|
Autor |
Wiadomość |
kraken
Nowicjusz

|
Wysłany: Nie 06 Sty, 2008 jak dlugo w tubie
|
|
|
Witam, jak dlugo po zakupie można trzymać cygaro w tubie ?Pytam bo jeszcze nie mam humidora . |
|
|
|
 |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 38 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
Wysłany: Nie 06 Sty, 2008
|
|
|
był taki temat przejrzyj forum a trzymać nie za długo |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
maciejslu [Usunięty]
|
|
|
|
Jak najkrócej.
Można z tuby przenieść do pudełka z tworzywa sztucznego. Będzie miało więcej powietrza. A jak wsadzisz listewkę cedrową lekko namoczoną w wodzie - to będzie "prawie" humidor |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 51 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
|
|
|
Ja to bym wcale w tubie nie trzymał chyba że jest owijka cedrowa |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 41 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1890 Otrzymał 287 piw(a) Skąd: Kościan
|
|
|
|
Jesli nie masz humidora to najlepiej kupuj tylko cygara ktore spalisz tego samego dnia, a jesli juz je przzechowywac to woreczek strunowy pozwoli utrzymac cygaro w dobrej formie przez maksymalnie kilka dni... |
|
|
|
 |
kiersno1982 [Usunięty]
|
|
|
|
Jak najkrócej ! Wg mnie tuba jest tylko po to żeby nie uszkodzić mechanicznie cygara w czasie transportu. Wszystkie swoje cygara dostarczone w tubie natychmiast wyjmowałem i pakowałem do humidora i co dziwne prawie każde wydawało się przesuszone .
Jak nie masz humi to kup cygaro które chcesz zapalić i wypal je , tak czy siak jak zakochasz się w cygarach to kupisz humidor. |
|
|
|
 |
kraken
Nowicjusz

|
|
|
|
Dzieki za odpowiedzi, zaraz pojade po cygaro chyba jakies don antonio (moje 1 cygaro ) i spale je odrazu a co do humidora to kupie niebawem.Humidora lepiej kupowac bezposrednio czy mozna z neta zamowic? Kołomnie chyba nie ma sklepu z takimi rzeczami. |
|
|
|
 |
kiersno1982 [Usunięty]
|
|
|
|
Możesz kupić u naszych forumowych partnerów. Zapłacisz taniej niż w normalnym sklepie.
Zanim zakupisz swój pierwszy humidor możesz zastosować krótko trwałe środki zastępcze typu szczelne plastykowe pudełka po lodach itp. Poczytaj forum to na pewno coś znajdziesz na ten temat. |
|
|
|
 |
|