Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!

Cigar Aficionado
autologowanie:
Witaj na forum Cigar Aficionado! Aby uzyskać pełny dostęp zaloguj się lub zarejestruj.

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: filmy, obejrzenia, warte

Filmy warte obejrzenia
Autor Wiadomość
-OkO-
Nowicjusz

Wysłany: Pią 21 Mar, 2008   

Cygar nie mogę to chociaż jakiś film polecę:D

"Człowiek z latawcem" (the Kite Runer) Film o przyjaźni dwóch afgańskich chłopców. Bardzo mocno (pozytywnie) oddziałuje na psychikę (a przynajmniej na moją). Reżyser zajęty jest teraz produkcją najnowszego Bonda. Niestety przed obejrzeniem widziałem bardzo pozytywną recenzję i oczekiwałem od tego filmu zbyt duzo 8/10. Książka (podobno) o wiele lepsza. Polecam!

"Revolver" Sensacyjny film w którym z grubsza nic nie wiadomo. Przez całą jego długość przeplata się mnóstwo retrospeekcji. Bardzo dziwne zakończenie. Po obejrzeniu ciężko nawet wskazać głównego bochatera. 10/10 Polecam!

"Memento" Sensacyjny. Główny bochater Cierpi na brak pamęci krótkotrwałej, tj. pamięta wszystko przez kilkanaście minut, a potem zapomina do momentu tragicznego wypadku w jego życiu. Fabuła składa się z swóch elementów: Czarnobiałe sceny poukładane chronologicznie, i kolorowe sceny poukładane "od końca", tak więc finał akcji znajduje się po środku fabuły. Ciężko się ogląda, a niektórzy potrzebują zobaczyć ten film drugi raz żeby wszystko sobie poukładać. 10/10 Polecam!

"Lucky Number Slevin" Sensacyjny. Nieco "ciapowaty" głóny bohater zostaje wmieszany w potyczkę między dwoma "bosami" rządzącymi miasem. Z czasem okazuje się że cała intryga jest grubymi nićmi szyta. Świetne kreacjie aktorskie, czy dialogi. Dziwię się że film przeszedł w polsce bez echa. 10/10 Polecam!

Mam świadomość że te filmy nie wszystkim będąsię podobały, jednak ja zawsze z miłą chęcią do nich wracam. Pozdrawiam

Highlander71
Ekspert Aficionado
The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Otrzymał 484 piw(a)
Wysłany: Śro 02 Kwi, 2008   

"Jumper" - wreszcie doczekałem się 8/10 z plusem , dobra obsada, nowatorska tematyka i akcja przez cały film. Polecam!!!

http://film.onet.pl/13998,,Jumper,film.html

irek
Nowicjusz

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: Pon 07 Kwi, 2008   :)

Film który mnie nieustannie wprawia w świetny nastrój Święci z Bostonu hehe
Chyba najlepsza rola Willema Dafoe.
Muzyczka ze wstępu: tu
A właśnie kolejny raz przypomniałem sobie Piąty Element, najbardziej komiksowy film który nie powstał na bazie żadnego komiksu :mrgreen: , ale szczytem osiągnięć Bessona moim zdaniem jest Leon.
Z wątków które sie ukazały polecam jeszcze raz goraco propozycję Sergieja i Miasto Boga
Bez żadnych ocen, albo ktoś lubi kino, albo Hollywood

Mateusz
Początkujący Aficionado
Cigar&Pipe conesseur

Obecności na FOSCA: 1
Otrzymał 12 piw(a)
Wysłany: Pon 07 Kwi, 2008   

tak Miasto jest bardzo dobre

mój status

Sergiej
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 13
Otrzymał 100 piw(a)

jeżeli kogoś nie odstraszy godzina a nie ma tego filmu na DVD to jest on w środę o 00.20 na TVP2 - mowa rzecz jasna o Mieście Boga. A swoją drogą to $&*#@$*% że TVP puszcza takie filmy o tak późnej porze, no ale kolejny kiczowaty serial sprzedaje się lepiej...

http://www.zmiloscidohavan.pl/

Klepitko
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Otrzymał 2 piw(a)

Ja ostatnio oglądnołem sobie dość przyjemną kreskóeczke Beowulf fajnie zrobiona a i niektóre teksty niezłe polecam a raczej n :mrgreen: ie dla zbyt małych dzieci napisali od 12 ale raczej 15

Highlander71
Ekspert Aficionado
The Thirsty Traveler

Otrzymał 484 piw(a)
Wysłany: Wto 08 Kwi, 2008   

Klepitko napisał/a:
Ja ostatnio oglądnołem sobie dość przyjemną kreskóeczke Beowulf fajnie zrobiona a i niektóre teksty niezłe polecam a raczej n :mrgreen: ie dla zbyt małych dzieci napisali od 12 ale raczej 15

Widzę Klepitko , iz mamy bardo podobny gust filmowy. Mi tez do gustu ta wersja przypadła - super animacja , Angelina hmm... , tematyka wikingów coś jak kiedyś Thorgal :) w Relaxach - to były czasy. 7/10

"Złoty kompas" - film fantasy ( podobny jak "Opowieści z Narnii" ) też troszkę dla starszych dzieci bo jest trochę przemocy. Tematyka fajna, fajnie zrobiony filmek i jak to bywa w amerykańskich produkcjach - na 100% będzie kontynuacja . 7/10

http://film.onet.pl/12451,,Złoty_kompas,film.html

"Facet z W-fu" - komedia z "Stiflerem" (jak kto pamięta American Pie) - mnie bynajmniej trochę ubawiała więc 6/10.

Wieszok89
Nowicjusz
Wypalonych cygar: 35

highlander71 napisał/a:
"Złoty kompas" - film fantasy ( podobny jak "Opowieści z Narnii" ) też troszkę dla starszych dzieci bo jest trochę przemocy. Tematyka fajna, fajnie zrobiony filmek i jak to bywa w amerykańskich produkcjach - na 100% będzie kontynuacja .
Ano będzie, ponieważ film jest na podstawie trylogii Philipa Pullmana - Mroczne Materie. Książkę polecam, fabuła i problematyka filmu została mocno uproszczona dla umysłów młodych widzów.

Batman Poczatek - Nie oglądałem w kinie bo postanowiłem z mniej mi znanych powodów olać, po seansie przed TV bardzo tego żałuję. Najnowsza odsłona Batmana w wydaniu Nolana jest jedną bardzo udana i spokojnie może stać przy Burtonowskich tytułach zaś sam Początek tylko dodatkowo zwiększył moją chrapkę na Dark Knighta ale Jokera to już 1oo% oglądać będę w kinie.
8+/10

pepeel
[Usunięty]

After Sex - Polski tytuł: "Gdy zgasnie namietnosc" btw. nie wiem co za idioci to tlumacza, coś ala Die Hard (szklana pułapka:)) Dawno nie widzialem tak ciekawego filmu. Jak wskazuje tytul ANGIELSKI "After sex" - glowym i jedynym watkiem filmu sa rozmowy par po seksie. Hetero jaki homoseksualnych, mlodych i starych. Rozmowy o problemach, zdradach, pierwszych razach i dlaczego w Hiszpania nei lezy w Meksyku :D :D Polecam goraco. Wbrew pozorom to nei jest kolejna, glupkowata, amerykanska produkcja, tylko serio ciekawy film. 10/10 Zobacz na FilmWEB

radeqm
Aficionado

Otrzymał 7 piw(a)

Klepitko napisał/a:

Panowie,

Na Beowulfie to ja byłem w IMAXie i zaowocowało to takim opadem szczęki, że przez tydzień cygara nie mogłem utrzymać. Niesamowite wrażenia (!).

r a d e q m

P.S. Ja wczoraj Monster's Ball (Czekając na wyrok). Bardzo polecam.

dud
Nowicjusz
street headache 71

Otrzymał 2 piw(a)

byłem na beowulfie 3D w multikinie , ale mam z goła odmienną opinię ;] po prostu nie jestem zwolennikiem animacji komputerowych, wolę już bardziej kreskówkowe rozwiązanie typu The Simpsons Movie,

chyba że technika pójdzie tak do przodu że będzie można złapać za tego cycucha :palacz: byle nie pani siedzącej obok bo jeszcze po mordzie dostanę :mrgreen:

a polecam :

-Out of time-
z Denzelem Washingtonem, wartka akcja :)
- JUNO - ot życie całość bardzo przyjemna

a co do nowego JOHNY RAMBO ... nie mam zdania bo ledwo się zaczął to już się skończył ...

szpooler
Aficionado

Obecności na FOSCA: 2
Otrzymał 14 piw(a)

dudsht napisał/a:
po prostu nie jestem zwolennikiem animacji komputerowych

Ja stałem się po obejrzeniu 300 w kinie. Wgniotło mnie w fotel, podziwiam ludzi, którzy ściągają takie filmy i oglądają kopie nagrywane amatorską kamerą w kinach.

mój status

dmmps
Nowicjusz

Wysłany: Nie 20 Kwi, 2008   

highlander71 napisał/a:
"Straż dzienna"
Za efekty FX 10/10 , ubawiłem się jak ciężarówki marki "Ził" królowały na moskiewskich szosach, za całość 7/10 - choć strasznie zakręcony ale ... kto ma chęć zobaczy

Całkowicie się zgadzam. Film pokazuje ze nie trzeba mieć setek milionów żeby popisać sie dobrymi efektami fx.
ps. Oczywiście oglądałeś wcześniej Straż Nocną?:>

Dzisiaj po przeczytaniu tego artu obejrzałem Lord of War z Nicolasem Cage'm. Film może nie posiada wartkiej akcji, ale mimo wszystko ma w sobie to coś. Bez większych przeszkód zasłużył na 8/10.

Santo
Nowicjusz

szpooler napisał/a:

Ja stałem się po obejrzeniu 300 w kinie. Wgniotło mnie w fotel, podziwiam ludzi, którzy ściągają takie filmy i oglądają kopie nagrywane amatorską kamerą w kinach.

Ja właśnie sciągnołem 300 , zaczołem oglądać i po 10 minutach wyłączyłem :D ... na drugi dzień wybrałem się do kina .

Mój prywatny Top 10 wygląda tak

1.Pluton
2.Forest Gump
3.Skazani na Shawshank
4.Obcy II
5.Ojciec chrzestny
6.Czas apokalipsy
7.Miś
8.Seksmisja
9.300 Spartan
10. Sąsiedzi :palacz: ( taka czeska bajeczka o 2 złotych rączkach )

Z ostatnio oglądanych podobał mi się American Gangster i widziane w TV ,Dziesięć czółen :D

radeqm
Aficionado

Otrzymał 7 piw(a)

"Cloverfield". Świetne. Nie napiszę nic więcej, żeby nie popsuć zabawy. Nie czytajcie nic w necie, ściągnijcie DVDR (nie ma jeszcze na DVD w Polsce) i oglądajcie :-)

pozdr.

r a d e q m

dutch
Początkujący Aficionado
El Veguero y Torcedore

Obecności na FOSCA: 5
Otrzymał 4 piw(a)

A widział ktoś może z was nasz krajowy filmik "Angelus"? he he

mój status

Highlander71
Ekspert Aficionado
The Thirsty Traveler

Otrzymał 484 piw(a)
Wysłany: Śro 23 Kwi, 2008   

"OKO" - ktos juz pisął ( chyba ) o tym filmie , dla mnie 6/10 jesli chodzi o gatunek Horror - widziałem lepsze np. RING w wersji amerykańskiej, OKO nie powaliło mnie strachem. Może zbyt wiele oczekiwałem , napięcie początkowo rosło niestety - zdechło.
J.Alba rolę zagrała bardzo dobrze jednak brakowało czegoś w całości.

Pozdrawiam H71

Highlander71
Ekspert Aficionado
The Thirsty Traveler

Otrzymał 484 piw(a)
Wysłany: Śro 23 Kwi, 2008   

dutch napisał/a:
A widział ktoś może z was nasz krajowy filmik "Angelus"? he he

No nie wiedziałem go ale nie omieszkam zobaczyć jak tylko dorwę go w łapki. Poczytalem o nim ,tematyka ciekawa a jaki wykonanie - fajny??? Domniemywam że go widziałeś???

dutch
Początkujący Aficionado
El Veguero y Torcedore

Obecności na FOSCA: 5
Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: Sob 26 Kwi, 2008   

Dość fajnie zrealizowany ,a jakie jajca tam lecą :mrgreen:
Polecam dla miłosników gwary ślaskiej ;-)

mój status

pepeel
[Usunięty]

Wysłany: Nie 27 Kwi, 2008   

A ja dzisiaj ogladalem nie film :) A spektakl w teatrze :)

Na tapecie: "Wieczor kawalerski" - Ciekawa farsa, ktory uczy kłamac?? :P

Ciekawa recezna sztuki, choc nie do konca zgadzam sie z jej autorem:
http://www.teatry.art.pl/...rk_sla/sswr.htm
Jak dla mnie 5/10, bo "szalone nozyczki" bardziej mnie smieszyly :)

Reklamator

Wysłany:    Reklama

Odpowiedz do tematu