|
Autor |
Wiadomość |
Osho
Nowicjusz

Wiek: 49 Dołączył: 02 Wrz 2014 Posty: 33 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Gorzów Wlkp
|
Wysłany: Sob 01 Lis, 2014
|
|
|
Mario8 napisał/a: |
Pędzel i krem , mydło jest git
A w tygodniu będę się chlastał żyletą |
I jak teraz wygląda super gość z reklamy 5-cio ostrzowego super hiper badziewia Jak kupaaa
Golenie się żyletą, używając mydła i pędzla to jest to co sprawia że czujemy że coś w naszym życiu robimy dobrze, no i mamy jeszcze jeden rytuał do kolekcji, który pozwala nam być sam na sam ze sobą i do tego usprawiedliwiony
Pozdrawiam wszystkich żyletkowiczów i wyrazy szacunku dla brzytwowców, kiedyś przyjdzie czas i na to w moim życiu |
_________________ Jak mądre byłyby kobiety, gdyby miały te rozumy, które dla nich potracili mężczyźni.
Julek Tuwim |
|
|
|
 |
Mario8
Nowicjusz

Wiek: 46 Dołączył: 22 Sie 2013 Posty: 93 Otrzymał 18 piw(a) Skąd: Zduńska Wola
|
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 41 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1890 Otrzymał 287 piw(a) Skąd: Kościan
|
|
|
|
Pascale to taniocha z marketu i raczej o super właściwości bym go nie podejrzewał, choć jednocześnie zaznaczam, że tanie niekoniecznie musi być złe
Zamów sobie krem Proraso, na allegro można dostać za niecałe 11zł. Mogę też polecić Bluebeards Revenge, Maca Root, L'occitane Cade.
Proraso zielone to krem, który przy swojej niskiej cenie daje super jakość, piana wychodzi rewelacyjna. Stsunek cena/jakość 10/10 |
|
|
|
 |
Mario8
Nowicjusz

|
|
|
|
Dzięki za bezcenne rady . Masz u mnie piwo w realu . Pozdrawiam i jeszcze raz fenkju . |
|
|
|
 |
Arkadiusz
Aficionado

Obecności na FOSCA: 12
Wiek: 37 Dołączył: 19 Sie 2007 Posty: 790 Otrzymał 299 piw(a) Skąd: Pabianice
|
|
|
|
Michał, a testowałeś może coś od LEA lub Edwin Jagger? Strasznie jestem ciekaw, czy są to rzeczywiście takie świetne kosmetyki, jak opisują na facetaria.pl. |
_________________ Mój mały kącik pełen pasji
http://bit.ly/ZajrzyjNaCygarowyPiwnyFanpage |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Mam krem lea, nie pamiętam tylko jak się nazywa, chyba lea classic. Koszt coś koło 30zł, tak trafisz bo tylko jeden taki był. Zdecydowanie bardziej wolę kremy, które wymieniłem wcześniej, ale ten też jest ok.
EJ jeszcze nie testowałem, ale kosmetyki tej marki zbierają bardzo dobre opinie, niestety swoje kosztują. |
|
|
|
 |
Burżuj
Początkujący Aficionado

Wiek: 40 Dołączył: 18 Cze 2012 Posty: 452 Otrzymał 74 piw(a) Skąd: Łódź
|
Wysłany: Nie 02 Lis, 2014
|
|
|
Mario8 napisał/a: | Dzisiaj jeżdżąc po Łodzi zawitałem na Więckowskiego 1 i kupiłem pierwszego w moim życiu borsuka z białą rączką .
Kosztował całe 50 PLN
Już umyty i czeka na krem i maszynkę . | Mario8 jak oceniasz ten sklep? Duży wybór pędzli? Mają różne ,,borsuki" tzn. gorsze, lepsze? |
|
|
|
 |
Mario8
Nowicjusz

|
|
|
|
Sklep fajny , miła starsza Pani jak się okazuje właścicielka i jednocześnie wykonawca asortymentu który posiada w sprzedaży .
Wchodzisz w pierwsze drzwi , a tam dalej drzwi po lewo i prawo .
Po lewo jakieś ciuch ,a po prawo pędzle,szczotki . Sama sala sprzedażowa to jakieś 9-10 m2
Na początku mnie kobitka mega wpieniła sklep otwarty od 10 , a Pani się zjawia o 10.30 .
Był telefon ale miała rozładowany .
Zapominamy i gadamy jak handlowiec z handlowcem .
Sklepik pewnie niedługo przejdzie do lamusa tak powiedziała miła starsza pani bo nie ma kto tego przejąć .
Jak możesz zajrzyj naprawdę warto takie coś jeszcze zobaczyć .
Pędzle były ze szczeciny po bodajże 30 i borsuki po 50 .
Dużo towaru już Pani nie zostało . |
|
|
|
 |
Burżuj
Początkujący Aficionado

|
|
|
|
Dzięki za odpowiedź:-)
A masz wiadomość, jakie to jest włosie Borsuka? http://facetaria.pl/rodzaje_pedzli.php
Czy po prostu borsuk;-)
Pędzel ma drewnianą czy inną rączkę? |
|
|
|
 |
Mario8
Nowicjusz

|
|
|
|
Rączki są drewniane i plastikowe .
Ja wziąłem biały plastik .
Jaki to rodzaj borsuka nie mam bladego pojęcia .
Zrobiłem nim dopiero jedno golenie z dwoma przejściami . Jak dla mnie super .
Pewnie Pani Zosia powie Ci więcej
Tylko proponuję zadzwonić i się umówić |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Jeśli już kupować pędzel z włosia borsuczego to polecam od razu szarpnąć się na silvertipa. Wydatek jest spory, ale jakość włosia rekompensuje koszt. Pierwszy pędzel kupiłem pure badger i w sumie były to pieniądze zmarnowane. Jeśli kryterium wyboru pędzla ma być cena to tylko szczecina. Naprawdę super włosie, bardzo dobrze można wymasować twarz przygotowując tym samym zarost |
|
|
|
 |
Mario8
Nowicjusz

|
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Widzę, że ceny poszły w górę Ja za swojego płaciłem coś koło 260zł, teraz kosztuje 314. Pędzel w rozmiarze L jest zupełnie wystarczający, na XL szkoda kasy |
|
|
|
 |
samurai136
Nowicjusz

Wiek: 52 Dołączył: 12 Maj 2014 Posty: 15 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Warszawa / Łódź
|
Wysłany: Pon 03 Lis, 2014
|
|
|
No to mnie wkręciliście
Zamówiona maszynka Merkur Progress, do tego kupiłem pędzel z borsuka w Łodzi na Więckowskiego oraz domówiłem jeszcze jeden ze szczeciny Semogue. Co do pędzla z Więckowskiego to jego włosie to chyba Super Badger bo pytałem się skąd pochodzi włosie i właścicielka powiedziała, że z grzbietu. Kolorystycznie też mi pasuje do tej kategorii. Jak na cenę 50 zł to myślę, że tanio. Włosie bardzo miękkie. Jak dla mnie mogłoby być bardziej sprężyste bo niestety trochę przy masowaniu robi się mop. Co do żyletek to zamówiłem parę rodzai ale zacznę chyba od Astra SP. Nabyłem też krem Maca Root w Body Shop'ie.
Mam jedynie nadzieję, że się nie zarżnę tym sprzętem... |
|
|
|
 |
Mario8
Nowicjusz

|
|
|
|
No to będziem się ciąć
I jak wrażenia u pani Zosi ??? |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Maca Root wypas, będziesz zadowolony Jedyną wadą tego kremu jest fakt, że bardzo dokładnie trzeba wypłukać po nim pędzel.
Inne właściwości na najwyższym poziomie. Jak będziesz nabierać na pędzel to nabieraj naprawdę mało bo krem jest bardzo wydajny.
Pędzel Semogue musi być przed goleniem moczony w gorącej wodzie z 30 minut. W przeciwnym razie włosie może się łamać. |
|
|
|
 |
samurai136
Nowicjusz

Wiek: 52 Dołączył: 12 Maj 2014 Posty: 15 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Warszawa / Łódź
|
|
|
|
Mario8 napisał/a: | No to będziem się ciąć
I jak wrażenia u pani Zosi ??? |
Sama pani Zosia bardzo przyjemna. Mam nadzieję, że jej produkty trochę posłużą bo cena naprawdę wydaje mi się atrakcyjna. Dodatkowo dostałem stojak na pędzel i maszynkę bo jak się dowiedziałem, właścicielka sama sobie zdaje sprawę, że te stojaki to małe koszmarki i rozdaje jej za darmo. Jak powiedziała wstyd byłoby jej brać za to pieniądze. Dodatkowo kupiłem szczotkę do włosów z włosia dzika dla swojej 3-letniej córki. Ponoć miały nie ciągnąć włosów bo dziewczynki tego strasznie nie lubią i o dziwo, nie wiem dlaczego tak akurat zachowuje się włosie z dzika, ale faktycznie nie ciągną. Niestety szczotka też nie jest najpiękniejsza i niewiele droższe a naprawdę ładne są na faceterii. Niestety wpadłem na nie później. Jak ktoś chciałby zrobić prezent dziewczynce czy kobiecie z długimi włosami to polecam.
Mam jeszcze pytanie odnośnie pędzli z borsuka. Czy Wasze też zachowują się jak mop? Tak jak pisałem wcześniej, wolałbym aby były bardziej sprężyste. |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Borsuk ma to do siebie, że pędzel mocno się rozkłada. Mop to bardzo trafne określenie. Jeśli chcesz pędzla bardziej sprężystego to dzik albo też pędzel syntetyczny, który będzie najbardziej sprężysty. |
|
|
|
 |
Burżuj
Początkujący Aficionado

|
|
|
|
 |