Przesunięty przez: El Comandante Sob 14 Sty, 2012 |
|
Autor |
Wiadomość |
drinks
Aficionado fan Ronnie O'Sullivana

Obecności na FOSCA: 10
Wiek: 54 Dołączył: 03 Mar 2007 Posty: 718 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Sob 03 Mar, 2007
|
|
|
no to ja polecę knajpę dla fanów cygar we Wrocku - Fuga Mundi na pl. Grunwaldzkim.
Może nietypowa, bo to snooker-club, ale sam lubię właśnie przy snookerku w spokoju wypalić to i owo.
Sympatyczna atmosfera, nikt się nie czepia, nikomu dym czy zapach nie przeszkadza. Na barze zresztą stoi skrzynka z cygarami, ale nie polecam, jakiś szajs najgorszego sortu, chyba no-name, raz próbowałem i od tej pory przychodzę ze swoimi.
W środku wygodne kanapki, oczywiście jest też część nie-snookerowa, można przy alkoholu spokojnie wypalić ulubione cygarko............
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 51 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
Wysłany: Sob 03 Mar, 2007
|
|
|
No to ja proponuje żebyśmy może kiedyś zorganizowali jakieś spotkanie niezobowiązujące kto zehcce ten przyjdzie. Coś na wzór dawnych spotkań fajczarzy w ck browarze. Był umówiony dzień i godzina wpadał kto chciał. Dojazd dobry centrum Krakowa tylko ostatnio muza okropna więc proponuję stary port nieco dalej. Wkońcu maile są zgadać się zawsze można |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
ramir
Nowicjusz aficionado novato

|
Wysłany: Wto 13 Mar, 2007
|
|
|
Z wrocławskich lokali polecam szczególnie Graciarnię:
http://www.graciarnia.com.pl/zdjecia.php
Knajpka może nie jest stricte cygarowym klubem ale klimat ma niesamowity i dość często widuję tu miłośników tytoniów wszelakich. Bawiłem się tu już na niejednej imprezie - obsługa przemiła, ceny znośne a atmosfera idealna do sączenia mojego ulubionego bacardi i delektowania się smakiem cygara przy soft jazz czy blusiku (a ostatnio mają nawet fazę na Buddha Bar).
Jak tylko dotrze moja wyczekiwana przesyłka kieruję tam swoje kroki... |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
a klientela młodsza czy starsza ? |
|
|
|
 |
Michal
Ekspert Aficionado

Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 1247 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
O tak! Graciarnia jest świetna!
W zeszłym roku byłem tam na zlocie portalu muzycznego.
Piszesz że byłeś na niejednej imprezie, a czy kojarzysz może 'Trip-Hop Night' organizowane przez 80bpm.net ? |
_________________ For a relaxing time, make it Suntory time... |
|
|
|
 |
ramir
Nowicjusz aficionado novato

|
|
|
|
@NI99A: klientela przeważnie w wieku dwadzieścia, trzydzieści kilka lat.
@Michal: akurat na trip-hopie nie byłem, bo w wakacje nie było mnie w kraju |
|
|
|
 |
Bank
Nowicjusz

|
Wysłany: Sob 12 Kwi, 2008
|
|
|
Byłem jakiś czas temu w Krakowie w klubie o którymś ktoś już wspominał Piano Bar- La Fumoir. To miejsce stworzone z myślą o palaczach.
W Warszawie śmiało mogę polecić bar SomePlace Else w Hotelu Sheraton ( ul. Prusa 2; przy Placu Trzech krzyży- samo centrum).
W Irlandi jest zakaz palenia w knajpach, pabach i restauracjach. Klubów dla palaczy wieć niema. Kolesie piją piwo w pubach i wychodzą na fajka na zewnątrz. Pogański kraj- pogańskie obyczaje. |
|
|
|
 |
Sergiej
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 13
Wiek: 36 Dołączył: 03 Lis 2007 Posty: 1337 Otrzymał 100 piw(a) Skąd: Łódź
|
|
|
|
aby wszystko było w 1 temacie, to z Łodzi polecam:
restaurację Costa Del Mar - kuchnia hiszpańska, własny humidor (ceny bardzo wysokie)
kawiarnię Adi Cafe
restaurację Larios - kuchnia polska
klub/pub Paparazzi
pub Sisha Bar
pub Roling Stone - paliłem w nim jak na razie raz, nikt nie robil żadnych problemów |
_________________ Polecam:
http://www.zmiloscidohavan.pl/ |
|
|
|
 |
highflyer
Początkujący Aficionado

Wiek: 35 Dołączył: 17 Lis 2007 Posty: 182 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Łódź
|
|
|
|
+ ew. Jazzga... |
_________________ pozdrawiam,
Filip |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
dzięki cygarowcom fajczarzom w Kraku polecamy La Habane miła obsługa kubańska atmosfera dobra ztonowana muzyka |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
Mateusz
Początkujący Aficionado Cigar&Pipe conesseur

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 36 Dołączył: 22 Cze 2007 Posty: 484 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Jaworzno/ Kraków
|
Wysłany: Nie 13 Kwi, 2008
|
|
|
Klepitko napisał/a: | dzięki cygarowcom fajczarzom w Kraku polecamy La Habane miła obsługa kubańska atmosfera dobra ztonowana muzyka |
wcale nie jest taka fajna zanim ja tam dotre... |
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
A skąd możesz wiedzieć jaka jest zanim tam dotrzesz |
|
|
|
 |
Mateusz
Początkujący Aficionado Cigar&Pipe conesseur

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 36 Dołączył: 22 Cze 2007 Posty: 484 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Jaworzno/ Kraków
|
|
|
|
widzisz to jest ten problem ze jak ide to mnie szlag trafia ze juz mam takiego smaka a tu kawał drogi, ale jak juz wejde i z wami zapale to mi to jakos przechodzi wiec siedze cicho |
|
 |
Oss
Początkujący Aficionado

Wiek: 35 Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 194 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Chorzów
|
|
|
|
Jeśli chodzi o Chorzów:
Rebel BAR - jedyna chyba knajpka u nas, gdzie można nabyć cygarka prosto z humidora, barmani przyjaźnie nastawieni, nawet o 3 nad ranem :] http://www.rebelbar.pl/
Jeśli ktoś chce zapalić shiszę, to można udać się do Herbaciarni, gdzie można przy tym wybierać z ponad 90 gatunków tyju :] http://www.herbaciarnia.chorzow.prv.pl/
Jeśli chodzi o kawiarnie, to palić cygara można w Paterman' ie i Chopin' ie (z tych w których miałem okazję być, na bank jest więcej)
Niestety klimat większości pubów, nie pozwala na to aby palić tam cygi, nawet mimo przyzwolenia... No nie wypada tak po prostu marnować tego tytoniu ;/ |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
No to jak będę u znajomych następnym razem to do rebela napewno wpadnę a mam od nich z 5 minut przynajmniej patrząc po mapce poprowadzi mnie tom tom pamela |
|
|
|
 |
DYMO
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw 07 Sie, 2008
|
|
|
Witam.
A czy orientuje się ktoś czy w trójmieście są jakieś knajpy/kluby/puby gdzie spokojnie można sobie wejśc z cygarkiem.?? Tylko takie gdzie nie siedzą sami dystyngowani krawaciarze i gdzie ceny nie są z kosmosu.
Pozdrawiam. |
_________________ Być bytem rzeczywistym, czyli być bytem jako bytem, to być konkretną treścią istniejącą. Wszystko co jest konkretną treścią, w sobie ostatecznie zdeterminowaną, i zarazem istnieje jest bytem. Zatem byt jako byt to każdy konkret jako istniejący... |
|
|
|
 |
Dzik
Nowicjusz

Obecności na FOSCA: 4
|
Wysłany: Wto 12 Sie, 2008
|
|
|
DYMO napisał/a: | Witam.
A czy orientuje się ktoś czy w trójmieście są jakieś knajpy/kluby/puby gdzie spokojnie można sobie wejśc z cygarkiem.?? Tylko takie gdzie nie siedzą sami dystyngowani krawaciarze i gdzie ceny nie są z kosmosu.
Pozdrawiam. |
No jeśli nie palimy u Bruna (patrz dział 'spotkania na żywo'-> spotkania trójmiejskie), to my np z Kacprem wielokrotnie paliliśmy już w knajpie Andersen na 10lutego w Gdyni. Jest tam kameralnie, bardzo klimatycznie a co najważniejsze w tygodniu jest bardzo mało ludzi. A tak poza tym, nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby gdziekolwiek gdzie paliliśmy cygara, nas pogonili... |
_________________ Trinidad Aficionado |
|
|
|
 |
Jacek Uchryń
Ekspert Aficionado

Dołączył: 14 Cze 2007 Posty: 1434 Otrzymał 25 piw(a) Skąd: L. USA
|
Wysłany: Śro 13 Sie, 2008
|
|
|
Dyskusja na temat lokalu Miszy ma swój nowo wydzielony Topic .
http://forum.cigaraficion...opic.php?t=2153
Piszcie tu o lokalach na które natraficie przypadkiem, tak jak ostatnio Castro w Jastrzębiej.
To może powstanie fajna, mała mapka knajp z cygarami. |
|
|
|
 |
Castro
Nowicjusz

|
Wysłany: Pią 15 Sie, 2008
|
|
|
Lokal nazywa się „Drink Bar Max”. Wszyscy nazywają go jednak „Heineken” od wielkiej reklamy wieńczącej jego dach. Otwarty jest cały rok. W sezonie przez 24 godziny na dobę. Znajduje się pośrodku handlowej części promenady, po lewej stronie jadąc/idąc w kierunku Karwii.
Specjalnościa baru są bajecznie kolorowe, różnorodne drinki, podobające się głównie paniom.
Wybór alkoholi jest ogromny – z tych popularnych jest pewnie wszystko. Obsługa bardzo miła i nad wyraz sprawna.
Duży humidor podwieszony dość wysoko zaopatrzony w RyJ, Trynidady i Cohiby.
Przykładowe ceny: Trynidad Coloniales 50 zł. Tyle samo Cohiba Sigmo II czyli 60-70% drożej niż w sklepach formowych partnerów. Jeśli nie ma się własnego sprzętu można pożyczyć obcinarkę oraz żarową 3-palnikową zapalniczke. Są również porządne cygarowe popielnice.
Do jedzenia oprócz kilku mięsnych potraw jest z 10 gatunków ryb. Niestety z zamrażalnika i nie mogę ich polecić. |
_________________ Pozdrawiam - Kuba |
|
|
|
 |
misza67
Początkujący Aficionado Sybaryta ;)

Wiek: 52 Dołączył: 03 Maj 2008 Posty: 265 Otrzymał 22 piw(a) Skąd: Kielce
|
Wysłany: Pią 15 Sie, 2008
|
|
|
Czyli nie przesadziłem z cenami u siebie - tyleż będzie kosztować siglo II.
Dzięki Castro.
pozdrawiam serdecznie |
_________________ - "A dlaczego ty pijesz wuju?"
- "Żeby się wyrobić dramatycznie. Żeby wprowadzić w życie elementy baśniowe." |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama