|
Autor |
Wiadomość |
K. Najsztub
Nowicjusz www.cigaraficionado.com.pl

Wiek: 97 Dołączył: 04 Lut 2007 Posty: 46 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Łabiszyn
|
Wysłany: Śro 23 Kwi, 2008
|
|
|
Proponuję przy następnym zamówieniu w uwagach napisać o skrzynce cygarowej i podać orientacyjne wymiary (coś dobierzemy)
Niektóre skrzynki są tak wykonane że nie odbiegają od najtańszych humi mają pióro, chowane zawiasy są lakierowane i podbite aksamitem. |
|
|
|
 |
-OkO-
Nowicjusz

Wiek: 36 Dołączył: 14 Mar 2008 Posty: 20 Skąd: Czarno(nie?)
|
|
|
|
Nie omieszkam Poprosić:D
A co do tej sztuki to już niebawem zostanie z niej popiół. |
_________________ W krainie ślepców Jednooki jest królem... |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 51 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
|
|
|
Taaal z plasticzkiem trzeba ostrożnie i dalej mówię ze na małą ilość cygar lepsza torebka strunowa. |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
NORSKeY
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw 08 Paź, 2009
|
|
|
Panowie! Help! Czy to pleśń czy ów "kurz"? Sam nie osądzę...
 |
|
|
|
 |
chingy18
Początkujący Aficionado Paul Hunter R.I.P

Obecności na FOSCA: 2
Wiek: 38 Dołączył: 23 Gru 2008 Posty: 167 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Pomorze, Poznań
|
|
|
|
Na moje oko to pleśń. Prosta sprawa, weź lupę i obejrzyj to coś z bliska. Gołym okiem też powinno być widać. Pleśń tworzy takie jakby malutkie skupiska białego nalotu i mają one taką pajęczą strukturę. Pleśń ma też troszkę "włosowatą " postać. Ciężko to określić. Musiałbyś dać zdjęcia w lepszej rozdzielczości. Najlepiej nie ryzykuj. Cygara w woreczek strunowy i kwarantanna. Jak to pleśń to się wykluje więcej. Sam to ostatnio przechodziłem...
pozdrawiam |
_________________ Człowiek jest liną rozpiętą między zwierzęciem a nadczłowiekiem. Liną nad przepaścią...
 |
|
|
|
 |
człekoupiór
Początkujący Aficionado siesta

Wiek: 34 Dołączył: 10 Wrz 2009 Posty: 453 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Płock/ Toruń
|
|
|
|
czy to nie przypadkiem JLP? sam miałem ostatnio z tą marką bardzo podobny kłopot... ale jak sie to tylko pojawiło to obciąłem stopkę (głębiej było czysto) i wypaliłem cygarko... a sąsiadów oglądam praktycznie codziennie i żadne jeszcze nie zachorował (minęło już ze 2 tyg.) |
_________________ "Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami." - E. Hemingway
 |
|
|
|
 |
NORSKeY
Nowicjusz

|
|
|
|
JLP. Po kliknięciu na obrazek pojawia się troszkę większa wersja, ale to pewnie i tak za mała rozdzielczość, żeby coś stwierdzić na 100%. Wziąłem lupę, "niteczek" czy "włosków" nie widzę na razie. No nic... dzięki. Cygara są już od wczoraj w woreczku i mam nadzieję, że na innych niczego podobnego nie zobaczę. |
|
|
|
 |
Xander
Aficionado Tony Soprano

Wiek: 41 Dołączył: 29 Paź 2009 Posty: 537 Otrzymał 13 piw(a) Skąd: Warszawa/Ciechanów
|
Wysłany: Śro 31 Mar, 2010
|
|
|
To JLP to chyba jakieś pechowe jest. Ostatnio przeglądając mojego humi zauważyłem jakiś odcień zieleni. właśnie na JLP. Cygaro zostało eksmitowane w trybie natychmiastowym. Dałem mu 2 dni w torebce foliowej żeby ochłonęło, a potem go wypaliłem bez emocji. |
_________________ Marcin
"Z całą szczerością wyznaję, że cygaro to jedna z największych pociech w mym życiu-nie narzuca swojej kompanii, łagodnie pobudza, delikatnie znieczula i jest spoiwem przyjaźni".- William Thackeray
 |
|
|
|
 |
Sergiej
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 13
Wiek: 36 Dołączył: 03 Lis 2007 Posty: 1337 Otrzymał 100 piw(a) Skąd: Łódź
|
|
|
|
Zielonkawe plamki na cygarze to z reguły nie jest pleśń... |
|
|
|
 |
Xander
Aficionado Tony Soprano

Wiek: 41 Dołączył: 29 Paź 2009 Posty: 537 Otrzymał 13 piw(a) Skąd: Warszawa/Ciechanów
|
|
|
|
Jeżeli nie była to pleśń to tym lepiej. Miałem pretekst do wypalenia tego JLP
A z gwoli ścisłości to co to są te zielone plamki? |
_________________ Marcin
"Z całą szczerością wyznaję, że cygaro to jedna z największych pociech w mym życiu-nie narzuca swojej kompanii, łagodnie pobudza, delikatnie znieczula i jest spoiwem przyjaźni".- William Thackeray
 |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
 |
Xander
Aficionado Tony Soprano

|
|
|
|
Kajam się, ale dawno tam nie zaglądałem. Obiecuję poprawę. |
_________________ Marcin
 |
|
|
|
 |
Dziunio
Początkujący Aficionado Zasmakowałem, zostałem...

Wiek: 53 Dołączył: 02 Lut 2011 Posty: 209 Otrzymał 15 piw(a) Skąd: Brzesko
|
Wysłany: Sob 26 Lut, 2011
|
|
|
Właśnie, co to są te zielone plamki? Mam taką jedną jedyną na RyJ Belvederes. Problem w tym, że jesli to coś niedobrego, to mam ciepło, bo było w pudełku z pozostałymi 24 szt. Pamiętam, że gdzieś czytałem o pojawiających się na cygarach pojedynczych, jaśniejszych plamkach, ale że jeśli się je zauważy, to nie ma powodów do obaw, bo są one wynikiem dojrzewania cygara. Czyżby to o to chodziło? |
_________________ Mamo, ale ja się nie zaciągam... |
|
|
|
 |
Sonio
Doświadczony Aficionado ^.^

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 37 Dołączył: 07 Maj 2010 Posty: 941 Otrzymał 573 piw(a) Skąd: Wrocław
|
|
|
|
Wada liścia, nic cygaru nie będzie, jak chcesz się upewnić daj zdjęcie na forum, ale na 95% to wada liścia, albo cygaro miało wcześniej kontakt z wodą. |
|
|
|
 |
Dziunio
Początkujący Aficionado Zasmakowałem, zostałem...

Wiek: 53 Dołączył: 02 Lut 2011 Posty: 209 Otrzymał 15 piw(a) Skąd: Brzesko
|
|
|
|
No to całe szczęście. Ale zdjęcie na wszelki wypadek wkleję do konsultacji. |
_________________ Mamo, ale ja się nie zaciągam... |
|
|
|
 |