|
Autor |
Wiadomość |
korea83
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 42 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1890 Otrzymał 287 piw(a) Skąd: Kościan
|
Wysłany: Wto 04 Gru, 2007
|
|
|
No faktycznie, miec amerykanskiego klasyka i go na gaz przerobic to jakos tak dziwnie. Sie to jedno z drugim nie laczy |
|
|
|
 |
TOMASS70
Nowicjusz

|
|
|
|
czemu sie nie laczy bardzo duzo ludzi w polsce wlasnie ma klasyki na gazie ,bo jest to ich pasja ,a wiadomo jaka jest cena wachy,i tego sie nie przeskoczy ,nie kazdy jest milionerem,a podlaczenie gazu naprawde nic nie ujmuje mu dostojnosci.
Czy ja wiem.. amerykaniec, dla mnie to legenda i ja bym chciał mieć taki wóz , ale nie do jazdy codziennej. A do gazu i tak mnie nie przekonasz w takim samochodzie
to jak sobie wyobrazasz jezdzic klasykiem tylko do kosciola w niedziele czy postawic w domu przy kominku,samochod jest do jazdy,a nie do stania ale to moje zdanie |
|
|
 |
Vincent
Aficionado

|
|
|
|
Ja mam i będę miał samochód taki, aby było mnie staś również na jego utrzymanie. Spójrz ile jest samochodów spieprzonych , właśnie przez to, ze ktoś chciał przyoszczędzić.
Co do samochodu tzw"od święta" wytłumacz to wszystkim kolekcjonerom, nie tylko samochodów. Porównaj to chociażby do cygar, gdyby służyły tylko do palenia to byśmy kupowali wyłącznie maszynówki A ja tam lubie , jak każdy facet, trochę sobie po dotykać i popatrzeć |
|
|
|
 |
TOMASS70
Nowicjusz

|
|
|
|
ale ja nie mowie o kupowaniu w polsce samochodu ,bo wiekszosc jest heniowana i to jest zlom na kolkach,a o sprowadzeniu ze stanow furaka ,gdzie wiadomo ze dba sie o samochody,i praktycznie nie trzeba w niego pozniej taczek kasy ladowac,tak sa kolekcjonerskie fury ,ktore nie widza praktycznie slonca ,ale to inny klimat,ja mowie o klasyku lat 60-70 do codziennej jazdy,a utrzymanie w zasadzie takie samo jak w przypadku tych furek co sa w tym watku podane |
|
|
|
 |
Vincent
Aficionado

|
|
|
|
TOMASS70 napisał/a: | ,a o sprowadzeniu ze stanow fuzka ,gdzie wiadomo ze dba sie o samochody,i praktycznie nie trzeba w niego pozniej taczek kasy ladowac, |
Jak widziałem "Pimp my ride" to jakoś w to nie wierze |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
hehe...no te z programu to sa naprawde zadbane fury
Najlepsze jest to co oni woza za smietnik w srodku kazdego z tych samochodow |
|
|
|
 |
lukasz
Nowicjusz Avo Uvezian

|
|
|
|
Mnie się podoba Chevrolet Camaro z lat 70
Fura po byku |
_________________ "W życiu piękne są tylko chwile..." |
|
|
|
 |
TOMASS70
Nowicjusz

|
|
|
|
hehe ale o czym my mowimy czy o hohdzie przez nich przerobionej i,nie ma co sie tym programem podniecac,zobacz sobie jak masz satelite,kanal spike,w soboty leca programy o robieniu naprawde konkretnych bryczek,i nie na zasadzie ze full spojlerow i takiego tam badziewia,tylko konkret mechanika,ale tutaj to jest raj pod tym wzgledem,polsce i europie daleko jeszcze do takiego klimatu |
|
|
 |
Vincent
Aficionado

|
|
|
|
Mnie taka forma tuningu zupełnie nie rajcuje, chodziło mi głównie o to, że w "jusa" tak jak wszędzie na świecie, jeden dba, a drugi traktuje swój samochód prawie jak śmietnik na odpadki.
A niestety w naszym pięknym kraju, jak na razie mamy bardzo słabe zaplecze serwisowe jeśli chodzi o samochody mniej popularne. |
|
|
|
 |
kiersno1982 [Usunięty]
|
|
|
|
Miałem okazje poprowadzić parę amerykańców one są jak transatlantyk. Nie skręcają , nie hamują , bujają się na wszelkie strony i pala tony paliwa ale mają coś w sobie a tym czymś jest imponujący wygląd i piękny gang V8. |
|
|
|
 |
TOMASS70
Nowicjusz

|
|
|
|
 |
Mateusz
Początkujący Aficionado Cigar&Pipe conesseur

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 36 Dołączył: 22 Cze 2007 Posty: 484 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Jaworzno/ Kraków
|
|
|
|
fajnie temat zszedl, zawsze mi sie mazyl charger wzglednie shelby, ostatnio nawet rzucil mi sie w oko mach1 tak 70-71 ladny zadbany czarno czerwony to az fotki porobilem telefonem. samochody nie drogie tylko szkoda ze tyle pala.. ale kiedys na pewno.. |
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Dla mnie zawsze idealem i nawiekszym marzeniem zarazem byl Ford Mustang Shelby GT500
 |
|
|
|
 |
TOMASS70
Nowicjusz

|
|
|
|
no prosze i tu sa ludzie tez z flaminga |
|
|
 |
Sergiej
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 13
Wiek: 36 Dołączył: 03 Lis 2007 Posty: 1337 Otrzymał 100 piw(a) Skąd: Łódź
|
|
|
|
jeszcze odnośnie instalacji gazowych:
sam byłem przez długi czas ich przeciwnikiem. Obecnie jednak montowane są juz instalacje 4 (chyba) generacji, które nie ujmują nic z mocy auta, jego osiągów, dźwięk silnika również jest taki sam jak na benzynie.
Więc będąc na miejscu Tomasa wcale się nie dziwię, że chce założyć instalacje.
Ja myśle o sprowadzeniu po wakacjach (w które chce mocno dorobić) o zakupie czegoś takiego, tylko najlepiej z manualną skrzynią biegów, co może być jednak jak na USA dość trudne...
http://www.moto.allegro.p...wy_okazja_.html |
|
|
|
 |
TOMASS70
Nowicjusz

|
|
|
|
ok to dla tych co juz lubia choc troche amcary podaje strony do polskich for o tej tematyce
1.http://www.flamingwheels.pl/ ogolne dot kazdego amerykana bez wzgledu na wiek i rozmiar klimat itd
2.http://amcar.com.pl/ to juz jest club,tak samo jak flamingi dla kazdego amerykana
3.http://www.fbody.org.pl/index.php to jest tez club ale tylko f body czyli camaro i firebird,i tu mala uwaga do tego forum,jesli by ktos chcial cos pisac niech wpierw troche poczyta,dla wlasnego dobra i nie pisac o swoich samochodach no to tyle milej lektory |
|
|
 |
TOMASS70
Nowicjusz

|
|
|
|
tak oczywiscie masz racje ja mowilem o amerykanskiej a nie wloszczyznie ,bo ta to do kosiarek sie nadaje,IMPCO koszt moze i jest duzy ,w polsce oczywiscie ok 7-8 tys, ale nie masz zadnej roznicy czy to jedziesz na gazie (lpg) ,czy na benzynie,i jesli sie duzo jezdzi to sie to zwraca szybko,dlatego jesli ktos kupuje bryke tylko na wekendy,to zgadzam sie ze gaz nie ma sesu,oczywiscie wiadomo ze jak gaz to i olej musi byc specjalny ,a nie zwykly,a wtedy sama frajda z jazdy,co do jazdy ameykanow to troche jest w tym prawdy,ze one prosto jezdza,ale komfotu takiego nie znajdziesz w zadnym japoncu czy europejczyku,wbrew pozorom mozna znalesc w usa manuala,ale nie jest tak popularny jak u nas automat,przyklad z ostatnich chyba 2 miesiecy ,jak 2 czarnych z pod marketu chcieli buchnac lexusa,odpalili ale nie wiedzieli gdzie sa biegi ,bo to manual byl,tak dlugo mysleli ze policja zdazyla przyjechac i sopkojnie ich wytargac z fury |
|
|
 |
grytek
Nowicjusz

|
|
|
|
korea83 napisał/a: | Dla mnie zawsze idealem i nawiekszym marzeniem zarazem byl Ford Mustang Shelby GT500 | Mustang piękna bryka tyż mi sie podoba.
PS1. Nie wiedziałem że w Oleśnie odbywają sie takie imprezki a mam tam dosyć blisko.
PS2. Ale się OT zrobił |
_________________ Pozdrawiam Tomek |
|
|
|
 |
TOMASS70
Nowicjusz

|
|
|
|
ot nie ot w koncu temat o bryczkach a jak fajnie sie wyglada w full size cabrio z cygarkiem |
|
|
 |
Mateusz
Początkujący Aficionado Cigar&Pipe conesseur

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 36 Dołączył: 22 Cze 2007 Posty: 484 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Jaworzno/ Kraków
|
|
|
|
a mi cabrio jakos sie zle kojarza nie wiem dlaczego, ale podziekuje. |
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama