|
Autor |
Wiadomość |
athena76
Nowicjusz athena76

|
Wysłany: Śro 12 Mar, 2008
|
|
|
Nie wytrzymam i wpisuję LEJDIS 10/10 - rżałam, biłam brawo, płakałam. 100% odlot, dużo humoru i ironii.
Polecam wszystkim facetom, kobietom bez dystansu do własnej płci nie.
pzdr |
_________________ Ἀθήνη |
|
|
|
 |
szpooler
Aficionado

Obecności na FOSCA: 2
Wiek: 36 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 533 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Cieszyn/Kraków
|
Wysłany: Czw 13 Mar, 2008
|
|
|
Film stary, bo 7-letni, ale słuchajcie DOS-KO-NA-ŁY, tym bardziej, że na faktach... Z całym szacunkiem, ale "Pianista" może się schować.
Jeniec- Niemiec, po wojnie, zostaje skazany na 20 lat robót na Syberii w obozie. Ucieka. Pieszo.
Więcej o filmie na Filmweb - Jeniec
Moja ocena- 10/10 |
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
|
|
|
qurcze widać ze święta idą bo "10"lecą z nieba jak deszcz w Leszczynach , no mi sie jeszcze nie zdarzylo postawić 10 ale pewnie kiedyś...
Pozdrawiam H71 |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
AdamCohiba
Nowicjusz OPTIMUS pali Kubę !

Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 49 Dołączył: 31 Lip 2007 Posty: 126 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wrocław
|
|
|
|
Lejdis zasłużył na 10 ale od połowy filmu, początek wręcz zanudził mnie.
Ale potem to już świetna zabawa. A Jeńca własnie mam zamiar pooglądać
pozdro |
_________________ One good cigar can change the day... |
|
|
|
 |
szpooler
Aficionado

Wiek: 36 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 533 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Cieszyn/Kraków
|
Wysłany: Pią 14 Mar, 2008
|
|
|
Strzelec- doskonały film o wrobionym przez rząd USA weteranie-snajperze. Brzmi banalnie, ale film na rozerwanie się całkiem dobry. Świetne ujęcia. Końcówka bardzo nieprzewidywalna Polecam. 9/10 |
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 51 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
|
|
|
Strzelec też mi się podobał wreszcie ktoś ruszył gową i nakręcił inteligentną sensację |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
szpooler
Aficionado

|
|
|
|
Klepitko napisał/a: | wreszcie ktoś ruszył gową i nakręcił inteligentną sensację |
Nic dodać, nic ująć. Naprawdę trzyma w napięciu, jak swego czasu "Za linią wroga". |
|
 |
Highlander71

Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
Wysłany: Sob 15 Mar, 2008
|
|
|
Strzelec - genialny film ostatnich czasów, zresztą chłopaki lubią tematykę snajperską - w końcu jesteśmy genetycznymi myśliwymi . Zgadzam się w 100 % z przedmowcami - film koniecznie trzeba obejrzeć.
"SADYSTA" - kolejna rzeźnia klimatem z "Piły" tak wygladało na początku ale sie uspokoiło , trochę odmienna tematyka , trochę przemocy ale ogólnie 5/10 , idzie zobaczyć ale nie z dziewczyną - chyba że to córka rzeźnika |

|
|
|
|
 |
kiersno1982 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 16 Mar, 2008
|
|
|
Dzisiaj wybraliśmy się ( ja , e , strix ) Lejdis.
Film w skali od 0 do 10 zebrał : -( minus ) 1000000000 punktów !!!
Zostałem zmuszony do opuszczenia kina przed końcem seansu !!!
Badziew na maxa , lepszy był by już dziadek bambo ( Rambo )
Masakra , jak ktoś ma pełne humidory i obejrzał wszystkie filmy w kinach to niech idzie ale na własną odpowiedzialność !! Dno , tandeta , szkoda rzygać. Nie polecam chyba że ktoś myśli jak kobieta czyli nie myśli. |
|
|
|
 |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 39 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
|
|
|
a propo strzelca to rzeczywiście dobry film
tu można go obejrzeć w średniej jakości ale nie najgorszej: http://kinomaniakinfo.wor...c-shooter-2007/
oj kiersno coś za mocno pojechałeś |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
kiersno1982 [Usunięty]
|
|
|
|
Josephros napisał/a: | oj kiersno coś za mocno pojechałeś |
Ja pojechałem
Stary to były najdelikatniejsze słowa jakie mogłem napisać na temat tego gniota. |
|
|
|
 |
Highlander71

|
Wysłany: Wto 18 Mar, 2008
|
|
|
"Czeka na nas świat" - polska produkcja , dramat - tragikomiczny , polskie bezrobocie 2005 z innej perspektywy. Czasami mnie film smieszył ale generalnie przeraził. Kto chce zobaczy http://film.onet.pl/11771...świat,film.html
"Hałas" - miała być komedia ale wyszło raczej miernie choć tematyka stosunkowo śmieszna 5/10 za obsadę
http://film.onet.pl/14031,,Hałas,film.html |

|
|
|
|
 |
pepeel [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 18 Mar, 2008
|
|
|
Wristcutters: A Love Story (AKA Pizzeria Kamikaze) - film o samobojcach, a raczej o ich zyciu w zaswiatach. Zadna z postaci, granych przez aktorow nie umiecha sie przez caly film Brawo za aktorstwo ciekawe ile dubli bylo. Film naprawde warty obejrzenia 8/10
Zobacz na Filmweb |
|
|
|
 |
Highlander71

|
Wysłany: Czw 20 Mar, 2008
|
|
|
pepeel napisał/a: | Rezerwat - Swietnie przedstawiona ta "gorsza" czesc Warszawy. Chociaz ja znam tylko gorsze Pozycja obowiazkowa dla kazdego kinomaniaka 10/10
Zobacz na Filmweb |
powiem szczerze przebrnołem było cieżko ... nie czuje klimatów Warszawy więc film bardziej regionalny. Czasem śmieszny jednak jak dla mnie 5/10.
Pewnie Ty to czujesz , ja jak oglądam filmy o ślasku tez to czuję , te klimaty .
Ogólnie wyszło jak "Katyń" w Hollywood - nie zrozumieli i ja tez nie .
Pozdrawiam H71
ps. Nawet jeden Karolak ( choć jest zabawny i go lubię ) filmu nie podniesie ... |

|
|
|
|
 |
szpooler
Aficionado

|
|
|
|
Oko- adaptacja japońskiego albo chińskiego horroru o wdzięcznym tytule Gin gwai czy jakoś tak. Obraz opowiada historię niewidomej kobiety, która w wyniku transplantacji odzyskuje wzrok. Wkrótce jednak odkrywa, iż widzi teraz znacznie więcej niż normalni ludzie. Bohaterka jest w stanie zobaczyć nawet duchy, a te okazują się nie zawsze być przyjazne ludziom... To opis z Filmwebu.
Film dobry+, porusza temat, którym interesuję się od dawna, czyli pamięć komórkowa (najprościej mówiąc- u biorcy po przeszczepie ujawniają się cechy dawcy, medycyna zna masę przypadków udowodnionych).
Straszny. Tak. Lubię horrory, raczej mało czego się autentycznie boję, a tutaj dało mi w kość... Oglądane późną nocą, samemu, na słuchawkach. Oj ciężko się potem do WC szło
Dobry film z moją ulubioną Jessicą Albą- ona zawyża trochę ocenę. Jak dla mnie spokojnie 8,5/10 |
|
 |
Highlander71

|
|
|
|
No Alba to nie Karolak - musze wpisać ten film na listę : "do obejrzenia" - też lubię horrory |

|
|
|
|
 |
pepeel [Usunięty]
|
|
|
|
highlander71 napisał/a: | pepeel napisał/a: | Rezerwat - Swietnie przedstawiona ta "gorsza" czesc Warszawy. Chociaz ja znam tylko gorsze Pozycja obowiazkowa dla kazdego kinomaniaka 10/10
Zobacz na Filmweb |
powiem szczerze przebrnołem było cieżko ... nie czuje klimatów Warszawy więc film bardziej regionalny. Czasem śmieszny jednak jak dla mnie 5/10.
Pewnie Ty to czujesz , ja jak oglądam filmy o ślasku tez to czuję , te klimaty .
Ogólnie wyszło jak "Katyń" w Hollywood - nie zrozumieli i ja tez nie .
Pozdrawiam H71
ps. Nawet jeden Karolak ( choć jest zabawny i go lubię ) filmu nie podniesie ... |
Dla mnie te nfilm jest malo smieszny, bo to nei jest komedia Tez nie jestem z Warszawy, ale bardzo podobal mi sie sposob, w jaki miasto stoleczne zostalo przedstawione. Troche niestreotypowo. Gdyby ktos nakrecil film, pokazujacy Łódź jako miasto piekne i artystyczne, a nie menelnia, pijalnia i patologia to jestem pewny, ze bardzo by m isie spodobal. Filmy, ktore ostatnio mialem szczescie lub nieszczescie ogladac:
Meet the Spartans (Poznaj moich Spartan) - Oj te parodie. Smieszno-glupi film tylko dla wielbicieli gatunku. Troche szkoda czasu 3/10 za hmmm Britney
Zobacz na Filmweb
Deal - Pokerowy podlotek i stary wyjadacz-hazardzista, chcacy nauczyc gowniarza jak nalezy grac w pokera. Dla mnei wszystkie filmy pokerowe a zwlaszcza o Texas Holdem sa swietne. Wiec tutaj moja ocena obiektywna raczej nie bedzie 9/10 Dlaczego nie 10? Ano sa lepsze produkcje w temacie kart i hazardu
Zobacz na Filmweb
Asterin na olimpiadzie - od małego bylem fanem Asterixa i jego grubego przyjaciela Mialem kiedys wszystkie komiksy i bajki na video z ich przygodami. Ekranizacje filmowe tez ogladalem wszystkie, tak wiec do tej czesci zasiadlem z wielkim usmiechem i szczesciem na fotelu. No i .......... dupa Najgorsza wg mnie czesc przygod Asterixa i Obeliksa. Malo smieszna, ratujaca sie gwiazdami z poza elity filmowej. 2/10 Ta dwojka to za Zidana, Schumachera, T.Parkera i Le Bannera (ktorego jestem fanem )
Zobacz na Filmweb |
|
|
|
 |
tomaal
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 4
Wiek: 36 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 236 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wrocław
|
|
|
|
Tak na marginesie, na TVP2 leci teraz ciekawy film.
Dla ludzi o mocnych nerwach...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Highlander71

|
Wysłany: Pią 21 Mar, 2008
|
|
|
"Lęk" - horror , jednak ja bym go nazwał - instruktażowy film towarzystwa zwalczającego narkomanię. Za przekaz 8/10 ( kiedyś usłyszałem takie zdanie: "lepiej obudzić sie na kacu niż na "głodzie" ) i tego sie trzymam , jednak dzieło filmowe to nie jest więc 4/10.
http://www.videoworld.pl/...&id_filmu=11467
"Gabriel" - piszą że gatunek : akcja , u nie było na odwrót (może przysnąłem na moment ale chyba nic mi nie umkneło ) totalna porażka filmowców - no trudno , kogo zainteresuje niech patrzy ale nie polecam 3/10
http://www.videoworld.pl/...&id_filmu=11319
to tyle na dziś
cdn.
H71 |

|
|
|
|
 |
szpooler
Aficionado

|
Wysłany: Pią 21 Mar, 2008
|
|
|
"Zgon na pogrzebie"- słuchajcie, doskonała komedia, prosty humor słowny i sytuacyjny, nie szukajcie tam wyszukanych treści i górnolotnego przekazu. Dawno się tak nie uśmiałem na komedii, dlatego 8/10 z czystym sercem Fabuła na tyle wielowątkowa i pokręcona, że wrzucam jej skrót----> StopKlatka |
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|
|
|
|