Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!

Cigar Aficionado
autologowanie:
Witaj na forum Cigar Aficionado! Aby uzyskać pełny dostęp zaloguj się lub zarejestruj.

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: filmy, obejrzenia, warte

Filmy warte obejrzenia
Autor Wiadomość
athena76
Nowicjusz
athena76

Wysłany: Śro 12 Mar, 2008   

Nie wytrzymam i wpisuję LEJDIS 10/10 - rżałam, biłam brawo, płakałam. 100% odlot, dużo humoru i ironii.
Polecam wszystkim facetom, kobietom bez dystansu do własnej płci nie.

pzdr

szpooler
Aficionado

Obecności na FOSCA: 2
Otrzymał 14 piw(a)
Wysłany: Czw 13 Mar, 2008   

Film stary, bo 7-letni, ale słuchajcie DOS-KO-NA-ŁY, tym bardziej, że na faktach... Z całym szacunkiem, ale "Pianista" może się schować.

Jeniec- Niemiec, po wojnie, zostaje skazany na 20 lat robót na Syberii w obozie. Ucieka. Pieszo.

Więcej o filmie na Filmweb - Jeniec

Moja ocena- 10/10

mój status

Highlander71
Ekspert Aficionado
The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Otrzymał 484 piw(a)

qurcze widać ze święta idą bo "10"lecą z nieba jak deszcz w Leszczynach :) , no mi sie jeszcze nie zdarzylo postawić 10 ale pewnie kiedyś...

Pozdrawiam H71

AdamCohiba
Nowicjusz
OPTIMUS pali Kubę !

Obecności na FOSCA: 8
Otrzymał 2 piw(a)

Lejdis zasłużył na 10 ale od połowy filmu, początek wręcz zanudził mnie.

Ale potem to już świetna zabawa. A Jeńca własnie mam zamiar pooglądać

pozdro :bandit:

szpooler
Aficionado

Otrzymał 14 piw(a)
Wysłany: Pią 14 Mar, 2008   

Strzelec- doskonały film o wrobionym przez rząd USA weteranie-snajperze. Brzmi banalnie, ale film na rozerwanie się całkiem dobry. Świetne ujęcia. Końcówka bardzo nieprzewidywalna :) Polecam. 9/10

mój status

Klepitko
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Otrzymał 2 piw(a)

Strzelec też mi się podobał wreszcie ktoś ruszył gową i nakręcił inteligentną sensację

szpooler
Aficionado

Otrzymał 14 piw(a)

Klepitko napisał/a:
wreszcie ktoś ruszył gową i nakręcił inteligentną sensację

Nic dodać, nic ująć. Naprawdę trzyma w napięciu, jak swego czasu "Za linią wroga".

mój status

Highlander71
Ekspert Aficionado
The Thirsty Traveler

Otrzymał 484 piw(a)
Wysłany: Sob 15 Mar, 2008   

Strzelec - genialny film ostatnich czasów, zresztą chłopaki lubią tematykę snajperską - w końcu jesteśmy genetycznymi myśliwymi :) . Zgadzam się w 100 % z przedmowcami - film koniecznie trzeba obejrzeć.

"SADYSTA" - kolejna rzeźnia klimatem z "Piły" tak wygladało na początku ale sie uspokoiło , trochę odmienna tematyka , trochę przemocy ale ogólnie 5/10 , idzie zobaczyć ale nie z dziewczyną - chyba że to córka rzeźnika :)

kiersno1982
[Usunięty]

Wysłany: Nie 16 Mar, 2008   

Dzisiaj wybraliśmy się ( ja , e , strix ) Lejdis.
Film w skali od 0 do 10 zebrał : -( minus ) 1000000000 punktów !!!
Zostałem zmuszony do opuszczenia kina przed końcem seansu !!!
Badziew na maxa , lepszy był by już dziadek bambo ( Rambo )
Masakra , jak ktoś ma pełne humidory i obejrzał wszystkie filmy w kinach to niech idzie ale na własną odpowiedzialność !! Dno , tandeta , szkoda rzygać. Nie polecam chyba że ktoś myśli jak kobieta czyli nie myśli.

Josephros
Doświadczony Aficionado
szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Otrzymał 3 piw(a)

a propo strzelca to rzeczywiście dobry film
tu można go obejrzeć w średniej jakości ale nie najgorszej: http://kinomaniakinfo.wor...c-shooter-2007/

oj kiersno coś za mocno pojechałeś :mrgreen:

mój status

kiersno1982
[Usunięty]

Josephros napisał/a:
oj kiersno coś za mocno pojechałeś :mrgreen:

Ja pojechałem :shock:
Stary to były najdelikatniejsze słowa jakie mogłem napisać na temat tego gniota.

Highlander71
Ekspert Aficionado
The Thirsty Traveler

Otrzymał 484 piw(a)
Wysłany: Wto 18 Mar, 2008   

"Czeka na nas świat" - polska produkcja , dramat - tragikomiczny , polskie bezrobocie 2005 z innej perspektywy. Czasami mnie film smieszył ale generalnie przeraził. Kto chce zobaczy http://film.onet.pl/11771...świat,film.html

"Hałas" - miała być komedia ale wyszło raczej miernie choć tematyka stosunkowo śmieszna 5/10 za obsadę

http://film.onet.pl/14031,,Hałas,film.html

pepeel
[Usunięty]

Wysłany: Wto 18 Mar, 2008   

Wristcutters: A Love Story (AKA Pizzeria Kamikaze) - film o samobojcach, a raczej o ich zyciu w zaswiatach. Zadna z postaci, granych przez aktorow nie umiecha sie przez caly film :) Brawo za aktorstwo :P ciekawe ile dubli bylo. Film naprawde warty obejrzenia 8/10
Zobacz na Filmweb

Highlander71
Ekspert Aficionado
The Thirsty Traveler

Otrzymał 484 piw(a)
Wysłany: Czw 20 Mar, 2008   

pepeel napisał/a:
Rezerwat - Swietnie przedstawiona ta "gorsza" czesc Warszawy. Chociaz ja znam tylko gorsze :P Pozycja obowiazkowa dla kazdego kinomaniaka 10/10
Zobacz na Filmweb

powiem szczerze przebrnołem było cieżko ... nie czuje klimatów Warszawy więc film bardziej regionalny. Czasem śmieszny jednak jak dla mnie 5/10.

Pewnie Ty to czujesz , ja jak oglądam filmy o ślasku tez to czuję , te klimaty .

Ogólnie wyszło jak "Katyń" w Hollywood - nie zrozumieli i ja tez nie .

Pozdrawiam H71

ps. Nawet jeden Karolak ( choć jest zabawny i go lubię ) filmu nie podniesie ...

szpooler
Aficionado

Otrzymał 14 piw(a)

Oko- adaptacja japońskiego albo chińskiego horroru o wdzięcznym tytule Gin gwai czy jakoś tak. Obraz opowiada historię niewidomej kobiety, która w wyniku transplantacji odzyskuje wzrok. Wkrótce jednak odkrywa, iż widzi teraz znacznie więcej niż normalni ludzie. Bohaterka jest w stanie zobaczyć nawet duchy, a te okazują się nie zawsze być przyjazne ludziom... To opis z Filmwebu.

Film dobry+, porusza temat, którym interesuję się od dawna, czyli pamięć komórkowa (najprościej mówiąc- u biorcy po przeszczepie ujawniają się cechy dawcy, medycyna zna masę przypadków udowodnionych).

Straszny. Tak. Lubię horrory, raczej mało czego się autentycznie boję, a tutaj dało mi w kość... Oglądane późną nocą, samemu, na słuchawkach. Oj ciężko się potem do WC szło :palacz:

Dobry film z moją ulubioną Jessicą Albą- ona zawyża trochę ocenę. Jak dla mnie spokojnie 8,5/10

mój status

Highlander71
Ekspert Aficionado
The Thirsty Traveler

Otrzymał 484 piw(a)

No Alba to nie Karolak - musze wpisać ten film na listę : "do obejrzenia" - też lubię horrory

pepeel
[Usunięty]

highlander71 napisał/a:
pepeel napisał/a:
Rezerwat - Swietnie przedstawiona ta "gorsza" czesc Warszawy. Chociaz ja znam tylko gorsze :P Pozycja obowiazkowa dla kazdego kinomaniaka 10/10
Zobacz na Filmweb

powiem szczerze przebrnołem było cieżko ... nie czuje klimatów Warszawy więc film bardziej regionalny. Czasem śmieszny jednak jak dla mnie 5/10.

Pewnie Ty to czujesz , ja jak oglądam filmy o ślasku tez to czuję , te klimaty .

Ogólnie wyszło jak "Katyń" w Hollywood - nie zrozumieli i ja tez nie .

Pozdrawiam H71

ps. Nawet jeden Karolak ( choć jest zabawny i go lubię ) filmu nie podniesie ...

Dla mnie te nfilm jest malo smieszny, bo to nei jest komedia :) Tez nie jestem z Warszawy, ale bardzo podobal mi sie sposob, w jaki miasto stoleczne zostalo przedstawione. Troche niestreotypowo. Gdyby ktos nakrecil film, pokazujacy Łódź jako miasto piekne i artystyczne, a nie menelnia, pijalnia i patologia to jestem pewny, ze bardzo by m isie spodobal. Filmy, ktore ostatnio mialem szczescie lub nieszczescie ogladac:

Meet the Spartans (Poznaj moich Spartan) - Oj te parodie. Smieszno-glupi film tylko dla wielbicieli gatunku. Troche szkoda czasu :) 3/10 za hmmm Britney :D
Zobacz na Filmweb

Deal - Pokerowy podlotek i stary wyjadacz-hazardzista, chcacy nauczyc gowniarza jak nalezy grac w pokera. Dla mnei wszystkie filmy pokerowe a zwlaszcza o Texas Holdem sa swietne. Wiec tutaj moja ocena obiektywna raczej nie bedzie :) 9/10 Dlaczego nie 10? Ano sa lepsze produkcje w temacie kart i hazardu :)
Zobacz na Filmweb

Asterin na olimpiadzie - od małego bylem fanem Asterixa i jego grubego przyjaciela :) Mialem kiedys wszystkie komiksy i bajki na video z ich przygodami. Ekranizacje filmowe tez ogladalem wszystkie, tak wiec do tej czesci zasiadlem z wielkim usmiechem i szczesciem na fotelu. No i .......... dupa :) Najgorsza wg mnie czesc przygod Asterixa i Obeliksa. Malo smieszna, ratujaca sie gwiazdami z poza elity filmowej. 2/10 Ta dwojka to za Zidana, Schumachera, T.Parkera i Le Bannera (ktorego jestem fanem :) )
Zobacz na Filmweb

tomaal
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 4
Otrzymał 3 piw(a)

Tak na marginesie, na TVP2 leci teraz ciekawy film.
Dla ludzi o mocnych nerwach...

Pozdrawiam

Highlander71
Ekspert Aficionado
The Thirsty Traveler

Otrzymał 484 piw(a)
Wysłany: Pią 21 Mar, 2008   

"Lęk" - horror , jednak ja bym go nazwał - instruktażowy film towarzystwa zwalczającego narkomanię. Za przekaz 8/10 ( kiedyś usłyszałem takie zdanie: "lepiej obudzić sie na kacu niż na "głodzie" ) i tego sie trzymam , jednak dzieło filmowe to nie jest więc 4/10.

http://www.videoworld.pl/...&id_filmu=11467

"Gabriel" - piszą że gatunek : akcja , u nie było na odwrót (może przysnąłem na moment ale chyba nic mi nie umkneło :) ) totalna porażka filmowców - no trudno , kogo zainteresuje niech patrzy ale nie polecam 3/10

http://www.videoworld.pl/...&id_filmu=11319

to tyle na dziś :)

cdn.

H71

szpooler
Aficionado

Otrzymał 14 piw(a)
Wysłany: Pią 21 Mar, 2008   

"Zgon na pogrzebie"- słuchajcie, doskonała komedia, prosty humor słowny i sytuacyjny, nie szukajcie tam wyszukanych treści i górnolotnego przekazu. Dawno się tak nie uśmiałem na komedii, dlatego 8/10 z czystym sercem :) Fabuła na tyle wielowątkowa i pokręcona, że wrzucam jej skrót----> StopKlatka

mój status

Reklamator

Wysłany:    Reklama

Odpowiedz do tematu