|
Autor |
Wiadomość |
MrTobiasRieper
Nowicjusz

Wiek: 41 Dołączył: 17 Maj 2013 Posty: 76 Otrzymał 29 piw(a) Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Czw 29 Sie, 2013
|
|
|
Wizja Nolana kompletnie mi nie leży. W ludzkich/realistycznych (jakby to głupio nie brzmiało) superbohaterach nie ma nic ciekawego. Są po prostu nudni. W mojej opinii tylko jeden reżyser zdołał idealnie przenieść Batmana na srebrny ekran. Tym reżyserem jest Tim Burton. Ba! Żeby tylko samego Batmana. Tło opowieści, czyli miasto Gotham wygląda tak jak powinno wyglądać. Gargulce, brudne drapacze chmur, ciemne alejki wszystko jest na swoim miejscu.
Man of Steel (choć przy nim też dłubał Nolan) bardzo fajnie obrazuje początki Kal-El'a, jednak tu nie ma miejsca na monotonie. Ciągle coś się dzieje. Swoją drogą nie dziwię się, że Superman jest Super. Gdyby moim ojcem był Russell Crowe, a później adoptowałby mnie Kevin Costner też pewnie miałbym lasery w oczach |
|
|
|
 |
Tomasz1984
Aficionado Tomasz

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 41 Dołączył: 26 Cze 2012 Posty: 633 Otrzymał 810 piw(a) Skąd: Kobyłka
|
|
|
|
Wczoraj wciągnołem Star Treka - no i nawet nawet, nie nudzi ale jakoś mnie nie porywa. |
|
 |
blaugrana
Ekspert Aficionado

Wiek: 44 Dołączył: 17 Lut 2013 Posty: 1821 Otrzymał 1572 piw(a) Skąd: Galway, IE
|
|
|
|
Nie wiem, ale mnie jakoś sajens-fajens nie rusza i to już od lat... |
_________________ 💨💨💨💨💨💨💨 |
|
|
|
 |
Xander
Aficionado Tony Soprano

Wiek: 41 Dołączył: 29 Paź 2009 Posty: 537 Otrzymał 13 piw(a) Skąd: Warszawa/Ciechanów
|
Wysłany: Pią 30 Sie, 2013
|
|
|
Tomasz1984 napisał/a: | Wczoraj wciągnołem Star Treka - no i nawet nawet, nie nudzi ale jakoś mnie nie porywa. |
Widzialem i mi sie podobal. Zreszta ostatnio chyba mialem faze na star treka bo obejrzalem wszystkie czesci. |
_________________ Marcin
"Z całą szczerością wyznaję, że cygaro to jedna z największych pociech w mym życiu-nie narzuca swojej kompanii, łagodnie pobudza, delikatnie znieczula i jest spoiwem przyjaźni".- William Thackeray
 |
|
|
|
 |
kastomer
Początkujący Aficionado el jefe...

Wiek: 56 Dołączył: 20 Paź 2010 Posty: 175 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Sob 31 Sie, 2013
|
|
|
Nowy Star Trek moim zdaniem super. Może nie dla fanów, ale dla znających trochę serię fabularną bardzo pozytywne odniesienie. |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
 |
kastomer

|
Wysłany: Nie 01 Wrz, 2013
|
|
|
Miałem raczej na myśli serię pełnometrażową. Warto przynajmniej przejrzeć "Gniew Khana", a większość powinna rozpoznawać TO. |
|
|
|
 |
MrTobiasRieper
Nowicjusz

|
Wysłany: Pon 02 Wrz, 2013
|
|
|
Sherlock jako Khan daje radę |
|
|
|
 |
kastomer

|
Wysłany: Pon 02 Wrz, 2013
|
|
|
Miejmy nadzieję, że jeszcze w tym roku 3 sezon. Szkoda tylko, że tak mało odcinków |
|
|
|
 |
xiom
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 4
Wiek: 50 Dołączył: 27 Wrz 2012 Posty: 1274 Otrzymał 882 piw(a) Skąd: Cieszyn
|
|
|
|
 |
Tomasz1984
Aficionado Tomasz

|
Wysłany: Sob 14 Wrz, 2013
|
|
|
Wciagnięte zostało przed chwilą "Wielki Gatsby" spokojnie mogę polecić. |
|
 |
VileVicar
Ekspert Aficionado Non serviam

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 51 Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 1923 Otrzymał 1099 piw(a) Skąd: Poznań/Komorniki
|
|
|
|
DiCaprio ? Cenię go teraz, zapracował sobie wreszcie. Po Django, po Incepcji... jeszcze paru. Gatsby oczekuje. |
_________________ "Bez kapłanów i bez świątyń krwawe łapska bogów nie mogłyby dosięgnąć świata śmiertelników. Czyż nie byłby to raj, przyjacielu ?" Steven Erikson - Ogrody Księżyca
http://baza.fantasta.pl/fantasta.php?id=500
 |
|
|
|
 |
Tomasz1984
Aficionado Tomasz

|
|
|
|
Ja też się do niego przekonałem. I podoba mi się w jaki sposób teraz gra. |
|
 |
Młody palacz
Nowicjusz

Wiek: 34 Dołączył: 23 Lis 2008 Posty: 113 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
Ja muszę w końcu książkę przeczytać. Później film. Jakoś ta kolejność mi najbardziej odpowiada. |
_________________ -We have full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark and we're wearing sunglases.
-Hit it! |
|
|
|
 |
VileVicar
Ekspert Aficionado Non serviam

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 51 Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 1923 Otrzymał 1099 piw(a) Skąd: Poznań/Komorniki
|
|
|
|
Kolejność pożądana. Ja zrobiłem tak z Atlasem Chmur Mitchella. Warto. |
_________________ "Bez kapłanów i bez świątyń krwawe łapska bogów nie mogłyby dosięgnąć świata śmiertelników. Czyż nie byłby to raj, przyjacielu ?" Steven Erikson - Ogrody Księżyca
http://baza.fantasta.pl/fantasta.php?id=500
 |
|
|
|
 |
MrTobiasRieper
Nowicjusz

|
Wysłany: Śro 18 Wrz, 2013
|
|
|
Książki nie tknąłem, ale widziałem filmową adaptację Atlasu Chmur i kompletnie mnie nie porwała. |
|
|
|
 |
polakito
Aficionado

Wiek: 42 Dołączył: 05 Mar 2012 Posty: 519 Otrzymał 482 piw(a) Skąd: Lesniewo
|
Wysłany: Śro 25 Wrz, 2013
|
|
|
Z tych ktore ostatnio widzialem w kinie:
Milerowie - bardzo fajna luzna komedia
Riddick - hmm i tu jest problem bardzo podobaly mi sie poprzednie odslony ta czesc jakos za bardzo na sile probuje przypominac Pitch Black troche nieudolnie
Elizjum - ten fim bardzo mnie zawiodl bo spodziewalem sie czegos o wiele lepszego po takim blockbusterze.
Nie wiem czy ktos juz wspominal o Word War Z - bardzo fajny film bardzo fajne sceny polecam
A z takich na ktore czekam to GRAWITACJA zapowiedzi w kinie wygladaly rewelacyjnie a i recenzje zachodnie bardzo dobre |
_________________ "“A woman is an occasional pleasure but a cigar is always a smoke." - Groucho Marx. |
|
|
|
 |
Kwiatt
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 5
Wiek: 36 Dołączył: 22 Cze 2011 Posty: 1489 Otrzymał 564 piw(a) Skąd: Poznań
|
|
|
|
Ze swojej strony polecę stary film z Marleną Dietrich - "Świadek oskarżenia". Genialne aktorstwo, porządny scenariusz, no i oczywiście cygara odgrywają ważną rolę drugoplanową |
_________________ http://www.cigarblog.pl/ - strona o cygarach pisana z pasją. |
|
|
|
 |
Pekal
Doświadczony Aficionado

Wiek: 45 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 808 Otrzymał 713 piw(a) Skąd: Gryfino
|
|
|
|
Mimo średnich opinii jakie odnalazłem w necie polecam film Gangster Squad: Pogromcy mafii. Ja lubię tego typu klimacik. |
_________________ "Starajmy się uczynić święto z codzienności, przyjemność z drobnych chwil, z których składa się życie" - Zino Davidoff
----------------------------------------------
www.divinesmoke.wordpress.com |
|
|
|
 |
Tomassino
Ekspert Aficionado

Wiek: 44 Dołączył: 07 Maj 2013 Posty: 1070 Otrzymał 1234 piw(a) Skąd: Siemiatycze
|
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|