|
Autor |
Wiadomość |
korea83
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 42 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1890 Otrzymał 287 piw(a) Skąd: Kościan
|
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007
|
|
|
Ktos juz moze probowal tej metody?? |
|
|
|
 |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 39 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
|
|
|
krucha ta metoda troszeczkę |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
shaft
Nowicjusz

|
|
|
|
Josephros napisał/a: | krucha ta metoda troszeczkę |
czemu?zgodna z prawem.
trzeba miec tylko troszke wiecej czasu. |
_________________ M*A*S*H* |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
No i przede wszystkim trzeba byc niezle opanowanym zeby tak zaczac wymyslac policjantowi podczas kontroli. Cos mi sie wydaje ze raczej bardzo niewielu zachowa tyle zimnej krwi zeby podskoczyc gliniarzowi |
|
|
|
 |
e [Usunięty]
|
|
|
|
shaft napisał/a: | Josephros napisał/a: | krucha ta metoda troszeczkę |
czemu?zgodna z prawem.
trzeba miec tylko troszke wiecej czasu. |
Ja wole zakonczyc sprawe na poziomie obslugujacego suszarke, a wyjechanie mu z tekstem o homologacji mocno zmniejsza szanse negocjacji. |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
e napisał/a: |
Ja wole zakonczyc sprawe na poziomie obslugujacego suszarke, a wyjechanie mu z tekstem o homologacji mocno zmniejsza szanse negocjacji. |
Wtedy to juz raczej nie ma szans na jakiekolwiek negocjacje |
|
|
|
 |
Kacper
Początkujący Aficionado 37

|
Wysłany: Śro 12 Wrz, 2007
|
|
|
A ja nie lubię cwaniactwa i krętacwa - jeśli mnie łapią - płacę mandat. Chciałbym aby to była norma. |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Co do kretactwa to ostatnio sasiadka mi opowiadala jak uniknela 500zl i 10 punktow. Na ograniczeniu do 30 miala na liczniku 130 i pech czy tez szczescie chcialo ze akurat stal tam patrol policji. Kobieta wiedzac co bedzie od razu zaczela plakacc i powiedziala ze maja wypisywac ten mandat o i tak nic gorszego juz jej spotkac nie moze. Powiedziala ze kilka dni temu stracila prace a przed chwila maz jej powiedzial ze zostawia ja dla jakiejs mlodej dupy (to jej slowa ). Policjanci widzac ze kobieta coraz bardziej placze zaczeli ja pocieszac i odgrazac sie mezowi ktory siedzial caly czas w samochodzie i nie wiedzac co oni mowia patrzyl sie jak debil. Skonczylo sie tak ze kobieta dostala tylko pouczenie a mezowi dostalo sie od najgorszych Tak wiec jak widac przy pomocy odrobiny aktorstwa mozna skutecznie unikac mandatu...a szkoda |
|
|
|
 |
Michal
Ekspert Aficionado

Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 1247 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
A ja bym takim jak ona odrazu zabierał prawo jazdy przynajmniej na rok! |
_________________ For a relaxing time, make it Suntory time... |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Moim zdaniem przy tak duzych przekroczeniach predkosci powinno sie od razu kierowac sprawe do sadu a nie jakies glupie 500zl mandatu. Jak ktos juz przekracza predkosc o 100km/h to jest to juz calkowicie swiadome dzialanie i to powinno byc tez odpowiednio karane. |
|
|
|
 |
Kacper

|
|
|
|
Powinno się zabierać prawa jazdy i konfiskować samochody. Gdyby policja miała więcej jaj wraz z tymi przygłupami w parlamencie - od razu byłoby spokojniej. Ja ogólnie mam naturę taką, że nie przekraczam prędkości o 100kmh, czasem zdarzy się, ale o max 20. Pomaga mi w tym moje auto, które nie lubi też szybko jeździć (; |
|
|
|
 |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 39 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
|
|
|
z waszej dyskusji wynika że przekroczenie o 30-40 km/h jest wporządku a o 100 km/h już nie i jedno i drugie jest umyślne a jeśli ktoś popełnia nie umyślnie takie wykroczenie to rzeczywiście powinni mu zabrać lejce; są takie miejsca że przekroczenie o 60 km/h to żaden problem i mało kto przekracza o mniej ja uważam że powinny być miejsca gdzie debile/narwańcy tudzież inne kamikadze powinni mieć miejsce gdzie mogą pędzać bez przeszkód i nikomu krzywydy nie robić niemcy nie mają na autostradach limitu i tam można dać upust fantazji a sa miejsca że powinno się karać surowo i tam tak jest. Jeżeli ktoś lubi szybką jazde to zamiast mu zabraniać dać mu do tego miejsce |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
Gość
|
|
|
|
Josephros napisał/a: | Jeżeli ktoś lubi szybką jazde to zamiast mu zabraniać dać mu do tego miejsce |
O toto, tu zgadzam się w 100%. Tym bardziej, że naprawdę człowieka nieraz może szlag trafić jak na specjalnie budowanej obwodnicy miasta, poza terenem zabudowanym, droga prosta jak końskie włosy w higrometrze, a tu tabliczka "60". Dwupasmówki- "70". Rozumiem 50 w miastach, ok, tu się zgadzam jak najbardziej. Ale na drogach pozamiejskich takie ograniczenia są absurdalne. Nie dziwmy się potem, że są one łamane. |
|
|
|
 |
Kacper

|
|
|
|
Josephros napisał/a: | z waszej dyskusji wynika że przekroczenie o 30-40 km/h jest wporządku a o 100 km/h już nie i jedno i drugie jest umyślne a jeśli ktoś popełnia nie umyślnie takie wykroczenie to rzeczywiście powinni mu zabrać lejce; są takie miejsca że przekroczenie o 60 km/h to żaden problem i mało kto przekracza o mniej ja uważam że powinny być miejsca gdzie debile/narwańcy tudzież inne kamikadze powinni mieć miejsce gdzie mogą pędzać bez przeszkód i nikomu krzywydy nie robić niemcy nie mają na autostradach limitu i tam można dać upust fantazji a sa miejsca że powinno się karać surowo i tam tak jest. Jeżeli ktoś lubi szybką jazde to zamiast mu zabraniać dać mu do tego miejsce |
Z mojej wypowiedzi wynika, że moje wykroczenie jest świadome, oczywiście - temu nie mogę zaprzeczyć. Mimo wszystko jednak mandat za zbyt szybką jazdę dostałem raz a prędkość przekroczyłem o 19 km/h. Na drodze byłem sam, ani za mną ani przede mną nikt nie jechał. Droga była w szczerym polu więc ruch pieszych też był żaden.
Wczorja wróciłem z niemiec - to ze nie mają tam ograniczeń - to bajka. Ograniczenia są a policja po autostradach pogina najnowszymi mercedesami i BMW. Ale nie o tym - szybka jazda - ok w miejscach do tego przeznaczonych. Człowiek to jednak nie maszyna - nie da się zaprogramować aby nie mieć ciężkiej nogi w mieście a na torze to już tak. Trzeba trochę myśleć a wszystko bedzie ok. Jestem za karaniem wykroczeń i swój mandat zapłaciłem w terminie (; |
|
|
|
 |
Vincent
Aficionado

|
|
|
|
A ja myślałem, że coś śmiesznego poczytam |
|
|
|
 |
Vincent
Aficionado

|
|
|
|
Wracajac do tematu:
 |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
 |
shaft
Nowicjusz

|
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
 |
Vincent
Aficionado

|
Wysłany: Pon 17 Wrz, 2007
|
|
|