|
|
| Autor |
Wiadomość |
maciejslu [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 17 Cze, 2007
|
|
|
| Jacek Uchryn napisał/a: | A mnie interesuje czy prace nad tym poradnikiem się zaczeły
Mineło już troche czasu od założenia tego tematu i co dalej. |
Generalnie z powodu braku zainteresowania głównego inicjatora i sponsora przedsięwzięcia - prace rzeczywiście stanęły. Za co przepraszam w swoim imieniu. |
|
|
|
 |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 39 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
Wysłany: Nie 17 Cze, 2007
|
|
|
| maciejslu napisał/a: | | Jacek Uchryn napisał/a: | A mnie interesuje czy prace nad tym poradnikiem się zaczeły
Generalnie z powodu braku zainteresowania głównego inicjatora i sponsora przedsięwzięcia - prace rzeczywiście stanęły. Za co przepraszam w swoim imieniu. |
Macieju i ile się nie myle to o Ciebie chodzi z tym inicjatorem i sponsorem
może jacyś chętni przygotują np wstępne propozycje rozdziałów a Ty je uzupełnisz i przeredagujesz no chyba że chcesz żeby to tylko Twoje dzieło było |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
maciejslu [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 18 Cze, 2007
|
|
|
| Josephros napisał/a: | | maciejslu napisał/a: | | Jacek Uchryn napisał/a: | A mnie interesuje czy prace nad tym poradnikiem się zaczeły
Macieju i ile się nie myle to o Ciebie chodzi z tym inicjatorem i sponsorem
może jacyś chętni przygotują np wstępne propozycje rozdziałów a Ty je uzupełnisz i przeredagujesz no chyba że chcesz żeby to tylko Twoje dzieło było |
Sponsorem jest ktoś inny - nie będę przecież sam siebie sponsorował
I nie mam ambicji, aby to było moje dzieło, bo to nie jet kwestia ambicji, tylko praw autorskich; bo jeśli chciałbym przekazać komuś ten dokument, to chciałbym jednocześnie uniknąć komplikacji
Ale dyskusja jest póki co jałowa, bo sprawa padła i leży... |
|
|
|
 |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 39 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
|
|
|
| o to widze że zaczołęś się napoważnie rozglądać w temacie szkoda że stanęło a co do praw autorskich można się np umówić że jedynym tantiemem chętnych to wymienienie jako współautor a reszty praw się zrzekają i tyle |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
maciejslu [Usunięty]
|
|
|
|
| Josephros napisał/a: | | o to widze że zaczołęś się napoważnie rozglądać w temacie szkoda że stanęło a co do praw autorskich można się np umówić że jedynym tantiemem chętnych to wymienienie jako współautor a reszty praw się zrzekają i tyle |
Rzeczywiście, podszedłem do sprawy poważnie i w zasadzie mógłbym skończyć pracę w miesiąc mniej więcej, jeśli miałbym czas tylko na to.
A rozwiązanie dotyczące współautorów... jest chyba do przyjęcia |
|
|
|
 |
Kacper
Początkujący Aficionado 37

|
|
|
|
| Zależy od ich intencji. |
|
|
|
 |
Gringo
Nowicjusz www.zielu.art.pl

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pią 22 Cze, 2007
|
|
|
Jesli sprawa jest postawiona jasno od poczatku - nie widze problemu.
Byleby kazdy widzial, co z tego bedzie mial.
|
_________________ Pozdrawiam serdecznie
 |
|
|
|
 |
krzyk4cz
Nowicjusz

|
Wysłany: Wto 26 Cze, 2007
|
|
|
No to jak z tą książką? |
|
|
|
 |
Vincent
Aficionado

|
Wysłany: Wto 26 Cze, 2007
|
|
|
Na początek przeczytaj Gaga i Mazgaja
NIe popędzaj |
|
|
|
 |
exa
Nowicjusz

Wiek: 54 Dołączył: 03 Lip 2007 Posty: 53 Skąd: Ł/K-P/Wlkp/Lub.
|
Wysłany: Śro 18 Lip, 2007
|
|
|
| maciejslu napisał/a: | | Josephros napisał/a: | | o to widze że zaczołęś się napoważnie rozglądać w temacie szkoda że stanęło a co do praw autorskich można się np umówić że jedynym tantiemem chętnych to wymienienie jako współautor a reszty praw się zrzekają i tyle |
Rzeczywiście, podszedłem do sprawy poważnie i w zasadzie mógłbym skończyć pracę w miesiąc mniej więcej, jeśli miałbym czas tylko na to.
skoro juz nie masz zobowiązań to można kontynuowac pracę..........dobrac współautorów odpowiedzialnych za dany rozdział...........szkoda, żeby idea poległa........chyba, że poległa już............... |
|
|
|
 |
maciejslu [Usunięty]
|
Wysłany: Śro 18 Lip, 2007
|
|
|
| exa napisał/a: | | maciejslu napisał/a: | | Josephros napisał/a: | | o to widze że zaczołęś się napoważnie rozglądać w temacie szkoda że stanęło a co do praw autorskich można się np umówić że jedynym tantiemem chętnych to wymienienie jako współautor a reszty praw się zrzekają i tyle |
skoro juz nie masz zobowiązań to można kontynuowac pracę..........dobrac współautorów odpowiedzialnych za dany rozdział...........szkoda, żeby idea poległa........chyba, że poległa już............... |
Dobre idee nie umierają nigdy |
|
|
|
 |
rob33t
Początkujący Aficionado

Wiek: 116 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 419 Skąd: z Polski
|
Wysłany: Czw 19 Lip, 2007
|
|
|
ja bym dopisał to co prawie każdy palacz bagatelizuje albo stara się o tym nie myśleć - a mianowicie aspekt zdrowotny !
ja lubię cygarka jednak są one szkodliwe dla zdrowia (jak większość używek) i powinien być jednak konkretny rozdział o szkodliwości cygar (bo szkodliwe są jak każdy tytoń co do tego nikt rozsądny - poza prezesami firm tytoniowych - nie ma chyba obecnie wątpliwości) a nie jak do tej pory kilka linijek że "może szkodzie ale raczej a w porównaniu do papierosów to prawie wcale" |
|
|
|
 |
Jacek Uchryń
Ekspert Aficionado

Dołączył: 14 Cze 2007 Posty: 1434 Otrzymał 25 piw(a) Skąd: L. USA
|
|
|
|
No oczywiście ,że są szkodliwe ale czy życie ma być szare i długie bez pięknych chwil |
|
|
|
 |
proforma [Usunięty]
|
|
|
|
| Życie w ogóle jest szkodliwe - zawsze kończy się śmiercią - i nic na to poradzić nie można!!! |
|
|
|
 |
gwardylon
Nowicjusz

Wiek: 54 Dołączył: 06 Lut 2007 Posty: 143 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Lublin
|
|
|
|
| rob33t napisał/a: | ja bym dopisał to co prawie każdy palacz bagatelizuje albo stara się o tym nie myśleć - a mianowicie aspekt zdrowotny !
ja lubię cygarka jednak są one szkodliwe dla zdrowia (jak większość używek) i powinien być jednak konkretny rozdział o szkodliwości cygar (bo szkodliwe są jak każdy tytoń co do tego nikt rozsądny - poza prezesami firm tytoniowych - nie ma chyba obecnie wątpliwości) a nie jak do tej pory kilka linijek że "może szkodzie ale raczej a w porównaniu do papierosów to prawie wcale" |
miesiąc temu Koneser Cygar wrzucił według mnie najlepszy opis wpływu cygar na zdrowie - przypomne go:
| Cytat: | Cygaro ma podobny potencjał by być szkodliwe dla zdrowia jak papierosy, jeśli nawet wygląda na bardziej eleganckie i wyrafinowane. Palenie cygar zwiększa ryzyko zachorowania na raka, w szczególności raka jamy ustnej, schorzeń sercowo-naczyniowych oraz przewlekłego zapalenia oskrzeli. Słynnym palaczem cygar, który wskutek palenia 10-20 cygar dziennie zmarł na raka jamy ustnej był Sigmund Freud. Ze względu na specyfikę procesu palenia cygara, ryzyko to jest jednak zaniedbywalne u osób, które palą mniej niż jedno do dwóch cygar dziennie i nie zaciągają się dymem. Należy pamiętać, że spożywanie napojów alkoholowych wraz z paleniem cygara zwiększa przyswajalność toksyn i tym samym podnosi ryzyko chorobowe. Cygara, jakkolwiek posiadające potencjał do uzależnienia nikotynowego, ze względu na specyfikę palenia i jeśli używane z umiarem, rzadko prowadzą do uzależnień. Podobnie jak w przypadku dymu papierosowego, należy zachować szacunek dla otoczenia. Wiele osób, w tym palacze papierosów, uważają zapach dymu cygarowego za nieprzyjemny. Szkodliwość dymu dla otoczenia, podobnie jak w przypadku dymu papierosowego, jest często wymienianym argumentem przeciw paleniu tytoniu w miejscach publicznych, jednak jak dotąd szkodliwość ta nie została udokumentowana naukowo.
I ja bym się tego trzymał! |
I taka wzmianka w książce o cygarach w zupełności wystarczy |
_________________ Jak ty możesz nie palić?
Cygaro to właściwie nie tyle przyjemność, co ukoronowanie przyjemności, jej symbol - to dopiero życie! |
|
|
|
 |
maciejslu [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 27 Sie, 2007
|
|
|
Ha!
Jak już wspominałem powyżej - dobre pomysły nie umierają
Siadam do pracy od września, teraz powoli kończę gromadzenie materiałów i ustalanie, gdzie jeszcze są "dziury", a autorów ciekawych zdjęć i chętnych do współtworzenia zapraszam na PW, w celu omówienia szczegółów. |
|
|
|
 |
Vincent
Aficionado

|
|
|
|
No i pięknie Powodzenia |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 44 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
 |
proforma [Usunięty]
|
|
|
|
| połamania pióra... |