|
Autor |
Wiadomość |
shpeel
Początkujący Aficionado

Wiek: 38 Dołączył: 22 Lut 2008 Posty: 354 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Piła
|
Wysłany: Śro 11 Lip, 2012 Samsung Hope Relay
|
|
|
Chciałbym namówić Was do wzięcia udziału w akcji Samsung Hope Relay, bo myślę, że warto. Być może słyszeliście o tej inicjatywie, ale myślę, że wspomnienie o niej na naszym forum nie zaszkodzi. Tym bardziej, że cel szczytny
Aplikacja Samsung Hope Relay wykorzystując technologię GPS określa nasze położenie i dzięki przebytemu dziennie 1 km spacerkiem, biegiem lub na rowerze, sponsorzy akcji przekazują 1 zł na wakacje dla dzieci ze stowarzyszenia SOS Wioski Dziecięce.
Wg mojego małego researchu aplikacja działa na smartfonach z systemami:
- Android 2.1 i wyżej: Google Play
- iOS 4.0 i wyżej: App Store
- bada 2.0: Samsung Apps
Obok systemu macie też linki do aplikacji
Wystarczy pobrać bezpłatną aplikację, wpisać imię, zrobić sobie awatara (na przykład ze swoim zdjęciem ) i przed ruszeniem się z domu wcisnąc przycisk "Rozpocznij bieg". Mając konto na facebooku można tworzyć grupy i wspólnie śrubować wynik.
Sam dojeżdżam do pracy rowerem i nabiłem już 11 km
Działajcie Aficionados!!!
Akcja trwa do 12 sierpnia. |
|
|
|
 |
Kwiatt
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 5
Wiek: 36 Dołączył: 22 Cze 2011 Posty: 1489 Otrzymał 564 piw(a) Skąd: Poznań
|
Wysłany: Śro 11 Lip, 2012
|
|
|
Melduję, że aplikacja ściągnięta. Lubię spacerować. |
_________________ http://www.cigarblog.pl/ - strona o cygarach pisana z pasją. |
|
|
|
 |
klochowicz
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 7
Wiek: 35 Dołączył: 27 Lip 2011 Posty: 1008 Otrzymał 143 piw(a) Skąd: Poznań
|
Wysłany: Śro 11 Lip, 2012
|
|
|
No to ja też Tak mi przyszło do głowy, czy aplikacja ma jakąś blokadę na prędkość, bo przecież można by odpalić program w samochodzie czy samolocie...
Pozdrawiam,
Łosiu
Edit: Już widzę - ograniczenie do 1km dziennie... |
|
|
|
 |
shpeel
Początkujący Aficionado

|
Wysłany: Czw 12 Lip, 2012
|
|
|
klochowicz napisał/a: | No to ja też Tak mi przyszło do głowy, czy aplikacja ma jakąś blokadę na prędkość, bo przecież można by odpalić program w samochodzie czy samolocie... |
Też się nad tym zastanawiałem Ale nie sprawdzałem. Prędkość 40 km/h rowerem jeszcze akceptuje. Spoko... jechałem z górki
Natomiast co do ograniczenia do 1 km dziennie, to w moim przypadku było tak tylko przy pierwszym biegu. W następnych liczyło się więcej, do 8 km maksymalnie |
|
|
|
 |
shpeel
Początkujący Aficionado

|
Wysłany: Pią 13 Lip, 2012
|
|
|
Jednak jest limit prędkości. Do 42 km/h.
Rozsądne ograniczenie, biorąc pod uwagę założenia akcji |
|
|
|
 |
|