Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!

Cigar Aficionado
autologowanie:
Witaj na forum Cigar Aficionado! Aby uzyskać pełny dostęp zaloguj się lub zarejestruj.

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: filmy, obejrzenia, warte

Filmy warte obejrzenia
Autor Wiadomość
Xander
Aficionado
Tony Soprano

Otrzymał 13 piw(a)
Wysłany: Nie 27 Gru, 2009   

Czik napisał/a:
Jak ktoś ma nastrój na komedię, jest coś, co TRZEBA obejrzeć.

Kac Vegas. Po Ęgielsku: The Hangover.

Ten film jest genialny w swej głupocie i śmieszny do łez. Całe kino się trzęsło, ludzie leżeli na ziemi, rozlewając colę i rozsypując popcorn :D .

Popieram. Dopiero niedawno oglądałem ale zwijałem się ze śmiechu :cool1: :mrgreen:

Xander
Aficionado
Tony Soprano

Otrzymał 13 piw(a)

Jak ktoś lubi kino Świąteczne to polecam Cztery Gwiazdki / Four Christmases lekka i przyjemna komedia z Reese Witherspoon i Vince Vaughn :smile:

tomaal
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 4
Otrzymał 3 piw(a)

Xander.xxx napisał/a:
Dopiero niedawno oglądałem ale zwijałem się ze śmiechu :cool1: :mrgreen:

Ja tak samo przy "Bękartach wojny"...

Kapitalny film :)

Pozdrawiam

SzymonK
Aficionado

Obecności na FOSCA: 1
Otrzymał 93 piw(a)

Ja polecam:
- Siedem dusz, fajny film z Willem Smithem, do końca trzymający w niepewności (jak się skończy)
- The Simpsons Movie - Tutaj chyba nie muszę nic dodawać, stara dobra familia Simpsonów w filmie pełnometrażowym.
- Bracia Karamazow - mało znany polsko-czeski film, kręcony w Polsce dokładniej w Krakowie, tytuł znany z powieści Dostojewskiego. Warty obejrzenia dlatego, że pokazuje inny punkt widzenia na książkę, wiąże ze sobą nie tylko spektakl, ale też historie aktorów i pracowników Huty Sendzimira.
To tak pokrótce... Może niedługo polecę coś nowego.

korea83
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 8
Otrzymał 287 piw(a)
Wysłany: Pon 28 Gru, 2009   

entelm napisał/a:
a reszta ..... powinna pójść obowiązkowo, choćby dla samych efektów.

Zdecydowanie zgadzam sie z tym co napisal Marek, efekty w filmie pierwsza klasa. Film dlugi, ale caly czas sie cos dzieje i jest na co popatrzec. 161 minut i nie nudzialem sie ani przez chwile :P

mój status

Czik
Początkujący Aficionado

tomaal napisał/a:

Ja tak samo przy "Bękartach wojny"...

Kapitalny film :)

Pozdrawiam

True :D . Oglądałem bękarty w święta. Absolutnie idealny dla fanów Tarantino, dla wszystkich innych bardzo dobry. Świetna rola Brada Pitta. Ariwederczi :D .

Arkadiusz
Aficionado

Obecności na FOSCA: 12
Otrzymał 299 piw(a)

Ostatnio obejrzałem jeden z najlepszych filmów w całej mojej karierze kinomana.
[b] "9 Kompania" [|b] się to zwie. Dzieło to bo tylko tak mogę to nazwać ukazuje losy żołnierzy tytułowej kompanii walczącej w wojnie Rosyjsko-Afgańskiej w latach 80tych.
Dokładniej skupia się na jednej bitwie z ich udziałem. Kawal dobrego kina z przesłaniem. Gorąco polecam :cool1:

pepeel
[Usunięty]

Jak lubisz klimaty wojenne to polecam serial Spielberga 10-cio odcinkowy "Kompania braci"

Arkadiusz
Aficionado

Obecności na FOSCA: 12
Otrzymał 299 piw(a)

Tyle razy widziałem ten serial, że się ludziom w głowach nie mieści ;]
A serial zacny rzeczywiście. Niezwykle realistyczne sceny batalistyczne i przesłanie
jakie niesie przemawia na jego korzyść.

drinks
Aficionado
fan Ronnie O'Sullivana

Obecności na FOSCA: 10
Otrzymał 19 piw(a)
Wysłany: Pią 01 Sty, 2010   

Czik napisał/a:
True :D . Oglądałem bękarty w święta. Absolutnie idealny dla fanów Tarantino, dla wszystkich innych bardzo dobry.

Jako fan Tarantino powiem wam tyle, że Bekarty mnie nie powaliły na kolana....Prócz genialnej roli gościa grającego ss-mana nic mnie tam nie zachwyciło, ale to już oczywiście rzecz gustu :mrgreen:

mój status

SzymonK
Aficionado

Obecności na FOSCA: 1
Otrzymał 93 piw(a)
Wysłany: Pią 01 Sty, 2010   

Ostatnio miałem przyjemność zobaczyć film Wojciecha Smarzowskiego pt:"Dom zły". Na prawdę ciekawe ujęcie polskiego społeczeństwa.

Highlander71
Ekspert Aficionado
The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Otrzymał 484 piw(a)
Wysłany: Sob 02 Sty, 2010   

Na gorąco prosto z sali kinowej :) po seansie AVATAR 3D - hmm, film w 100% dedykowany by za FX zdobyć w lutym oskary i pewno bedzie ich tyla jak za Titanica - wszak to ten sam reżyser.

Realizm wygenerowanych postaci nasuwa jedną myśl - jak długo jeszcze będziemy oglądać prawdziwych aktorów w kinach?

Świetnie zrobiony , świetnie nagłośniony itp. Szkoda ze nie miałem okazji widzieć tego w IMAX w Katowicach ale i tak było wyśmienicie.

Troszkę męczą napisy pojawiające się po lewej to po prawej byle gdzie ale jak się jezyka nie chciało uczyć to trzeba się męczyć.

Dobrze że nie zrobili polskiej ścieżki dźwiękowej bo była by to porażka.

Zatem zgodnie z Michałem i Markiem - Polecam !

Pozdrawiam

H71

dymek
Początkujący Aficionado

Otrzymał 100 piw(a)

H71 film może być, szału nie było, efekty nawet nawet...hmm... takie zielone pocahontas :palacz:

Highlander71
Ekspert Aficionado
The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Otrzymał 484 piw(a)

dymek napisał/a:
H71 film może być, szału nie było, efekty nawet nawet...hmm... takie zielone pocahontas :palacz:

Wiesz u mnie ta Pocahontas była niebieska :) , co do tego czy szału nie było? Dla mnie to dość zaskakujące widowisko nie pod względem artystycznym - bo to nie "Ogniem i mieczem" ale nieunikniona przyszłość kina, którą trzeba zobaczyć - szczególnie jeśli ktoś jest miłośnikiem filmów fantasy z rewelacyjnymi efektami.

Jeśli Ci się nie podobało to trudno , mi się podobało i mojej małżonce też więc nie jest tak źle :)

Pozdrawiam

H71

turbo33
Początkujący Aficionado

Otrzymał 1 piw(a)

juz wchodza tv 3d takze juz za niedlugo bedziemy mieli takie kino w domciu....no u nas w kraju moze troszke pozniej :mrgreen: ...ale nasze pociechy na pewno juz beda takie filmiki ogladac w domciu..i tylko zostanie wspomnienie...
pamietasz tato..jak kilka lat temu bylismy na tym w kinie??? :mrgreen: :mrgreen:

dymek
Początkujący Aficionado

Otrzymał 100 piw(a)

Nie chcę byc krytykiem H71, ale ja mu jednak daję 3 miejsce, jak dla mnie chyba najlepiej zrobiony film 3d, jednak jeszcze nie widziałem filmu by dać 2 albo 1 miejsce.
Ps. turbo, slyszalem o tych TV, ciekawe jednak jaka będzie ich cena :whistling:

turbo33
Początkujący Aficionado

Otrzymał 1 piw(a)

na pewno OKAZJONALNA....przeciez pierwsze plazmiaki z philipsa tez kosztowaly TYLKO 80tys... :mrgreen:

Xander
Aficionado
Tony Soprano

Otrzymał 13 piw(a)

highlander71 napisał/a:
Na gorąco prosto z sali kinowej :) po seansie AVATAR 3D - hmm, film w 100% dedykowany by za FX zdobyć w lutym oskary i pewno bedzie ich tyla jak za Titanica - wszak to ten sam reżyser.

Realizm wygenerowanych postaci nasuwa jedną myśl - jak długo jeszcze będziemy oglądać prawdziwych aktorów w kinach?

Świetnie zrobiony , świetnie nagłośniony itp. Szkoda ze nie miałem okazji widzieć tego w IMAX w Katowicach ale i tak było wyśmienicie.

Troszkę męczą napisy pojawiające się po lewej to po prawej byle gdzie ale jak się jezyka nie chciało uczyć to trzeba się męczyć.

Dobrze że nie zrobili polskiej ścieżki dźwiękowej bo była by to porażka.

Zatem zgodnie z Michałem i Markiem - Polecam !

Pozdrawiam

H71

Podpisuje się pod tym tekstem "Obiema Ręcami" :cool1: :mrgreen:

Fear The Night
Nowicjusz
Scyzoryk przeznaczenia

Także byłem na Avatarze w kinie i co mogę powiedzieć. Przede wszystkim NIESAMOWITE wrażenia wizualne, to najlepszy film jaki kiedykolwiek powstał komputerowo, naprawdę. Mamy tu co prawda do czynienia z 3D, które często jest dość kiczowatym i nieciekawym efektem, jednak tutaj okulary po prostu dodają obrazowi wielkiej głębi. Naprawdę świetne wrażenie. Jeżeli chodzi o fabułę... Hmm, nie ukrywajmy, jest nieco sztampowa i amerykańska, coś w stylu miksu Ostatniego Samuraja z Pocahontas. Została jednak świetnie podana, tak, że przez 3 godziny w kinie nie nudziłem się ani trochę. :) Polecam.

I odradzam pójście do IMAXU, puszczana tam jest wersja skrócona. :neutral:

korea83
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 8
Otrzymał 287 piw(a)
Wysłany: Pią 15 Sty, 2010   

Sherlock Holmes

Nie spodziewalem sie zadnych rewelacji i tych w zasadzie nie bylo, ale musze przyznac, ze nawet przyjemnie mi sie ten film dzisiaj ogladalo :) Ciekawie zrobiony, akcja dosyc wartka, generalnie fajny lekki film. Moim zdaniem warto zobaczyc.
  mój status

Reklamator

Wysłany:    Reklama

Odpowiedz do tematu