|
Autor |
Wiadomość |
unknown
Początkujący Aficionado

Wiek: 60 Dołączył: 20 Kwi 2007 Posty: 273 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Olsztyn
|
|
|
|
 |
malvin
Nowicjusz

|
Wysłany: Pią 15 Sty, 2010
|
|
|
Kapitalny film z rewelacyjną muzyką! |
_________________ you are not lost you are here...
 |
|
|
|
 |
Xander
Aficionado Tony Soprano

Wiek: 41 Dołączył: 29 Paź 2009 Posty: 537 Otrzymał 13 piw(a) Skąd: Warszawa/Ciechanów
|
Wysłany: Pon 18 Sty, 2010
|
|
|
Wczoraj byłem w kinie na filmie Parnasuss no i nie polecam. Nie wiadomo o co w nim chodzi nie mówiąc o tym że przez pierwszą godzinę kompletnie nic się nie dzieje. Obsada świetna (Heath Ledger, Johnny Depp, Jude Law, Colin Farrell, Christopher Plummer) ale film niestety beznadziejny. Takie moje prywatne zdanie.
P.S. A można było iść na Sherlock'a Holmes'a
Pozdrawiam |
_________________ Marcin
"Z całą szczerością wyznaję, że cygaro to jedna z największych pociech w mym życiu-nie narzuca swojej kompanii, łagodnie pobudza, delikatnie znieczula i jest spoiwem przyjaźni".- William Thackeray
 |
|
|
|
 |
torcularis
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 5
Wiek: 50 Dołączył: 15 Kwi 2008 Posty: 154 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: Kórnik
|
Wysłany: Pon 18 Sty, 2010
|
|
|
Xander.xxx napisał/a: |
...
... |
można też było pójść na disneyowską "Księżniczkę i Żabę" - byłem z dziećmi i mogę z czystym sumieniem polecić wszystkim "dzieciatym" forumowiczom - świetna animacja 2D w klasycznym stylu, ładne piosenki, genialne dialogi (zwłaszcza aluzyjne: śmieszne dla dorosłych ), śmieją się i dzieci i dorośli (choć nie zawsze w tych samych momentach ), piosenki przyjemne, morał i happy end są, ale bez nachalnej dydaktyki. No i najczarniejszy czarny charakter ostatnich filmów rysunkowych (w kategorii filmów dziecięcych of kors ) dr Facilier i jego maski voodoo i cienie - tu zło jest przez duże Z - tu warto coś dzieciom szepnąć gwoli wyjaśnienia.
Jeśli jesteście zaś już po dzieciach albo jeszcze dużo przed nimi to spróbujcie zobaczyć jak wyjdzie na DVD - w dobie komputerowych filmów to taki animacyjny powrót do przeszłości. |
_________________ pozdrawiam torcularis
AFICIONADO: Cigar smoker afflicted with delusions of grandeur |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
Wysłany: Śro 20 Sty, 2010
|
|
|
Wreszcie mogłem zobaczyć "Bękarty wojny" - długo myślałem co tu o tym filmie napisać.
Kto lubi Tarantino powie 8/10 lub więcej i ja do nich należę.
Pozdrawiam
H71 |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
WhiteG
Nowicjusz

|
Wysłany: Pią 22 Sty, 2010
|
|
|
Możliwe że was załamie ale mnie przypadły do gustu:
1. Rambo (1-4)
2. Gliniarz i prokurator
3. Goodfather
P.Z.D.R ! |
|
|
|
 |
Highlander71

Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
Wysłany: Pią 22 Sty, 2010
|
|
|
WhiteG napisał/a: | Możliwe że was załamie |
Załamałeś
Pozdrawiam
H71
PS. Oczywiście żartuje, ważne że Tobie się podobają |

|
|
|
|
 |
dudi
Nowicjusz cubaneros

|
Wysłany: Sob 23 Sty, 2010
|
|
|
[quote="Xander.xxx"]Wczoraj byłem w kinie na filmie Parnasuss no i nie polecam. Nie wiadomo o co w nim chodzi nie mówiąc o tym że przez pierwszą godzinę kompletnie nic się nie dzieje. Obsada świetna (Heath Ledger, Johnny Depp, Jude Law, Colin Farrell, Christopher Plummer) ale film niestety beznadziejny. Takie moje prywatne zdanie.
NIE IDZ NA HOLMESA! ja bylem i twierdze ze ma ze trzy dobre momenty...pozatym nuda! |
_________________ cuba libre |
|
|
|
 |
Brennus
Początkujący Aficionado el chabacano

Obecności na FOSCA: 5
Wiek: 39 Dołączył: 01 Gru 2008 Posty: 339 Otrzymał 56 piw(a) Skąd: Poznań/Warszawa
|
|
|
|
highlander71 napisał/a: |
hola hola, tam jest godfather |
|
|
|
 |
Xander
Aficionado Tony Soprano

Wiek: 41 Dołączył: 29 Paź 2009 Posty: 537 Otrzymał 13 piw(a) Skąd: Warszawa/Ciechanów
|
|
|
|
[quote="dudi"] Xander.xxx napisał/a: | Wczoraj byłem w kinie na filmie Parnasuss no i nie polecam. Nie wiadomo o co w nim chodzi nie mówiąc o tym że przez pierwszą godzinę kompletnie nic się nie dzieje. Obsada świetna (Heath Ledger, Johnny Depp, Jude Law, Colin Farrell, Christopher Plummer) ale film niestety beznadziejny. Takie moje prywatne zdanie.
NIE IDZ NA HOLMESA! ja bylem i twierdze ze ma ze trzy dobre momenty...pozatym nuda! |
Dzięki za ostrzeżenie, w takim razie jeszcze się zastanowię czy wybrać się na niego do kina. |
_________________ Marcin
"Z całą szczerością wyznaję, że cygaro to jedna z największych pociech w mym życiu-nie narzuca swojej kompanii, łagodnie pobudza, delikatnie znieczula i jest spoiwem przyjaźni".- William Thackeray
 |
|
|
|
 |
Highlander71

|
|
|
|
Brennus napisał/a: | highlander71 napisał/a: |
hola hola, tam jest godfather |
Przecież napisałem że żartuję, nie miałem na celu obrażać kogokolwiek.
Choć osobiście nie uległem fascynacji "Ojca" - oczywiście jest to klasyk i z najwyższej półki ale w moim prywatnym rankingu nie zajmuje wysokich lokat. Zresztą co to ma za znaczenie.
Za to pamiętam dobrze jak po nocach oglądało się na VHS-ie Rambo
Było coś w tych nocnych seansach
Pozdrawiam
H71 |

|
|
|
|
 |
Sergiej
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 13
Wiek: 36 Dołączył: 03 Lis 2007 Posty: 1337 Otrzymał 100 piw(a) Skąd: Łódź
|
|
|
|
A mnie Parnassus się bardzo podobał. Nie sądziłem, że tak szybko jakiś film po "Wojnie polsko-ruskiej" zaskoczy mnie fabułą. Scenarzysta "Parnassusa" musiał mieć tęgi łeb |
_________________ Polecam:
http://www.zmiloscidohavan.pl/ |
|
|
|
 |
człekoupiór
Początkujący Aficionado siesta

Wiek: 34 Dołączył: 10 Wrz 2009 Posty: 453 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Płock/ Toruń
|
Wysłany: Pon 25 Sty, 2010
|
|
|
w zeszły piątek byłem na NINE i co by tu powiedzieć, warto na film pójść... ale niestety Chicago nie dorównuje do pięt.. ale obejrzenie wart.. |
_________________ "Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami." - E. Hemingway
 |
|
|
|
 |
Xander
Aficionado Tony Soprano

|
Wysłany: Sob 30 Sty, 2010
|
|
|
Wreszcie wybrałem się do kina na Sherlocka Holmesa no i zachwytów nie był ale mimo wszystko film wart obejrzenia. |
_________________ Marcin
 |
|
|
|
 |
człekoupiór

|
Wysłany: Sob 30 Sty, 2010
|
|
|
Xander.xxx napisał/a: | Wreszcie wybrałem się do kina na Sherlocka Holmesa no i zachwytów nie był ale mimo wszystko film wart obejrzenia. |
najprawdopodobniej ja pójdę jutro z tego co słyszałem to taki film do spokojnego obejrzenia, ale nic fenomenalnego |
_________________ "Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami." - E. Hemingway
 |
|
|
|
 |
Xander
Aficionado Tony Soprano

|
Wysłany: Pią 12 Lut, 2010
|
|
|
Nie wiem czy już o tym było ale warto obejrzeć obie części filmu Che Rewolucja i Guerrilla Pomijam aspekt historyczny ale rola Benicio Del Toro jest po prostu świetna. |
_________________ Marcin
 |
|
|
|
 |
SzymonK
Aficionado

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 35 Dołączył: 10 Paź 2009 Posty: 554 Otrzymał 93 piw(a) Skąd: Kraków/Tarnobrzeg
|
Wysłany: Pią 12 Lut, 2010
|
|
|
Nawiązując do Che, polecam "Dzienniki motocyklowe" |
|
|
|
 |
człekoupiór

|
Wysłany: Sob 13 Lut, 2010
|
|
|
No to świeżo po powrocie z kina... tym razem premiera... "Kołysanka" - dla mnie film po prostu fenomenalny! Arcydzieło polskiej kinematografii.. Machulski przeszedł sam siebie i okrążył jeszcze trzy razy... Dużo znanych aktorów, co często jest drażniące tutaj jednak działa idealnie..a kreacje bohaterów są naprawdę fantastyczne... Nie ma co, ale ten film wypada zobaczyć Więc zapraszam do kin
Moim skromnym zdaniem to chyba najlepszy polski film... dodatkowo okraszony boską muzyką... starałem się przypomnieć jakiś równie dobry tytuł... ale niestety nic mi nie przychodzi do głowy... A już myślałem, że Machulski nie przebije swojego "Vinci" |
 |
|
|
|
 |
SzymonK
Aficionado

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 35 Dołączył: 10 Paź 2009 Posty: 554 Otrzymał 93 piw(a) Skąd: Kraków/Tarnobrzeg
|
Wysłany: Nie 14 Lut, 2010
|
|
|
Xander napisał/a: | Wreszcie wybrałem się do kina na Sherlocka Holmesa no i zachwytów nie był ale mimo wszystko film wart obejrzenia. |
Mogę się pod tym podpisać. Film jakoś specjalnie nie zachwycił, ale wzbił się mocno ponad przeciętność |
|
|
|
 |
Xander
Aficionado Tony Soprano

|
Wysłany: Śro 24 Lut, 2010
|
|
|
Jeżeli lubicie rock'n roll, bluesa to polecam film o wytwórni płytowej Chess Records pt. ,,Cadillac Records'' z muzyką takich wielkich sław jak Chuck Berry, Etta James, Howlin' Wolf czy Muddy Waters. Tu jest link do pełnego opisu. |
_________________ Marcin
 |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|