Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!

Cigar Aficionado
autologowanie:
Witaj na forum Cigar Aficionado! Aby uzyskać pełny dostęp zaloguj się lub zarejestruj.

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: che, guevara

CHE GUEVARA
Autor Wiadomość
SzymonK
Aficionado

Obecności na FOSCA: 1
Otrzymał 93 piw(a)
Wysłany: Pią 13 Lis, 2009   

człekoupiór napisał/a:
SzymonK napisał/a:
Coś takiego jest niemożliwe! Wątpliwe jest, żeby to przeszło. A nawet jeśli, sprawa może trafić do trybunału konstytucyjnego, a konstytucja, jak dobrze wiecie, gwarantuje nam wolność poglądów itd... Znajdzie się pewnie wielu zwolenników Che, którzy nie dopuszczą do tego.
Po za tym każdy symbol musiał by przejść jakąś "kontrolę". Uczepienie się Che, a pozostawienie np: falangi tak po prostu, jest idiotyczne. Odrobinę zdrowego rozsądku ;)

ale to już przeszło... tak przynajmniej mówili w Wiadomościach ;) inna sprawa, że karane jest "rozpowszechnianie treści komunistycznych" i w tym jest dużo niejasności... oprę się na banalnym przykładzie:

<idę do sklepu, kupuję mleko, wracam z nim do domu w ręce...na widoku, czy przez tą czynność rozpowszechniam picie mleka?>

ps. do tej pory był zakaz rozpowszechniania treści faszystowskich - jeszcze nigdy nie widziałem, żeby zamknęli kogoś za wyże wymnioną falangę, a nawet sfastyke ;)

a wracając do sprawy Che... przecież jest jeszcze Marks, Engels, Castro, Lenin, Stalin, propagandowe plakaty z czasów komunizmu... temat rzeka, i żadnych regulacji prawnych :) ...oprócz nic nie znaczącej linijki...

Niestety telewizji nie oglądam...
Heh... "Rozpowszechnianie treści komunistycznych" nie jest karalne ;) Natomiast namawianie do poglądów politycznych odwołujących się do metod stalinizmu tak ;)
Mówiąc o wizerunkach... Co wam mówi Jan Młot. Nic? Szkoda... Kiedy wyjdę z jego wizerunkiem, nikt nie będzie wiedział kto to. A to marksista.

Simia_Dei napisał/a:
No coz, to chyba faktycznie nie mamy o czym dyskutowac.

No tak z pewnego powodu nie mamy o czym dyskutować. Przykro mi. Zapraszam do lewackiej lektury.

misi333k
Nowicjusz

Wysłany: Sob 14 Lis, 2009   

Witam

oczywiście kolego zwracaj się do mnie jak ci się podoba, ja ani z hrabiów ani ze szlachty żebym się obrażał, Misiek to moja ksywka, i w zasadzie wszyscy poza najbliższą rodziną tak właśnie do mnie mówią

co do lewicy w Polsce, to nie ma takiej znaczącej formacji politycznej, SLD kiedyś próbowało, ale popełnili błąd, pozwolili belce mówić prosto jasno i bez ogródek, ludzie jak to ludzie przestraszyli się, i większość trza było zdobywać koalicjami, pierwsza partia uznana przeze mnie za lewicową pójdzie pod sztandarem świeckie państwo, a takim podobno Polska jest, tyle tylko że ja jako obywatel tego kraju tego nie zauważam, wszędzie krzyże po co mi to w zusie, skarbówce, urzędzie miasta czy starostwie, pytam się po co, a takich przykładów mogę mnożyć, domy pielgrzyma funkcjonujące w centrach miast jako hotele nie płacą podatku, gdzie tu kurrde wolny rynek, dlatego pierwsza partia polityczna idąca pod sztandarem świeckie Państwo Polskie dostaje ode mnie kredyt zaufania, ale takiej w naszym zaściankowym kraju jeszcze długo nie będzie niestety :(

co do Hitlera to już mówiłem może nie dość głośno więc powtórzę popełnił wiele niewybaczalnych błędów, ale zamysł stworzenia jednej europy jako przeciw waga dla stanów, i ussr był pomysłem przednim i mimo iż po cichu wiele osób przyzna mi racje publicznie nikt tego nie powie bo to politycznie nie poprawne, podkreślam jeszcze raz że cała reszta, jest nie do przyjęcia dla mnie,

mimo iż świat dzięki globalizacji i totalnej unifikacji wszystkiego właśnie dąży w tą stronę wszyscy 170 cm wzrostu bo jak wyższy to już problem z ciuchami, wszyscy maks 100 w pasie bo jak więcej to problem z ciuchami, wszyscy rozmiar buta do 44 bo większe ciężko kupić, każdy jeździ samochodem dla ludu bo jak już japończykiem to problem z częściami, co też byłoby zgodne z jego założeniami ale to temat na inną rozmowe przy courvosierku i dobrym cygarku,

szkoda natomiast że tak późno zdecydowałem się na rejestrację bo miałbym ochotę na takie spotkanie z zacnymi kolegami z forum, ale cóż termin już zajęty mam na następne spotkanie, pewnie się zapiszę :D

Pozdrawiam Łukasz

entelm
Początkujący Aficionado

Otrzymał 1 piw(a)

Toż się dyskusja zrobiła, a tak z ciekawości, jak sądzicie ile z tych osób w koszulkach z Che wie co to był za gościu?

entelm

SzymonK
Aficionado

Obecności na FOSCA: 1
Otrzymał 93 piw(a)

W poprzednich postach już ktoś wspomniał o tym, że wizerunek Che jest mocno związany z popkulturą. Więc myślę, że mniej niż 10% ;)
Ale ciekaw jestem jak by było rzeczywiście...

Odpowiedz do tematu