|
Autor |
Wiadomość |
Tama
Nowicjusz Smakosz

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 68 Dołączył: 29 Gru 2010 Posty: 97 Otrzymał 66 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 25 Lut, 2014 Re: Pochłaniacz dymu cygarowego
|
|
|
Mam takie cudo w pracy i zdecydowanie odradzam. O ile tej samej firmy kabina na hali sie sprawdza (nie czuć dymu papierosowego) to niestety ten filtr w pokoju biurowym nie spełnia swojej roli. Stwierdziłem że największą role odgrywa ciśnienie atmosferyczne kiedy jest niskie dym rozchodzi się po pozostałych pomieszczeniach. Najskuteczniejsze jest wprowadzenie w pomieszczeniu do palenia niewielkiego podciśnienia tak aby powietrze z innych pomieszczeń było zasysane. Wtedy dym nie wychodzi na zewnątrz. Reasumując najlepsza jest dobra wentylacja wyciągowa, plus substancje zapachowe "pokrywające" zapach.
Pozdrawiam |
_________________ Pozdrawiam.
 |
|
|
|
 |
blaugrana
Ekspert Aficionado

Wiek: 44 Dołączył: 17 Lut 2013 Posty: 1821 Otrzymał 1572 piw(a) Skąd: Galway, IE
|
Wysłany: Wto 25 Lut, 2014
|
|
|
...dzięki Tama |
_________________ 💨💨💨💨💨💨💨 |
|
|
|
 |
polakito
Aficionado

Wiek: 42 Dołączył: 05 Mar 2012 Posty: 519 Otrzymał 482 piw(a) Skąd: Lesniewo
|
Wysłany: Śro 26 Lut, 2014
|
|
|
voodoo2121 napisał/a: | blaugrana
ja mam radę
wymienić 2 połówkę
tańsze:) |
voodoo2121 nie wiem czy to takie tanie z racji zawodu duzo kolegow powymienialo drugie polowki i koszt takiej wymiany to polowa wszystkiego co posiadasz i co będziesz posiadać. Taniej zrobić wentylację |
_________________ "“A woman is an occasional pleasure but a cigar is always a smoke." - Groucho Marx. |
|
|
|
 |
blaugrana
Ekspert Aficionado

Wiek: 44 Dołączył: 17 Lut 2013 Posty: 1821 Otrzymał 1572 piw(a) Skąd: Galway, IE
|
|
|
|
W miom slowniku nie istnieje definicja slowa rozwod
Z drugiej strony pozbywac si? najlepszego przyjaciela...
...Oj chyba by cygara pierwsze polecialy |
|
|
|
 |
VileVicar
Ekspert Aficionado Non serviam

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 51 Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 1923 Otrzymał 1099 piw(a) Skąd: Poznań/Komorniki
|
|
|
|
Czemu nie istnieje? Człowiek postępuje adekwatnie do ciężkości kryzysu, pewnie nie stałeś w obliczu prawdziwej mizerii w tej kwestii, co potrafi niejednego zniszczyć i doprowadzić do samego dna, więc deklaracje... wiesz, jak ksiądz w sprawach pożycia małżeńskiego to brzmi. Delikatnie rzecz ujmując.
Nawet jeśli... nie uwzględniając pojęcia rozwodu, była mowa o wymianie, a nie o rozwodzie. To nie to samo.
Coś było w tym stwierdzeniu Zino Davidoffa. Ja tam za siebie bym nie ręczył, gybym był na krawędzi. Mimo, że traktuję priorytetowo i bardzo szanuję świętość (w całkowicie niereligijnym znaczeniu) mojego związku. |
_________________ "Bez kapłanów i bez świątyń krwawe łapska bogów nie mogłyby dosięgnąć świata śmiertelników. Czyż nie byłby to raj, przyjacielu ?" Steven Erikson - Ogrody Księżyca
http://baza.fantasta.pl/fantasta.php?id=500
 |
|
|
|
 |
blaugrana
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Problemy si? rozwiazuje, a nie przed nimi ucieka...
...ale zakonczmy ten OT |
|
|
|
 |
blaugrana
Ekspert Aficionado

|
Wysłany: Sob 08 Mar, 2014
|
|
|
Znalazłem bardzo efektywny spray neutralizujący dym cygarowy - Primavera. Można go kupić w sieciach sklepu Evergreen. Koszt ok. €8. Jeśli go dostaniecie w kraju to polecam.
air freshner.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 13 raz(y) 37,39 KB |
|
|
|
|
 |
|