|
Jaki sposób preferujesz? |
Czarna |
|
43% |
[ 64 ] |
Z mlekiem |
|
16% |
[ 25 ] |
Z cukrem |
|
10% |
[ 16 ] |
Z cukrem i mlekiem |
|
20% |
[ 30 ] |
Ze śmietanką (ubitą) |
|
8% |
[ 13 ] |
|
Głosowań: 110 |
Wszystkich Głosów: 148 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
P-Ń AFICIONADO
Nowicjusz

|
Wysłany: Nie 13 Lis, 2011
|
|
|
ESPRESSO i |
_________________ amatore aficionado ,nie ma nic lepszego niż zapach dobrego cygara
 |
|
|
|
 |
Elmer22
Początkujący Aficionado

Wiek: 32 Dołączył: 03 Wrz 2011 Posty: 275 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Ostrów Wlkp
|
Wysłany: Pon 10 Wrz, 2012
|
|
|
Ja właśnie popijam Arabice aromatyzowana o smaku czekoladowym zaparzaną po turecku Cygaro które mi towarzyszy to dość hardcorowe za Hardcorowa cenę FlOR DE FILIPINAS Coronas dwa te cygara + właśnie wspomnianą kawe dostałem za darmo ze świata cygar:) Kawa pyszna... |
|
|
|
 |
amalos
Nowicjusz

Wiek: 44 Dołączył: 18 Maj 2010 Posty: 116 Otrzymał 22 piw(a) Skąd: ostrzeszów
|
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2012
|
|
|
Ja popijam arabica z kardamonem cud miód |
|
|
|
 |
VileVicar
Ekspert Aficionado Non serviam

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 47 Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 1923 Otrzymał 1099 piw(a) Skąd: Poznań/Komorniki
|
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2012
|
|
|
Kawa CAMARDO Imperial 90% arabica jako doppio espresso poranne. Na pory późniejsze Torrisi Diamante 100% arabica. Obydwie bardzo dobre pełne smaku i harmonijne. Mielenie - macap oraz iberital, ekspress vibiemme. |
_________________ "Bez kapłanów i bez świątyń krwawe łapska bogów nie mogłyby dosięgnąć świata śmiertelników. Czyż nie byłby to raj, przyjacielu ?" Steven Erikson - Ogrody Księżyca
http://baza.fantasta.pl/fantasta.php?id=500
 |
|
|
|
 |
Kropelka
Nowicjusz

|
Wysłany: Sob 20 Paź, 2012
|
|
|
Ja pije tylko Nescafe Espresso (100% Arabica) , bez cukru, zadnej innej nie wypije. |
|
|
|
 |
moracz
Nowicjusz

Wiek: 32 Dołączył: 05 Maj 2012 Posty: 32 Otrzymał 21 piw(a) Skąd: Wrocław
|
|
|
|
Kropelka napisał/a: | Ja pije tylko Nescafe Espresso (100% Arabica) , bez cukru, zadnej innej nie wypije. |
Temat dotyczy spożywania kawy, a nie picia zalanego wrzątkiem granulatu powstałego z zagęszczonego naparu z ziaren kawy nieznanego pochodzenia, poddanego liofilizacji i zamkniętego w gustowny słoiczek opatrzony marketingowym bełkotem
Ja pozostaję wierny kostarykańskiej arabice (Tarrazu), czasami kolumbijskiej (Supremo) odpowiednio zmielonej (przez miłą panią w palarni kawy), sporządzonej w niezawodnej kawiarce ciśnieniowej Bialetti. Niebiański smak i aromat za każdym razem |
|
|
|
 |
VileVicar

Wiek: 47 Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 1923 Otrzymał 1099 piw(a) Skąd: Poznań/Komorniki
|
|
|
|
Kropelka napisał/a: | ... Nescafe Espresso (100% Arabica) .... |
nawet nie chce mi się komentować ani tego ani innych akcji zaczepnych osoby o nazwie kropelka.
Takie wypowiedzi są celową prowokacją a może to coś w stylu WTC attack tylko w naszej mikroskali? nie wiem, okaże się.
Kto się rejestruje na forum i rozsyła zaraz po tym pw do wielu użytkowników ? masz cos do przekazania istotnego na temat cygar to udowodnij to publicznie , trollu. |
_________________ "Bez kapłanów i bez świątyń krwawe łapska bogów nie mogłyby dosięgnąć świata śmiertelników. Czyż nie byłby to raj, przyjacielu ?" Steven Erikson - Ogrody Księżyca
 |
|
|
|
 |
Borsuk
Początkujący Aficionado Mlaskmlask-mniammniam:)

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 40 Dołączył: 30 Kwi 2010 Posty: 475 Otrzymał 75 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 22 Paź, 2012
|
|
|
tylko espresso, a na gorace dni lata frappe.
Kiedy pisalem, ze moj brat jest baristą, więc piję jego mieszanke arabiki z robustą, genijalny miks, głęboki i aromatyczny niczym bezgwiezdna noc |
|
|
|
 |
xiom
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 4
Wiek: 47 Dołączył: 27 Wrz 2012 Posty: 1274 Otrzymał 882 piw(a) Skąd: Cieszyn
|
Wysłany: Wto 23 Paź, 2012
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=EaVUX-ik9Fc
Ja piję tą kawę już jest dostępna w Polsce - najlepsze esspreso od Dolce Gusto
Jest to również mieszanka Arabiki i Robustą.
Od dwóch lat tylko brązowy cukier do kawy (mała łyżeczka).
W McDonaldzie też mają dobrą kawę do auta |
|
|
|
 |
Luk vader
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw 21 Mar, 2013
|
|
|
tradycyjnie od małego kawa czarna albo z mlekiem i cukrem, rozpuszczalna czy sypana obojętne grunt żeby dała kopa z rańca |
_________________ pozdrawiam Luk |
|
|
|
 |
Luk vader
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw 21 Mar, 2013
|
|
|
xiom napisał/a: | http://www.youtube.com/watch?v=EaVUX-ik9Fc
Ja piję tą kawę już jest dostępna w Polsce - najlepsze esspreso od Dolce Gusto
Jest to również mieszanka Arabiki i Robustą.
Od dwóch lat tylko brązowy cukier do kawy (mała łyżeczka).
W McDonaldzie też mają dobrą kawę do auta |
z mc to tylko z dużą ilością cukru inaczej nie wejdzie |
_________________ pozdrawiam Luk |
|
|
|
 |
lunka01
Doświadczony Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 40 Dołączył: 01 Kwi 2013 Posty: 959 Otrzymał 447 piw(a) Skąd: Delgany
|
Wysłany: Śro 03 Kwi, 2013
|
|
|
Tylko Arabika nie lubie mieszanek z robusta, raczej te bardzie wypalone ni z te mniej. Zazwyczaj macchiato, albo mala kawke z odrobina mleka. Lubie tez czasem zrobic sobie cappuccino ale w filizance maz 150ml a nie jakies wiadro redem ze Starbucksa. Zdecydowane nie kawa aromatyzowanym, jak chce z armoatem to czasem doleje sobie syropu MONIN ale ze nie lubie slodkiej kawy wiec raczej nie za czesto. |
_________________ https://www.youtube.com/w...RDMMsy_BaUwOGjI
JAK CI SIE MOJ POST O D**** MARYNY NIE PODOBA TO WCISNIJ IKONKE IGNORUJ W PRAWYM GORNYM ROGU MOJEGO POSTU |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 39 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1890 Otrzymał 287 piw(a) Skąd: Kościan
|
Wysłany: Śro 03 Kwi, 2013
|
|
|
A mi od jakiegoś czasu sama arabica nie leży Jakieś takie za delikatne dla mnie te kawy, jakby im czegoś brakowało. Niewielki dodatek robusty sprawę na szczęście załatwia Meseta crema d'oro bardzo mi smakuje (chociaż tam robusty jest aż 30%), polecam tą kawę |
|
|
|
 |
Tomassino
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 40 Dołączył: 07 Maj 2013 Posty: 1070 Otrzymał 1235 piw(a) Skąd: Siemiatycze
|
Wysłany: Sob 10 Sie, 2013
|
|
|
Osobiście, nie znalazłem jeszcze "producenta faworyta".
Mam 2 kontrasty, 2 diametralnie sprzeczne podejścia.
W 90% widzę świat w kolorze czarnym i espresso, a do słodkich wypieków barwuję mlekiem (tylko pasteryzowane albo śmietanka pasteryzowana - proces uht, oprócz braku smaku, prowokuje u mnie reakcje alergiczne. A po drugie, mleko stojące w wysokiej temperaturze przez 4 miesiące, to już nie mleko!). Gustuję bardziej w arabice, bo nie przepadam za kwaskowatością z którą często spotykałem się przy robusto.
Dodam, że mielę ziarna przed zalaniem. Tylko jeszcze muszę zainwestować w jakiś dobry młynek, bo mój ma za duże obroty i żeby nie przegrzać kawy, muszę mielić impulsowo i z przerwami. A ten on/off trwa czasami aż 2 min. Voila! |
_________________ życie jest za krótkie żeby palić złe cygara...
i pić koncernowe lagery.
------------------------------
 |
|
|
|
 |
ginos
Początkujący Aficionado

Wiek: 49 Dołączył: 30 Gru 2006 Posty: 162 Skąd: Bogatynia
|
Wysłany: Sob 10 Sie, 2013
|
|
|
Wcześniej espresso oraz cappu, ale tylko z mieszanek samych Arabik. Ostatnimi czasy jednak coraz bardziej skłaniam się ku metodom przelewowym dzięki możliwości dostania ziaren z małych plantacji i do tego jaśniej palonych. Więc mieszanki odeszły na bok a ich miejsce zajęły single Kostaryka, Gwatemala, Etiopia czy Kenia. Inny świat, ale espresso czy cappu jeszcze od czasu do czasu zagości. |
_________________ www.centrumkawy.pl
Starajmy się uczynić święto z codzienności, przyjemność z drobnych chwil, z których składa się życie - Zino Davidoff |
|
|
|
 |
pawel31
Nowicjusz

|
Wysłany: Śro 30 Kwi, 2014
|
|
|
espresso |
|
|
|
 |
OloWawa
Początkujący Aficionado

Wiek: 48 Dołączył: 28 Kwi 2013 Posty: 469 Otrzymał 383 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 05 Maj, 2014
|
|
|
Mam nadzieje ze nie zalogowalas sie dzisiaj tylko po to zeby reklame sklepu robić???? |
_________________ Życie jest jak cygaro.....Raz smakuje wybitnie innym razem totalny brykiet
 |
|
|
|
|
 |
OloWawa
Początkujący Aficionado

Wiek: 48 Dołączył: 28 Kwi 2013 Posty: 469 Otrzymał 383 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
Bo zauwazylem post o kawiarce,ten o kawie.......a wszystkie do jednego sklepu odnośniki
Nawet w jednym staralem sie coś pomoc mam nadzieję że nie dałem się nabrać....? |
_________________ Życie jest jak cygaro.....Raz smakuje wybitnie innym razem totalny brykiet
 |
|
|
|
 |
VileVicar

|
|
|
|
Arcaffe jest w PL, świetna kawa i ne trzeba jej kupować w jakimś coffedesk. Rzeczywiście te posty wyglądają jak reklama. Co byłoby brzydkim posunięciem. |
 |
|
|
|
 |
Borsuk
Początkujący Aficionado Mlaskmlask-mniammniam:)

Wiek: 40 Dołączył: 30 Kwi 2010 Posty: 475 Otrzymał 75 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 06 Maj, 2014
|
|
|
Jeśli kawa jest dobra i warta zareklamowania to chętnie poczytam, zdecydowanie wolę takie posty niż "ulubiony dezodorant afficionado"
Ja kupuję kawę w Solite i Cafe Silesia, chętnie poznam nowe miejsca do dobrych zakupów.
BTW ja piję espresso z HX'a. |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|