Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrowaćTUTAJ Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-) Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!
Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 58 Dołączył: 16 Cze 2010 Posty: 236 Otrzymał 114 piw(a) Skąd: Wwa
Wysłany: Nie 12 Paź, 2014 Ciekawa wiekowa wyżynarka-obcinarka
Nabyłem takie coś na targu staroci na dalekim zachodzie Polski za 30 zł. To "ziemie odzyskane", ten eksponat też raczej jest odzyskany od poprzednich mieszkańców. Nie wiem ile ma lat, ale wnioskując po historii cygar i ornamentach, pewnie około 100.
Jak to cudo działa? 1) obcina małe cygara (Panatela i okolice) poprzez otwór z boku. Takie maluchy rzadko palę. Do cygar do wielkości Corona jest wyżynarka - ponizej 2 fotki jak działa mechanizm.
Jak wygląda cygaro po obcięciu? Jak niżej. Na zdjęciach może nie rewelacyjnie, ale w praktyce działa doskonale. Nie miażdży główki cygara, nie zrywa owijki, działa bezwzględnie jak topór kata - po prostu rewelacja. Lepiej niż Xikary i inne drogie wynalazki, które się po kilku latach tępią się. A ten chyba nie...
Podsumowując:
_________________ "Te cygara nie są box pressed... one są sprasowane w pudełku" Konik Dobry
Ja ostatnio dostałem takie narzędzie w gratisie do zakupionego na allegro humidora. Nie wydaje mi się, aby było starsze niż kilka lat, może potomek Twego narzędzia? Nie miałem okazji przetestować działania wyrzynarki bo żadne cygaro nie mieściło się w otwór. Może w tę środę się uda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum