|
Autor |
Wiadomość |
polakito
Aficionado

Wiek: 39 Dołączył: 05 Mar 2012 Posty: 518 Otrzymał 482 piw(a) Skąd: Lesniewo
|
Wysłany: Pon 05 Mar, 2018 Problem z zapalniczka Xikar Plunge
|
|
|
Witam panowie,
Moja druga polowka z okazji urodzin zakupila dla mnie zapalniczke xikar plunge (jeszcze nie wrzucilem do kacika bo nie wiem czy jej nie zwroce).
Niestety zapalniczka bardzo szybko nagrzewa sie na przycisku do tego stopania ze nie jestem w statnie odpalic nawet jednego cygara. Nigdy nie mialem problemow tego typu z innym zapalniczkami. Czy wszystko sie unormuje po jakims czasie czy powinienem zwrocic zapalniczke i kupic cos innego?
[/list] |
_________________ "“A woman is an occasional pleasure but a cigar is always a smoke." - Groucho Marx. |
|
|
|
 |
seba21
Nowicjusz

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 28 Dołączył: 15 Lut 2012 Posty: 15 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: Pon 05 Mar, 2018
|
|
|
Niektóre zapalniczki po prostu tak mają - niestety. Ja bym wymienił na jakąś inną. |
|
|
|
 |
Sonio
Doświadczony Aficionado ^.^

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 33 Dołączył: 07 Maj 2010 Posty: 940 Otrzymał 572 piw(a) Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Pon 05 Mar, 2018
|
|
|
Polakito mam ten model od kilku lat, nawet pisałem recenzję tej zapalniczki. Jeśli faktycznie długo odpalasz cygaro na mocnym palniku przycisk się nagrzewa. Na wrocławskich spotkaniach Plunge zapala się 2 cygara a przy trzecim trzeba odczekać, bo już jest dość nagrzana |
_________________ Palenie cygar ma sprawiać frajdę, nie ważne czy za duże, czy małe pieniądze. |
|
|
|
 |
polakito
Aficionado

Wiek: 39 Dołączył: 05 Mar 2012 Posty: 518 Otrzymał 482 piw(a) Skąd: Lesniewo
|
Wysłany: Wto 06 Mar, 2018
|
|
|
No i teraz pytanie czy warto sie meczyc mam 2 zapalniczki no name i moge nimi odpalac 10 cigar jedno po drugim. Czy z czasem ten Xikar grzeje troche mniej ?? |
_________________ "“A woman is an occasional pleasure but a cigar is always a smoke." - Groucho Marx. |
|
|
|
 |
seba21
Nowicjusz

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 28 Dołączył: 15 Lut 2012 Posty: 15 Skąd: Bielsko-Biała
|
|
|
|
polakito napisał/a: | No i teraz pytanie czy warto sie meczyc mam 2 zapalniczki no name i moge nimi odpalac 10 cigar jedno po drugim. |
Otóż to. Skoro zwykłymi zapalniczkami się da, to od Xikara, który jest wielokrotnie droższy tym bardziej bym tego wymagał. Dlatego sugerowałem wymianę na inny model. Szkoda się męczyć. |
|
|
|
 |
Sonio
Doświadczony Aficionado ^.^

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 33 Dołączył: 07 Maj 2010 Posty: 940 Otrzymał 572 piw(a) Skąd: Wrocław
|
|
|
|
Cytat: | Czy z czasem ten Xikar grzeje troche mniej ?? |
Nie Metal nagrzewa się od płomienia. Taka konstrukcja. |
_________________ Palenie cygar ma sprawiać frajdę, nie ważne czy za duże, czy małe pieniądze. |
|
|
|
 |
|