|
Autor |
Wiadomość |
jacek187
Nowicjusz

|
Wysłany: Nie 30 Gru, 2007 Zadymiony (zasmrodzony) pokój - jak sie tego pozbyć?
|
|
|
Witam
Mam pytanie, znacie jakieś patenty, żeby palić w pokoju a nie zasmrodzić go sobie - tzn. u mnie nikt nie pali, więc mogę palić tylko u siebie w pokoju, a po wypaleniu zawsze jest pokój zasmrodzony przez jeden, dwa dni. Są jakieś urządzenia, środki chemiczne, żeby pozbyć sie tego zapachu?
Znalazłem tylko takie coś
http://www.cedor.pl/p-36-...pieros%C3%B3w-1
korzystał ktoś może? |
|
|
|
 |
maciejslu [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 30 Gru, 2007 Re: Zadymiony (zasmrodzony) pokój - jak sie tego pozbyć?
|
|
|
jacek187 napisał/a: | Witam
Mam pytanie, znacie jakieś patenty, żeby palić w pokoju a nie zasmrodzić go sobie - tzn. u mnie nikt nie pali, więc mogę palić tylko u siebie w pokoju, a po wypaleniu zawsze jest pokój zasmrodzony przez jeden, dwa dni. Są jakieś urządzenia, środki chemiczne, żeby pozbyć sie tego zapachu? |
Po pierwsze - wywalić firanki i dywany.
Po drugie - wsadzić akwarium lub paludarium (nawilża powietrze).
Po trzecie - rośliny (ja polecam radamacherę i geranium).
Po czwarte - przeciąg (znacznie lepszy od klasycznego wietrzenia i szybciej działa). |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 48 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pon 31 Gru, 2007
|
|
|
Po prostu nie palićw domu. Niestety po jakimś czasie wszystko dymem przejdzie |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
Michal
Ekspert Aficionado

Wiek: 40 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 1247 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
No niestety nie ma chyba jakiegoś dobrego sposobu na pozbycie się smrodu poza kompletnym wietrzeniem przeciągiem. Ułatwi to na pewno pozbycie się mebli materiałowych takich jak fotele czy kanapy i zastąpienie ich skórzanymi które chłoną dużo mniej dymu. Najlepiej tez zainstalować specjalny wyciąg w oknie który ładnie wysysałby dym na zewnątrz. Niestety różne spreje, zapaszki czy kadzidła nie do końca działają jak nie otworzysz wszystkich okien i balkonów na przynajmniej godzinę. Chyba jednak najlepszym sposobem jest nie palenie w mieszkaniu, niestety.
Ps. aha, jeżeli dym przeszkadza komuś kto z tobą mieszka, a nie tobie samemu, to jest jeszcze jeden sposób - spytaj Radka (redeqm) gdzie znalazł swoją żonę, ona chce żeby palił w domu! Możesz w to uwierzyć? bo mi cały czas ciężko |
|
|
|
 |
radeqm
Aficionado

Dołączył: 20 Cze 2007 Posty: 550 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Katowice
|
|
|
|
Michal napisał/a: | ... aha, jeżeli dym przeszkadza komuś kto z tobą mieszka, a nie tobie samemu, to jest jeszcze jeden sposób - spytaj Radka (redeqm) gdzie znalazł swoją żonę, ona chce żeby palił w domu! Możesz w to uwierzyć? bo mi cały czas ciężko |
Na nic mu się taka informacja nie przyda - była tylko jedna
Odnośnie zapachu - wietrzenie z przeciągiem to w mojej opinii jedyna metoda. Przestałem ostatnio palić w pokoju gdzie jest szafa z ubraniami - niemiłe zaskoczenie po założeniu długo nie używanej kurtki...
pozdr.
r a d e q m |
_________________ "Problem ze światem polega na tym, że zawsze jest o jednego drinka do tyłu"
/Humphrey Bogart/ |
|
|
|
 |
Bruno [Usunięty]
|
|
|
|
Najlepszy sposób: wychowac sobie domowników i wytłumaczyc im, ze szlachetny zapach cygarowego dymu jest OK. |
|
|
|
 |
bystry
Aficionado

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 32 Dołączył: 02 Wrz 2007 Posty: 615 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Łódź
|
|
|
|
Najlepszy, ale zarazem chyba najtrudniejszy przy niepalących domownikach |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 38 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1890 Otrzymał 287 piw(a) Skąd: Kościan
|
|
|
|
Najwazniejszy jest ruch powietrza w pokoju, wiec przeciag sprawdza sie w tym przypadku najlepiej. Otawrcie tylko jednego okna w sumie niewiele daje, najwet jak sie zostawi to okno otwarte kilka ladnych godzin. Zauwazylem ze zapach dymu duzo szybciej znika z pokoju "w ktorym cos sie dzieje", ludzie sie kreca, ogolnie gdzie jest ruch (a co za tym idzie jest i ruch powietrza). Jak pale w pokoju z ktorego nikt nie korzysta to zapach dymu utrzymuje sie nieraz nawet te 2/3 dni i to przy intensywnym wietrzeniu. |
|
|
|
 |
Sergiej
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 13
Wiek: 33 Dołączył: 03 Lis 2007 Posty: 1337 Otrzymał 100 piw(a) Skąd: Łódź
|
|
|
|
u mnie po paleniu w domu zapach dymu utrzymuje się przez 2-3 dni i zaczyna mnie w końcu męczyć, więc staram się w domu nie palić. Zwykłe wietrzenie w sumie daje niewiele, główną rolę odgrywa po prostu czas |
_________________ Polecam:
http://www.zmiloscidohavan.pl/ |
|
|
|
 |
Jacek Uchryń
Ekspert Aficionado

Dołączył: 14 Cze 2007 Posty: 1434 Otrzymał 25 piw(a) Skąd: L. USA
|
|
|
|
radeqm napisał/a: | Michal napisał/a: | ... aha, jeżeli dym przeszkadza komuś kto z tobą mieszka, a nie tobie samemu, to jest jeszcze jeden sposób - spytaj Radka (redeqm) gdzie znalazł swoją żonę, ona chce żeby palił w domu! Możesz w to uwierzyć? bo mi cały czas ciężko |
r a d e q m |
Były dwie ale obie już zajęte
Jest jeszcze jeden sposób ,który nie niweluje w 100% ale naprawdę pomaga w pozbyciu się uciążliwego zapachu po wypaleniu cygar. W trakcie palenia warto zapalić dobre aromatyczne świece , zapach świecy musi być intensywny. Dobrze sprawdza sie cynamonowa łączy się delikatnie z zapachem dymu tudzież intensywne jabłko,żadne roślinne typu bzy, jaśminy,pomarańcze się nie nadają .Nie wiem czy w Polsce jest to łatwo dostępne ale warto poszukać dobrych ,solidnych świec zapachowych. |
|
|
|
 |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 35 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
|
|
|
ewentualnie kadzidełka troche pomogą |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
szpooler
Aficionado

Obecności na FOSCA: 2
Wiek: 33 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 533 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Cieszyn/Kraków
|
|
|
|
Jacek Uchryń napisał/a: | radeqm napisał/a: | Michal napisał/a: | ... aha, jeżeli dym przeszkadza komuś kto z tobą mieszka, a nie tobie samemu, to jest jeszcze jeden sposób - spytaj Radka (redeqm) gdzie znalazł swoją żonę, ona chce żeby palił w domu! Możesz w to uwierzyć? bo mi cały czas ciężko |
r a d e q m |
Były dwie ale obie już zajęte |
Otóż były trzy
Josephros napisał/a: | ewentualnie kadzidełka troche pomogą |
To fakt, posiadam 4 pudełka jednych z tańszych kadzidełek, bodaj 2zł/opakowanie, Feng Shui Earth, zdają egzamin doskonale, ale conajmniej 2 na pomieszczenie. Dodatkowo odświeżacz jakiś w rozpylaczu anti-tabac (to naprawdę działa!) i wietrzenie z 20minut- zapach znika całkowicie. Palę głównie w kuchni, dlatego wyciąg kuchenny też się przydaje |
|
 |
bystry
Aficionado

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 32 Dołączył: 02 Wrz 2007 Posty: 615 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Łódź
|
Wysłany: Wto 01 Sty, 2008
|
|
|
A zapach tych świec nie przeszkadza przy paleniu? |
|
|
|
 |
Bank
Nowicjusz

|
Wysłany: Nie 20 Sty, 2008
|
|
|
szpooler napisał/a: | Jacek Uchryń napisał/a: | radeqm napisał/a: | Michal napisał/a: | ... aha, jeżeli dym przeszkadza komuś kto z tobą mieszka, a nie tobie samemu, to jest jeszcze jeden sposób - spytaj Radka (redeqm) gdzie znalazł swoją żonę, ona chce żeby palił w domu! Możesz w to uwierzyć? bo mi cały czas ciężko |
r a d e q m |
Były dwie ale obie już zajęte |
Otóż były trzy
|
Cztery!!!!
Jakbym uważał że cygaro śmierdzi to bym w życiu go do ust nie wziął.
Śmierdzą papierosy i pety ale napewno nie cygara i ich dym. |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Wiek: 48 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
|
|
|
A może jakieś kadzidełka? Zapach fajki nieżle maskująto może i z cygarami sobie poradzą |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
Sergiej
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 13
Wiek: 33 Dołączył: 03 Lis 2007 Posty: 1337 Otrzymał 100 piw(a) Skąd: Łódź
|
|
|
|
Cytat: | Josephros napisał:
ewentualnie kadzidełka troche pomogą
szpooler napisał:
To fakt, posiadam 4 pudełka jednych z tańszych kadzidełek, bodaj 2zł/opakowanie, Feng Shui Earth, zdają egzamin doskonale, ale conajmniej 2 na pomieszczenie. Dodatkowo odświeżacz jakiś w rozpylaczu anti-tabac (to naprawdę działa!) i wietrzenie z 20minut- zapach znika całkowicie. Palę głównie w kuchni, dlatego wyciąg kuchenny też się przydaje
Jacek Uchryń napisał:
Jest jeszcze jeden sposób ,który nie niweluje w 100% ale naprawdę pomaga w pozbyciu się uciążliwego zapachu po wypaleniu cygar. W trakcie palenia warto zapalić dobre aromatyczne świece , zapach świecy musi być intensywny. Dobrze sprawdza sie cynamonowa łączy się delikatnie z zapachem dymu tudzież intensywne jabłko,żadne roślinne typu bzy, jaśminy,pomarańcze się nie nadają .Nie wiem czy w Polsce jest to łatwo dostępne ale warto poszukać dobrych ,solidnych świec zapachowych.
|
to było raptem parę postów wyżej |
_________________ Polecam:
http://www.zmiloscidohavan.pl/ |
|
|
|
 |
Santo
Nowicjusz

|
|
|
|
 |
pepeel [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 25 Maj, 2008
|
|
|
Watpie. Papierosa moze pochlonie, monte 5 tez. Ale np. Partagasa BLack albo Hoyo Excalibur bez szans. Te cygara daja tyle dymu, ze moj pokoj czuc bylo dymem prawie 2 tyg |
|
|
|
 |
AdamLuczak
Początkujący Aficionado Mnandi Addict

|
Wysłany: Nie 25 Maj, 2008
|
|
|
Wietrzenie i tylko wietrzenie