Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrowaćTUTAJ Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-) Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!
Jestem posiadaczem di Maggio. Oto co się stało po krótkim użytkowaniu, noszeniu w kieszeni i takie tam.
Co do odpalania... ile ja się nabluźniłem i przeklinałem jej zakup. Nabijałem do pełna, wypuszczałem cały gaz i tak kilkakrotnie i w te i nazad i od góry ją i od dołu...echh
Zakręcałem i odkręcałem regulacje płomienia, taniec deszczu też odtańczyłem i jakoś poszło.
Na tę chwilę odpala mi bezproblemowo Aczkolwiek nabijam tak, że wystarczy na kilka cygar. Ale najważniejsze, działa. Chodzi mi po głowie aby kupić ten model co Arkadiusz zalinkował może być fajna
Obecności na FOSCA: 4
Wiek: 43 Dołączył: 29 Cze 2010 Posty: 61 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 27 Sty, 2011
Cigars, bylem w butiku, gdzie ja kupilem, ale niestety nie chcieli przyjac mojej reklamacji z powodu braku paragonu (a sami sprzedali mi obcinaczke w nieoryginalnym etui
Wiek: 51 Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 189 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: od Warsa i Sawy
Wysłany: Czw 27 Sty, 2011
Tu masz stronkę o gwarancji, reklamacji, zwrotach itp. rzeczach dotyczących produktów Colibri - zarejestruj produkt, pisz, mailuj i domagaj się wymiany:
http://www.colibri.com/support.html?expandable=0
EDIT: oczywiście mój post dot. obcinarki birkoffa.
Zaproszone osoby: 1
Wiek: 47 Dołączył: 24 Wrz 2009 Posty: 60 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 31 Sty, 2011
birkoff napisał/a:
Cigars, bylem w butiku, gdzie ja kupilem, ale niestety nie chcieli przyjac mojej reklamacji z powodu braku paragonu (a sami sprzedali mi obcinaczke w nieoryginalnym etui
"brak paragonu nie powoduje po stronie konsumenta utraty praw z tytułu tzw. niezgodności towaru z umową, choć oczywiście komplikuje sprawę. Ewentualne zastrzeżenia znajdujące się na wywieszkach w sklepie czy na kartkach przy ladzie, które stanowią o reklamacjach tylko za okazaniem paragonu, nie mają żadnego znaczenia. Ani wyłączenia, ani ograniczenia uprawnień unormowanych w ustawie o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej nie są bowiem dopuszczalne (art. 11 ustawy - Dz. U. z 2002 r. nr 141, poz. 1176 ze zm.). Jeżeli towar konsumpcyjny jest niezgodny z umową, kupujący - stosownie do art. 8 ust. 1 ustawy - może żądać doprowadzenia go do stanu zgodnego z umową przez nieodpłatną naprawę albo wymianę na nowy, chyba że naprawa albo wymiana są niemożliwe lub wymagają nadmiernych kosztów."
_________________ Wybaczaj swoim wrogom lecz nie zapominaj ich imion
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum