|
Autor |
Wiadomość |
pkal
Nowicjusz

Wiek: 39 Dołączył: 21 Cze 2012 Posty: 32 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Czw 08 Lis, 2012
|
|
|
Panowie, nastała moja pierwsza jesień z cygarami, warunki za oknem nie sprzyjają już paleniu na dworze, a brak balkonu jeszcze bardziej denerwuje niż kiedykolwiek.
Przechodząc od ogółu czyli pytania "Jak żyć!?" do szczegółu - mam prośbę o info do jakiego lokalu można pójść komfortowo zapalić? Jasna sprawa, że JazzBistro, będzie lokal o którym piszecie w temacie, no a coś poza tym? Jeszcze gdzieś chodzicie?
Dzięki za wsparcie w tych trudnych chwilach
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
morela
Nowicjusz żył pół żartem, pił serio

|
Wysłany: Pią 09 Lis, 2012
|
|
|
Hossa w Atrium, Amadera na Chmielnej |
|
 |
Xander
Aficionado Tony Soprano

Wiek: 41 Dołączył: 29 Paź 2009 Posty: 537 Otrzymał 13 piw(a) Skąd: Warszawa/Ciechanów
|
|
|
|
morela napisał/a: | Hossa w Atrium,j |
A nie przeszło to przypadkiem do historii? |
_________________ Marcin
"Z całą szczerością wyznaję, że cygaro to jedna z największych pociech w mym życiu-nie narzuca swojej kompanii, łagodnie pobudza, delikatnie znieczula i jest spoiwem przyjaźni".- William Thackeray
 |
|
|
|
 |
pkal
Nowicjusz

|
|
|
|
Xander napisał/a: | morela napisał/a: | Hossa w Atrium,j |
A nie przeszło to przypadkiem do historii? |
Ma takie samo wrażenie |
|
|
|
 |
morela

|
|
|
|
No ja tam nie byłem ostatnimi czasy, ale jak kiedyś przejeżdżałem obok, to wydaje mi się, że ciągle funkcjonował ten lokal. W zasadzie to bez różnicy, bo i tak był słaby. |
|
 |
Bler
Aficionado

Wiek: 44 Dołączył: 19 Wrz 2012 Posty: 653 Otrzymał 410 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
Brennus
Początkujący Aficionado el chabacano

Obecności na FOSCA: 5
Wiek: 39 Dołączył: 01 Gru 2008 Posty: 339 Otrzymał 56 piw(a) Skąd: Poznań/Warszawa
|
Wysłany: Pon 12 Lis, 2012
|
|
|
Bler napisał/a: | Więc po co go polecać? |
zapytanie było o jakieś opcje alternatywne, a z tego co wiem Warszawa nie rozpieszcza specjalnie obfitością tego typu miejsc - przeciętny lokal "cygarowy" jest godny uwagi choćby dlatego, że nie ma problemu z paleniem.
No chyba że na Ursynowie jest tyle lokali procygarowych, że można wybierać te najfajniejsze - no ale wtedy pewnie napisałbyś coś o nich, zamiast o Moreli. |
|
|
|
 |
Bler
Aficionado

Wiek: 44 Dołączył: 19 Wrz 2012 Posty: 653 Otrzymał 410 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
Brennus napisał/a: |
No chyba że na Ursynowie jest tyle lokali procygarowych, że można wybierać te najfajniejsze - no ale wtedy pewnie napisałbyś coś o nich, zamiast o Moreli. |
Pewnie tak. |
_________________ ****************************
http://paleniecygar.wordpress.com/ |
|
|
|
 |
Borsuk
Początkujący Aficionado Mlaskmlask-mniammniam:)

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 43 Dołączył: 30 Kwi 2010 Posty: 475 Otrzymał 75 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
Prawie na pewno w Witkac na Brackiej mozna jarac, tylko muszę się przejść i zobaczyć na którym piętrze. Analogicznie we Wrocku u Likusów w hotelu Monopol można pykać bez najmniejszych problemów. Oczywiscie LCDH, która się tajemniczo rozbudowuje (nie wiem co kombinują). |
|
|
|
 |
morela

|
|
|
|
Bler napisał/a: | Więc po co go polecać? |
Pewnie dlatego, że sam w ogóle już nie palę w lokalach, nie chodzę na warszawskie spotkania, a skoro ktoś się pyta gdzie można, to podaję lokale, o których pamiętam. |
|
 |
pkal
Nowicjusz

|
Wysłany: Wto 25 Gru, 2012
|
|
|
JAk juz pisalismy zima nie sprzyja paleniu na swiezym powietrzu, a w domu nie zawsze jest to pelna przyjemnoscia wiazaca sie z relaksem ...
Stad lokale, ktore mialem okazje ostatnio sprawdzac:
Znajomi znajomych - ul Wilcza 58a - spory lokal, a pomieszczenie na pietrze przeznaczone jest dla palacych, sporo stolikow, oddzielny bar, przystepne ceny i rozniez jedzenie pozwalaja milo spedzic czas przy cygarze
Ginger - ul Zgoda 12 (za sklepem Zara w Centrum) - mozliwosc palenia w czesci na pietrze, rowniez opcja zjedzenia, dobra lokalizacja, wczesniej ten lokal mnie nie przyciagal ale opcja palenia jest bardzo korzystna, teoretycznie otwarty 24h ale gora dla palacych jest w nocy "wylaczana" z uzytku
Dopiszcie prosze gdyby jeszcze cos z biezacej oferty Warszawy wpadlo wam w oko |
|
|
|
 |
Tomasz1984
Aficionado Tomasz

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 41 Dołączył: 26 Cze 2012 Posty: 633 Otrzymał 810 piw(a) Skąd: Kobyłka
|
Wysłany: Wto 25 Gru, 2012
|
|
|
Ja dodam od siebie 2 lokale które ostatnio znalazłem:
Flow ul. Nowy Świat 31 skrzyżowanie z Chmielną, byłem tam tydzień temu, 3 poziomy ostatni dla palących, można palić cygara (dali nam nawet popielnice do cygar) ogólnie niezła siekiera tam panuje wyciag jest za słaby dym się unosi po sali, mi się średnio podobało i było drogawo.
La Cantina ul. Nowy Świat 64 obok Bierhalle. Szukając miejsca do palenia zobaczyłem napis ze jest pomieszczenie dla palących przejżałem karte i pisało że po obfitym obiedzie można zapalić własne albo oferowane przez nich cygaro, pomyślałem super wiec wchodze i pytam się pani na wejsciu o ta możliwość zapalenia cygara, niestety otrzymałem informacje że w dniu dzisiejszym (piątek) jest to nie możliwe, więc się załamałem bo wyglądało na sympatyczny lokal i poszedłem szukać dalej po czym trafiłem do w/w Flow. |
|
|
|
 |
pkal
Nowicjusz

|
Wysłany: Nie 30 Gru, 2012
|
|
|
Niestety lokal Znajomi Znajomych odpada - jak sie okazalo jak najbardziej palic mozna, ale NIE cygara... Przy pierwszej wizycie takiego problemu nie było.
Pozostaje Ginger i wymienione przez Tomka. |
|
|
|
 |
Ziarnisty
Nowicjusz

Wiek: 52 Dołączył: 08 Lis 2012 Posty: 3 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: 52.259 °N 21.020 °E
|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 Warszawa?
|
|
|
Jeśli chodzi o miejsce do palenia (W-wa, Wola),
to moim ulubionym miejscem jest Pub Adres - są dwie sale - dla palaczy i niepalących,
można pograć w bilarda, darta, wypić Perełkę z kija, poczytać książkę pożyczoną z jednej z półek w pubie i zalegnąć w skórzanym fotelu,
miejsce przyjazne w 100%! |
|
|
|
 |
WK
Nowicjusz Wojtek

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 41 Dołączył: 08 Sty 2013 Posty: 59 Otrzymał 11 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013
|
|
|
Byłem dzisiaj z Ferdim sprawdzić nowy sklep z cygarami w Warszawie na Saskiej Kępie - Smoke Cafe, ul. Walecznych 42. Miejsce całkiem miłe, nie duże ale można sobie usiąść, napić się kawy i zapalić swoje cygaro lub zakupione na miejscu. Dookoła stolików witryny z cygarami, w tle słychać kubańskie rytmy. Całkiem przyjemnie posiedzieliśmy. Ceny cygar nieco większe niż w pozostałych sklepach i wciąż rozwijany asortyment, ale da się przeżyć Spokojnie mogę polecić wszystkim warszawskim Aficionado, którzy szukają w ten zimowy czas miejsca do puszczenia dymka! |
|
|
|
 |
zajack7
Nowicjusz

Wiek: 39 Dołączył: 17 Lip 2008 Posty: 41 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Nie 17 Lut, 2013
|
|
|
Humidor walk-in już w budowie, fotele zamówione, gruba budowlanka już skończona. Jeszcze trzy tygodnie i będzie gdzie zapalić |
|
|
|
 |
Xander
Aficionado Tony Soprano

Wiek: 41 Dołączył: 29 Paź 2009 Posty: 537 Otrzymał 13 piw(a) Skąd: Warszawa/Ciechanów
|
Wysłany: Nie 17 Lut, 2013
|
|
|
zajack7 napisał/a: | Humidor walk-in już w budowie, fotele zamówione, gruba budowlanka już skończona. Jeszcze trzy tygodnie i będzie gdzie zapalić |
No to czekam niecierpliwie. |
_________________ Marcin
"Z całą szczerością wyznaję, że cygaro to jedna z największych pociech w mym życiu-nie narzuca swojej kompanii, łagodnie pobudza, delikatnie znieczula i jest spoiwem przyjaźni".- William Thackeray
 |
|
|
|
 |
Brennus
Początkujący Aficionado el chabacano

Obecności na FOSCA: 5
Wiek: 39 Dołączył: 01 Gru 2008 Posty: 339 Otrzymał 56 piw(a) Skąd: Poznań/Warszawa
|
Wysłany: Pon 18 Lut, 2013
|
|
|
zajack7 napisał/a: | Humidor walk-in już w budowie, fotele zamówione, gruba budowlanka już skończona. Jeszcze trzy tygodnie i będzie gdzie zapalić |
Fuck Yeah, nareszcie ! Będę Wpadał swoją poznańska dupą obniżać standardy twojej klienteli |
|
|
|
 |
Borsuk
Początkujący Aficionado Mlaskmlask-mniammniam:)

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 43 Dołączył: 30 Kwi 2010 Posty: 475 Otrzymał 75 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 18 Lut, 2013
|
|
|
Super, wreszcie będzie gdzie zapalić nie łapiąc przy okazji zapalenia płuc jaki dokładńie adres Twojego miejsca? |
|
|
|
 |
zajack7
Nowicjusz

Wiek: 39 Dołączył: 17 Lip 2008 Posty: 41 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 19 Lut, 2013
|
|
|
Wilcza 26. Mam nadzieje ze będzie się wam podobało bo wlozylem w to miejsce mnóstwo pracy i czasu |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|
|