|
Autor |
Wiadomość |
Jacek Uchryń
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Dołączył: 14 Cze 2007 Posty: 1434 Otrzymał 25 piw(a) Skąd: L. USA
|
Wysłany: Wto 19 Sie, 2008
|
|
|
FlyingViro napisał/a: |
P.S. Napisałem w tym temacie bo wydaje mi się,że to gaz. |
Używam gazu Colibri od zawsze i nie mam problemów z zapalniczkami.
Jeśli uważasz ,że to gaz jest przyczyną zapychania twojej zapalniczki to kup inny aby to potwierdzić lub wykluczyć. Inaczej cała dyskusja to tylko gdybanie będzie. |
|
|
|
 |
Mateusz
Początkujący Aficionado Cigar&Pipe conesseur

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 36 Dołączył: 22 Cze 2007 Posty: 484 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Jaworzno/ Kraków
|
|
|
|
gaz raczej nie bo colibri jest wysoko kaloryczny i to raczej ronson ma takie problemy, problem jest raczej w zapalniczce |
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Wiek: 51 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
|
|
|
Według mnie gaz raczej ok chyba że zapowietrzona ale to też mi sięnie wydaje.
Według mnie masz ustawiony mały płomień. Gdy w zapalniczce jest duże ciśnienie nie ma problemu kiedy spada ciśnienie jest za małę i gaśnie, Podkręć i zobacz |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
FlyingViro
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 7
Wiek: 40 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 367 Otrzymał 299 piw(a) Skąd: Wieluń/Wrocław
|
|
|
|
Gaz jest w porządku - naładowałem zapalniczkę ojca i pali dobrze. Ciśnienie jest właściwe bo swoją zapalniczkę naładowałem i była widocznie cięższa. Kombinowałem z wielkością płomienia i okazało się,że nie mogę go mieć mniejszego niż teraz jest ustawiony bo zaczyna "przerywać".
Nie była zapowietrzona bo przed naładowaniem ją odpowietrzyłem.
Wiec może to jakaś wada mechaniczna?Teraz żeby ją odpalić muszę dwa razy nacisnąć bo za pierwszym razem tylko gaz leci i nie ma płomienia.
Może się musi dotrzeć. |
_________________ "Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła. Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje, czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko inne."
TERRY PRATCHETT - "TRZY WIEDŹMY"
 |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
Wysłany: Śro 20 Sie, 2008
|
|
|
Jeżeli za pierwszym razem naciskasz a płomienia nie ma pomimo że gaz leci to zaszybko wyzwalasz iskre. Wolniej i powinien ten problem zniknąć Na początku w dyszach jest powietrze i musi zostaćwypchnięte zanim dojdzie gaz a to chwilkę trwa |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
PJay
Nowicjusz PJay

Wiek: 44 Dołączył: 02 Sty 2009 Posty: 13 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: Śro 28 Sty, 2009 Gdzie kupic Colibri w Trojmiescie ?
|
|
|
Witam szacowne grono
Jeśli jest ktoś z trójmiasta to proszę o info gdzie mogę kupić gaz Colibri u nas w 3city.
Skonczyl mi sie w zapalniczce a nie chcę czekać tydzień na ten z trafiki.
Dzięki i pozdro.
PJay |
|
|
|
 |
Bruno [Usunięty]
|
Wysłany: Śro 28 Sty, 2009
|
|
|
To będzie trudne. Co prawda swego czasu monitowaliśmy właściciela sklepu SMOKE SHOP, żeby ten gaz sprowadził, ale on chyba nie jest zainteresowany uwzględnianiem postulatów trójmiejskich aficionados. |
|
|
|
 |
PJay
Nowicjusz PJay

Wiek: 44 Dołączył: 02 Sty 2009 Posty: 13 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: Śro 28 Sty, 2009
|
|
|
dzięki Bruno. Czyli Ronson musi wystarczyć
A tak a propos to ronson jest bardzo dobrym gazem. Szczerze to chyba nie ma różnicy w jakości spalania. |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
Wysłany: Czw 29 Sty, 2009
|
|
|
Różnicy w jakości spalania -kaloryczności raczej nie ma ale jest zasadnicza różnica na plus dla colibri w czystości a to juz ważne |
|
|
|
 |
|