Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!

Cigar Aficionado
autologowanie:
Witaj na forum Cigar Aficionado! Aby uzyskać pełny dostęp zaloguj się lub zarejestruj.

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: cygarowy, kot

Cygarowy kot
Autor Wiadomość
Kwiatt
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 5
Otrzymał 564 piw(a)
Wysłany: Pon 02 Sty, 2012   

Mogę Ci z doświadczenia powiedzieć, że chodzi np. o palenie specjalnych domków na osiedlach, rzucanie cegłami z okien, szczucie psem, rzucanie petard. Niestety, miałem nieprzyjemność z mroczniejszą stroną ludzkiej inwencji.

h8r3d
Początkujący Aficionado

Otrzymał 95 piw(a)

Ja nie jestem tolerancyjny, jeśli chodzi o pewne wynaturzenia.

Ale jeśli ten królik ma zostać zabity za 5 czy 10 minut to niech chociaż nie cierpi, bo w takim czy innym razie co to za różnica czy człowiek dostanie kulke w łeb przed / po wyrwaniu mu paznokci.

pitbull33
Początkujący Aficionado
pitbull33

Obecności na FOSCA: 2
Otrzymał 59 piw(a)
Wysłany: Pon 02 Sty, 2012   ...

Eh z eko-terorystami nie ma co dyskutować.
Zwierzęta mają ostatnio więcej praw niż ludzie, Przez stawek z traszkami można zablokować budowę obwodnicy. Brawo niech giną pod kołami dzieci wracające ze szkoły.
Ty wiesz swoje, a ja swoje. Nie znęcam się nad zwierzętami.
A dla twojej wiadomości nie musiałem żadnego kocika wywozić, bo baba nasłała policje panowie obejrzeli klateczkę kupioną w sklepie łowiecki na szkodniki, a przy okazji złożyłem doniesienie na starą krowę, że trzyma koty bez szczepienia, a że niedaleko las i był okręg zapowietrzony policjanci sprawdzili szczepienia i wysłali po koty auto ze schroniska. A ta stara pukwa na rozrzucała kamieni i pokazywała że niby my w koty rzucaliśmy kamieniami. Zostawili jej jednego zaszczepionego. A ja stałem i sie śmiałem w głos. Trzymasz kota to go trzymaj u siebie na własnym terenie i po nim sprzątaj. A nie sąsiadom zasrać życie.
Dodam też że są ludzie uczuleni na sierść kota i nie można nikogo zmuszać do tolerowania zwierzaka na własnym terenie. Do tego koty na wolności to mordercze dla ptaków i ich jaj stworzenia.

Kwiatt
Ekspert Aficionado

Otrzymał 564 piw(a)

Za żadnego terrorystę się nie uważam.

Uważam, że należy dążyć do poprawy bytności ludzi. Jednocześnie sprzeciwiam się bezsensownemu okrucieństwu. Widzę różnicę pomiędzy podpaleniem zwierzaka żywcem, a cywilizowanym ubojem świni, ba sam jestem mięsożercą.

Zaznaczam, że do obowiązującego prawa należy się stosować. Ja sam jestem arachnofobikiem, ale nigdy nie przyszłoby mi do głowy strzelanie np. do Ptasznika w cudzym terrarium. Tyle mnie w temacie.

PS Uważam, że dyskusję w tym momencie należy zakończyć. To forum o cygarach, a nie o prawach zwierząt.

h8r3d
Początkujący Aficionado

Otrzymał 95 piw(a)

Prawda tylko, że to dział Full Offtopic ;)

Sonio
Doświadczony Aficionado
^.^

Obecności na FOSCA: 6
Otrzymał 573 piw(a)

Cytat:
Do tego koty na wolności to mordercze dla ptaków i ich jaj stworzenia.

Naturalny łańcuch pokarmowy ;-)

Cytat:
Prawda tylko, że to dział Full Offtopic ;)

Zgadzam się, nikt nie łamie tutaj regulaminu, uważam że jak ktoś chce może ciągnąc wątek dalej.

Cytat:
Przez stawek z traszkami można zablokować budowę obwodnicy.

Osobiście uważam, że jest to porąbane ... Zwierzęta > Człowiek ...

Cytat:
Widzę różnicę pomiędzy podpaleniem zwierzaka żywcem, a cywilizowanym ubojem świni, ba sam jestem mięsożercą.

Co nazywasz cywilizowany ubojem świń ?? Jak dla mnie jeśli mają świnię zabić, to mogą po prostu ją podciąć i koniec. Jakoś od I do przynajmniej XIX wieku tak robili i nikt nie robił z tego powodu afery.

Kwiat, żebyś wiedział, nie szukam zaczepki, nie napinam tematu, po prostu chciałbym znać twoje zdanie. Osobiście bardzo Ciebie szanuję za życie na forum i recenzje, żeby było wszystko jasne ;-)

Kwiatt
Ekspert Aficionado

Otrzymał 564 piw(a)

Poszło na priva.

pitbull33
Początkujący Aficionado
pitbull33

Otrzymał 59 piw(a)
Wysłany: Pon 02 Sty, 2012   ...

"Naturalny łańcuch pokarmowy " kot nie jest naturalnym drapieżnikiem w Polsce dlatego zakłóca równowagę. Zabija wróble, inne ptactwo, gryzonie i jaszczurki, także te pod ochroną. Dlatego nie powinien biegać luzem, chyba że jest to uzasadnione wyższym dobrem. Np. gospodarstwo wiejskie.
I jestem daleki od dręczenia zwierząt. Nie bawi mnie to, ani tego nie robię.
Ale śmieszą mnie ludzie którzy mówią o "humanitarnym zabijaniu" świnie się zarzyna, kurze łeb obcina toporkiem, a karpia ogłusza nożyk i do roboty. Tak funkcjonował świat i nikomu to nie przeszkadzało. A teraz ludziom się nudzi i wymyślają ze 20 ustaw na zabicie świni. Może powinni je zagłaskać na śmierć? albo je zanudzić jakąś nudną książką.
Widzisz kolego "Kwiatt" przejąłeś się bardziej losem kotów niż tym że mogłem stracić ciąże lub mieć kalekie dziecko. Humanitaryzm przez duże H albo ch.
Bo jakaś głupia baba se dokarmiała bezpańskie koty. Każde nie dzikie zwierze powinno mieć właściciela lub być schwytane i do schroniska. A w schronisku jak przez trzy miesiące nie znajdzie właściciela to powinno być usypiane. Ups. usypianie już też nie jest poprawne politycznie, niech sobie lepiej żyje w betonowym kojcu z 20toma kotami w jednej klatce.
Więc napiszę krótko: koty to tylko zwierzęta jeśli stanowią zagrożenie zdrowia dla ludzi to powinno się je usunąć. A jeśli hodujesz swoje kotecki i nikomu nie wadzą to proszę bardzo, puki srają i sikają u Ciebie w mieszkaniu a nie u sąsiada.
Ps. miałem kiedyś ptasznika, i nikomu po działce nie srał i nie chodził, i uważam że jak by mi dał girę i uciekł do Ciebie to byś miał pewne prawo go potraktować butem. bo nie musisz lubić a nawet możesz się go bać... ;-)

Kwiatt
Ekspert Aficionado

Otrzymał 564 piw(a)
Wysłany: Wto 03 Sty, 2012   

Nie pozwolę obrażać siebie, ani swojej pracy.

Wierzę, że potrafisz zachować się z godnością i nie będziesz więcej obrażał innych użytkowników.

Jak już pisałem wyżej, uważam dyskusję za zakończoną z mojej strony.

Sonio
Doświadczony Aficionado
^.^

Obecności na FOSCA: 6
Otrzymał 573 piw(a)

Kwiatt, spokojnie nikt nikogo nie obraża ;-)

pitbull33
Początkujący Aficionado
pitbull33

Otrzymał 59 piw(a)
Wysłany: Wto 03 Sty, 2012   ...

Eh, nie mam zamiaru nikogo obrażać. Jeszcze raz powtarzam że ze zwierzakami należy postępować godnie. Ale nie można doprowadzić do granic absurdu. Już pominę że większość tych ustaw które wymieniłeś nijak się ma akurat do zaistniałej sytuacji. I dziwi mnie że skoro tak bardzo komuś zależy na zwierzakach, to nie dostrzegł ze trzymanie stada kotów bez zapewnienia im właściwej opieki weterynaryjnej, miejsca do spania i zapewnienia też wolno żyjącym zwierzętom bezpieczeństwa to szczyt głupoty ze strony starszej Pani. A to że koty roznoszą Toksoplazmozę, szczególnie te nie zadbane to niestety fakt którego widzę kolega nie dostrzega.
Owszem przyznaje że z tą wiatrówką moja wypowiedz była trochę nie fortunna, traktowałem to jako żart. Co do wiatrówki to nie używam jej na działce ze względu na bezpieczeństwo sąsiadów, choć nie ma takowego zakazu prawnego. Ale wynika to z rozsądku, w przeciwieństwie do trzymana stada zwierząt bez zapewnienia im odpowiednich warunków. A do tego narażenia sąsiadów na wysoką uciążliwość swojego "hobby".

preempasz
Nowicjusz

Po pierwsze do zakażenia toksoplazmozą dochodzi głównie przez drogę pokarmową - spożywanie niemytych warzyw, owoców lub mięsa bez obróbki termicznej mających kontakt z wydzielinami chorych kotów - co w skrócie oznacza nieprzestrzeganie podstawowej higieny.
Po drugie idąc Twoim tokiem myślenia, ludzi chorujących na choroby zakaźne przez co stają się zagrożeniem dla innych również powinno się eliminować.
Po trzecie zgadzam się, że w wielu wypadkach takie "miłośniczki" zwierząt niezapewniające odpowiednich warunków czynią dużo złego: tym zwierzętom bezpośrednio i zniechęcając neutralnych ludzi do zwierząt, poprzez tworzenie u nich skojarzeń np. kot = syf, brud i malaria (toksoplazmoza).

klochowicz
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 7
Otrzymał 143 piw(a)

Racja jak zwykle leży po środku :-) Nie ma się co kłócić. Zapalcie cygaro :palacz3:

kastomer
Początkujący Aficionado
el jefe...

Obecności na FOSCA: 1
Otrzymał 14 piw(a)

Powrót do tematu:

PYSIA

BENEK

Jacek Bernacki
Początkujący Aficionado
cieniasek

Otrzymał 51 piw(a)

Cytat za "Galimatias czyli Kogel mogel 2": "To on pewnie jeszcze z talerza je?" :mrgreen:

h8r3d
Początkujący Aficionado

Otrzymał 95 piw(a)

Apropo misek - mój kotek to burżuj.
Z plastikowej spija tylko śmietankę, z ceramicznej suchą karmę, a mięso i saszetki z porcelanowej :cigar:

I oczywiście pije wodę prosto z kranu.

Kwiatt
Ekspert Aficionado

Otrzymał 564 piw(a)

No ba, niektóre, to nawet na komputerze pracują:

h8r3d
Początkujący Aficionado

Otrzymał 95 piw(a)

Kwiatt czy to przypadkiem nie jest Mass Effect?

Kwiatt
Ekspert Aficionado

Otrzymał 564 piw(a)

Mass Effect 2 :cigar: W marcu wychodzi trzecia część. Specjalnie pod to update'uję komputer :D

amalos
Nowicjusz

Otrzymał 22 piw(a)
Wysłany: Śro 04 Sty, 2012   

kastomer napisał/a:
Powrót do tematu:

PYSIA

Obrazek

BENEK

Obrazek

Genialne towarzystwo do palenia cygara...................zazdroszczę bo mój kot który urodził się w moje urodziny zginą w tym roku.........

Reklamator

Wysłany:    Reklama

Odpowiedz do tematu