rockowa płytoteka w Radiu Centrum, serdecznie zapraszam, mam nadzieje wspólnie z prowadzącym pokażemy trochę inne oblicze polskiego jazzu
Forum JRP
Strona JRP |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
Wysłany: Czw 25 Mar, 2010
|
|
|
Od roku słucham RIVERSIDE płyty Out Of Myself
Świetna muzyka do cygara jak dla mnie
Pozdrawiam
H71 |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
SzymonK
Aficionado

|
Wysłany: Czw 25 Mar, 2010
|
|
|
highlander71 napisał/a: | Od roku słucham RIVERSIDE płyty Out Of Myself
Świetna muzyka do cygara jak dla mnie
Pozdrawiam
H71 |
Jakiś czas temu byli w Rzeszowie, ponoć dali niezły koncert. Słuchałem ich na myspace. |
|
|
|
 |
SzymonK
Aficionado

|
|
|
|
 |
Konik Dobry
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 2
Wiek: 56 Dołączył: 04 Lis 2009 Posty: 172 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: warszawa
|
Wysłany: Pon 29 Mar, 2010
|
|
|
Ja palę zwykle na balkonie albo w lokalu, więc wpływ na muzykę mam niewielki:)
Czasami chadzam na koncerty metalowe i powiem Wam, że cygarko w takich warunkach ma swój urok. Oczywiście pasują tutaj sztuki wyraźniejsze - no bo muza mocna i pije się piwo, więc nie ma miejsca na subtelności:)))))
Ale uwaga: trzeba palić ostrożnie, bo po dwóch godzinach łomotu i kilku piwach poranny szum na ogół występuje. Więc jeśli dodasz do tego cygaro, możesz się poczuć bardzo rockowo! W dodatku w klubach (o ile wolno palić na sali) jest zwykle duszno.
Ale np. koncert Sabatona w amfiteatrze.... Z cygarem był lepszy niż bez:) |
|
|
|
 |
domkos
Nowicjusz

|
|
|
|
 |
vsuchyv
Nowicjusz

|
|
|
|
 |
Amigo
Początkujący Aficionado Carpe diem....

Wiek: 34 Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 210 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Rzeszów
|
|
|
|
 |
P-Ń AFICIONADO
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw 12 Sie, 2010
|
|
|
A co powiecie na muzyke klasyczną do cygarka ? myślę,że to dobre połączenie |
_________________ amatore aficionado ,nie ma nic lepszego niż zapach dobrego cygara
 |
|
|
|
 |
SzymonK
Aficionado

|
|
|
|
 |
Grzesiek 123
Aficionado

Obecności na FOSCA: 2
Wiek: 47 Dołączył: 06 Cze 2009 Posty: 608 Otrzymał 383 piw(a) Skąd: Szczecin
|
|
|
|
 |
amalos
Nowicjusz

Wiek: 47 Dołączył: 18 Maj 2010 Posty: 116 Otrzymał 22 piw(a) Skąd: ostrzeszów
|
Wysłany: Wto 07 Wrz, 2010
|
|
|
Ahmad Jamal gites Grzesiu proponuje TRilok Gurtu......TEŻ odlecisz............ |
|
|
|
 |
Fallout
Nowicjusz

|
Wysłany: Pon 18 Paź, 2010
|
|
|
Zawsze jak palę cygaro w domu to puszczam muzykę Muddy'ego Watersa, jednego z ojców bluesa. Mowa tu o nagraniach sprzed 40, 50, czy 60 lat, Chicago Blues i te sprawy...
Got my Mojo Working
Mannish boy - klasyka klasyki! |
|
|
|
 |
Minoru-san
Nowicjusz

|
|
|
|
 |
Xander
Aficionado Tony Soprano

Wiek: 41 Dołączył: 29 Paź 2009 Posty: 537 Otrzymał 13 piw(a) Skąd: Warszawa/Ciechanów
|
Wysłany: Pią 05 Lis, 2010
|
|
|
Fallout napisał/a: | Zawsze jak palę cygaro w domu to puszczam muzykę Muddy'ego Watersa, jednego z ojców bluesa. Mowa tu o nagraniach sprzed 40, 50, czy 60 lat, Chicago Blues i te sprawy... |
O tak, uwielbiam jego muzykę, zresztą uwielbiam bluesa z Chicago. Ja jeszcze do tego dodam Chuck Berry, Howlin' Wolf, Etta James czyli ludzi związanych z Chess Records . Świetne brzmienia w sam raz do cygarka. |
_________________ Marcin
"Z całą szczerością wyznaję, że cygaro to jedna z największych pociech w mym życiu-nie narzuca swojej kompanii, łagodnie pobudza, delikatnie znieczula i jest spoiwem przyjaźni".- William Thackeray
 |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|