|
Autor |
Wiadomość |
Arkadiusz
Aficionado
Obecności na FOSCA: 12
Wiek: 36 Dołączył: 19 Sie 2007 Posty: 790 Otrzymał 299 piw(a) Skąd: Pabianice
|
Wysłany: Pią 15 Sie, 2008 Wieczorne palenie, poranny kapeć w ustach. Jak się go pozbyć
|
|
|
Każdy z Nas, palaczy cygar, dobrze wie czym jest poranny kapeć w ustach po wieczornym paleniu. Uczucie bardzo niemiłe, a do tego spędzające sen z powiek. Bo jak się tego do diabła wyzbyć? Otóż drodzy forumowicze. Jest rozwiązanie i to nawet kilka
1. Odpowiednie wyszorowanie zębów po wieczornym paleniu.
Sposób najbardziej powszechny i dobrze znany. Szorujemy zęby, język, policzki, a na koniec całość płuczemy płynem. Świetny jest Colgate z serii Plax. Ale oczywiście wybór płynu zalezy od gustu.
2. Kończąc wieczorne cygaro dobrze jest przepłukać gardziołko czymś mocniejszym jak choćby whisky czy koniak. Przynosi to na prawdę dobrze efekty, gdyż alkohol zabija masę bakterii w jamie ustnej jak i niemiłe zapachy.
3. Płukanie jamy ustnej zieloną herbatą. Akurat ten sposób wzięty jest z jednej z książek o medycynie naturalnej, które czyta moja mamcia i ona mi to też podsunęła. Sposób ten jest bardzo skuteczny. Wystarczy przygotować mocny napar z zielonej herbaty plus dodać do tego ze 4 krople z soku cytryny i płukać gardło i jamę ustną. To działa
4. Użycie sody oczyszczonej jako środka wspomagającego pastę do zębów. Wystarczy posypać pastę na szczoteczce odrobiną sody i skropić nieco sokiem z cytryny. nie dość, że rano nie ma kapcie to jeszcze w ten sposób czyszcząc regularnie zęby można je naturalnie wybielić
Część z wyżej opisanych sposobów na pewno znacie i używacie z większymi czy mniejszymi efektami. Mnie one pomagają i przetestowałem je osobiście więc możecie być pewni, że nie poddaje Was niebezpiecznym eksperymentom medycznym.
Pozdro |
_________________ Mój mały kącik pełen pasji
http://bit.ly/ZajrzyjNaCygarowyPiwnyFanpage |
|
|
|
|
Mariusz
Nowicjusz
Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 48 Dołączył: 17 Lip 2012 Posty: 88 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Tulce
|
Wysłany: Śro 15 Sie, 2012
|
|
|
Wielkie dzięki, na pewno sprawdzę każdą z metod bo jako nowicjusz i nie palący wcześniej porannym kapciem byłem mocno zdegustowany, a czas na spokojne zapalenia mam zazwyczaj po 22, więc po cygarku najcześciej uderzam w kimę bo wcześnie trzeba wstać, a rano sami wiecie |
|
|
|
|
amalos
Nowicjusz
Wiek: 46 Dołączył: 18 Maj 2010 Posty: 116 Otrzymał 22 piw(a) Skąd: ostrzeszów
|
Wysłany: Czw 16 Sie, 2012
|
|
|
Ja ze swojej strony dodam płukanie jamy ustnej oliwą z oliwek lub innego oleju np z pestek dyni itp,działa cuda !!!!!!!! |
|
|
|
|
voodoo2121
Początkujący Aficionado
Obecności na FOSCA: 5
Wiek: 41 Dołączył: 03 Sie 2010 Posty: 474 Otrzymał 76 piw(a) Skąd: szczecin
|
Wysłany: Czw 23 Sie, 2012
|
|
|
ja mam patent 100%
nie palić wieczorem:) |
|
|
|
|
szuba
Początkujący Aficionado
Zaproszone osoby: 2
Wiek: 32 Dołączył: 16 Lis 2010 Posty: 240 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: Siedlce/Warszawa
|
Wysłany: Pon 27 Sie, 2012
|
|
|
amalos napisał/a: | Ja ze swojej strony dodam płukanie jamy ustnej oliwą z oliwek lub innego oleju np z pestek dyni itp,działa cuda !!!!!!!! |
Może i cuda działa ale ja to bym sie chyba porzygał..;/ |
|
|
|
|
amalos
Nowicjusz
Wiek: 46 Dołączył: 18 Maj 2010 Posty: 116 Otrzymał 22 piw(a) Skąd: ostrzeszów
|
Wysłany: Pon 27 Sie, 2012
|
|
|
szuba napisał/a: | amalos napisał/a: | Ja ze swojej strony dodam płukanie jamy ustnej oliwą z oliwek lub innego oleju np z pestek dyni itp,działa cuda !!!!!!!! |
Może i cuda działa ale ja to bym sie chyba porzygał..;/ |
Mówimy o łyżce oleju,który jest smaczny nie wiem czy miałeś okazje próbować oliwy z oliwek lub oleju z pestek dyni ..... |
|
|
|
|
xiom
Ekspert Aficionado
Obecności na FOSCA: 4
Wiek: 49 Dołączył: 27 Wrz 2012 Posty: 1274 Otrzymał 882 piw(a) Skąd: Cieszyn
|
Wysłany: Czw 27 Wrz, 2012
|
|
|
Jedną z metod jest przegryzanie jasnego pieczywa (np.bułka kanapkowa) i wyplucie.
Tą metodę stosują degustatorzy w gastronomi w celu zneutralizowania obcych smaków i zapachów i oczyszczenia kubków smakowych przed przystąpieniem do degustacji lub pomiędzy nimi. |
|
|
|
|
Vincent_Vega
Nowicjusz
Wiek: 34 Dołączył: 23 Wrz 2012 Posty: 15 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Kęty
|
Wysłany: Pią 05 Paź, 2012
|
|
|
voodoo2121 - A ty wieczorem nie palisz?
Rano czuje kapcia, czy pale czy nie, dlatego zawsze myję ząby i jest funky fresh!
Dla mnie właśnie ta pora jest optymalny do palenia, bo zawsze jest czas, a mrok wyostrza zmysły. Wieczorne palenie to najprzyjemniejszy rytuał dnia...
Arkadiusz - Czy ja wiem czy taki sposób wybielania jest dobry... soda zdziera szkliwo |
_________________ Istnieją używki mogące dostarczyć w życiu tylko szczęścia... |
|
|
|
|
VileVicar
Ekspert Aficionado Non serviam
Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 50 Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 1923 Otrzymał 1099 piw(a) Skąd: Poznań/Komorniki
|
|
|
|
Samo mycie zębów i płukanie jamy ustnej pomaga tylko częściowo, kapeć nie tyle w ustach, co w gardle - zawsze coś pozostanie rano , jak się pali późnym wieczorem. |
_________________ "Bez kapłanów i bez świątyń krwawe łapska bogów nie mogłyby dosięgnąć świata śmiertelników. Czyż nie byłby to raj, przyjacielu ?" Steven Erikson - Ogrody Księżyca
http://baza.fantasta.pl/fantasta.php?id=500
|
|
|
|
|
xiom
Ekspert Aficionado
Obecności na FOSCA: 4
Wiek: 49 Dołączył: 27 Wrz 2012 Posty: 1274 Otrzymał 882 piw(a) Skąd: Cieszyn
|
|
|
|
Czasami jest tak, że sobie rano pierdnę i czuję havane i myślę, że nie jeden tak miał
Jeżeli dla kogoś post jest niesmaczny z góry przepraszam ! |
|
|
|
|
krzysiex
Nowicjusz
Wiek: 34 Dołączył: 04 Sie 2012 Posty: 110 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Szczecin
|
|
|
|
Nie tyle niesmaczny co niezrozumiały |
|
|
|
|
Brennus
Początkujący Aficionado el chabacano
Obecności na FOSCA: 5
Wiek: 38 Dołączył: 01 Gru 2008 Posty: 339 Otrzymał 56 piw(a) Skąd: Poznań/Warszawa
|
|
|
|
xiom napisał/a: | Czasami jest tak, że sobie rano pierdnę i czuję havane i myślę, że nie jeden tak miał
Jeżeli dla kogoś post jest niesmaczny z góry przepraszam ! |
Ja raczej po wódce i fajce wodnej tak mam |
|
|
|
|
Bler
Aficionado
Wiek: 43 Dołączył: 19 Wrz 2012 Posty: 653 Otrzymał 410 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Sob 06 Paź, 2012
|