|
Kto wygrał debatę? |
Tusk |
|
90% |
[ 27 ] |
Kaczyński |
|
10% |
[ 3 ] |
|
Głosowań: 30 |
Wszystkich Głosów: 30 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Markuz
Początkujący Aficionado El Mariachi

Wiek: 41 Dołączył: 03 Sty 2007 Posty: 267 Skąd: Białystok
|
Wysłany: Pią 12 Paź, 2007
|
|
|
moim zdaniem zdecydowanie lepszy był Pan Tusk. Prawde mówiąc troche obawiałem się czy Kaczyński przypadkiem go nie "zje" z racji tego że Tusk ostatnimi czasy wydawał się taki troche "mdły". Jednak był świetnie przygotowany i chyba sporą część niezdecydowanego elektoratu przyciągnął na swoją stronę(oby...). |
_________________ "Jam jest częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro..." |
|
|
|
 |
unknown
Początkujący Aficionado

Wiek: 60 Dołączył: 20 Kwi 2007 Posty: 273 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: Sob 13 Paź, 2007
|
|
|
Cytat: | niestety naród się delikatnie mówiąc nie zna |
Vox populi - vox Dei.
Niestety... |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 42 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1890 Otrzymał 287 piw(a) Skąd: Kościan
|
|
|
|
unknown napisał/a: | Mam nadzieję, że Wasze opinie przełożą sią na wynik wyborczy... |
Cos mi sie wydaje ze bedzie powtorka z poprzednich wyborow, a jak bylo to juz wszyscy wiemy. W sondazach wyraznie prowadzila PO a skonczylo sie jak sie skonczylo. Teraz bedzie podobnie, ludzie narzekaja na PiS a jak przyjdzie co do czego to i tak znowu ich wybiora i dopiero wtedy sie zacznie. Kaczki beda sie chwalic na prawo i lewo ze zostali wybrani po raz drugi czyli ze Polakom podoba sie to co oni robia i takie tam.
Jedyna nadzieje w tym ze tym razem do sejmu nie dostana sie tym razem Samoobrona i LPR. Oby tak sie stalo |
|
|
|
 |
lukasz
Nowicjusz Avo Uvezian

|
|
|
|
tak się wczoraj zastanowiłem po tej debacie i szczerze to boję się tego co będzie po wyborach...
Naród jest tak strasznie podzielony i człowiek popierający PO nienawidzi człowieka PIS - kurcze sam tak mam... i to może się przerodzić w jawną agresję. |
_________________ "W życiu piękne są tylko chwile..." |
|
|
|
 |
drinks
Aficionado fan Ronnie O'Sullivana

Obecności na FOSCA: 10
Wiek: 54 Dołączył: 03 Mar 2007 Posty: 718 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Wrocław
|
|
|
|
lukasz napisał/a: | Naród jest tak strasznie podzielony i człowiek popierający PO nienawidzi człowieka ..... |
Podzielony jest, ale podziały wprowadził PIS i to była świadoma polityka przed ostatnimi wyborami. Divide et impera czy jakoś tak.
A z nienawiścią to przesadzasz, ludzie mogą nie lubić swoich sympatii polit, ale do nienawiści to jeszcze daleko. Mój brat jest w "S" i głosuje na Kaczory, ale darzę go innymi uczuciami A jego córa i moja chrześnica już PISu nie trawi i glosuje inaczej
Jakoś mam wrażenie, że więcej nienawiści widać po stronie fanów PIS-u, jaki mają elektorat wszyscy wiedzą, a ludźmi starszymi czy gorzej wykształconymi chyba latwiej jest manipulować i grać na ich emocjach..... |
|
|
|
 |
barthez
Nowicjusz

|
|
|
|
Cytat: |
Jakoś mam wrażenie, że więcej nienawiści widać po stronie fanów PIS-u, jaki mają elektorat wszyscy wiedzą, a ludźmi starszymi czy gorzej wykształconymi chyba latwiej jest manipulować i grać na ich emocjach..... |
Zdecydowanie tak, a już w ogóle podsyca to ciągle nieśmiertelny ojciec dyrektor i otoczenie polityczne - proradiomaryjne... |
_________________ "Szacunek dla każdego zawodnika, co podejmie walkę..." |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Wiek: 51 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
|
|
|
A ja kocham wszystkie babcie |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
barthez
Nowicjusz

|
|
|
|
Klepitko napisał/a: | A ja kocham wszystkie babcie |
perwers |
|
|
|
 |
Winston Churchill
Aficionado

Obecności na FOSCA: 10
|
|
|
|
barthez napisał/a: | Klepitko napisał/a: | A ja kocham wszystkie babcie |
perwers |
eee od razu perwers, wszystkie babcie nasze są |
_________________ https://womai.pl/ |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
I oczywiście głosują na PSL jak mówi reklama |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
barthez
Nowicjusz

|
|
|
|
Klepitko napisał/a: | I oczywiście głosują na PSL jak mówi reklama |
To by jeszcze było pół biedy, no ale jak na razie każdy może głosować na kogo chce... |
|
|
|
 |
proforma [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Michal
Ekspert Aficionado

Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 1247 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 15 Paź, 2007
|
|
|
A ja tylko powtórzę to co napisał już niejeden. Jak dla mnie Tusk zmiażdżył Kaczyńskiego, któremu brakowało argumentów i który nie potrafił odpowiadać na zadane pytanie, tylko uciekał w teksty populistyczne. Do tej pory miałem dylemat czy LiD czy PO, ale ta debata plus choroba filipińska już mnie w 90% naprowadziły na to co zrobię w następną niedzielę. |
|
|
|
 |
proforma [Usunięty]
|
|
|
|
a ja chcioałbym choć raz w życiu zagłosować za kimś a nie przeciwko komuś... |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 42 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1890 Otrzymał 287 piw(a) Skąd: Kościan
|
|
|
|
proforma napisał/a: | a ja chcioałbym choć raz w życiu zagłosować za kimś a nie przeciwko komuś... |
W naszym karaju to moze byc problem bo poki co wybory to jest jednak nadal wybieranie mniejszego zla. Na naszej scenie politycznej wciaz wyglada to tak ze co wybory to ludzie zmieniaja swoje poglady o 180 stopni i raz na prawo raz na lewo. Widac ze nasza demokracja jest jeszcze bardzo mloda i nie ma jeszcze zadnych tradycji. Miejmy tylko nadzieje ze przyjdzie czas na jakas stabilizacje |
|
|
|
 |
rafhof
Początkujący Aficionado Kierownik Urodzinowy

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 50 Dołączył: 13 Lut 2007 Posty: 259 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Zabrze
|
|
|
|
proforma napisał/a: | a ja chcioałbym choć raz w życiu zagłosować za kimś a nie przeciwko komuś... |
ale esencja..!! bravo Maćku! to jest kwitesencja tego z czym wielu z nas się boryka... czyli nie wybiera na kogo zagłosować...ale na kogo NIE zagłosować... i wybiera drogą eliminacji a nie preferencji...ehhh..
mądrość jest trudna czasami..do przełknięcia... - mówię tu o Twoim poście Maćku!!;-)
pozdro serde
przepraszam pomyliłem imię nestora!!!! Macieju - sooorki!!! |
_________________ Rafał |
|
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Jak już sobie robimy koncert życzeń to ja chciałbym aby wybory były bez\pośrednie i wszedł ten an kogo głosuje a nie pierwszy z listy |
|
|
|
 |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 39 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
|
|
|
żeby takie były to musiał byś zmienić konstytucje a tego to się nawet naszczęście kaczorom nie udało zrobić |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
|