|
Autor |
Wiadomość |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 39 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
Wysłany: Śro 30 Sty, 2008
|
|
|
1408 - dramat psychologiczny ciężko okręślić bo horror napewno nie jak to podają w opisie filmu na horror to zabanalne było poprostu, film upewnia nas że każdy ma swoje lęki lepiej lub gorzej schowane i nigdy nie wiadomo kiedy z nas one wyskoczą
7,5/10 pewnie gdybym oglądał sam ocena była by niższa ale że miałem miłe towarzystwo to i film zyskał |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 51 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
|
|
|
Myśle że nie bo film jest dość ciekawie nakręcony. Mi się podobał |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
Josephros

|
|
|
|
nie wiem dlaczego mam nieodparte wrażenie że to już było jakby ktoś poskładał pare pomysłów już wcześniej wykorzystanych i stworzył holiwoodzki horror mało straszny fakt gość ma głębsze podstawy lęków i sama jego psychika może zainteresować ale żeby to był super film to hmmmm nie jest zły ale lepsze da się zrobić |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Jak na kiszkę nakręconą w zeszłym roku to niezły. Napewno nie jest to Przylądek strachu ale wart czasu. Horror a czego tam się bać raczej kino psychologiczne |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
Josephros

|
|
|
|
no właśnie dramacik psychologiczny jak nic a w opisie podają mi że horror i jednak pod tym względem też trzeba było coś napisać
chociaż nie powiem pare razy zostałem mocniej zciśnięty za ramię więc może to i momentami straszniejesze było
a co do tego czy warto czy nie ja uważam że wszystko warto obejrzeć ale nie wszystko do końca 1408 można obejrzeć do końca |
|
|
|
 |
barthez
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw 31 Sty, 2008
|
|
|
Arkadiusz napisał/a: | Jeśli macie sporo wolnego czasu (tak ze 3 godziny) to oglądnijcie sobie Czas Apokalipsy - Powrót. Naprawdę świetne kino wojenne i dramat w jednym. Film ten jest dziś kultem.
Jest to luźna adaptacja książki Josepha Conrada "Jądro ciemności".
Co najlepsze pozycja ta ukazała się w Polsce w dzień wprowadzenia stanu wojennego.
"I love the napalm smell in the morning" |
Chyba nawet było takie zdjęcie z transporterem opancerzonym stojącym przed Kinem "Moskwa" z plakatem czy zapowiedzą tego filmu - o właśnie to http://www.fotopolis.pl/o...sapokalipsy.jpg |
_________________ "Szacunek dla każdego zawodnika, co podejmie walkę..." |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
|
|
|
"Gwiezdny pył" - fantasy 6/10 z plusem za obsadę - baśń dla starszych dzieci ale dość przyjemnie się to ogląda ( szczególnie jak De Niro tańczy przed lustrem kankana w damskich ciuszkach ) |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
Josephros

|
|
|
|
The Hole - polski tytuł "Bunkier" film ciekawie pomyślany trzyma przez dłuższy czas w napięciu ma zakończenie nie banalne, film o tym jak zło triumfuje 8/10
a i bym zapomniał po tym filmie spodobała mi się Keira Knightley w tym filmie nawet tak chudo nie wyglądała
edit: film z 2001 roku (trzeba nadrabiać zaległości ) |
|
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Bunkier faktycznie starsza ale niezła pozycja z kina psychologicznego |
|
|
|
 |
Highlander71

Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
Wysłany: Pią 01 Lut, 2008
|
|
|
"Więzień" - miał być thriller było żałośnie 4/10 albo i mniej - nie polecam
"Firma" - miała być komedia było nudno 3/10 ale to moje opinie i komuś mogą się podobać.
Pozdrawiam.
Hej |

|
|
|
|
 |
Josephros

|
Wysłany: Sob 02 Lut, 2008
|
|
|
The Flock - poski tytuł "Drapieżnik" dramat sensacyjny z Harisonem Fordem całkiem niezły ciekawy pomysł widać że reżyser nie jest z hollywood (Lau Wai-Keung z Hong Kongu) bo jakąś taką świeżość się czuje w pomyśle i realizacji tego filmu rozbieżności małe co do roku jego powstania ale 2006 rok to raczej właściwy
ostrzegam że film o trche trudnej tematyce i z paroma makabrycznymi scenami, można też odnotować udział w nim Avril Lavigne
ogólnie 8/10 |
|
|
|
 |
Highlander71

|
Wysłany: Wto 05 Lut, 2008
|
|
|
"Król Kaliforni" - ciekawa pozycja 5/10 - M.Douglas chyba go w takie roli jeszcze nie widziałem - ogólnie film obejrzałem i nawet mi sie podobał - taki obyczajowy z nutą humoru.
"Fanaa"("फ़ना": Unicestwienie) - już drugi mój film produkcji Indyjskiej tj. bollywood pełna gębą jaki obejrzałem - w tej kategorii filmu 8/10 - komedia, romans, sensacja i dramat przeplatany musicalem -czyli wszystkie mozliwe kombinacje - dużo muzyki , kolorów i dwoje aktorów którzy bija rekordy oglądalności w Indiach . 168 minut filmu . Jednak najlepsze to że cześć filmu kręcona jest ... w Zakopanem i okolicach więc jest i polski akcent.
Na zakończenie : zamówiłem kolejne dwie bollywoodzkie produkcje więc następne tytuły niebawem |

|
|
|
|
 |
Highlander71

|
Wysłany: Pią 08 Lut, 2008
|
|
|
"Nagrody Darwina" - komedia 5/10 , zabawna tematyka ale film kiepskawy choć czasem idzie sie uśmiechnąć. |

|
|
|
|
 |
Highlander71

|
Wysłany: Pią 08 Lut, 2008
|
|
|
kiersno1982 napisał/a: | W nawiązaniu do "Jestem Legendą "
Angole ładnych parę lat temu zrobili fajny film pt. " 28 dni później ".
Film zrobiony bez efektów komputerowych , że świetnymi momentami i dobrą kamerą .
Polecam obejrzeć ten film. |
Poszli dalej i nakręcili "28 tygodni później" - ło matko właśnie przeszedłem "to" bo filmem to cieżko to nazwać. Rzeźnia, rzeźnia i pare efektów FX. Ogólnie 3/10 z plusem za wygenerowane na blueboxach tła i efekty. Jednak treść już mnie tak zdołowała więc - takim filmom mówię NIE.
Tematyka zombie i wirusów zombie pochodnych jest tak oklepana że dziwię się że jeszcze takie gnioty kręcą.
Angielskie kino jest trudnym kinem ale te "bzdety" przechodzą same siebie.
Oczywiście jest to moje subiektywne odczucie i proszę się tym nie sugerować w wyborze filmu na udany wieczór.
Pozdrawiam cygarowych kinomaniaków.
Hej |

|
|
|
|
 |
Highlander71

|
Wysłany: Sob 09 Lut, 2008
|
|
|
"Życie od kuchni" - obyczajowy - romantyczny wyk. Kasia Zeta-Jones, lekkie przyjemnie kino na popołudnie z lepszą połową 6/10.
"Hostel 2" Kino Quentina Tarantina - więc musi lać sie krew strugami ale idzie zobaczyć, oczywiście już bez lepszej połowicy i późno w nocy 5/10
Pozdrawiam. |

|
|
|
|
 |
Highlander71

|
Wysłany: Nie 10 Lut, 2008
|
|
|
"wiem kto mnie zabił" wyk . L. Lohan 6/10 thriller - z początku nudnawy ale się rozkręcił/. |

|
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
Wysłany: Nie 10 Lut, 2008
|
|
|
W końcu pooglądałęm człowieka legendę i nie jest tak żle choć artyzmem tego nie nazwę a i potworki jakby znajome |
|
|
|
 |
Wieszok89
Nowicjusz Wypalonych cygar: 35

|
Wysłany: Pon 11 Lut, 2008
|
|
|
Brooklyn Boogie - ciekawy film "ambitnego dialogu" będący swoistym hołdem dla Nowojorskiej dzielnicy. Polecam, jeżeli ktoś lubi gdy aktorzy improwizują i bawią się bez scenariusza.
Do tego też warto dodać Don's Plum - film również improwizowany z dość ciekawą obsadą aktorską. Banda dzieciaków gada o życiu i tym podobnych, trudne do streszczenia warte polecenia. |
|
|
|
 |
Josephros

|
Wysłany: Pon 11 Lut, 2008
|
|
|
Klepitko napisał/a: | W końcu pooglądałęm człowieka legendę i nie jest tak żle choć artyzmem tego nie nazwę a i potworki jakby znajome |
ja spodziewałem się więcej po tym filmie według mnie cieniutki potworki jak golum wyglądają ogólnie dałbym mu 3,5/10
najlepiej w tym filmie pise zagrał |
|
|
|
 |
gaudes
Nowicjusz Szczesciarz

Wiek: 43 Dołączył: 25 Lip 2007 Posty: 143 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|