|
Autor |
Wiadomość |
pepeel [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 11 Lut, 2008
|
|
|
The Assassination of Jesse James - Jeden z najlepszych filmow biograficznych jakie widzialem, malo akcji, zero strzelania, ale przeciez nie o to chodzi w ekranizowanych biografiach. Jak dla mnie 9/10
Zobacz na Filmweb
Michael Clayton - dramat o tematyce prawniczej. Swietna gra Georga Clooneya, chociaz czasem zdarzalo mi sie mocniej ziewnac. 6/10
Zobacz na Filmweb |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 51 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
Wysłany: Wto 12 Lut, 2008
|
|
|
największa kicha ostatnich czasów jak dla mnie The Warlords 0/10 |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
|
|
|
 |
radeqm
Aficionado

Dołączył: 20 Cze 2007 Posty: 550 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Katowice
|
Wysłany: Pią 15 Lut, 2008
|
|
|
"Black hawk down"
WOW
9/10
Mam nadzieję, że sąsiadom też się podobało.....
r a d e q m |
_________________ "Problem ze światem polega na tym, że zawsze jest o jednego drinka do tyłu"
/Humphrey Bogart/ |
|
|
|
 |
Highlander71

Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
|
|
|
Radek czyżbyś testował "kino" ??? |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
Wieszok89
Nowicjusz Wypalonych cygar: 35

|
|
|
|
Black Hawk Down to faktycznie cudo w którym polak odwalił kawał niezłej roboty z kamerą
Przy tych klimatach można by napisać coś o podobnym tematycznie filmie - Królestwo - agenci FBI wyjaśniają sprawę zamachu w Arabi. Nie trzyma w wysokim napięciu, kończy się nijako, jak gdyby scenarzysta miał już tego dość i chciał całość zakończyć... Można obejrzeć ale kolejnego Helikoptera w Ogniu spodziewać się nie ma co... 6+/10 |
|
|
|
 |
Highlander71

|
|
|
|
"Królestwo" wczoraj przebrnąłem przez ten film, nie wiem po co takie filmy się kręci , w jakim celu, był nijaki oczywiście wg. mnie. Nic sie nie dzieje, rozumię że budżet tego filmu był cały skoncentrowany na: "scena na autostradzie i strzelanina" ale do "Black Hawk Dawn" to kosmos.
Nie zrozumiałem go zupełnie ale to może coś ze mną jest nie tak
Wczoraj nudziłem sie okrutnie. 4/10
Dziś obejrzałem "7 krasnoludków - las to za mało" - niemiecka produkcja , komedia... hmm, no powiedzmy , ale gdyby nie polskie teksty to film pewnie przeszedł by bez echa (oczywiście u mnie) a tak trochę się uśmiechnąłem . 5/10 z plusem za Królewnę Śnieżkę ( Cosma Shiva Hagen )
Pozdrawiam |

|
|
|
|
 |
radeqm
Aficionado

|
|
|
|
highlander71 napisał/a: | Radek czyżbyś testował "kino" ??? |
Yeppp
pozdr.
r a d e q m |
_________________ "Problem ze światem polega na tym, że zawsze jest o jednego drinka do tyłu"
/Humphrey Bogart/ |
|
|
|
 |
Highlander71

|
|
|
|
Radek pochwal sie wreszcie co kupiłeś. |

|
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Nadmiar pudeł pewnie jeszcze nie rozpakowane |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
p0lish
Początkujący Aficionado jednak Kuba....

Dołączył: 07 Maj 2007 Posty: 171 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: uorsou
|
|
|
|
highlander71 napisał/a: | "Królestwo" wczoraj przebrnąłem przez ten film, nie wiem po co takie filmy się kręci , w jakim celu, był nijaki oczywiście wg. mnie. Nic sie nie dzieje, rozumię że budżet tego filmu był cały skoncentrowany na: "scena na autostradzie i strzelanina" ale do "Black Hawk Dawn" to kosmos.
Nie zrozumiałem go zupełnie ale to może coś ze mną jest nie tak
Wczoraj nudziłem sie okrutnie. 4/10 |
Właśnie obejrzałem to samo. Dal miłośników ostatniego Call of Duty i filmów akcji. Ostatnie 30 min naprawdę warte obejrzenia. Jeżeli ktoś będzie doszukiwał się tutaj jakichkolwiek przesłań i morałów to nie polecam. Nie jest to "Helikopter w ogniu" ale warto wydać pare pln i pójść do kina. |
|
|
|
 |
radeqm
Aficionado

|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2008
|
|
|
highlander71 napisał/a: | Radek pochwal sie wreszcie co kupiłeś. |
Denon AVR-2308 + DVD-1940.
Celestiony 5.1 (2xF30, F35, 2xF10 + S80)
Sharp Aquos LC-42XL2E
Wymiata
pozdr.
r a d e q m |
/Humphrey Bogart/ |
|
|
|
 |
Highlander71

|
|
|
|
Koniecznie dokup 2 dodatkowe tyły żeby jechać w DD EX , to powali na kolana.
Dopóki nie będziesz miał DVD HD lub BD to możesz spoko cieszyc sie DD EX i DTS ES to przematrycowane 5.1 na 6.1 i 7.1 , STAR WARS (Epizod 1, 2, 3 ) są w EX, Harry Potter, Indiana Jones o ile sie nie mylę. Dźwięk leci z przodu do tyłu nad głową a nie ucieka na boki.
PS. Gratuluje zakupu - takie właśnie powinno być kino domowe + BD ( ale to w przyszłości)
Pozdrawiam Hej |

|
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
A ja tam zdecydowanie wole 5.1 a wręcz niektóre filmy znacznie lepiej idą na wysokiej jakości sprzęcie stereo. A kino domowe w przyszłości to tylko i wyłącznie projektor Hd a nie jakieś tam telewizornie |
|
|
|
 |
Highlander71

|
Wysłany: Nie 17 Lut, 2008
|
|
|
No nie każdego stac żeby taki pokój zrobić:
http://www.minhembio.com/galleri/lista/popular30
te projekty powalają ...
Co do słuchania muzyki to tylko stereo 2.0 ale filmy i to SF tylko i wyłącznie w DD lub DTS i to najlepiej rozszerzonym EX lub ES czyli 6.1.
Chyba że ktoś ma już Blue lub HD , wtedy 7.1 w TrueHD czy innych.
Co do projektora to zgadzam się ale mieszkam na bloku więc o pokoju powyżej 30 m2 mogę zapomnieć więc nie ma sensu kupować projektora.
Choć efekt jest super.
"Sexlista 101" - Komedia 5/10 w wolnym czasie można zobaczyć
http://film.onet.pl/15218,,Sexlista_101,film.html |

|
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
Wysłany: Pon 18 Lut, 2008
|
|
|
No Country For Old Man z Tommy Lee Jonesem - film nie wart obejrzenia. Wytrzymałewm pół godziny Co za gra aktorska wprost na malinke |
|
|
|
 |
Highlander71

|
|
|
|
 |
exa
Nowicjusz

Wiek: 53 Dołączył: 03 Lip 2007 Posty: 53 Skąd: Ł/K-P/Wlkp/Lub.
|
Wysłany: Pon 18 Lut, 2008
|
|
|
polecam Infiltrację....asekuracyjnie 9/10.. |
|
|
|
 |
pepeel [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 21 Lut, 2008
|
|
|
John Rambo aka Rambo IV - Starzejacy sie Sly w kolejnej odslonie z serii kultowych RAMBO. Film mnie pozytywnie zaskoczyl, wrazenia ogolne na plus.
Film dla ludzi o mocny nerwach i niewrazliwych na drastyczne sceny, a takich niemalo Ocena 8/10
Zobacz na Filmweb |
|
|
|
 |
athena76
Nowicjusz athena76

|
Wysłany: Czw 21 Lut, 2008
|
|
|
To juz moje drugie podejście do napisania recenzji, pierwsze spaliło na panewce bo za długo się grzebałam i mnie wylogowało, ale teraz przynajmniej jeden film.
„36” 7/10, rewelacyjny duet Auteuil – Depardieu, fabuła niby banalna - pojedynek dwóch gliniarzy, a jednak…poza tym bardzo piękny chłodno szary klimat zdjęć. Polecam
pzdr
athena76 |
_________________ Ἀθήνη |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|