|
Autor |
Wiadomość |
SzymonK
Aficionado

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 35 Dołączył: 10 Paź 2009 Posty: 554 Otrzymał 93 piw(a) Skąd: Kraków/Tarnobrzeg
|
Wysłany: Śro 24 Lut, 2010
|
|
|
No to powinno Ci się spodobać "Będzie głośno" Poza tym oglądałem możliwe podobny film o Atlantic Records A na co dzień słuchasz podobnej muzyki? |
|
|
|
 |
Xander
Aficionado Tony Soprano

Wiek: 41 Dołączył: 29 Paź 2009 Posty: 537 Otrzymał 13 piw(a) Skąd: Warszawa/Ciechanów
|
Wysłany: Śro 24 Lut, 2010
|
|
|
SzymonK napisał/a: | ...A na co dzień słuchasz podobnej muzyki? |
Rhythm and blues'a zacząłem słuchać po obejrzeniu Blues Brothers, i tak już zostało, nie mam jeszcze swoich ulubionych wykonawców, ale szukam szukam. |
_________________ Marcin
"Z całą szczerością wyznaję, że cygaro to jedna z największych pociech w mym życiu-nie narzuca swojej kompanii, łagodnie pobudza, delikatnie znieczula i jest spoiwem przyjaźni".- William Thackeray
 |
|
|
|
 |
SzymonK
Aficionado

Wiek: 35 Dołączył: 10 Paź 2009 Posty: 554 Otrzymał 93 piw(a) Skąd: Kraków/Tarnobrzeg
|
Wysłany: Czw 25 Lut, 2010
|
|
|
Szukanie jest najważniejsze Rhythm and blues zaciął się u mnie gdzieś na poziomie B.B. Kinga, A. Kinga, Menphis Slim, M.Waters i jeszcze kilku Wolę jazz. |
|
|
|
 |
dj_tomek
Nowicjusz

Obecności na FOSCA: 2
Wiek: 34 Dołączył: 18 Sty 2010 Posty: 140 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Koszalin/ Poznań
|
Wysłany: Pią 26 Lut, 2010
|
|
|
ja oszalałem na punkcie blues brothers już kilka lat temu, jednak poza nimi nie znam reprezentantów tego gatunku muzycznego. Co ciekawego mogłbyś zaproponować do przesłuchania? |
|
|
|
 |
Xander
Aficionado Tony Soprano

Wiek: 41 Dołączył: 29 Paź 2009 Posty: 537 Otrzymał 13 piw(a) Skąd: Warszawa/Ciechanów
|
|
|
|
dj_tomek napisał/a: | ja oszalałem na punkcie blues brothers już kilka lat temu, jednak poza nimi nie znam reprezentantów tego gatunku muzycznego. Co ciekawego mogłbyś zaproponować do przesłuchania? |
Ja właśnie czekam na płytki Chucka Berry-ego i Muddyego Watersa, zobacz Reya Charlesa, czasami można znaleźć kawałki Jamesa Belushiego i Dana Aykroyda. |
_________________ Marcin
"Z całą szczerością wyznaję, że cygaro to jedna z największych pociech w mym życiu-nie narzuca swojej kompanii, łagodnie pobudza, delikatnie znieczula i jest spoiwem przyjaźni".- William Thackeray
 |
|
|
|
|
 |
SzymonK
Aficionado

|
|
|
|
dj_tomek napisał/a: | ja oszalałem na punkcie blues brothers już kilka lat temu, jednak poza nimi nie znam reprezentantów tego gatunku muzycznego. Co ciekawego mogłbyś zaproponować do przesłuchania? |
W jakim klimacie? ;> |
|
|
|
 |
dj_tomek
Nowicjusz

Wiek: 34 Dołączył: 18 Sty 2010 Posty: 140 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Koszalin/ Poznań
|
|
|
|
Jakąś muzykę podobną do tej jaka jest na płytce blues brothers. Bo jest kapitalna, a generalnie na tym gatunku KOMPLETNIE się nie znam i nawet nie wiem jak szukać |
|
|
|
 |
SzymonK
Aficionado

|
|
|
|
W bluesie Ci nie pomogę za bardzo... Ale jazz czy rock jak najbardziej Polecam to co wymieniłem kilka postów wyżej, jeśli chcesz poszukać zapraszam na www.allmusic.com |
|
|
|
 |
dj_tomek
Nowicjusz

|
Wysłany: Sob 27 Lut, 2010
|
|
|
Dzięki wielkie obczaje co i jak. jakby nie patrzeć, swoje trzeba przesłuchać, żeby zobaczyc co nam najbardziej odpowiada |
|
|
|
 |
Xander
Aficionado Tony Soprano

|
Wysłany: Sob 27 Lut, 2010
|
|
|
Właśnie wróciłem z filmu p.t. Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna całkiem ciekawy film dużą ilością efektów specjalnych.
Ja osobiście polecam. |
_________________ Marcin
 |
|
|
|
 |
Xander
Aficionado Tony Soprano

|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010
|
|
|
Z góry przepraszam za post pod postem ale tamten był dość dawno.
Wróciłem właśnie z kina. Jeżeli chcecie obejrzeć lekką komedię albo chcecie zabrać na jakiś film dzieciaki to polecam Nasza niania jest agentem .
Pozdrawiam |
_________________ Marcin
 |
|
|
|
 |
drinks
Aficionado fan Ronnie O'Sullivana

Obecności na FOSCA: 10
Wiek: 54 Dołączył: 03 Mar 2007 Posty: 718 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Czw 18 Mar, 2010
|
|
|
Obejrzeliście oscarowego Hurt Lockera? Jak wrażenia?
Jak dla mnie mogli by nakręcić film o TurboDymoMenie rozwalającym kryjówkę Bin Ladena i może nawet efekt byłby ciekawszy........ |
|
 |
chingy18
Początkujący Aficionado Paul Hunter R.I.P

Wiek: 38 Dołączył: 23 Gru 2008 Posty: 167 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Pomorze, Poznań
|
|
|
|
drinks napisał/a: | Obejrzeliście oscarowego Hurt Lockera? Jak wrażenia?
Jak dla mnie mogli by nakręcić film o TurboDymoMenie rozwalającym kryjówkę Bin Ladena i może nawet efekt byłby ciekawszy........ |
Darku widzę dosyć ostre słowa krytyki. Niestety nie podzielam Twojego zdania i uważam, że film był bardzo dobry. Wiadomo, że Oskary zgarnął w dużej mierze dzięki temu, że traktował o wojnie, jednak produkcja moim zdaniem warta poświęcenia uwagi. Niektóre sceny całkowicie mnie porwały, cześć ujęć zachwyciła. No i gra aktorska była na przyzwoitym poziomie.
pozdrawiam |
_________________ Człowiek jest liną rozpiętą między zwierzęciem a nadczłowiekiem. Liną nad przepaścią...
 |
|
|
|
 |
drinks
Aficionado fan Ronnie O'Sullivana

Obecności na FOSCA: 10
Wiek: 54 Dołączył: 03 Mar 2007 Posty: 718 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Wrocław
|
|
|
|
chingy18 napisał/a: | Darku widzę dosyć ostre słowa krytyki. Niestety nie podzielam Twojego zdania i uważam, że film był bardzo dobry. |
Dlatego jestem ciekaw innych opinii, bo dla mnie film jest zwyczajnie słaby i niewart zachodu, a co dopiero Oscara Co nie znaczy przecież, że Tobie nie może się podobać |
|
 |
Amigo
Początkujący Aficionado Carpe diem....

Wiek: 34 Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 210 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Pią 19 Mar, 2010
|
|
|
Polecam Ip Man niezły film o Whun Che (pisane z pamięci(styl Kung fu) ) |
|
|
|
 |
Sergiej
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 13
Wiek: 36 Dołączył: 03 Lis 2007 Posty: 1337 Otrzymał 100 piw(a) Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pią 19 Mar, 2010
|
|
|
Mnie Hurt Locker podobał się - po prostu dobrze zrobiony film, aczkolwiek nie zaskakujący. Do dziś ubolewam, iż Oscara za film, lub chociaż za scenariusz oryginalny nie zdobyły Bękarty wojny... |
_________________ Polecam:
http://www.zmiloscidohavan.pl/ |
|
|
|
 |
Xander
Aficionado Tony Soprano

|
Wysłany: Wto 30 Mar, 2010
|
|
|
Polecam Wszystko za życie Film opowiada prawdziwą historię. Cały opis macie w linku. |
_________________ Marcin
 |
|
|
|
 |
jazzdavid
Nowicjusz jazzdavid

|
Wysłany: Wto 30 Mar, 2010
|
|
|
Xander napisał/a: | Polecam Wszystko za życie Film opowiada prawdziwą historię. Cały opis macie w linku. |
Oglądałem Film pierwsza klasa! I to jeszcze oparty na fakatach |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
Wysłany: Śro 07 Kwi, 2010
|
|
|
Wreszcie udało mi się zobaczyć GRAN TORINO - duże 8/10 - film który bawi a jednak nie jest komedią. Dawno nic nie polecałem ale to obowiązkowa pozycja. W przeciwieństwie do takich pozycji jak : "Janosik , prawdziwa historia" czy "Zabójstwo Jessiego J. przez tchórzliwego Roberta Forda" - dwa beznadziejne filmy 1/10 wg. mnie.
WYSPA TAJEMNIC tu było już dużo lepiej choć film nie powala, idzie zobaczyć ale jak dla mnie strasznie przewidywalny, to nie "KRWAWY DIAMENT" z Leonardo DiCaprio .
Zauważyłem też spory wysyp horrorów (no może dużo powiedziane) jak np. PARANORMAL ACTIVITY czy CASE 39 i wiele innych - filmy proste ale mają coś w sobie.
Pozdrawiam
H71 |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
Xander
Aficionado Tony Soprano

|
Wysłany: Śro 07 Kwi, 2010
|
|
|
highlander71 napisał/a: | ...WYSPA TAJEMNIC tu było już dużo lepiej choć film nie powala, idzie zobaczyć ale jak dla mnie strasznie przewidywalny, to nie "KRWAWY DIAMENT" z Leonardo DiCaprio .... |
Wyspę Tajemnic oglądałem i nawet mi się podobała, natomiast jeszcze nie obejrzałem Krwawego diamentu ale to nadrobię w sobotę. |
_________________ Marcin
 |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|