|
Autor |
Wiadomość |
blaugrana
Ekspert Aficionado

Wiek: 44 Dołączył: 17 Lut 2013 Posty: 1821 Otrzymał 1572 piw(a) Skąd: Galway, IE
|
Wysłany: Wto 02 Lip, 2013
|
|
|
Ostatnio pogoda w Galway nie rozpieszczała, więc nie pozostawało nic innego, jak dobre kino. I z czystym sumieniem mogę polecić
Gangster Squad
Dead Man Down
i coś bardziej ambitnego - Powrót |
_________________ 💨💨💨💨💨💨💨 |
|
|
|
 |
purdobol
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw 04 Lip, 2013
|
|
|
Nie wiem czy było ale polecam
SF
Blade Runner - Wiadomo klasyk (figurka pegaza na końcu ) No i niesamowita improwizacja Rutger Hauer'a w scenie na dachu ("all those memories will be lost like tears in rain" - tego w skrypcie nie było brawo )
Moon - Jeden aktor. Mały budżet. Dobre SF
Alien - Jedyneczka. Klimat klimat klimat (ciekawostka ~$40% dialogów w filmie to imrowizacja)
The Thing - Oryginał Carpentera. Klimat klimat klimat
Split Second - Kupa śmiechu. Kawa i czekolada. Film klasy B ale ciężko nie polubić
Kin Dza Dza ! - Ku!
Gangsterski
Goodfellas - R.I.P. Joe Pesci
Luźniejsze kino
Kiss Kiss Bang Bang -
Ususal Susspects - Jedna wielka ściema
Snatch - Dialogi których się nie zapomina
Thursday - Perełka
Noir
Out of the Past
Maltese Falcon
Dobra wystarczy. Nie zanudzam już |
|
|
|
 |
kastomer
Początkujący Aficionado el jefe...

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 56 Dołączył: 20 Paź 2010 Posty: 175 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pią 05 Lip, 2013
|
|
|
blaugrana napisał/a: | ...i coś bardziej ambitnego - Powrót |
jeżeli lubisz ambitniejsze klimaty współczesnego kina rosyjskiego to polecam WYSPĘ . |
|
|
|
 |
blaugrana
Ekspert Aficionado

Wiek: 44 Dołączył: 17 Lut 2013 Posty: 1821 Otrzymał 1572 piw(a) Skąd: Galway, IE
|
Wysłany: Pią 05 Lip, 2013
|
|
|
Dzięki serdeczne - wkrótce na 100% obejrzę.
BTW Jak do tej pory najlepszym filmem jaki obejrzałem w tym roku był Koniec jest moim początkim |
|
|
|
 |
blaugrana
Ekspert Aficionado

|
Wysłany: Pią 12 Lip, 2013
|
|
|
Przed chwilą obejrzałem polski film pt. Sęp i powiedzmy, że to niegłupi film. Dawno już nie oglądałem polskiego kina, bo kojarzy mi się z głupkowatymi komediami produkcji TVNu, ale ten akurat dwugodzinny seans można zaliczyć na plus.
BTW w ostatni weekend byłem w kinie na World War Z - powiedzmy, że ok (po prostu nie przepadam za "sejens-fajens") |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
Wysłany: Sob 13 Lip, 2013
|
|
|
Też obejrzałem "SĘP'a" opinia jak powyżej. Nie było źle , film trochę zakręcony. Na plus nie było Szyca i jemu podobnych "aktorów" na minus jak zwykle dźwięk. |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
je2bnik
Aficionado

Wiek: 38 Dołączył: 18 Paź 2011 Posty: 758 Otrzymał 637 piw(a) Skąd: Radom/Warszawa
|
|
|
|
Kiedy w połowie filmu rozwikłałem intrygę dalsze oglądanie było ciut nudne. Do tego rola
Małaszyńskiego... ja wiem, że on miał grać takiego "bad boya" ale to było tak sztuczne
i drętwe, że aż żenujące. Żebrowski gadający z kotem Teodorem... litości! Za to Grabowski
i Talar świetni, ale to klasa sama w sobie. Baka skończył się na kill'em all. Generalnie
jestem raczej na nie, straszny plastik. |
|
|
|
 |
blaugrana
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
...a mi przypadła do gustu rola tytułowego Sępa - generalnie uważam Zebrowskiego za dobrego aktora, a co do rozmów ze zwierzętami - no cóż, mi też się często zdarza z nimi gadać |
|
|
|
 |
Tomasz1984
Aficionado Tomasz

Wiek: 41 Dołączył: 26 Cze 2012 Posty: 633 Otrzymał 810 piw(a) Skąd: Kobyłka
|
Wysłany: Sob 20 Lip, 2013
|
|
|
Właśnie skończyłem oglądać " The Call " Polski tytuł " Połączenie " , jak dla mnie ok, trzymał w napięciu, nie był to stracony wieczór. |
|
 |
blaugrana
Ekspert Aficionado

|
Wysłany: Wto 23 Lip, 2013
|
|
|
Tomasz1984 napisał/a: | Właśnie skończyłem oglądać " The Call " Polski tytuł " Połączenie " , jak dla mnie ok, trzymał w napięciu, nie był to stracony wieczór. |
...właśnie skończyłem oglądać The Call - b.dobry film |
|
|
|
 |
voodoo2121
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 5
Wiek: 42 Dołączył: 03 Sie 2010 Posty: 474 Otrzymał 76 piw(a) Skąd: szczecin
|
Wysłany: Śro 24 Lip, 2013
|
|
|
Wtrącę coś od siebie
1.Scarface (Człowiek z blinzą) GENBad Boys 1 i 2 IALNY AL Pacino
2. Full metal jacket niewiarygodne dzieło Stanleya Kubricka wypas
3. Adwokat diabła po raz kolejny Al Pacino
4. Patriota z Melem Gibsonem
5. Jarhead totalny wypas
6. Bad Boys 1 i 2 lekkie przyjemne kino |
|
|
|
 |
blaugrana
Ekspert Aficionado

|
Wysłany: Sob 03 Sie, 2013
|
|
|
Ostatnio oglądałem film z serii must see - Drzewo życia. Polecam, choć nie wszystkim |
|
|
|
 |
blaugrana
Ekspert Aficionado

|
Wysłany: Pią 16 Sie, 2013
|
|
|
Wczoraj oglądaliśmy z Żoną Z dystansu - zrobił wrażenie |
|
|
|
 |
xiom
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 4
Wiek: 50 Dołączył: 27 Wrz 2012 Posty: 1274 Otrzymał 882 piw(a) Skąd: Cieszyn
|
Wysłany: Pon 26 Sie, 2013
|
|
|
Tytuł polski: 7 dni w Hawanie
Tytuł oryginalny: 7 días en La Habana
Ktoś to już może oglądał ??? nowość DVD |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
|
|
|
Niestety - oglądałem , muzyka fajna, obraz nędzy i rozpaczy ale sam film dno i to takie głębokie , że mnie przerasta. Szkoda czasu. |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
Brennus
Początkujący Aficionado el chabacano

Wiek: 39 Dołączył: 01 Gru 2008 Posty: 339 Otrzymał 56 piw(a) Skąd: Poznań/Warszawa
|
|
|
|
xiom napisał/a: | Tytuł polski: 7 dni w Hawanie
Tytuł oryginalny: 7 días en La Habana
Ktoś to już może oglądał ??? nowość DVD |
Dla zafascynowanych Kubą:
- bardzo ciekawy film, jeśli podchodzi się do niego bardziej jako "pocztówki z Kuby" czy "filmu dokumentalnego" - obraz życia codziennego na wyspie oddany świetnie. Dla miłośników salsy i latin-jazzu - epizod z Kusturicą bezcenny, ów taksówkarz grający na trąbce to prawdziwy kubański muzyk (dla mnie arcymuzyk) - Alexander Abreu. Ta trąbka jest niesamowita.
Dla zwykłych miłośników kina:
Może przynudzać. Owe 7 dni w Havanie, to t epizodów, każdy nakręcony przez innego reżysera, mających oddać 7 różnych oblicz Kuby. 3 pierwsze epizody prostymi, ale barwnymi historiami potrafią wciągnąć, następne 4 już mogą być ciężkie w odbiorze (czyt. powodować ziewanie). Nie każdy zniesie paręnaście (parędziesiąt?) minut oglądania obrzędów szamana santerii bez niecierpliwego wiercenia się w fotelu. |
|
|
|
 |
xiom
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 4
Wiek: 50 Dołączył: 27 Wrz 2012 Posty: 1274 Otrzymał 882 piw(a) Skąd: Cieszyn
|
Wysłany: Wto 27 Sie, 2013
|
|
|
Niewiarygodny Burt Wonderstone - bardzo sympatyczny film, hardcorowa rola Jima Carreya |
|
|
|
 |
MrTobiasRieper
Nowicjusz

Wiek: 41 Dołączył: 17 Maj 2013 Posty: 76 Otrzymał 29 piw(a) Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Śro 28 Sie, 2013
|
|
|
Ostatnio oglądane...
Z komedii rozbawiło mnie R.I.P.D.
Fanom Star Treka polecam Into Darkness. Nowy Khan bardzo na propsie.
IronMan 3 słabszy od wcześniejszych odsłon, ale nad wyraz często bawi do łez.
Man of Steel - w moim odczuciu, jak dotąd najlepszy film traktujący o superbohaterze. Trylogia Nolana z Nietoperzem wypada bladziutko przy człowieku w niebieskich rajtuzach. |
|
|
|
 |
Stasiakov
Początkujący Aficionado

Wiek: 35 Dołączył: 14 Gru 2012 Posty: 234 Otrzymał 211 piw(a) Skąd: Tychy
|
|
|
|
Z głupich amerykańskich komedii mogę polecić "Millerowie" (chyba że przez jedno l się pisze) i trochę gorsze ale też całkiem całkiem "jeszcze większe dzieci". Ambitnego kina tam nie znajdziemy ale jako lekki film na rozluźnienie mogę polecić. |
|
|
|
 |
Brennus
Początkujący Aficionado el chabacano

Wiek: 39 Dołączył: 01 Gru 2008 Posty: 339 Otrzymał 56 piw(a) Skąd: Poznań/Warszawa
|
|
|
|
MrTobiasRieper napisał/a: |
Man of Steel - w moim odczuciu, jak dotąd najlepszy film traktujący o superbohaterze. Trylogia Nolana z Nietoperzem wypada bladziutko przy człowieku w niebieskich rajtuzach. |
No odważna deklaracja
aż trzeba będzie ogarnąć , chociaż niezbyt mnie ciągnie na to do kina... |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|