|
Autor |
Wiadomość |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 51 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pon 28 Kwi, 2008
|
|
|
Jeśli ktoś lubił Piłę to ukazał siępodobny film i do tego całkiem nizły utrzymany w tym stylu - Nieuchwytny warto pooglądać i zastanowić się nad sensem filmu |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
Wysłany: Wto 29 Kwi, 2008
|
|
|
"Deal" wcześniej opisywany przez pepela - nie powalil mnie jak na 9/10 (choć rozumię że pepel pasjonuję się taką tematyką dlatego taka ocena).
Remake a właściwie zbieranina tematów przewodnich z kultowych flmów jak Cincinnati Kid z Steve'm McQueen'm czy The Hustler z Paule'm Newman'm .
Połączenie to dało w rezultacie kolejną komercje Burta Reynoldsa.
W mojej ocenie 5/10 ( ale tylko za Shannon Elizabeth czyli Nadia z American Pie ) oczywiście żartuję.
W ostatnim czasie zobaczyłem dwa filmy z Burtem i jestem już tego pewnien że czasy "Mistrza Kierownicy" juz dawno z nim. Gra w mizerotach bo emerytura mała.
Zresztą zawsze był typem amanta - niz postacią która potrafi zagrać wszystko.
Mniejsza z tym , bo przecież nie tylko on gra w tym filmie.
Jedyny mocny akcent w filmie jak gość w 2 minucie filmu odpala cygaro zapalniczką Zippo
Czasem jednak warto wrócić do świetnych starych filmów.
Pozdrawiam H71 |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
pepeel [Usunięty]
|
|
|
|
U mnie wszystkei filmy o pokerze, nartach wodnych, pajakach ptasznikach beda mialy 9/10
Nawet jesli beda to niemilosierne gnioty
U mnie ostatnio ogladnae bylo Porky's 1 i 2. Nie smieszy mnie to tak jak kiedys. Ale za to zakochany ejstem w "Eis am stiel" czyli Lody na patyku. American Pie sie chowa |
|
|
|
 |
Highlander71

Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
|
|
|
pepeel napisał/a: | U mnie wszystkei filmy o pokerze, nartach wodnych, pajakach ptasznikach beda mialy 9/10
Nawet jesli beda to niemilosierne gnioty
U mnie ostatnio ogladnae bylo Porky's 1 i 2. Nie smieszy mnie to tak jak kiedys. Ale za to zakochany ejstem w "Eis am stiel" czyli Lody na patyku. American Pie sie chowa |
Mój szwagier ma ptasznika białokolanowca o ile się nie mylę, ciekawa istota ale nie o tym.
A mianowicie Porky's to była ćwierć wieku temu niesamowita komedia , fakt że dziś juz nie śmieszy ale wtedy byłem polany... tak samo jak lody na patyku ale to zamierzchła historia kina na VHS - i te wymiany na giełdach ... to były czasy.
American Pie to juz klimat mi prawie zupelnie obcy - nie ten rocznik ale fajne babki przewijaja się przez takie produkcje to tyle z ambicji kina dla młodzieży |

|
|
|
|
 |
pepeel [Usunięty]
|
|
|
|
Za wiekszego gowniarza niz jestem bawilem sie w terrarystyke. Pajeczaki weze itp. Poszukam zdjec to wkleje, ale w inny dzial. Zaraz odpalam film: Nieuchwytny - Untraceable (2008). Jutro mini recka. |
|
|
|
 |
Highlander71

|
|
|
|
pepeel napisał/a: | Za wiekszego gowniarza niz jestem bawilem sie w terrarystyke. Pajeczaki weze itp. Poszukam zdjec to wkleje, ale w inny dzial. Zaraz odpalam film: Nieuchwytny - Untraceable (2008). Jutro mini recka. |
Ja tez mam gdzieś takie zdjęcia z tym pająkiem to tez poszukam.
Obecnie oglądam ZABÓJCA z Jetem Li i Jasonem Stathamem - po połowie taki sobie moze jeszcze się rozkręci, później coś więcej napisze .
hej, miłego oglądania
H71
PS. no i po filmie - akcja, sztrzelaninka, pościg, walka na katany, mnóstwo amunicji itp.
6/10 za obsadę ( bo to jedna z najszybszych obsad filmowych - zresztą bardzo ich lubię ) - film może nie porywający ale idzie zobaczyć - oczywiście bez kobiety.
To tak z 4-5 piwek i mozna nacisnąć PLAY
Miłego oglądania.
Pozdrawiam H71 |

|
|
|
|
 |
Mateusz
Początkujący Aficionado Cigar&Pipe conesseur

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 36 Dołączył: 22 Cze 2007 Posty: 484 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Jaworzno/ Kraków
|
Wysłany: Śro 30 Kwi, 2008
|
|
|
radeqm napisał/a: | "Cloverfield". Świetne. Nie napiszę nic więcej, żeby nie popsuć zabawy. Nie czytajcie nic w necie, ściągnijcie DVDR (nie ma jeszcze na DVD w Polsce) i oglądajcie
pozdr.
r a d e q m |
Własnie skonczylem ogladac, ja wiem czy takie swietne? mnie nie ruszylo taki Blair |
|
 |
pepeel [Usunięty]
|
|
|
|
Nieuchwytny - Untraceable (2008) - Ciekaiwe przedstawiona obojentosc czlowieka wobec krzywdy innych ludzi. Swietnie ukazane zepsucie spoleczesntwa przez internet i media. W jaki sposob? Polecam obejrzec Calkiem przyjemny thriller 7/10
Zobacz na FILMWEB |
|
|
|
 |
-OkO-
Nowicjusz

Wiek: 36 Dołączył: 14 Mar 2008 Posty: 20 Skąd: Czarno(nie?)
|
|
|
|
American Gangster 7/10 - Ciekawy ale ciągle widziałem w nim "Człowiega z Blizną" z Alem Pachino. Świetna gra Deznela Washintona i Russella Crowe'a. No i oczywiście główny bohater aficionado |
_________________ W krainie ślepców Jednooki jest królem... |
|
|
|
 |
radeqm
Aficionado

Dołączył: 20 Cze 2007 Posty: 550 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Katowice
|
|
|
|
Mateusz napisał/a: | radeqm napisał/a: | "Cloverfield". Świetne. Nie napiszę nic więcej, żeby nie popsuć zabawy. Nie czytajcie nic w necie, ściągnijcie DVDR (nie ma jeszcze na DVD w Polsce) i oglądajcie
pozdr.
r a d e q m |
Własnie skonczylem ogladac, ja wiem czy takie swietne? mnie nie ruszylo taki Blair |
Lepszy Blair Choć Blair II po pijaku zostawiło we mnie sporo emocji (podobno na trzeźwo nie da się oglądać, więc grunt to solidne przygotowanie).
Mnie film się podobał (Cloverfield). Rewelacyjne audioFX.
r |
_________________ "Problem ze światem polega na tym, że zawsze jest o jednego drinka do tyłu"
/Humphrey Bogart/ |
|
|
|
 |
Highlander71

|
Wysłany: Pon 05 Maj, 2008
|
|
|
Dziś polskie kino
"Jeszcze raz" - http://film.onet.pl/13927,,Jeszcze_raz,film.html - zacznę od krytyki - akustyka na poziomie dna czyli jak zwykle w polskich filmach zepsuta. Tło dynamiczne ale niestety dialogi słabo słyszalne to dla mnie poważny minus.
Film jak film idzie zobaczyć, koniecznie z kobietą bo to film o miłości, coś w stylu filmów na podstawie Pani Grocholi ale już słabsze - 5/10 ( chyba za piękne pejzaże górskie) a za scenę dżwiękową 1/10 czyli minimum. Być może tylko wersja DVD jest tak skopcona.
"Rozmowy noca" - http://film.onet.pl/13947,,Rozmowy_nocą,film.html - było już znacznie lepiej - oczywście też film oglądac tylko w towarzystwie kobiet. 6/10 . Film znacznie bardziej mi się podobał choć nie gustuję w takich filmach to porównując oba ten był znacznie lepszy - być może za dużo D.Stenki na ekranie i może trochę mi sie przejadła choć aktorką jest dobrą to jednak co za dużo ...
Tak więc - oglądając w towarzystwie swoich wybranek - zdecydowanie poleciłbym ten drugi.
Pozdrawiam H71 |

|
|
|
|
 |
drinks
Aficionado fan Ronnie O'Sullivana

Obecności na FOSCA: 10
Wiek: 54 Dołączył: 03 Mar 2007 Posty: 718 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Wrocław
|
|
|
|
W trakcie podróży obejrzałem sobie The Bucket List (nie wiem, jaki był polski tytuł) z moimi ulubieńcami - Nicholsonem i Freemanem, nie widziałem tego wcześniej ale film świetny i polecam lubiącym takie kino. Film prawie bez fajerwerków czy efektów specjalnych, za to świetna gra gigantów kina
Jak dla mnie 9/10, polecam. |
|
|
|
 |
Highlander71

|
|
|
|
drinks napisał/a: | W trakcie podróży obejrzałem sobie The Bucket List (nie wiem, jaki był polski tytuł) z moimi ulubieńcami - Nicholsonem i Freemanem, nie widziałem tego wcześniej ale film świetny i polecam lubiącym takie kino. Film prawie bez fajerwerków czy efektów specjalnych, za to świetna gra gigantów kina
Jak dla mnie 9/10, polecam. |
Choć goni nas czas
http://film.onet.pl/14216..._czas,film.html
Pewnie będę musiał zobaczyć |

|
|
|
|
 |
Mateusz

Wiek: 36 Dołączył: 22 Cze 2007 Posty: 484 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Jaworzno/ Kraków
|
|
|
|
naprawde warto genialny film |
|
 |
pepeel [Usunięty]
|
Wysłany: Śro 07 Maj, 2008
|
|
|
radeqm napisał/a: | Mateusz napisał/a: | radeqm napisał/a: | "Cloverfield". Świetne. Nie napiszę nic więcej, żeby nie popsuć zabawy. Nie czytajcie nic w necie, ściągnijcie DVDR (nie ma jeszcze na DVD w Polsce) i oglądajcie
pozdr.
r a d e q m |
Lepszy Blair Choć Blair II po pijaku zostawiło we mnie sporo emocji (podobno na trzeźwo nie da się oglądać, więc grunt to solidne przygotowanie).
Mnie film się podobał (Cloverfield). Rewelacyjne audioFX.
r |
OMG Ja prawie usnalem na koncowce. Jak dla mnie ciekawe efekty sfx i tyle. A i dzieki temu filmowi dowiedzialem sie, ze jak sie kupi w sklepie baterie do Nokii, to jest juz ona naladowana i mozna gadac do woli Heh. Film tylko dla maniakow sfx 3/10
[EDIT] A tyle pseudo reklam, co jest w tym filmie, to nawet polskie gowniane produkcje nie maja. Zwlaszcza reklam Nokii. Bez przesady ;/ |
|
|
|
 |
Highlander71

|
Wysłany: Pon 12 Maj, 2008
|
|
|
"Słaby punkt" - no i doczekałem się filmu na który warto popatrzeć. Anthony Hopkins jak zwykle dał popis gry aktorskiej. Nawet można by zaryzykowac stwierdzenie że filmy z nim są filmami które powinno się oglądać.
"Słaby punkt" to thriller (wg. portali filmowych) dla mnie ( tak kiedys się mówiło) sensacja.
Polecam 8/10
http://film.onet.pl/13176,,Słaby_punkt,film.html
"Havana , miasto utracone" - powiem tak: dla Cigar Aficionado "lektura obowiązkowa", za muzyke (kubańską) 9/10, za wykład z histori 9/10, oraz za akcenty cygarowe 9/10
Ogólnie 7/10 film początkowo nie bardzo wciągał ale ostatecznie czułem satysfakcje z zobaczenia tego materiału filmowego.
http://film.onet.pl/10989...acone,film.html
Oglądałem z żoną - zatem (oprócz bodajże 2 drastycznych scen - dokumentalnych nie było nic czego by nie było w amerykańskich produkcjach)
Obie pozycje polecam na majowe wieczory przed TV
Pozdrawiam H71 |

|
|
|
|
 |
Mateusz

|
|
|
|
Słaby punkt bardzo dobry, i tez uwazam ze na filmy z pewna grupa aktorów mozna chodzic w ciemno zawsze trzymaja poziom. |
|
 |
Highlander71

|
|
|
|
Mateusz napisał/a: | Słaby punkt bardzo dobry, i tez uwazam ze na filmy z pewna grupa aktorów mozna chodzic w ciemno zawsze trzymaja poziom. |
Jest tak jak piszesz choć z małymi wyjątkami. Jednak jakoś sobie nie potrafie przypomnieć słabego filmu z A. Hopkinsem - i chyba dobrze |

|
|
|
|
 |
gaudes
Nowicjusz Szczesciarz

Wiek: 43 Dołączył: 25 Lip 2007 Posty: 143 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
Babel
USA 2006
Najpier bylo Amores Perros - genialny film. Pozniej troszke gorsze 21 gramow.Po nich przyszedl czas na rewelacyjny Babel. To wielka trojka rezysera Alejandro Gonzalez Inarritu!
Cztery kraje, cztery historie.Paczątkowo moga wydac sie przypadkowe jednak koniec filmy pokazuje jak bardzo sa do siebie podobne!Nie przypadkowy jest tu tytuł filmy, nawiazujacy do biblijnego "pomiesznia jezyków".Ogladjac ten film widac brak zrozumienia drugiego czlowieka: japońskiej nastolatki, meksykańskiej niani, amerykańskich turystów i marokanskiej rodziny!
Polecam!! |
_________________ pozdrawiam
Piotrek |
|
|
|
 |
gaudes
Nowicjusz Szczesciarz

Wiek: 43 Dołączył: 25 Lip 2007 Posty: 143 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
ONCE
Irlandzka Produkcja z 2006 r.
W polskich kinach od 28. 03
Film ten zdobył juz kilka nagród a wśrod nich Oskara 2008 za najlepsza piosenka filmowa!
- Nagroda dla najlepszego soundtracku na festiwalu w Los Angeles.
- Pierwsza nagroda na festiwalu filmowym w Moskwie.
- Nagroda Publiczności na Festiwalu Sundance.
Panowie idealny film na wypad do kina z dziewczyna, zona!
Opowieść o irlandzkim grajku ulicznym i uroczej biednej czeskiej dziewczynie, ktorą oczarowal glos i talent głównego bohatera.
Po wyjsciu z kina mialem jedną bardzo ważna i cenna mysl. Ujrzałem dwojke ludzi, ktorzy za wszelka cena dążą do spełniania swoich marzen! Obiecalem sobie, ze ja od dzis zaczynam spełniac swoje...Dwa czulem takie fajne uczycie wolnosci..Pierwszy pociag, podroz w nieznane i czerpanie radosci z szumy traw, fal, tego co mnie otacza...cos wspanialego!!
Jedna z gazet filmowych napisala o nim:
"Porywający dzięki swojej unikalnej – niektórzy powiedzą że unikatowej irlandzkości – mieszance magii i pragmatyzmu" - "Eye For Film” |
_________________ pozdrawiam
Piotrek |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|