|
Autor |
Wiadomość |
Winston Churchill
Aficionado

Obecności na FOSCA: 10
|
Wysłany: Czw 02 Sie, 2007
|
|
|
Vincent napisał/a: | Koledzy pewnie powiedzą dokładniej ale...
Najważniejsze jak przykładasz pojemnik z gazem do zapalniczki, to żeby pojemnik był wylotem do dołu, wtedy naładuje ci się gaz w postaci ciekłej, dociskasz i czekasz z 10-15 s. To najważniejsza zasada. A resztę sam wyczujesz, albo zaraz dostaniesz instrukcję taką, ze spędzisz na studiowaniu dobę
PS. Sorry ale pije już n-tą rudą i za leniwy jestem zeby pisac więcej |
Kiedy bierze nuda najlepsza jest ruda |
_________________ https://womai.pl/ |
|
|
|
 |
radeqm
Aficionado

Dołączył: 20 Cze 2007 Posty: 550 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Katowice
|
|
|
|
Nalewam Jacka i siadam do drugiego sezonu "The Sopranos".
Fajnie jest
pozdr.
r a d e q m
Edit: ale oftopa.. no ale było o whisky, nie? |
_________________ "Problem ze światem polega na tym, że zawsze jest o jednego drinka do tyłu"
/Humphrey Bogart/ |
|
|
|
 |
Michal
Ekspert Aficionado

Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 1247 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
Pilon, myśle że możesz zrobić to tak jak napisałeś, albo przekręcić zaworek na tym czymś przez co się zapalniczkę napełnia, powinna się kompletnie wypróżnić... tak mi się wydaje |
_________________ For a relaxing time, make it Suntory time... |
|
|
|
 |
Pilon
Nowicjusz

|
|
|
|
Okej, dzięki! Hehe, ja właśnie też Soprano oglądałem... Przy Partagasie D4 |
|
|
|
 |
radeqm
Aficionado

Dołączył: 20 Cze 2007 Posty: 550 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Katowice
|
|
|
|
Pilon napisał/a: | Okej, dzięki! Hehe, ja właśnie też Soprano oglądałem... Przy Partagasie D4 |
Tony rulez
pozdr.
r a d e q m |
_________________ "Problem ze światem polega na tym, że zawsze jest o jednego drinka do tyłu"
/Humphrey Bogart/ |
|
|
|
 |
Bruno [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 17 Cze, 2008
|
|
|
Czytam ten stary temat, czytam i w końcu się nie dowiedziałem jaki gaz polecacie? Mam dwie zapalniczki i nazbierałem kilka rodzajów gazu. Chciałbym sie zdecydować na jeden rodzaj i sie tego trzymać. |
|
|
|
 |
Jacek Uchryń
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Dołączył: 14 Cze 2007 Posty: 1434 Otrzymał 25 piw(a) Skąd: L. USA
|
|
|
|
Bruno napisał/a: | Czytam ten stary temat, czytam i w końcu się nie dowiedziałem jaki gaz polecacie? Mam dwie zapalniczki i nazbierałem kilka rodzajów gazu. Chciałbym sie zdecydować na jeden rodzaj i sie tego trzymać. |
bo generalnie o gazie to tu jest dość mało tekstu
Do zapalniczek używam tylko gazu Colibri,.Sprawdza się więc nie ma takiej potrzeby,aby szukać innych wariantów. |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Wiek: 51 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
|
|
|
Po wielu różnych puszkach lepszych i gorszych gazów zdecydowanie Colibri polecam ze względu na jakość jak i dostępność w Polsce. |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
Bruno [Usunięty]
|
|
|
|
No to mam odpowiedź, o którą mi chodziło: Colibri. I tej wersji będę się trzymał. Dzięki chłopaki |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): szpooler |
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
Wysłany: Śro 18 Cze, 2008
|
|
|
Duponta też miałęm i subiektywnie wydaje mi się że Colibri lepszy - bardziej kaloryczny albo czystszy. Poza tym u nas są tylko kolorowe a tych to bym osobiście nie polecał. Do tego drogie |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 42 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1890 Otrzymał 287 piw(a) Skąd: Kościan
|
|
|
|
A jaka jest roznica pomiedzy takim najtanszym gazem (np, taki ronson - ok 6zl za 300ml) a takim "lepszym" ktory kosztuje 2 razy wiecej??
Warto dac 2 razy tyle kasy??
Pytam bo do tej pory uzywalem tego taniego i chcialbym poznac argumenty za tym zeby kupic ten Colibri. |
|
|
|
 |
szpooler
Aficionado

Obecności na FOSCA: 2
Wiek: 36 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 533 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Cieszyn/Kraków
|
|
|
|
Szczerze mówiąc jak też jadę na ronsonie i nie narzekam, no ale może ja nie umiem wyczuć tego w cygarze, że odpalam tanim gazem
EDIT: Ekipa wrocławska też zresztą moją spawarką odpalała bardzo często i jakoś nikt nie narzekał |
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 42 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1890 Otrzymał 287 piw(a) Skąd: Kościan
|
|
|
|
Ja oczywiscie tez nie narzekam odpalac odpala i nie wiem wlasnie co tu mozna ulepszyc |
|
|
|
 |
szpooler
Aficionado

Wiek: 36 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 533 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Cieszyn/Kraków
|
|
|
|
korea83 napisał/a: | nie wiem wlasnie co tu mozna ulepszyc |
Ooootóż to. Chyba, że zrobią gaz z aromatem cedru i skóry. Biorę w ciemno. |
|
 |
pepeel [Usunięty]
|
|
|
|
i bedziesz go wciagal:P? |
|
|
|
 |
szpooler
Aficionado

|
|
|
|
Nie, palił |
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Tu nie chodzi o aromat gazu który może przejść do cygara bo chyba wszystkie sąpod tym względem ok ale o czystość gazu. Przy małych dyszach może się zapychać i nie palić. Ja tak miałem w Coronie Old Boy Druga sprawa to kaloryczność gazu i produkowany nagar |
|
|
|
 |
FlyingViro
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 7
Wiek: 40 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 367 Otrzymał 299 piw(a) Skąd: Wieluń/Wrocław
|
Wysłany: Pon 18 Sie, 2008
|
|
|
Mam problem z zapalniczką (dwupalnikowy Moongrass)
http://img237.imageshack....alniczkamj0.jpg
A oto co się dzieje :
Po napełnieniu zapalniczki i próbie jej odpalenia następuje krótki zapłon i gaśnie. Jednak nadal słychać jak gaz jest wypuszczany "na zewnątrz". Sprawa się poprawia jak zacznę regulować wielkość płomienia. Lekki ruch w stronę zwiększenia płomienia i pali się jak powinno. Jednak po około 40 min. znów jest to samo. Nie lubię dużego płomienia i mam ją ustawioną na mały (ale nie ten bardzo mały).
Gaz, który mam to Colibri w butli 250 ml zakupiony w Akanie.
Teraz znów lekko ruszyłem "kalibrator" płomienia i zostawię zapalniczkę na noc nie ruszaną. Zobaczę co będzie rano, bo może z nią jest tak,że poniżej pewnej wielkości płomienia będę miał takie "strzały". A jeżeli tak się zapycha jak napisał Klepitko to jak ją odetkać?
Co o tym sądzicie Panowie? Proszę o pomoc bo zapalniczka strasznie mi się podoba a co ważniejsze to jest to prezent od mojej piękniejszej połowy
P.S. Napisałem w tym temacie bo wydaje mi się,że to gaz. |
_________________ "Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła. Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje, czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko inne."
TERRY PRATCHETT - "TRZY WIEDŹMY"
 |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|