|
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Pon 05 Lis, 2007
|
|
|
Jakość? To polecam 33 i 1/2 obrotu czarnej płyty. Tam jakości nie uświadczysz, a klimat do cygara niezapomniany i wyjątkowy. |
|
|
|
 |
Sergiej
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 13
Wiek: 36 Dołączył: 03 Lis 2007 Posty: 1337 Otrzymał 100 piw(a) Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pon 05 Lis, 2007
|
|
|
Niestety nie mam w domu adaptera, aczkolwiek wyobrażam sobie jak to może brzmieć |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 51 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
Wysłany: Wto 06 Lis, 2007
|
|
|
Sergiej wreszcie ktoś kto wie gdzie można wszadzić mptruchy = do ........kosza |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
Sergiej
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
ja przeciwnikiem mp3 stałem się po zakupie stacjonarnego sprzetu audio, ktory ma sie tak do mp3 jak kubańskie cygaro do papierosów marki Walet niebieski (niezależnie od odtwarzacza mp3, słuchawek itp) |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Czyściuśka prowda czym lepsze klocki tym przepaść między mp3 a zwykłym cd się pogłębia |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Śro 07 Lis, 2007
|
|
|
Ja tam zboczony jestem i nie wyobrażam sobie żadnej muzyki bez charakterystycznego trzasku na adapterze |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Pociesze Cię szpooler znam wielu takich zboczeńców jak ty choć do nich się nie zaliczam z racji preferowanej muzyki ale winyl potrafi niektórym utworom dodać uroku to fakt |
|
|
|
 |
Gość
|
|
|
|
Tym bardziej wiesz, dzisiaj dobry winyl, dobry adapter, w miarę niezły sprzęt audio połączone razem też dają zadowalającą jakość. Ale ta muzyka ma... duszę, czego w płytach cd odtwarzanych na świetnym sprzęcie nie znalazłem. |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Wszystko zależy od gatunku słuchanej muzyki. Ja raczej Oldfielda czy Vangelisa z winyla nie trawie ale kto co lubi. |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Jak poszukujesz muzykę z dusząto polecam lampowce - piękne ciepełko. Ja szukam raczej neutralnego dynamicznego przekazu bez przebarwieńczy sybiliantów |
|
|
|
 |
Sergiej
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
dokładnie, Klepitko dobrze radzi - lampowce nadają muzyce duszę, nie wszyscy ją jednak lubią i wolą to, co oparte jest na zwykłych tranzystorkach... |
|
|
|
 |
athena76
Nowicjusz athena76

|
Wysłany: Czw 07 Lut, 2008 Lenny?
|
|
|
Zaczęłam palić w domu. Moje zasady, że raczej tylko na "wychodnym" poległy. Ale ok, chyba przeżuję. Ale przejdźmy do sedna. Jak w cieplutkim domciu to przy odpowiedniej muzie.
Obecnie mój number one to nowa płyta Lenny Kravitz'a "It is time for a love revolution".
Tak więc Lenny, i np. This moment is all there is + Jose L. Piedra Cazadores = very nice evening.
pzdr |
_________________ Ἀθήνη |
|
|
|
 |
bystry
Aficionado

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 35 Dołączył: 02 Wrz 2007 Posty: 615 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw 07 Lut, 2008
|
|
|
Ja gdy już zdarzą się te rzadkie chwile kiedy palę w domu mam trzy doskonałe płyty, które słucham prawie tylko przy paleniu (pomagają mi się wyluzować) i głównie z tym mi się kojarzą.
1. Soundtrack z filmu Payback (Godzina zemsty)
2. Soundtrack z Hitman 2
3. Jesper Kid Soundtrack Hitman Blood Money
Jak dla mnie naprawdę doskonała muzyka. Szczerze polecam jak ktoś się natknie. Trochę klasyki i cięższych brzmień |
|
|
|
 |
user [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 08 Lut, 2008
|
|
|
Varsovia Manta " Los caminos". Warto posłuchać do cygara. |
|
|
|
 |
Simon Bolivar
Nowicjusz Maniana, maniana

|
|
|
|
Anonymous napisał/a: | Jakość? To polecam 33 i 1/2 obrotu czarnej płyty. Tam jakości nie uświadczysz, a klimat do cygara niezapomniany i wyjątkowy. |
btw...33 1/3 a nie 1/2 |
|
|
|
 |
szpooler
Aficionado

Obecności na FOSCA: 2
Wiek: 36 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 533 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Cieszyn/Kraków
|
|
|
|
Literówka, wybaczcie |
|
 |
athena76
Nowicjusz athena76

|
Wysłany: Pią 07 Mar, 2008
|
|
|
Amy Winehouse "Back to black", wyjefajna muza, do cygara i do kochania.
pzdr |
_________________ Ἀθήνη |
|
|
|
 |
TOMASS70
Nowicjusz

|
Wysłany: Sob 08 Mar, 2008
|
|
|
czego w płytach cd odtwarzanych na świetnym sprzęcie nie znalazłem.
>alez mozna znalezc tylko trzeba poszukac zazwyczaj w salonikach audiofilskich mozna kupic GOLD EDITION CD i jest roznica spora w jakosci oczywiscie na+ =klocki +kable+kolumny ======miod na uszy pozdrawiam
Ps.swego czasu bardzo dobry wzmaczniac i nie drogi pioneer A400x lub maranz cieplutkie brzmienie maja |
|
|
 |
radeqm
Aficionado

Dołączył: 20 Cze 2007 Posty: 550 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Katowice
|
|
|
|
Denon, aficionados, DENON
Mam od niedawna AVR-2308 i jestem zachwycony.
pozdr.
r a d e q m |
_________________ "Problem ze światem polega na tym, że zawsze jest o jednego drinka do tyłu"
/Humphrey Bogart/ |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Zachwycony bo nie miałeś okazji posłuchać prawdziwego wzmaka stereo i tego nawet nie rób bo zachorujesz na prawdziwy dżwięk |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|
|