|
Autor |
Wiadomość |
Vincent
Aficionado

|
Wysłany: Pon 09 Lip, 2007
|
|
|
Klepitko napisał/a: | A jeszcze jedno. Po naładowaniu zapalniczka powinna być wyrażnie cięższa i mocno schłodzon na całęj powierzchni |
Hmm, ja to takiej zależności nie zauważyłem... Ale mam metalowa zapalniczkę to może dlatego? |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 51 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
|
|
|
Też mam metalową i ewidentnie robi się zimna i cięższa. Może to dzięki temu że jest dość duża - znaczy pojemna |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
Mateusz
Początkujący Aficionado Cigar&Pipe conesseur

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 36 Dołączył: 22 Cze 2007 Posty: 484 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Jaworzno/ Kraków
|
|
|
|
no metalowa to tym bardziej powina sie robic zimna ale tylko na chwilke |
|
 |
Vincent
Aficionado

|
|
|
|
Zimna to może sie i robi, ale że cięższa to nie zauważyłem (sprawdzę w domu).
Odpowietrzyć nie zaszkodzi , zwłaszcza , że jedno zatankowanie wystarcza na około 4-5 cygar |
|
|
|
 |
maciejslu [Usunięty]
|
|
|
|
Vincent napisał/a: | Odpowietrzyć nie zaszkodzi , zwłaszcza , że jedno zatankowanie wystarcza na około 4-5 cygar |
A jak się odpowietrza zapalniczkę??? |
|
|
|
 |
Vincent
Aficionado

|
|
|
|
Klepitko napisał/a: | Metody są dwie zależnie od modelu:
Otworzyć zqworek przez który wychodzi gaz i tak ładując potrzymać skierowany w dół aż się nie pojawią1 kropelki gazu
metodz druga przez zawór do ładowania obcięta końcówka z poprzedniego pojemnika z gazem
Ja stosuje pierwszą i jest ok |
O, tak |
|
|
|
 |
Mateusz
Początkujący Aficionado Cigar&Pipe conesseur

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 36 Dołączył: 22 Cze 2007 Posty: 484 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Jaworzno/ Kraków
|
|
|
|
całe info o napełnianiu i odpowietrznianiu jest w linku ktory podałem |
|
 |
Winston Churchill
Aficionado

Obecności na FOSCA: 10
|
|
|
|
Odpalalem cygara zapalniczka Klepitki i zwykla reklamowka za 1PLN i.... i roznicy nie widze. Oczywiscie ta Klepitki jest elegancka i wielokrotnego uzytku, ale podpala tak samo dobrze i tak samo bezwonniejak ta za zeta |
|
|
|
 |
Vincent
Aficionado

|
|
|
|
Dla mnie jest tylko ważne żeby była żarowa, bo to ułatwia. Reszta nie ma znaczenia.... |
|
|
|
 |
Kacper
Początkujący Aficionado 37

|
|
|
|
Winston Churchill napisał/a: | Odpalalem cygara zapalniczka Klepitki i zwykla reklamowka za 1PLN i.... i roznicy nie widze. Oczywiscie ta Klepitki jest elegancka i wielokrotnego uzytku, ale podpala tak samo dobrze i tak samo bezwonniejak ta za zeta |
Oczywiście, masz rację, odpala tak samo. Ja jednak związuję się ze swoimi przedmiotami "codziennego" użytku. Lubię je, lubię gdy nie są pospolite, zwyczajne. Może dla niektórych nie ma sensu kupno zapalniczki za 35 zł, dla mnie ma bo zapewne ja będę miał tą zapalniczkę wtedy, kiedy ty zdążysz zużyć 100 jednorazówek. |
|
|
|
 |
Winston Churchill
Aficionado

|
|
|
|
Kacper napisał/a: | Winston Churchill napisał/a: | Odpalalem cygara zapalniczka Klepitki i zwykla reklamowka za 1PLN i.... i roznicy nie widze. Oczywiscie ta Klepitki jest elegancka i wielokrotnego uzytku, ale podpala tak samo dobrze i tak samo bezwonniejak ta za zeta |
Oczywiście, masz rację, odpala tak samo. Ja jednak związuję się ze swoimi przedmiotami "codziennego" użytku. Lubię je, lubię gdy nie są pospolite, zwyczajne. Może dla niektórych nie ma sensu kupno zapalniczki za 35 zł, dla mnie ma bo zapewne ja będę miał tą zapalniczkę wtedy, kiedy ty zdążysz zużyć 100 jednorazówek. |
Rozumiem Cie doskonale sam posiadam rzeczy z ktorymi ciezko byloby mi sie rozstac, na codzien podpalam zapalkami, ktore wg. mnie maja ten specyficzny cygarowy klimat, zaplniczki uzywam tylko wtegy gdy mnie do tego zmuszaja warunki palenia np. wiatr. Dlatego nie przywiazuje wiekszej uwagi do zapalniczek. |
|
|
|
 |
Kacper
Początkujący Aficionado 37

|
|
|
|
Coś w stylu "zło konieczne" |
|
|
|
 |
Winston Churchill
Aficionado

|
|
|
|
hehe, dokladnie |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Kacper napisał/a: | Winston Churchill napisał/a: | Odpalalem cygara zapalniczka Klepitki i zwykla reklamowka za 1PLN i.... i roznicy nie widze. Oczywiscie ta Klepitki jest elegancka i wielokrotnego uzytku, ale podpala tak samo dobrze i tak samo bezwonniejak ta za zeta |
Cyściuśka prowda |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
proforma [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 14 Lip, 2007 Re: Gaz do zapalniczek
|
|
|
Michal napisał/a: | Czy używacie jakiegoś specjalnego gazu do waszych żarówek? Ja zwykle kupuje ten najzwyklejszy w zółto czerwonej puszcze i zauważyłem że kiedy zostaje jakaś 1/3 nie chcą ładować zapalniczki. Tak jakby nie miały wystarczającego ciśnienia żeby wbić to niej gaz. Macie jakieś doświadczenie z "lepszym" gazem? Czy tutaj lepszość to tylko wyższa cena i bardziej albo mniej znana marka? A może wszystkie są takie same? |
doskonale sprawdza mi się (jest czysty, nie brudzi zaworka) hoiszpański gas azul CLIPPER Universal kupiony w jakimś kiosku Ruchu - niestety nie pomnę w którym - w Warszawie, na pewno do dostania gdzie indziej - polecam, u mnie sprawdza się doskonale |
|
|
|
 |
maciejslu [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 14 Lip, 2007
|
|
|
Klepitko napisał/a: | Kacper napisał/a: | Winston Churchill napisał/a: | Odpalalem cygara zapalniczka Klepitki i zwykla reklamowka za 1PLN i.... i roznicy nie widze. Oczywiscie ta Klepitki jest elegancka i wielokrotnego uzytku, ale podpala tak samo dobrze i tak samo bezwonniejak ta za zeta |
Cyściuśka prowda |
Bo każdy aficionado jest swego rodzaju "gadżeciarzem"... |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
maciejslu napisał/a: | Klepitko napisał/a: | Kacper napisał/a: | Winston Churchill napisał/a: | Odpalalem cygara zapalniczka Klepitki i zwykla reklamowka za 1PLN i.... i roznicy nie widze. Oczywiscie ta Klepitki jest elegancka i wielokrotnego uzytku, ale podpala tak samo dobrze i tak samo bezwonniejak ta za zeta |
Cyściuśka prowda |
A pewnie że tak wszak palenie cygar musi mieć swoista otoczke i temu słiuża gadżety |
|
|
|
 |
proforma [Usunięty]
|
|
|
|
Klepitko napisał/a: | maciejslu napisał/a: | Klepitko napisał/a: | Kacper napisał/a: | Winston Churchill napisał/a: | Odpalalem cygara zapalniczka Klepitki i zwykla reklamowka za 1PLN i.... i roznicy nie widze. Oczywiscie ta Klepitki jest elegancka i wielokrotnego uzytku, ale podpala tak samo dobrze i tak samo bezwonniejak ta za zeta |
Cyściuśka prowda |
A pewnie że tak wszak palenie cygar musi mieć swoista otoczke i temu słiuża gadżety
|
bez gadżetów wszystko staje się po prostu t r y w i a l n e |
|
|
|
 |
Pilon
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw 02 Sie, 2007
|
|
|
Pewnie głupie, ale może ktoś dokładniej opisać jak się odpowietrza zapalarę (najlepiej jakby były jakieś foty - link który był w temacie nie działa). Mam w domu jedną taką i chciałem napełnić... Czy może chodzi o to, żeby obciętą końcówkę z pojemnika z gazem przytknąć do otworu przez który się ładuje zapalniczkę? Nigdy jeszcze gazem nie nabijałem, więc pewnie stąd nie jestem w stanie wyobrazić sobie tego wizualnie |
|
|
|
 |
Vincent
Aficionado

|
Wysłany: Czw 02 Sie, 2007
|
|
|
Koledzy pewnie powiedzą dokładniej ale...
Najważniejsze jak przykładasz pojemnik z gazem do zapalniczki, to żeby pojemnik był wylotem do dołu, wtedy naładuje ci się gaz w postaci ciekłej, dociskasz i czekasz z 10-15 s. To najważniejsza zasada. A resztę sam wyczujesz, albo zaraz dostaniesz instrukcję taką, ze spędzisz na studiowaniu dobę
PS. Sorry ale pije już n-tą rudą i za leniwy jestem zeby pisac więcej |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|