|
Autor |
Wiadomość |
Dziunio
Początkujący Aficionado Zasmakowałem, zostałem...

Wiek: 53 Dołączył: 02 Lut 2011 Posty: 209 Otrzymał 15 piw(a) Skąd: Brzesko
|
Wysłany: Wto 08 Mar, 2011
|
|
|
Może nie to, że Zenith nikomu do gustu nie przypadł, tylko to już taka jak by ikona , tu nie ma co komentować, tylko się do tego modlić...
Natomiast ten, to zupełnie New Art. Złoty detal w centrum koperty przypomina architekturę z niektórych filmów SF. Ciekawy. |
_________________ Mamo, ale ja się nie zaciągam... |
|
|
|
 |
damiance
Nowicjusz

|
|
|
|
Dziunio napisał/a: | Może nie to, że Zenith nikomu do gustu nie przypadł, tylko to już taka jak by ikona , tu nie ma co komentować, tylko się do tego modlić...
Natomiast ten, to zupełnie New Art. Złoty detal w centrum koperty przypomina architekturę z niektórych filmów SF. Ciekawy. |
trochę nie rozumiem z tą ikoną; Zenith to nie zenith od długopisów czy Zenith od ruskich aparatów fotograficznych
Marka zegarkowa Zenith należy do koncernu LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton S.A.
tutaj strona:
http://www.zenith-watches.com/en/
pozdrawiam
damian |
_________________ The two beautiful lesbians next door asked me what I would like for my birthday.
I was quite surprised when they gave me a Rolex. It was very nice of them, but I think they misunderstood me when I said, "I wanna watch." |
|
|
|
 |
damiance
Nowicjusz

|
|
|
|
człekoupiór napisał/a: | ile razy widzę ten temat zawsze nurtuje mnie ten zegarek, który nazwałeś "przedwojenna havana" mógłbyś podrzucić na forum lub mi na PW jakiegoś linka do sklepu? |
jest to bardzo świeży i niestety bardzo drogi model Montblanc
tutaj artykuł;
http://chronos24.pl/sihh-...ge-pulsographe/
autoryzowanym dealerem Montblanc w Polsce jest firma Legic prowadząca butiki "Noble Place", np. w warszawskiej Galerii Mokotów:
http://www.legic.pl/pl/montblanc.html
pozdrawiam
Damian |
_________________ The two beautiful lesbians next door asked me what I would like for my birthday.
I was quite surprised when they gave me a Rolex. It was very nice of them, but I think they misunderstood me when I said, "I wanna watch." |
|
|
|
 |
Dziunio
Początkujący Aficionado Zasmakowałem, zostałem...

Wiek: 53 Dołączył: 02 Lut 2011 Posty: 209 Otrzymał 15 piw(a) Skąd: Brzesko
|
|
|
|
damiance napisał/a: | trochę nie rozumiem z tą ikoną; Zenith to nie zenith od długopisów czy Zenith od ruskich aparatów fotograficznych
Marka zegarkowa Zenith należy do koncernu LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton S.A.
tutaj strona:
http://www.zenith-watches.com/en/
pozdrawiam
damian |
He, he, taki ciemny to ja znów nie jestem, żeby sobie "Zenithy" pomylić...
Chodziło mi o to, że jak pisałeś, ten zegarek ma już swój wiek, z resztą to widać. To nie jest wytwór nowoczesnej technologii, tylko tchnienie przeszłości, choć namacalne, to już bardziej do podziwiania ("modlenia"), jak ikona, zarówno w sensie dosłownym jak i w przenośni - ikona czegoś tam. |
_________________ Mamo, ale ja się nie zaciągam... |
|
|
|
 |
turbo33
Początkujący Aficionado

Wiek: 47 Dołączył: 14 Paź 2009 Posty: 192 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: gliwice
|
Wysłany: Śro 09 Mar, 2011
|
|
|
Fajny ten ZENITH...jak na niego patrze to kojarzy mi się z BATMANEM i GOTHAM CITY...niewiem dlaczego... |
_________________ artur
 |
|
|
|
 |
damiance
Nowicjusz

|
Wysłany: Nie 13 Mar, 2011
|
|
|
Na Allegro jest licytowany bez ceny minimalnej ciekawy, nowy zegarek niemieckiej firmy Schaumburg Lindburgh & Benson. Może komuś się spodoba. Wystawia go polski dealer marki.
oficjalna strona http://www.schaumburgwatch.com/uk/index.html
model SCHAUMBURG GNOMONIK, edycja limitowana
 |
|
|
|
 |
damiance
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw 31 Mar, 2011
|
|
|
nowość z targów zegarkowych w Bazylei
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
 |
damiance
Nowicjusz

|
Wysłany: Śro 25 Maj, 2011
|
|
|
coś z budżetowej półki ale z dobra relacją ceny do jakości
Adriatica 8127
Szkło: Mineralne, hartowane płaskie
Dial: czarny, cyfry, indeksy i wskazówki chrom z luminova
Case: stal nierdzewna, lekko matowe boki, przód połysk, średnica 42 mm, grubość 12 mm
Mechanizm: CLARO 888 Automat 18 Jewels
Dekiel: stalowy, wkręcany ze szkłem do wnętrza
Pasek: skóra, czarny 22 mm, skórzany, szyty. Klamra stalowa typu motyl.
Funkcje: godzina, minuta ,sekunda, datownik
WR: 5 Atm |
|
|
|
 |
faceman112
Nowicjusz

|
Wysłany: Pon 27 Cze, 2011
|
|
|
Hmmm... ładne, ale ja wolę swojego dobrą, stalową Adriaticę Titanum
ładna, elegancka, klasyczna |
_________________ "A good cigar is like tasting a good wine: you smell it, you taste it, you look at it, you feel it - you can even hear it. It satisfies all the senses. Cigar smoking is a hobby, not a habit... " |
|
|
|
 |
damiance
Nowicjusz

|
Wysłany: Sob 09 Lip, 2011
|
|
|
marka Orient ...
Ostatnio produkowane Orienty mają na prawdę bardzo ładny design i biorąc pod uwagę relację ceny do jakości marka ta jest ze wszech miar godną rozważenia. Jeszcze do niedawna były dostępne w polskich sklepach internetowych modele o dość "dziadkowych", wschodnich wzorach.
Wyszedł ostatnio bardzo ładny klasyk Orienta za ok. 600 pln w automacie, z komplikacją daty i dnia tygodnia, z wypukłym szkłem. Zegarek faktycznie lepiej prezentuje się na żywo.
model FEV0M003WT
jest jeszcze wersja z czarną tarczą (model FEV0M002BT):
 |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
Wysłany: Czw 06 Paź, 2011
|
|
|
@damiance - moje poszukiwania odpowiedniego paska zakończyła moja Małżonka
Pasek ten jest z czarnej skóry licowej , mocny , gruby, od wewnętrznej strony oznaczony logo Pattini, posiada białe obszycie ( jak większość moich "gadżetów"). Podobno produkcja w całości w Polsce (co prywatnie mnie cieszy) , klamra chromowana. Dobrze leży , troszkę źle się go ściąga ale jestem bardzo zadowolony. |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
damiance
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw 06 Paź, 2011
|
|
|
witaj!
bardzo dobry wybór. Fakt, że jest gruby i musi się wyrobić.
potwierdzam - firma Pattini ( www.pattini.pl ) jest polska.
Niedawno - patrz co za zbieg okoliczności - poznałem właściciela firmy, pytał mnie o skóry z pytona, na paski. Może niedługo pojawią się w ofercie ?
BTW - jako chyba jedyna firma w Polsce ma w ofercie paski ze skóry łososia (polecam, skóra piękna)
ten pierwszy , wyjątkowo w cygarowym klimacie ...
Uploaded with ImageShack.us
pozdrawiam
damian |
|
|
|
 |
Keber
Nowicjusz

|
Wysłany: Pią 07 Paź, 2011
|
|
|
Kurczę, nie wiedziałem, że cygara można powiązać nawet z zegarkami
Widziałem wyżej Orient'a to dodam od siebie, że miałem zegarek tej firmy i byłem zadowolony. Solidnie wykonany zegarek, o eleganckim i zarazem skromnym wyglądzie. Modelu niestety nie pamiętam i znaleźć nie mogę. |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
 |
Highlander71

Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
Wysłany: Sob 08 Paź, 2011
|
|
|
El Comandante napisał/a: | damiance, a w jakiej cenie jest taki łosoś? |
Sorry, że się wcinam między wódkę ...
http://allegro.pl/listing...category=0&sg=1
Pattini handluje na allegro
Hej |

|
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
 |
damiance
Nowicjusz

|
Wysłany: Nie 09 Paź, 2011
|
|
|
dodam, że jak na egzotykę to bardzo dobra cena (taniej nie widziałem pasków z tej skóry). Osobiście polecam do zegarków z większym rozstawem uszu 22-24 mm ze względu na wzór - szerszy pasek = ciekawszy efekt.
Oprócz łososia wyprawia się również skóry z karpia, okonia nilowego, dorsza ... oraz z rekina:
jeżeli ktoś byłby zainteresowany paskiem z rekina (konkretnie z żarłacza błękitnego http://pl.wikipedia.org/wiki/żarłacz_błękitny )
zapraszam na PW.
 |
|
|
|
 |
P-Ń AFICIONADO
Nowicjusz

|
|
|
|
Witam co sądzicie o tym zegarku dobry upominek otrzymałem ?
Foto 1
 |
_________________ amatore aficionado ,nie ma nic lepszego niż zapach dobrego cygara
 |
|
|
|
 |
Highlander71

|
|
|
|
Sorry że edytuje ale dopiero teraz można zobaczyć, bynajmniej ja |

|
|
|
|
 |
damiance
Nowicjusz

|
|
|
|
Jeżeli jesteś z niego zadowolony, chodzi równo itd. - to myślę, że dobry
Rozumiem, ze masz go już dłuższy czas?
Jeżeli można na tym przykładzie - zwróćcie uwagę na to jak bransoleta jest połączona z kopertą. Nie jest to rozwiązanie najszczęśliwsze - a niestandardowe - co oznacza, ze w razie awarii bransolety zakup pasującej może być wyzwaniem.
Jaka jest średnica koperty?
Marka guess jako taka nie jest zegarkowa - mieści się w kategorii "fashion" czyli zegarków robionych gdzieś w Azji dla marek odzieżowych (podobnie jak zegarki Diesel, Zara ..). Są oczywiście zegarki lepiej lub gorzej złożone. I niekiedy jest tak, że cena nie musi być wyznacznikiem trwałości. Nawet zegarki za kilkadziesiąt USD wytrzymują długie lata. |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|
|