|
Autor |
Wiadomość |
Kwiatt
Ekspert Aficionado
Obecności na FOSCA: 5
Wiek: 36 Dołączył: 22 Cze 2011 Posty: 1489 Otrzymał 564 piw(a) Skąd: Poznań
|
Wysłany: Śro 04 Sty, 2012
|
|
|
Zawsze jest przykro, ale dożył sędziwego wieku 23 lata to naprawdę dużo. Masz teraz szansę uratować kolejnego |
_________________ http://www.cigarblog.pl/ - strona o cygarach pisana z pasją. |
|
|
|
|
h8r3d
Początkujący Aficionado
Wiek: 31 Dołączył: 16 Mar 2011 Posty: 275 Otrzymał 95 piw(a) Skąd: Świdnik
|
|
|
|
Mój pierwszy wabił się Rysiek i był podobny do Balcera, tylko niesamowicie skoczny. Grubo ponad półtora metra w górę - skakał z podłogi na bibliotekę.
Ja jeszcze jedynki nie skończyłem, niedawno w CD Action była to specjalnie po to kupiłem gazetkę - powoli sobie śmigam |
|
|
|
|
amalos
Nowicjusz
Wiek: 46 Dołączył: 18 Maj 2010 Posty: 116 Otrzymał 22 piw(a) Skąd: ostrzeszów
|
|
|
|
Kwiatt napisał/a: | Zawsze jest przykro, ale dożył sędziwego wieku 23 lata to naprawdę dużo. Masz teraz szansę uratować kolejnego |
Kwiat on urodził się tego samego miesiąca i dnia ale innego roku ,razem obchodziliśmy urodziny..........miał 7 lat |
|
|
|
|
Grzesiek 123
Aficionado
Obecności na FOSCA: 2
Wiek: 46 Dołączył: 06 Cze 2009 Posty: 608 Otrzymał 383 piw(a) Skąd: Szczecin
|
Wysłany: Czw 05 Sty, 2012
|
|
|
Ja miałem w życiu 5 psów, teraz mam psa i kota a kot bije na głowę wszystkie te psy razem wzięte. Kto nie mieszkał pod jednym dachem z kotem ten nie doceni jakie to są zajebiste zwierzęta. Sam nie doceniałem dopóki jednego piwnicznika nie przygarnąłem... a oto on:
|
|
|
|
|
amalos
Nowicjusz
Wiek: 46 Dołączył: 18 Maj 2010 Posty: 116 Otrzymał 22 piw(a) Skąd: ostrzeszów
|
Wysłany: Czw 05 Sty, 2012
|
|
|
Grzesiek 123 napisał/a: | Ja miałem w życiu 5 psów, teraz mam psa i kota a kot bije na głowę wszystkie te psy razem wzięte. Kto nie mieszkał pod jednym dachem z kotem ten nie doceni jakie to są zajebiste zwierzęta. Sam nie doceniałem dopóki jednego piwnicznika nie przygarnąłem... a oto on:
[url=http://img210.images...kun.jpg]Obrazek[/URL] |
No tygrys jak marzenie ..........!!!!!!!!to spojrzenie kocie mnie powala na kolana .........jak ich nie kochać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????? |
|
|
|
|
Keber
Nowicjusz
|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012
|
|
|
Pędzel ciąg dalszy
Tak jak Grzesiek pisze- póki nie miałem kota, to nie chciałem mieć i jakoś nie interesowałem się kocim tematem. Ale mam i pokochałem zwierzaka. |
_________________ "Wartość życia mierzy się ilością głębokich poruszeń, jakich doświadczyła nasza dusza" -Soichiro Honda. |
|
|
|
|
GrimPilgrim
Początkujący Aficionado si vis pacem para bellum
Wiek: 43 Dołączył: 03 Lis 2010 Posty: 260 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012
|
|
|
Powiem tak, kota miałem jednego ale bardzo długo, poznałem ich mnóstwo, psów miałem kilka i nigdy kot nie będzie u mnie porównywalny z psem. Koty w porównaniu do psów są po prostu głupie! Miłośnicy kotów tworzą mity jakie to one nie sprytne, jakie przebiegłe i jakimi indywidualistami są, jak na przykład cytat z wypowiedzi kastomera "[...] do tych wspaniałych, niezależnych zwierząt. Pies kocha bezwarunkowo, na miłość kota trzeba sobie zasłużyć,". Bzdury. Ja lubię i koty i psy ale taka wypowiedź to ubranie w piękne słowa i usprawiedliwianie kociej niskiej inteligencji. Pies wcale nie kocha bezwarunkowo, może być posłuszny ale wcale nie znaczy to że kocha, lub nazywając to bardziej właściwie, jest wierny (śmieszy mnie trochę to określenie "kocha" odnośnie zwierzęcia bez samoświadomości ) i na jego wierność też trzeba sobie zasłużyć. Żaden kot nie dorówna naprawdę inteligentnemu psu. Pomijając już to ile pożytku jest z psa a ile z kota bo to praktycznie nieporównywalne (dając tylko za przykład że nie widziałem jeszcze kota który byłby przewodnikiem dla niewidomych lub wyszkolonym obrońcą, wykrywaczem narkotyków, min itd itd itd i tak bez końca.) Zaznaczę że nie mam zamiaru obrażania niczyich uczuć wobec tych pociesznych futrzaków bo sam je lubię i traktuje z godnością jak każde zwierzę, chodzi mi tylko o obalenie pewnych mitów wokół nich. Miłośnicy kotów lubią sobie mydlić oczy tymi frazesami i pozostać niepoprawnymi romantykami i mitomanami na tym punkcie ale nikt im tego oczywiście nie broni jednak prawda jest jaka jest . Kończąc przytoczę jakże trafny cytat zaczerpnięty z internetu (nie znam dokładnego źródła) : Cats - unemployed of the animal kingdom ("Koty - bezrobotni świata zwierzęcego") |
|
|
|
|
shpeel
Początkujący Aficionado
Wiek: 37 Dołączył: 22 Lut 2008 Posty: 354 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Piła
|
Wysłany: Sob 07 Sty, 2012
|
|
|
Mam psa i dwa koty (i jeszcze królika ) i muszę przyznać, że też się nie zapędzam z wielbieniem kociej niezależności. To też tylko moje zdanie i nikogo nie ganie za inne.
Moje koty trochę po prostu SĄ w domu i tyle, choć jeden to wielki pieszczoch. Najlepszym i często jedynym zawołaniem na jakie reagują jest dźwięk otwieranej puszki z karmą
PS
Do moich kociaków: nadal was lubię |
|
|
|
|
pitbull33
Początkujący Aficionado pitbull33
Obecności na FOSCA: 2
Wiek: 46 Dołączył: 19 Mar 2011 Posty: 287 Otrzymał 59 piw(a) Skąd: Szamotuły
|
Wysłany: Sob 07 Sty, 2012 ...
|
|
|
Ja bym się podpisał pod kolegą GrimPilgrim.
Pieski są chyba bardziej wdzięcznymi przyjaciółmi człowieka.
Biją koty przywiązaniem, bezinteresowną miłością. A o aspektach użytkowych nie wspomnę.
Można ich używać jako psy pociągowe, obronne, przewodnicy, celne, policyjne, do tego znamy wiele przypadków gdy psy ratują ludzi z pożarów. Psy ratownicy wodni, górscy. Więc już sam fakt ich działań potwierdza ich wysoką inteligencję.
A już nie wspomnę o dużej radości psów wykonujących swoją pracę.
Z psiakiem można sobie nawet zatańczyć:
http://www.youtube.com/wa...j0&feature=fvsr
Lecz trzeba też przyznać że koty to ładne zwierzęta, dlatego mają swoich zagorzałych wielbicieli.
Mnie najbardziej sie podoba kot syberyjski. Znajomi mają jest piękny tylko osobiście nie zniósł bym jego łażenia po meblach kuchennych i stole... |
_________________ Tomasz |
|
|
|
|
kastomer
Początkujący Aficionado el jefe...
Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 55 Dołączył: 20 Paź 2010 Posty: 175 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Nie 08 Sty, 2012
|
|
|
GrimPilgrim napisał/a: | ...nie widziałem jeszcze kota który byłby przewodnikiem dla niewidomych... |
No to proszę bardzo:
|
|
|
|
|
|