|
Kto wygrał debatę?? |
Kwaśniewski |
|
78% |
[ 11 ] |
Kaczyński |
|
21% |
[ 3 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
korea83
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 42 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1890 Otrzymał 287 piw(a) Skąd: Kościan
|
Wysłany: Pon 01 Paź, 2007 Debata Kwaśniewski - Kaczyński
|
|
|
Kto waszym zdaniem wygral debate??
Ja osobiscie sklaniam sie chyba w strone Kwasniewskiego chociaz Kaczynski tez nie wypadl zle, szczegolnie na poczatku bylem pod wrazeniem tego jak mowil, ale im dalej tym gorzej. |
|
|
|
 |
Vincent
Aficionado

|
Wysłany: Pon 01 Paź, 2007
|
|
|
W tym wypadku jestem za Kwaśniewskim, bo Kaczyńscy piętnują palenie cygar |
|
|
|
 |
shaft
Nowicjusz

|
|
|
|
Kwasniewski merytorycznie duzo nie ugral, zreszta trudno mi o tym mowic bo nie zajmuje sie i nie studiuje polityki, ale wiem ze "wizerunkowo" i technicznie debate wygral on. potraktowal kaczynskiego z nonszalancja i z wyzszoscia.
zreszta kaczynski nie mial szans pod tym wzgledem. Dzis na szkoleniu obejrzelismy przekroj wypowiedzi Kwacha z 10 lat jego prezydentury i to jak ewoluowal kwach robi wrazenie.
Nie powiem ze ma klase, raczej nauczyl sie pewnych metod i technik. |
_________________ M*A*S*H* |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Ogladalem kiedys na wykladach ten film o Kwasniewskim i faktycznie metamorfoza tego kolesia byla naprawde niezla. Zreszta jak tak mialem okazje ogladac tego typu filmy to po prostu jest masakra jak ci wszyscy "politycy" wygladali na poczatku zwojej kariery a jak po kilku latach.
Co do samej debaty to Kaczynski albo wychwalal to co zrobil PiS albo atakowal to co zrobila reszta. Malo bylo takich konkretow. Kwasniewski tez niczym specjalnym nie blyszczal ale moim zdaniem to chyba on "wygral"
Piszcie co myslicie, z punktu widzenia moich studiow to interesujace (a przynajmniej takie powinno byc ) |
|
|
|
 |
Vincent
Aficionado

|
|
|
|
Jak by nie było Kwaśniewski ma dużo lepszą prezencję od Kaczyńskiego. Trzeba przyznać Olkowi, iż po za wpadkami po pijaku, potrafi się wypowiedzieć i można zrozumieć to co mówi. Dla mnie Kaczyński nie potrafi się prawidłowo wysłowić i w takich starciach nie ma szans z większością polityków z tzw pierwszych stron.
PS. Ale się politycznie zrobiło...., a mistrzem metamorfoz i tak jest "pierwszy mulat kraju" Endrju |
|
|
|
 |
e [Usunięty]
|
|
|
|
Vincent napisał/a: | Jak by nie było Kwaśniewski ma dużo lepszą prezencję od Kaczyńskiego. Trzeba przyznać Olkowi, iż po za wpadkami po pijaku, potrafi się wypowiedzieć i można zrozumieć to co mówi. |
Moment, Kwach nawet wlany mowi w obcym jezyku skladniej i sensowniej niz Jaroslaw K. ksywa "premier" na trzezwo po polsku. Czasem mozna sie napic, czasami trzeba...
Olo nie opowiada bajek po pijaku, co pokurcz robi na trzezwo...
Vincent napisał/a: |
PS. Ale się politycznie zrobiło...., a mistrzem metamorfoz i tak jest "pierwszy mulat kraju" Endrju |
Wlasnie, tu na forum debata itp. Ja bym napisal z czego sklada sie polski polityk, ale 5 min pozniej dostane bana |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
No faktycznie Lepper jest chyba najbardziej barwnym przykladem. Mozna uznac ze on sie zmienil najbardziej w najkrotszym czsie  |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
e, szkoda nerwów...
ja z roku na rok jestem coraz dalej od polityki, a jak obejrzałem ostatnie spoty, to chciałbym być jeszcze dalej. Chociaż mocno się wnerwiam jak widze, co wyprawiają z naszym krajem!
Oglądałem dzisiaj debatę i ...dla mnie obydwaj są udani.
zresztą, co się będe denerwował, skoro i tak to nic nie zmieni. Mówimy co chcemy, a robimy co nam karzą
a Leppa faktycznie mocno się zmienił. Jakby nie było gość szybko się uczy, szkoda tylko, że nie tego co trzeba. |
|
 |
shaft
Nowicjusz

|
|
|
|
z tym ze zmiana Lepiegobyla glownie forma promocji dla Tymochowicza i jego ludzi.
W przypadku Kwasniewskiego zmiany byly subtelne i mozna bylo znalezc wytlumaczenie zmian zachodzacych w tym polityku.
z kolei Leper jest doslownym przykladem zdania "granatem oderwny od pluga". zmiana tak pretensjonalna i nachalnie przeprowadzona ze naprawde nie chodzilo o niego tylko o autora tych zmian.
dlatego tez nie traktowalbym tego pana jako godnego rozwazania.
p.s. widac bylo ze realizotor staral sie na obiektywnosc. tak samo oswietleni, usadzeni pod tym samym katem, taka sama czestotliwosc pokazywania politykow przez kamery.
jednakze dobor smsow przynajmniej na super stacji byl na korzysc kwasniewskiego
tak samo ukazanie obydwu politykow na logo w dolnym rogu ekranu.
Twarz Kwasniewskiego dobrze oswietlona i uniesiona do gory, Kaczynskiego-przymkniete oczy, wiecej widac jego wlosow niz twarzy.
sila mediow:) |
_________________ M*A*S*H* |
|
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
No Kwasniewski to sie zmienial z hmmm jakiegos tam dzialacza w prawdziwego polityka a Lepper z rolnika w buntownika |
|
|
|
 |
tomaal
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 4
Wiek: 36 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 236 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Wto 02 Paź, 2007
|
|
|
A mi się bardziej podobał Kaczyński
On przynajmniej wykładał konkrety, potrafił patrzeć Olkowi prosto w oczy.
Kwaśniewski może wygrywa prezencją, ale nie miał zbyt wiele mądrego do powiedzenia. Widać było, że puszczają mu nerwy, zwłaszcza pod koniec.
Choć Kaczyński może też troszkę przesadził ze swoimi docinkami
Takie jest moje zdanie
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 39 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
|
|
|
tomaal napisał/a: | A mi się bardziej podobał Kaczyński
Kwaśniewski może wygrywa prezencją, ale nie miał zbyt wiele mądrego do powiedzenia. Widać było, że puszczają mu nerwy, zwłaszcza pod koniec.
Takie jest moje zdanie
Pozdrawiam |
szczerze to mnie przeraża taka ocena kaczego bełkotu szkoda że są ludzie którzy nie widzą co robią kaczory i że prowadzą retoryke jak za czasów stalina " my dobrzy dbamy o naród, a reszta jest zła" wszyscy którzy nie są z nimi są wrzucani do jednego wora, jedyne co ten rząd zrobił to nie zepsół rozpędzonej gospodarki ale i nie zrobił NIC żeby jej pomóc spija śmietanke 2 poprzednich ekip,
dobrze podsumował to mój znajomy " na każdego można głosować ale nie na PiS" |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
maciejslu [Usunięty]
|
|
|
|
A mnie w tej ankiecie zabrakło jednego nazwiska. Moim zdaniem tę debatę wygrał Tusk... |
|
|
|
 |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 39 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
|
|
|
maciejslu napisał/a: | A mnie w tej ankiecie zabrakło jednego nazwiska. Moim zdaniem tę debatę wygrał Tusk... |
nieobecni nie mają głosu to było celowe zagrania pisorów, a Tuska chętnie bym w tej debacie zobaczył |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Wiek: 51 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
|
|
|
Josephros napisał/a: | maciejslu napisał/a: | A mnie w tej ankiecie zabrakło jednego nazwiska. Moim zdaniem tę debatę wygrał Tusk... |
nieobecni nie mają głosu to było celowe zagrania pisorów, a Tuska chętnie bym w tej debacie zobaczył |
A mi się wydaje gdzie dwóch się bije tam trzeci .... się zobaczy niedługo
Szkoda że debata była na hasła i slogany a nie merytoryczna i to się tyczy obu stron. Brak Tuska jest karygodny ale podobno Kaczyński nie chciał się w debate z nim angażować. |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
Michal
Ekspert Aficionado

Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 1247 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
Mi też brakuje jednej opcji - remis. Jak dla mnie nie wygrał ani jeden ani drugi. Obaj mieli gadanę, bardziej lub mniej opartą na faktach, ale ją mieli. Kaczka strzeliła kilka trafnych ripost, ale i Kwaśniewskiego mu się udało. Poza tym nie było tam nic ciekawego i jak dla mnie to trochę stracona godzina, średnio debata mi się podobała.
Ps. A ta pseudo spontaniczna publiczność po prostu mnie powaliła... |
_________________ For a relaxing time, make it Suntory time... |
|
|
|
 |
gaudes
Nowicjusz Szczesciarz

Wiek: 43 Dołączył: 25 Lip 2007 Posty: 143 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
A jak dla mnie, co z przykroscia musze stwierdzic, wygral lekko kaczynski!
Kwasniewski troche bładzil, nie za bardzo wiedzial jak zajsc kolege kacz.
Kaczynski natomiast z mnie zaskoczyl. Wykazal sie inteligencja i swietnym przygotowaniem merytorcznym. Gadal czasmi od rzeczy: korupcja, korupocja, prawo i sprawiedliwosc, rozwalimy uklad, ale czasami dosc dobrze "powalal" przeciwnika!
odbijane/blokowane pilkli przez kaczynskiego trafilaly w "prosto w buty" kwasniewskiego i byly nie do obrony!
Podsumowujac.
Spodziewalem sie czegos znacznie lepszego, szczegolnie ze strony kwasniewskiego.
Debata bardzo przecietna.
Czy ja wygral kwasniewski jak mowi nasza ankieta..hmm..mam watpliwosci! |
_________________ pozdrawiam
Piotrek |
|
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Debata to chyba nie jest w tym przypadku odpowiednie slowo bo cala idea sie tu troche rozlala. Za duzo bylo jakichs przerw, gadania bez sensu a i sami dziennikarze tez sie nie wykazali jakos speclajnie. Przede wszystkim zabraklo merytorycznej dyskusji co mialo byc istota debaty.
Co do samych uczestnikow to Kaczynski faktycznie czasami skutecznie powstrzymywal Kwasniewskiego, ale ostatecznie to i tak dla wiekszosci wygral Kwasniewski bo do ludzi bardziej przemawia jego prezencja a nie to co mowil, a ze mowil niewiele konkretnych rzeczy to juz takie realia naszej sceny politycznej... |
|
|
|
 |
Winston Churchill
Aficionado

Obecności na FOSCA: 10
|
|
|
|
Josephros napisał/a: | tomaal napisał/a: | A mi się bardziej podobał Kaczyński
Takie jest moje zdanie
Pozdrawiam |
szczerze to mnie przeraża taka ocena kaczego bełkotu szkoda że są ludzie którzy nie widzą co robią kaczory i że prowadzą retoryke jak za czasów stalina " my dobrzy dbamy o naród, a reszta jest zła" wszyscy którzy nie są z nimi są wrzucani do jednego wora, jedyne co ten rząd zrobił to nie zepsół rozpędzonej gospodarki ale i nie zrobił NIC żeby jej pomóc spija śmietanke 2 poprzednich ekip,
dobrze podsumował to mój znajomy " na każdego można głosować ale nie na PiS" |
Ja bym rzekl, ze spija smietanke dzieki swiatowej koniunkturze a nie na skutek dzialan 2 poprzednich ekip |
_________________ https://womai.pl/ |
|
|
|
 |
Markuz
Początkujący Aficionado El Mariachi

Wiek: 41 Dołączył: 03 Sty 2007 Posty: 267 Skąd: Białystok
|
|
|
|
osobiście uważam że generalnie debata i jej forma to porażka... pierwszy raz widziałem aby na debacie główni "bohaterzy" siedzieli a nie stali... ale zapewne sztabowcy kaczora naciskali na taką formę. Nie padły żadne konkrety dotyczące gospodarki co jednoznacznie pokazało że obaj panowie niewiele wiedzą na ten temat. To nawet lepiej...PiS przynajmniej niczego nie zepsuje, bo w rządzie mają jedną osobę która jest dobrym ekonomistą (mówię o Zycie Gilowskiej).
pozdrawiam
m |
_________________ "Jam jest częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro..." |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|
|