Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrowaćTUTAJ Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-) Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!
Obecności na FOSCA: 12
Wiek: 34 Dołączył: 19 Sie 2007 Posty: 790 Otrzymał 299 piw(a) Skąd: Pabianice
Wysłany: Czw 16 Sty, 2014 MC Sobieski
Dzisiaj Niekryty Krytyk wstawił linka do najnowszej produkcji MC Sobieskiego. Szczerze powiedziawszy nie znałem tego typa do teraz. Kliknąłem tylko dlatego, że pojawił się motyw Contry, czyli kultowej gry z mojego (i nie tylko) dzieciństwa. Odpaliłem filmik, atrzę, a tu gościu cyga w pysk wkłada, a w dalszej części na spontanie jara.
Dobra! Przyznać się, który z naszych to MC Sobieski
Wiek: 38 Dołączył: 28 Mar 2013 Posty: 186 Otrzymał 112 piw(a) Skąd: Szczebrzeszyn
Wysłany: Czw 16 Sty, 2014
jak na amatorskie nagranie to bardzo fajne jest a Contre to przechodzilem kiedys cala na jednym zyciu ale to byly czasy maniakowania chodz na sylwestra w tym roku odpalilismy pegasusa i tez grane bylo kilka godzin w co popadnie
Obecności na FOSCA: 4
Wiek: 59 Dołączył: 13 Sty 2011 Posty: 320 Otrzymał 320 piw(a) Skąd: Gród Kraka
Wysłany: Pią 17 Sty, 2014
No bez jaj Panowie.
Przepraszam, ale Gostek jara jak jakiś "cymbał" co pierwszy raz cyga ma w gębie.
To na 100% nikt z naszych CA, a przynajmniej takich, którzy już co nieco wypalili.
_________________ Palenie 'raka' powoduje choroby serca i '...'
A ja mam wrażenie że się nawet chwilami delikatnie zaciąga. Rzeczywiście nie wygląda to dobrze...piszę o kulturze palenia oczywiście
_________________ "Starajmy się uczynić święto z codzienności, przyjemność z drobnych chwil, z których składa się życie" - Zino Davidoff
----------------------------------------------
www.divinesmoke.wordpress.com
Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 48 Dołączył: 28 Kwi 2013 Posty: 469 Otrzymał 383 piw(a) Skąd: Warszawa
Za moich czasów to się grało na Atari albo ZxSpectrum Swoją drogą ma ktoś jeszcze na strychu?Ciekawe,e może ktoś odpali jakąś gierke i wrzuci foty! Mój Atari miał 65kb ramu! Tak,tak panowie 65kb! I byliśmy szczęśliwi że mamy kompa.......kumpel co miał Commodore Amiga to był dopiero wypas
Po gry na kasetach jeździło się na giełdę komputerową na ul.Grzybowska.........Ach łza się w oku kręci na wspomnienia
Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 53 Dołączył: 20 Paź 2010 Posty: 175 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Warszawa
OloWawa napisał/a:
...Po gry na kasetach jeździło się na giełdę komputerową na ul.Grzybowska...
Ile się trzeba było na Atari naczekać aż się gra (max. 64kb) wczyta... czasami trzeba było próbować po kilka razy po zdarzały się błędy w transmisji "Device timeout"
Pamietacie najstarszą wersję gry Sensible Soccer i te wślizgi do bramki. Łza się w oku kręci
_________________ "Starajmy się uczynić święto z codzienności, przyjemność z drobnych chwil, z których składa się życie" - Zino Davidoff
Zaproszone osoby: 1 Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 39 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1890 Otrzymał 287 piw(a) Skąd: Kościan
ZxSpectrum, mój pierwszy komputer, ahhh to były czasy.
Później Commodore 64, pamiętam jak zazdrościłem kumplom, którzy ten sprzęt mieli
Sam dostałem nieco później Amigę 500 i to już był szpan na całego. Chłopaki z połowy osiedla w jednym pokoju i gry typu Cannon Fodder. To była gra, można było łupać godzinami
Jak sobie przypomnę wyjazdy do Poznania na giełdę komputerową i kupowanie setek dyskietek żeby tylko móc zgrać nowe gry to faktycznie się łezka w oku kręci
Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 34 Dołączył: 18 Paź 2011 Posty: 758 Otrzymał 637 piw(a) Skąd: Radom/Warszawa
Ja nie pamiętam nazw gier, ale pamiętam, że ciotka miała Atarii takie z klawiaturą, na kasety
magnetofonowe, wczytywało się toto godzinę... potem dokupili jakiś kartridż i wczytywało się
już tylko pół godziny
Ehh sentymentalnie się zrobiło...fajny temat . Hity, które zapadły w pamięć...
ostatnia pozycja to prawdziwy tzw "łamacz dżojstików", bez zapasu sprężynek nie podchodziłem do tematu. A podstawowy sprzęt...
kastomer napisał/a:
OloWawa napisał/a:
...Po gry na kasetach jeździło się na giełdę komputerową na ul.Grzybowska...
Ile się trzeba było na Atari naczekać aż się gra (max. 64kb) wczyta... czasami trzeba było próbować po kilka razy po zdarzały się błędy w transmisji "Device timeout"
Taa.....mialem magnetofon,wgrywalo się pół godziny,patrzę na licznik jeszcze dwie jednostki do końca.....a tu nagle "boot error" i od nowa!!! Ale człowiek cieszył się niezmiernie.....
Lunka01 pamiętam ta grę spy vs spy! Dwóch szpiegów ganialo się ze sobą i zakladalo się pułapki he he Albo nieśmiertelny RiverRaid albo Montezuma's Revenge albo Pacman!!!!Piękne to było.....Pekal ten czerwony joystick to QuickShot II,był z autofire Miałem taki tylko że czarny! A ta gra karate to World's karate champion! Też miałem.....Te zawody sportowe też im szybciej machales joystickiem na boki to pacjent szybciej biegł!!! Rzut oszczepem,bieg przez płotki......ech wspomnienia ożyły No i przypomniało mi się jedna z ulubionych moich gier czyli symulacja łodzi podwodnej!!!!grałem w nią godzinami
Zaproszone osoby: 1 Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 39 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1890 Otrzymał 287 piw(a) Skąd: Kościan
autofire marzenie każdego gracza zaliczyłem 3 takie dżojstiki bo oczywiście padały jeden po drugim. Po tym wybłagałem u ojca żeby kupił mi jeszcze jakiś bo grać trzeba. Dostałem konstrukcję tak prostą, że ryczeć się chciało, ale za to wytrzymałość była mega
Zaproszone osoby: 1 Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 40 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2581 Otrzymał 185 piw(a)
Pekal napisał/a:
Pamietacie najstarszą wersję gry Sensible Soccer i te wślizgi do bramki. Łza się w oku kręci
Mam schowane głęboko w szafie Commodore 64 i Amiga 1200 + kasety i dyskietki No i oczywiście stertę joisticków połamanych na Sensible. Mnóstwo godzin spędziliśmy z kuzynem przy tej gierce, coś pięknego To były czasy gdy znało się piłkarzy chyba z każdego kraju i każdej ligi, zapisane zeszyty ze statystykami, miało się świra na tym punkcie:)
Mam plan niedługo posklejać joisticki i pogiercować jak kiedyś
Doookładniee...
z bratem, później kuzynem, wreszcie z kumplem z klasy grałem w SS. To były prawdziwe rozgrywki. Pamiętam dni kiedy miałem na 11.35 do szkoły. Wpadał kumpel już o 7.30 - zaraz po wyjściu mamy do pracy i się zaczynało. Efektem było spóźnienie na pierwszą lekcję. I ta mina nauczycielki..."Macie na 11.30, a i tak się spóźniacie" hehe
Wiek: 38 Dołączył: 28 Mar 2013 Posty: 186 Otrzymał 112 piw(a) Skąd: Szczebrzeszyn
ja z Commodore najbardziej pamietam to pocieszne ustawianie glowicy w magnetofonie no i gierke w stylu formuly 1 (braki paliwa, przecierajace sie opony,zjazdy do pit stop) niestety nazwy nie pamietam ale byla git,,, no i ten zasilacz pancerny co nawet po 18h grania sie nie spalil a ze mozna bylo na nim jajka smazyc i to doslownie to pikus
TOMI1983 napisał/a:
ja z Commodore najbardziej pamietam to pocieszne ustawianie glowicy w magnetofonie no i gierke w stylu formuly 1 (braki paliwa, przecierajace sie opony,zjazdy do pit stop) niestety nazwy nie pamietam ale byla git,,, no i ten zasilacz pancerny co nawet po 18h grania sie nie spalil a ze mozna bylo na nim jajka smazyc i to doslownie to pikus
Ta gra o ile pamiętam to PolePosition też się grało
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum