|
Autor |
Wiadomość |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
Wysłany: Śro 25 Cze, 2008
|
|
|
"Więzy życia" - dramat 5/10 , kobieta popełnia samobójstwo pozostawiając 12 letniego chłopca. Zawirowania życiowe , film trochę zwalnia tempo życia i na chwilkę wpadasz w zadumę.
http://film.onet.pl/14025...Fycia,film.html |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
sonieczkat
Nowicjusz

|
Wysłany: Pią 27 Cze, 2008
|
|
|
polecam "Naciągaczy" wkrótce na TVN |
|
 |
Highlander71

Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
Wysłany: Wto 08 Lip, 2008
|
|
|
athena76 napisał/a: | Nie wytrzymam i wpisuję LEJDIS 10/10 - rżałam, biłam brawo, płakałam. 100% odlot, dużo humoru i ironii.
Polecam wszystkim facetom, kobietom bez dystansu do własnej płci nie.
pzdr |
LEJDIS
Wkońcu udało mi się obejrzeć ten film. 5/10 jeśli chodzi o mnie. Po pierwsze jak zwykle zdarza sie w polskich filmach ścieżka audio jest fatalna - fatalna. Więc film trzeba oglądac bardzo głośno ale mniejsza z tym bo jeśli słucha się tego co sie dzieje na ekranie to USZY WIĘDNĄ - kiedys pamietam jak naskoczono na Władka Pasikowskiego za jezyk ulicy w "PSACH" - dla mnie wtedy ten film bez "Ku..." byłby niczym . Takim językiem ludzi posługują się w takich kregach. Jednak żeby "Lejdis" używały takiego słownictwa , ba pani Dereszowska to pobiła B. Lindę o jakieś 200 razy "Ku..i co ty pier..."
Ło matko, dobrze że nie oglądałem tego z dzieckiem.
Oczywiście jest to tylko moja opinia zgoła odmienna niz mojej Żony - on z pewnoscią dąła by 9/10.
Pomimo powalającego zachowania "panieniek" - można było obejrzeć np. fantastyczną role P.Adamczyka który grał biseksualistę - co potwierdza że jest świetnym aktorem i potrfi wczuc sie w każdą postać.
Po kiczach typu " Ja wam pokażę" , " Jeszcze raz" - "Lejdis" jest jakąś odskocznia humoru zaserwowanego w "Testosteronie" ale jak dla mnie mało czytelna , nudna, wylgarna i zepsuta. Jesli świat kręci sie teraz w takim rytmie to biada nam - kinomaniacy
Tak czy owak film ten obejrzało podobno ponad 2 202 000 tys ludzi i w ten sposób pobiły "Kilera". Jednak tylko liczbą, bo do humoru J.Rewińskiego było mu bardzo daleko.
Ja sie na filmie usmiechałem , żona płakała - więc panowie jeśli nie musicie to darujcie sobie ten film.
Pozdrawiam H71 |

|
|
|
|
 |
Highlander71

|
Wysłany: Czw 10 Lip, 2008
|
|
|
SKARB NARODÓW - Księga tajemnic - nie wiem czy ktoś czasem o tym nie pisał ale postanowiłem wspomnieć o nim.
Zacznę od oceny 8/10 co niezmiernie żadko zdarza mi sie takie noty postwić ale za cały trud jaki włożyli aby to nakręcić daje tak wysoka notę.
Kto widział pierwsza część i mu sie podobała to na drugiej sie nie zawiedzie a i pewnie na trzeciej ( jestem w 100% pewien że taka będzie)
Szybka akcja, kilka łamigłówek i fajnie zrobiona sceneria + rozwalenie dwóch mercedesów razem 120 minut szybkiego obrazu z Nicolasem Cagem. Choć tego typu filmy przygodowe są bardzo podobne do siebie to czasem warto odskoczyć do zagmatwanych i psychologicznych scenariuszy aby usiaść wygodnie w fotelu i troszkę rozluźnić umysł.
Zatem polecam
http://film.onet.pl/13102...emnic,film.html |

|
|
|
|
 |
misza67
Początkujący Aficionado Sybaryta ;)

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 52 Dołączył: 03 Maj 2008 Posty: 265 Otrzymał 22 piw(a) Skąd: Kielce
|
Wysłany: Pią 11 Lip, 2008
|
|
|
W Dzienniku ma się ukazać film Buena Vista Social Club, jak ktoś jeszcze nie ma to będzie za 7 złotych za dwa lub trzy tygodnie w piątek
pozdrawiam serdecznie |
_________________ - "A dlaczego ty pijesz wuju?"
- "Żeby się wyrobić dramatycznie. Żeby wprowadzić w życie elementy baśniowe." |
|
|
|
 |
Highlander71

|
|
|
|
 |
Macio
Nowicjusz super facio

Wiek: 42 Dołączył: 18 Cze 2008 Posty: 99 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Sob 12 Lip, 2008
|
|
|
Sierociniec.
Całkiem fajny film, na którym można się pare razy przestraszyć. Jest reklamowany jako horror, choć według mnie do końca nim nie jest.
Pierwszy filmod WIELU lat, który miał straszyć i na którym w kinie nie zanosiłem się śmiechem. Klimat budują tutaj nie jakieś zabawne potwory, macki itp. tylko dźwięki i gra aktorów.
Film jak dla mnie zdecydowanie ponad przeciętny. Polecam 6/10
http://sierociniec.filmweb.pl/
|
|
|
|
 |
FlyingViro
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 7
Wiek: 40 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 367 Otrzymał 299 piw(a) Skąd: Wieluń/Wrocław
|
Wysłany: Pon 14 Lip, 2008
|
|
|
Macio napisał/a: | Sierociniec.
Całkiem fajny film, na którym można się pare razy przestraszyć. Jest reklamowany jako horror, choć według mnie do końca nim nie jest.
Pierwszy filmod WIELU lat, który miał straszyć i na którym w kinie nie zanosiłem się śmiechem. Klimat budują tutaj nie jakieś zabawne potwory, macki itp. tylko dźwięki i gra aktorów.
Film jak dla mnie zdecydowanie ponad przeciętny. Polecam 6/10
http://sierociniec.filmweb.pl/
|
Osobiście uważam,że film ten jest to inaczej opowiedziany Labirynt Fauna, który był lepszy. Przyznam, że film jest dobry i warty obejrzenia ale .... ale wolę Labirynt.
-------------
Do dzisiaj sprawia mi wielką przyjemność oglądanie filmów z Sigourney Weaver z serii o Obcym. Najlepszy horror science fiction jak widziałem. Pomysł postaci obcego a tym bardziej facehuggera jest dla mnie czymś genialnym. Trzeba przyznać, że H.R. Giger jest niesamowitym surrealistą.
Co do fabuły to chyba nie trzeba przedstawiać |
_________________ "Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła. Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje, czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko inne."
TERRY PRATCHETT - "TRZY WIEDŹMY"
 |
|
|
|
 |
Don Julian
Nowicjusz Espresso & Isabela

|
Wysłany: Śro 16 Lip, 2008
|
|
|
A propos horror. Niedawno odbywał się w Cieszynie festiwal "Wakacyjne kadry" i bywałem na wielu filmach wszystkie poza jednym polskiej produkcji. Był także polski horror. Oczywiście takiej okazji nie sposób przegapić, więc wybrałem się na to. Nie będę się bawił w recenzję, niejedno o tym przeczytacie choćby tu...
http://pora.mroku.filmweb.pl/
Wystarczy zerknąć na opis, sama fabuła jest powalająca 2h nudy, w pewnych momentach zabawnych (niezamierzonych) akcji. absolutnym fenomenem byli "arcyokrutni" emerytowani hitlerowcy mówiący łamaną polszczyzną... I oczywiście Śląsk jako kraina mroku
Oczywiście temat brzmi "filmy warte obejrzenia". Uważam, że warto ten film zobaczyć, bo on doskonale pokazuje, że nie umiemy robić horrorów - po prostu żywy przykład. |
_________________ M C |
|
|
|
 |
dmmps
Nowicjusz

|
|
|
|
Death Sentence
Film opowiada historie człowieka który wdał się w wojnę z gangiem. Pokazuje jego przemianę z bizmesmena , ojca, męża, normalnego człowieka w bezwzględnego mordercę.
Fabuła jest w miarę spójna chociaż w kilku momentach zbyt naciągnięta i nierealistyczna (jak to bywa w amerykańskich filmach)
Ogólnie 6/10 da się obejrzeć ale bez wodotrysków.
http://www.filmweb.pl/f33...ence,2007/opisy |
|
|
|
 |
Highlander71

|
|
|
|
Przepraszam wszystkich aficionado za temat, miało być : "Co oglądamy , co się nam podoba a co nie" więc piszcie o wszystkich filmach tak jak ja , bo nie każdy film jest godny polecenia. |

|
|
|
|
 |
Highlander71

|
Wysłany: Pią 01 Sie, 2008
|
|
|
"Nie kłam , kochanie" - polska komedia romantyczna, kolejna pozycja P.Adamczyka, jest to jeden z najlepszych aktorów ostatnich lat jaki pojawił się w polskich produkcjach. Pozycja wybitnie romantyczna zatem wyłącznie film przeznaczony dla zakochanych par. Żartuję oczywiście ale nie zawadzi wtulić sie w ramiona ukochanej. 7/10
http://film.onet.pl/13743...hanie,film.html
"Wielka mała miłość" - kolejna romantyczna opowiastka 7/10 (ściska troszkę za serducho) tak jak powyższy polecam. Oglądać z ukochaną osobą.
http://film.onet.pl/14293...B6%E6,film.html |

|
|
|
|
 |
Macio
Nowicjusz super facio

Wiek: 42 Dołączył: 18 Cze 2008 Posty: 99 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Pią 01 Sie, 2008
|
|
|
"Angielska robota".
Wczoraj byłem w kinie i film naprawdę niezły. Historia opowiada o grupie ludków, którzy obrabiając bank, wplątują się w liczne afery polityczne, łóżkowe itp.
Świetny film z jednym z moich ulubionych aktorów (Statham), szybka akcja, angielski slang i ciekawie połączone, liczne wątki.
Polecam. Wysoka ocena: 8/10
|
|
|
|
 |
drinks
Aficionado fan Ronnie O'Sullivana

Obecności na FOSCA: 10
Wiek: 54 Dołączył: 03 Mar 2007 Posty: 718 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Pon 04 Sie, 2008
|
|
|
"Wall.E"
Nie wiem, czy kreskówki też podpadają pod ten dział, ale jeśli ktoś ma dzieciaki to pozycja obowiązkowa!
Świetna rozrywka na weekendowe popołudnie, polecam!
8/10 w kategorii "Animowane" |
|
|
|
 |
Logan84
Nowicjusz

Wiek: 40 Dołączył: 13 Sie 2008 Posty: 13 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Grudziądz
|
Wysłany: Śro 13 Sie, 2008
|
|
|
Najpierw ostszerzenie jestem maniakiem kina.
Troche klasyki:
Havana z 1990 z R. Redfordem - melodramat
Sneakers z 1992 z R. Redfordem - sensacja/akcja
Spy Game z 2001 z R. Redfordem i B. Pittem - sensacja/akcja
wszystkie 3 mi się bardzo podobały
Cała seria Martwe Zło (Evil Dead) z Brucem Campbelem - horror/komedia
i coś nowszego
Keeping Mum z 2005 z R. Atkinsonem i P.Swayze - świetna jak dla mnie komedia (All we need is a litle bit of Greace- zobacz zrozumiesz) |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 42 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1890 Otrzymał 287 piw(a) Skąd: Kościan
|
|
|
|
Logan84 napisał/a: |
Cała seria Martwe Zło (Evil Dead) z Brucem Campbelem - horror/komedia
|
W zyciu sie tak na filmach nie usmialem, swietne sa |
|
|
|
 |
Logan84
Nowicjusz

Wiek: 40 Dołączył: 13 Sie 2008 Posty: 13 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Grudziądz
|
|
|
|
Byłbym zapomniał. ( Boże broń)
Cały serial Colombo z P. Falkiem |
|
|
|
 |
Highlander71

|
Wysłany: Nie 14 Wrz, 2008
|
|
|
Nie wszystko złoto co się świeci - przygodówka 7/10 , trochę nurkowania, piękne krajobrazy, nie skomplikowana fabuła czyli wszystko co powinno być w takiego typu filmach. Bardzo mi się podobał.
http://film.onet.pl/12515...wieci,film.html
Dr. Dolittle 4 - film familijny (z braku Ediego a co za tym idzie podstawowego śmiesznego czynnika ) film nie bardzo wciągnął mnie i mojego syneczka więc 5/10 razem uznaliśmy -
Król Skorpion 2 - niestety filmowa porażka 2/10 ( te dwa za scenografię )
Kroniki Spiderwick - troszkę straszne postacie jak na maluchy 6/10 , ale ze starszymi dziećmi można oglądnąć.
http://film.onet.pl/15660...rwick,film.html
27 sukienek - miało być śmiesznie , niestety było przeciętnie 5/10
http://film.onet.pl/14238,,27_sukienek,film.html
na pewno być może - komedia romantyczna - hmm nie nie było komedii , zobaczyć idzie ale żadna rewelacja 5/10 |

|
|
|
|
 |
radeqm
Aficionado

Dołączył: 20 Cze 2007 Posty: 550 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Katowice
|
|
|
|
Halloween Roba Zombiego.
Mus dla hardcore'owców
r
http://www.imdb.com/title/tt0373883/ |
_________________ "Problem ze światem polega na tym, że zawsze jest o jednego drinka do tyłu"
/Humphrey Bogart/ |
|
|
|
 |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 39 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
|
|
|
NEXT - nie lubie filmów z Cagem ale ten nie był zły Nicolas zagrał wyjątkowo dobrze jak na siebie, film z szybką akcją troche może naciągany ale z intrygującym przesłaniem, dam mu nawet 7/10 ( zaszaleje ) |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|