Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!

Cigar Aficionado
autologowanie:
Witaj na forum Cigar Aficionado! Aby uzyskać pełny dostęp zaloguj się lub zarejestruj.

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: filmy, obejrzenia, warte

Filmy warte obejrzenia
Autor Wiadomość
turbo33
Początkujący Aficionado

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: Pon 17 Maj, 2010   

Warto puścić na ekranie telewizorka i właczyć kino domowe..dzwięk i efekty czasami podnosza z fotela...

Sergiej
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 13
Otrzymał 100 piw(a)
Wysłany: Pon 17 Maj, 2010   

"Człowiek, który gapił się na kozy" - jak dla mnie 8/10 - bardzo ciekawy i zaskakujący scenariusz, bardzo dobra gra Clooneya i McGregora - krótki, ale zabawny film.

Highlander71
Ekspert Aficionado
The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Otrzymał 484 piw(a)
Wysłany: Śro 02 Cze, 2010   

"UNTHINKABLE " - (pol. Nie do pomyślenia) ostry film , nie polecam oglądać go z żonami, narzeczonymi i dziećmi. Dla mnie bardzo kontrowersyjny.

Opis z filmweb:

"Unthinkable" to thriller psychologiczny skupiający się wokół zagrożenia jakie niosą dla Stanów Zjednoczonych bomby jądrowe podłożone przez jednego terrorystę (Michael Sheen) w trzech miejscach na terenie USA. Mając tylko dwa dni nim zostaną zdetonowane, niezależny, stosujący brutalne metody przesłuchań tajniak "H" (Samuel L. Jackson) oraz agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) muszą zdecydować jak daleko się posuną by je odnaleźć."

pozdrawiam

H71

dymek
Początkujący Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Otrzymał 100 piw(a)
Wysłany: Pią 04 Cze, 2010   

Highlander71 napisał/a:
"UNTHINKABLE " - (pol. Nie do pomyślenia) ostry film , nie polecam oglądać go z żonami, narzeczonymi i dziećmi. Dla mnie bardzo kontrowersyjny.

Przyłączam się do wypowiedzi H71, film ostry, ale naprawdę świetny.
Ps. Z tymi żonami i narzeczonymi to przeszdziłeś, jednak z dziećmi to się zgodzę :palacz:

Highlander71
Ekspert Aficionado
The Thirsty Traveler

Otrzymał 484 piw(a)
Wysłany: Pią 04 Cze, 2010   

dymek napisał/a:
(...)Ps. Z tymi żonami i narzeczonymi to przeszdziłeś, jednak z dziećmi to się zgodzę :palacz:

Dymek mocną masz żonę, narzeczoną, dziewczynę. :)

Mojej żonie tego filmu nie puszczę bo jest trudny dla kobiet.

Hej '

h71

Borsuk
Początkujący Aficionado
Mlaskmlask-mniammniam:)

Obecności na FOSCA: 3
Otrzymał 75 piw(a)
Wysłany: Pon 19 Lip, 2010   

jak na relax to nowa Druzyna A. Spoko akcja, oczywiscie przegieta, ale fajnie sie oglada, z tej tematyki to Loosers tez daje rade i ostatni film Luca Bessona "From Paris with Love" jak zwykle zajebisty :)
polecam

turbo33
Początkujący Aficionado

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: Pon 19 Lip, 2010   

COPOUT..super komedia.POLECAM :palacz: :palacz: :palacz: :palacz: :palacz:

Highlander71
Ekspert Aficionado
The Thirsty Traveler

Otrzymał 484 piw(a)
Wysłany: Nie 01 Sie, 2010   

INCEPCJA - 8/10 wg mojej skromnej oceny. Świetna tematyka , fajne efekty SF, dość szybka akcja - jednym słowem : polecam.

Pozdrawiam

H71

Xander
Aficionado
Tony Soprano

Otrzymał 13 piw(a)
Wysłany: Nie 01 Sie, 2010   

Byłem na tym filmie wczoraj. I zgadzam się z tą oceną. Dodam że jest w tym filmie też trochę psychologii i zmusza on do myślenia co bardzo lubię. :) :cool1:

Maćko
Nowicjusz
Arbiter elegantiarum

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: Wto 03 Sie, 2010   

a ja polece Saints and Soldiers (PL Na tyłach wroga)
film co prawda z 2003 r ale jeżeli ktoś lubi filmy wojenne w dodatku oparte na prawdziwych wydarzeniach to polecam z całego serca
ocene jaką bym dał to 7/10

turbo33
Początkujący Aficionado

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: Czw 05 Sie, 2010   

Zapowiedż filmu
http://www.youtube.com/expendables

Highlander71
Ekspert Aficionado
The Thirsty Traveler

Otrzymał 484 piw(a)
Wysłany: Wto 31 Sie, 2010   

"SALT" - połączenie Jolie i Olbryski - dość ciekawe. Film praktycznie od samego początku ma szybką akcję, troszkę ściganek, strzelaniny jak to w amerykańskich filmach. Ogólnie polecam - 7,5/10

Kolejna pozycja hmm... czy warta zobaczenia ?"NIEZNISZCZALNI" Ja zobaczyłem bo kino to moja fascynacja i choć zbieranina takich nazwisk jak Stallone, Rourke, Willis, Schwarzenegger ,Statham, Li, Lundgren zapowiadała sie bardzo ciekawie to jednak okazało się jedną wielką farsą. Film żywcem wzięty ze scenariuszy filmów lat epoki VHS - ekipa byłych komandosów i wielka jatka na jakieś egzotycznej wyspie gdzie panuje despotyczny generał z byłym agentem CIA.
Normalnie żenada - choć dwie dekady temu byłby zapewne hitem. I z całym szacunkiem do w/w aktorów lepiej oglądać ich w pojedynczych rolach niż wszystkich na raz.
5/10 za odświeżenie pamięci jak to kiedyś po nocach tego typu filmy się oglądało. :)

Na koniec moja perełka też rodem z 80 lat a mianowicie parodia największego z największych McGyvera :) - MacGruber

Film ten jest normalnie "obleśny" jak to ktoś opisuje na jakimś portalu. Mnie bawił praktycznie od początku do końca bo to jeden z najgłupszych filmów jakie udało mi się w tym roku zobaczyć a za razem fajna odskocznia od sztywnych pełnych dramaturgi obrazów. Nie polecam oglądać z paniami mogą być zdegustowane a panom polecam kilka piw przed żeby humor lepiej podchodził :)

Pozdrawiam

H71

SzymonK
Aficionado

Obecności na FOSCA: 1
Otrzymał 93 piw(a)
Wysłany: Nie 10 Paź, 2010   

Wczoraj miałem przyjemność obejrzeć "Autora widmo", reżyserii Romana Polańskiego. Dobry film, z lekko nieciekawym finiszem. Polecam, warto zobaczyć ;)

<param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/fHPBxPx_6Xk?fs=1&amp;hl=pl_PL"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param>

turbo33
Początkujący Aficionado

Otrzymał 1 piw(a)

PIRANIA...niby horrror...ale dla kogo...ogolnie do obejzenia..ale bardziej jaklo czarna komedia.ja się usmiałem :mrgreen: ..ale jest na co popatrzeć :cool1: i na pewno to nie sa rybki :mrgreen:
http://www.filmweb.pl/film/Pirania+3D-2010-418870

Xander
Aficionado
Tony Soprano

Otrzymał 13 piw(a)

SzymonK napisał/a:
Wczoraj miałem przyjemność obejrzeć "Autora widmo", reżyserii Romana Polańskiego. Dobry film, z lekko nieciekawym finiszem. Polecam, warto zobaczyć ;)

Widziałem ten film i też mi się podobał. Przynajmniej jakaś odmiana zawierająca treść. ;)

Borsuk
Początkujący Aficionado

Otrzymał 75 piw(a)
Wysłany: Wto 12 Paź, 2010   

Ostatnio obejrzalem film z 2008 roku, Hunger. Ciezki film o wiezniach politycznych IRA. Mocny, ale doskonaly. Polecam.

JJ
Początkujący Aficionado

Otrzymał 2 piw(a)

http://www.youtube.com/wa...feature=related

Richard Leonard Kuklinski (ur. 11 kwietnia 1935 w Jersey City, zm. 5 marca 2006 w Trenton) -- amerykański mafiozo polskiego pochodzenia, płatny morderca dla rodziny Gambino, nosił pseudonim The Iceman (ang. człowiek z lodu). Szacuje się, że w przeciągu 30 lat zamordował ponad 200 osób, a pierwszego morderstwa dokonał mając 13 lat.

Taka ciekawostka, nie wiedzialem ze jakis nasz rodak ma takie dokonania;)

Właśnie konczę oglądać palac Partagas'a serie D nr 4 i saczac whisky.

Sergiej
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 13
Otrzymał 100 piw(a)

"Antychryst". Może i film symboliczny, ale jak dla mnie: 1 połowa nudna, druga skrajnie obrzydliwa. Nie polecam nikomu.

SzymonK
Aficionado

Obecności na FOSCA: 1
Otrzymał 93 piw(a)
Wysłany: Wto 02 Lis, 2010   

Sergiej napisał/a:
"Człowiek, który gapił się na kozy" - jak dla mnie 8/10 - bardzo ciekawy i zaskakujący scenariusz, bardzo dobra gra Clooneya i McGregora - krótki, ale zabawny film.

No to czas na negatywny komentarz, którego tematem jest film pt: "Człowiek, który gapił się na kozy". Co za nudny film... I to by było na tyle, nie polecam. Przepraszam Sergiej, ale jak dla mnie to strata czasu.

Borsuk
Początkujący Aficionado

Otrzymał 75 piw(a)
Wysłany: Czw 04 Lis, 2010   

SzymonK napisał/a:
Sergiej napisał/a:

No to czas na negatywny komentarz, którego tematem jest film pt: "Człowiek, który gapił się na kozy". Co za nudny film... I to by było na tyle, nie polecam. Przepraszam Sergiej, ale jak dla mnie to strata czasu.

zgadzam sie w 100% :)

ostatnio obejrzalem Scott.Pilgrim.Vs.The.World - smieszny jak cholera. tylko momentami nie wiadomo o co chodzi - glownie o to, ze bohater naparza sie z innymi kolesiami w iscie komiksowym stylu (film na bazie komiksu - made in canada)

oraz paranormal Activity - powiem krotko : scary shit. Dobry horror. Mozna sie zesikac :)

Reklamator

Wysłany:    Reklama

Odpowiedz do tematu