Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!

Cigar Aficionado
autologowanie:
Witaj na forum Cigar Aficionado! Aby uzyskać pełny dostęp zaloguj się lub zarejestruj.

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: filmy, obejrzenia, warte

Filmy warte obejrzenia
Autor Wiadomość
Highlander71
Ekspert Aficionado
The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Otrzymał 484 piw(a)
Wysłany: Śro 25 Cze, 2008   

"Więzy życia" - dramat 5/10 , kobieta popełnia samobójstwo pozostawiając 12 letniego chłopca. Zawirowania życiowe , film trochę zwalnia tempo życia i na chwilkę wpadasz w zadumę.

http://film.onet.pl/14025...Fycia,film.html

sonieczkat
Nowicjusz

Wysłany: Pią 27 Cze, 2008   

polecam "Naciągaczy" wkrótce na TVN

Highlander71
Ekspert Aficionado
The Thirsty Traveler

Otrzymał 484 piw(a)
Wysłany: Wto 08 Lip, 2008   

athena76 napisał/a:
Nie wytrzymam i wpisuję LEJDIS 10/10 - rżałam, biłam brawo, płakałam. 100% odlot, dużo humoru i ironii.
Polecam wszystkim facetom, kobietom bez dystansu do własnej płci nie.

pzdr

LEJDIS

Wkońcu udało mi się obejrzeć ten film. 5/10 jeśli chodzi o mnie. Po pierwsze jak zwykle zdarza sie w polskich filmach ścieżka audio jest fatalna - fatalna. Więc film trzeba oglądac bardzo głośno ale mniejsza z tym bo jeśli słucha się tego co sie dzieje na ekranie to USZY WIĘDNĄ - kiedys pamietam jak naskoczono na Władka Pasikowskiego za jezyk ulicy w "PSACH" - dla mnie wtedy ten film bez "Ku..." byłby niczym . Takim językiem ludzi posługują się w takich kregach. Jednak żeby "Lejdis" używały takiego słownictwa , ba pani Dereszowska to pobiła B. Lindę o jakieś 200 razy "Ku..i co ty pier..."
Ło matko, dobrze że nie oglądałem tego z dzieckiem.
Oczywiście jest to tylko moja opinia zgoła odmienna niz mojej Żony - on z pewnoscią dąła by 9/10.

Pomimo powalającego zachowania "panieniek" - można było obejrzeć np. fantastyczną role P.Adamczyka który grał biseksualistę - co potwierdza że jest świetnym aktorem i potrfi wczuc sie w każdą postać.

Po kiczach typu " Ja wam pokażę" , " Jeszcze raz" - "Lejdis" jest jakąś odskocznia humoru zaserwowanego w "Testosteronie" ale jak dla mnie mało czytelna , nudna, wylgarna i zepsuta. Jesli świat kręci sie teraz w takim rytmie to biada nam - kinomaniacy :)

Tak czy owak film ten obejrzało podobno ponad 2 202 000 tys ludzi i w ten sposób pobiły "Kilera". Jednak tylko liczbą, bo do humoru J.Rewińskiego było mu bardzo daleko.
Ja sie na filmie usmiechałem , żona płakała - więc panowie jeśli nie musicie to darujcie sobie ten film.

Pozdrawiam H71

Highlander71
Ekspert Aficionado
The Thirsty Traveler

Otrzymał 484 piw(a)
Wysłany: Czw 10 Lip, 2008   

SKARB NARODÓW - Księga tajemnic - nie wiem czy ktoś czasem o tym nie pisał ale postanowiłem wspomnieć o nim.
Zacznę od oceny 8/10 co niezmiernie żadko zdarza mi sie takie noty postwić ale za cały trud jaki włożyli aby to nakręcić daje tak wysoka notę.
Kto widział pierwsza część i mu sie podobała to na drugiej sie nie zawiedzie a i pewnie na trzeciej ( jestem w 100% pewien że taka będzie)
Szybka akcja, kilka łamigłówek i fajnie zrobiona sceneria + rozwalenie dwóch mercedesów :) razem 120 minut szybkiego obrazu z Nicolasem Cagem. Choć tego typu filmy przygodowe są bardzo podobne do siebie to czasem warto odskoczyć do zagmatwanych i psychologicznych scenariuszy aby usiaść wygodnie w fotelu i troszkę rozluźnić umysł.

Zatem polecam :)

http://film.onet.pl/13102...emnic,film.html

misza67
Początkujący Aficionado
Sybaryta ;)

Zaproszone osoby: 1
Otrzymał 22 piw(a)
Wysłany: Pią 11 Lip, 2008   

W Dzienniku ma się ukazać film Buena Vista Social Club, jak ktoś jeszcze nie ma to będzie za 7 złotych za dwa lub trzy tygodnie w piątek :)

pozdrawiam serdecznie

Highlander71
Ekspert Aficionado
The Thirsty Traveler

Otrzymał 484 piw(a)
Wysłany: Sob 12 Lip, 2008   

Zdarzenie - thriller sf ( miał być ale było miernie) 4/10 , kolejna wizja apokalipsy w stylu : 28 dni później

http://film.onet.pl/14001,,Zdarzenie,film.html

Macio
Nowicjusz
super facio

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: Sob 12 Lip, 2008   

Sierociniec.
Całkiem fajny film, na którym można się pare razy przestraszyć. Jest reklamowany jako horror, choć według mnie do końca nim nie jest.
Pierwszy filmod WIELU lat, który miał straszyć i na którym w kinie nie zanosiłem się śmiechem. Klimat budują tutaj nie jakieś zabawne potwory, macki itp. tylko dźwięki i gra aktorów.
Film jak dla mnie zdecydowanie ponad przeciętny. Polecam 6/10

http://sierociniec.filmweb.pl/

:cowboy:

FlyingViro
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 7
Otrzymał 299 piw(a)
Wysłany: Pon 14 Lip, 2008   

Macio napisał/a:
Sierociniec.
Całkiem fajny film, na którym można się pare razy przestraszyć. Jest reklamowany jako horror, choć według mnie do końca nim nie jest.
Pierwszy filmod WIELU lat, który miał straszyć i na którym w kinie nie zanosiłem się śmiechem. Klimat budują tutaj nie jakieś zabawne potwory, macki itp. tylko dźwięki i gra aktorów.
Film jak dla mnie zdecydowanie ponad przeciętny. Polecam 6/10

http://sierociniec.filmweb.pl/

Osobiście uważam,że film ten jest to inaczej opowiedziany Labirynt Fauna, który był lepszy. Przyznam, że film jest dobry i warty obejrzenia ale .... ale wolę Labirynt.

-------------

Do dzisiaj sprawia mi wielką przyjemność oglądanie filmów z Sigourney Weaver z serii o Obcym. Najlepszy horror science fiction jak widziałem. Pomysł postaci obcego a tym bardziej facehuggera jest dla mnie czymś genialnym. Trzeba przyznać, że H.R. Giger jest niesamowitym surrealistą.
Co do fabuły to chyba nie trzeba przedstawiać ;)

Don Julian
Nowicjusz
Espresso & Isabela

Wysłany: Śro 16 Lip, 2008   

A propos horror. Niedawno odbywał się w Cieszynie festiwal "Wakacyjne kadry" i bywałem na wielu filmach wszystkie poza jednym polskiej produkcji. Był także polski horror. Oczywiście takiej okazji nie sposób przegapić, więc wybrałem się na to. Nie będę się bawił w recenzję, niejedno o tym przeczytacie choćby tu...

http://pora.mroku.filmweb.pl/

Wystarczy zerknąć na opis, sama fabuła jest powalająca :D 2h nudy, w pewnych momentach zabawnych (niezamierzonych) akcji. absolutnym fenomenem byli "arcyokrutni" emerytowani hitlerowcy mówiący łamaną polszczyzną... I oczywiście Śląsk jako kraina mroku :P

Oczywiście temat brzmi "filmy warte obejrzenia". Uważam, że warto ten film zobaczyć, bo on doskonale pokazuje, że nie umiemy robić horrorów - po prostu żywy przykład.

dmmps
Nowicjusz

Death Sentence
Film opowiada historie człowieka który wdał się w wojnę z gangiem. Pokazuje jego przemianę z bizmesmena , ojca, męża, normalnego człowieka w bezwzględnego mordercę.
Fabuła jest w miarę spójna chociaż w kilku momentach zbyt naciągnięta i nierealistyczna (jak to bywa w amerykańskich filmach)
Ogólnie 6/10 da się obejrzeć ale bez wodotrysków.

http://www.filmweb.pl/f33...ence,2007/opisy

Highlander71
Ekspert Aficionado
The Thirsty Traveler

Otrzymał 484 piw(a)

Przepraszam wszystkich aficionado za temat, miało być : "Co oglądamy , co się nam podoba a co nie" więc piszcie o wszystkich filmach tak jak ja , bo nie każdy film jest godny polecenia.

Highlander71
Ekspert Aficionado
The Thirsty Traveler

Otrzymał 484 piw(a)
Wysłany: Pią 01 Sie, 2008   

"Nie kłam , kochanie" - polska komedia romantyczna, kolejna pozycja P.Adamczyka, jest to jeden z najlepszych aktorów ostatnich lat jaki pojawił się w polskich produkcjach. Pozycja wybitnie :) romantyczna zatem wyłącznie film przeznaczony dla zakochanych par. Żartuję oczywiście ale nie zawadzi wtulić sie w ramiona ukochanej. 7/10

http://film.onet.pl/13743...hanie,film.html

"Wielka mała miłość" - kolejna romantyczna opowiastka 7/10 (ściska troszkę za serducho) tak jak powyższy polecam. Oglądać z ukochaną osobą. :)

http://film.onet.pl/14293...B6%E6,film.html

Macio
Nowicjusz
super facio

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: Pią 01 Sie, 2008   

"Angielska robota".
Wczoraj byłem w kinie i film naprawdę niezły. Historia opowiada o grupie ludków, którzy obrabiając bank, wplątują się w liczne afery polityczne, łóżkowe itp.
Świetny film z jednym z moich ulubionych aktorów (Statham), szybka akcja, angielski slang i ciekawie połączone, liczne wątki.
Polecam. Wysoka ocena: 8/10

drinks
Aficionado
fan Ronnie O'Sullivana

Obecności na FOSCA: 10
Otrzymał 19 piw(a)
Wysłany: Pon 04 Sie, 2008   

"Wall.E"

Nie wiem, czy kreskówki też podpadają pod ten dział, ale jeśli ktoś ma dzieciaki to pozycja obowiązkowa!
Świetna rozrywka na weekendowe popołudnie, polecam!
8/10 w kategorii "Animowane"

mój status

Logan84
Nowicjusz

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: Śro 13 Sie, 2008   

Najpierw ostszerzenie jestem maniakiem kina.

Troche klasyki:
Havana z 1990 z R. Redfordem - melodramat
Sneakers z 1992 z R. Redfordem - sensacja/akcja
Spy Game z 2001 z R. Redfordem i B. Pittem - sensacja/akcja
wszystkie 3 mi się bardzo podobały

Cała seria Martwe Zło (Evil Dead) z Brucem Campbelem - horror/komedia

i coś nowszego
Keeping Mum z 2005 z R. Atkinsonem i P.Swayze - świetna jak dla mnie komedia (All we need is a litle bit of Greace- zobacz zrozumiesz)

korea83
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 8
Otrzymał 287 piw(a)

Logan84 napisał/a:

Cała seria Martwe Zło (Evil Dead) z Brucem Campbelem - horror/komedia

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

W zyciu sie tak na filmach nie usmialem, swietne sa :cool1:

mój status

Logan84
Nowicjusz

Otrzymał 1 piw(a)

Byłbym zapomniał. ( Boże broń)
Cały serial Colombo z P. Falkiem

Highlander71
Ekspert Aficionado
The Thirsty Traveler

Otrzymał 484 piw(a)
Wysłany: Nie 14 Wrz, 2008   

Nie wszystko złoto co się świeci - przygodówka 7/10 , trochę nurkowania, piękne krajobrazy, nie skomplikowana fabuła czyli wszystko co powinno być w takiego typu filmach. Bardzo mi się podobał.

http://film.onet.pl/12515...wieci,film.html

Dr. Dolittle 4 - film familijny (z braku Ediego a co za tym idzie podstawowego śmiesznego czynnika ) film nie bardzo wciągnął mnie i mojego syneczka więc 5/10 razem uznaliśmy :) -

Król Skorpion 2 - niestety filmowa porażka 2/10 ( te dwa za scenografię )

Kroniki Spiderwick - troszkę straszne postacie jak na maluchy 6/10 , ale ze starszymi dziećmi można oglądnąć.
http://film.onet.pl/15660...rwick,film.html

27 sukienek - miało być śmiesznie , niestety było przeciętnie 5/10
http://film.onet.pl/14238,,27_sukienek,film.html

na pewno być może - komedia romantyczna - hmm nie nie było komedii , zobaczyć idzie ale żadna rewelacja 5/10

radeqm
Aficionado

Otrzymał 7 piw(a)

Halloween Roba Zombiego.

Mus dla hardcore'owców ;-)

r

http://www.imdb.com/title/tt0373883/

Josephros
Doświadczony Aficionado
szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Otrzymał 3 piw(a)

NEXT - nie lubie filmów z Cagem ale ten nie był zły Nicolas zagrał wyjątkowo dobrze jak na siebie, film z szybką akcją troche może naciągany ale z intrygującym przesłaniem, dam mu nawet 7/10 ( zaszaleje ;) )

Reklamator

Wysłany:    Reklama

Odpowiedz do tematu